Melitta Caffeo Barista TS Smart F850-102 beoordeling

Met de Caffeo Barista TS Smart F850-102 heeft het traditionele bedrijf Melitta een volautomatische koffiemachine op de markt gebracht, waarmee koffiegenot thuis een nieuwe dimensie krijgt. Tal van kenmerken en functies dragen ertoe bij dat u in een mum van tijd kunt genieten van verschillende koffiespecialiteiten met barista-kwaliteit. De moderne Smart bediening via een app maakt het mogelijk om alle details voor de bereiding van de koffie eenvoudig via de smartphone te maken.

Deze trendsettende koffiemachine is een van de pioniers op dit gebied en maakt daarom niet alleen koffieliefhebbers blij, maar inspireert ook alle technologiefans. Hieronder kunt u de belangrijkste functies bekijken.

Melitta koffiezetapparaat test

Volautomatische koffiemachine Melitta Caffeo Barista TS Smart F850-102
De slimme beslissing als het gaat om koffiegenot

De Caffeo Barista TS Smart kenmerkt zich door een succesvol design. Alle randen zijn zacht afgerond en de eenvoudige kleurencombinatie van zwart en zilver zorgt voor een bijzonder elegante uitstraling. Het volautomatische koffiezetapparaat is verkrijgbaar in drie verschillende Variaties verkrijgbaar.

De melkschuimmodule is niet geïntegreerd in dit apparaat, maar staat apart naast de machine. Over het algemeen is het een met succes ontworpen koffiezetapparaat, dat geschikt is voor een speciale aandacht Biedt. Omdat het vrij groot is, neemt het vrij veel ruimte in beslag en wordt zo het hart van de keuken.

Slimme volautomatische machine met app-bediening van Melitta

De Caffeo Barista is niet alleen te bedienen via het grote display aan de voorkant. De Melitta Connect app is te downloaden voor zowel Android als IOS. Hiermee kun je tal van instellingen maken. De app kan Eenvoudig in te stellen en te bedienen. Maximaal acht familieleden of vrienden en collega’s kunnen hun voorkeuren opslaan.

Op innovatieve wijze kunnen eenvoudig gebruikersprofielen worden aangemaakt en kan de samenstelling van individuele dranken worden aangepast aan uw eigen smaak. De app richt zich op de volgende handige functies:

 • Programma’s voor schoonmaken en ontkalken met eenvoudige instructies
 • Maak My Coffee-profielen voor individueel koffiegenot voor maximaal acht gebruikers
 • Snelle verbinding met Melitta Shop

Zodra u de app naar uw smartphone hebt gedownload, is deze eenvoudig en intuïtief te gebruiken. Het is een genoegen om intensief bezig te zijn met de programmering van deze veelzijdige volautomatische koffiemachine en te genieten van de voordelen van moderne technologie. Vooral als u nieuw bent op het apparaat, kan de app zeer nuttig zijn en u helpen ten volle te profiteren van de vele functies van het apparaat.

Een volautomatische koffiemachine van Melitta in perfectie. Momenteel beschikbaar voor 999,99€.

Koop hier bij Amazon.de

Bouw van de Melitta volautomatische koffiemachine met melkcontainer

Deze unit is uitgerust met een vrij grote watertank, die een Capaciteit van 1,8 liter gedecreteerd. Het bevindt zich links achterin de machine en kan eenvoudig worden verwijderd voor vulling of reiniging. Daarnaast is het goed te zien of er water bijgevuld moet worden.

In dit model van Melitta zijn er niet één, maar twee bonencontainers. Zo kun je voor elke koffiespecialiteit eenvoudig de juiste koffieboon gebruiken. Een donkere branding kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor espresso en een mildere variëteit voor latte. In elke container passen 135 gram bonen. De machine weet automatisch welk compartiment moet worden aangestuurd. Of je kunt het instellen via het aanraakscherm of de app.

Daarnaast is er ook een koffiepoedercompartiment. Dit is geschikt voor het proeven van een nieuw ras of een Cafeïnevrije koffie wil me graag voorbereiden. De koffie moet al gemalen zijn. Deze functie is zeer praktisch en goed doordacht.

Het is de bedoeling dat espressobonen in het linker compartiment komen, terwijl andere bonen in het rechter compartiment worden gevuld. De toewijzing van bonen voor de afzonderlijke dranken kan echter op elk moment worden gewijzigd. U kunt dit ook doen via het bedieningspaneel op de machine of via app maken.

Koffiespecialiteiten met één druk op de knop

De bekendste en meest populaire manieren om koffie te bereiden zijn espresso, cappuccino, café creme en latte macchiato. Al deze klassiekers zijn gemakkelijk mogelijk met de Caffeo. Voor dit doel heeft deze machine vier Directe selectietoetsen waarmee u de koffiespecialiteit kunt oproepen.

De kleine symbolen voor elke individuele drank worden duidelijk weergegeven. Daarnaast zijn er nog 17 andere recepten die automatisch opgeroepen kunnen worden via de menunavigatie. Deze omvatten actuele trenddranken zoals Long Black of Flat White.

De acht gebruikersprofielen maken het mogelijk om de voorkeursrecepten van elk gezinslid of collega op te slaan. Het is ook positief dat opgeslagen waarden behouden blijven, zelfs als de voeding wordt onderbroken.

De Caffeo Barista van Melitta heeft een externe melkmodule waarmee alle specialiteiten met melkschuim perfect slagen. De beker waarin de melk schuimt is niet stevig in de machine geïntegreerd, maar staat naast de machine. Dit maakt de hygiënische behandeling zoals makkelijker schoonmaken. Bovendien kan restmelk heel gemakkelijk in de container in de koelkast worden bewaard.

Voor koffiegenot voor twee biedt het apparaat de Double Cup Mode. Hierdoor kunnen twee kopjes tegelijkertijd worden gevuld, zelfs als het dranken met melkschuim zijn. De functie kan met een druk op de knop worden geselecteerd en de twee koffiekopjes vinden goede ruimte onder de tuit. De uitlaat is in hoogte verstelbaar, zodat u koffiemokken of glazen tot een Hoogte van 14 cm kan worden aangenomen.

Koffie variatie
Koffieroom, latte macchiato en espresso in de beste kwaliteit en smaak

Kenmerken van de Caffeo Barista TS Smart by Melitta

Als gepassioneerde koffieliefhebber wil je graag zelf bepaalde parameters voor je koffie bepalen. Daarom maakt deze machine het ook mogelijk om verschillende individuele wensen te maken voor de bereiding van koffiedranken. De volgende instellingen worden gegeven:

 • Keuze uit bonen uit twee bonencontainers
 • Brouwtemperatuur in drie fasen
 • Hoeveelheid te gebruiken koffiepoeder
 • Referentiehoeveelheid
 • Aankoop van een of twee kopjes

Deze voorkeuren zijn eenvoudig in te stellen via de app en kunnen ook worden opgeslagen als gebruikersprofiel, zodat ze snel kunnen worden opgehaald.

Verdere kenmerken van de volautomatische koffiemachine

App-gestuurd volautomatische koffiemachine
De app is kinderspel en maakt topkwaliteit topkoffie

De Caffeo Barista TS Smart heeft een hoogwaardige molen waarmee het koffiepoeder voor elk kopje vers wordt gemalen uit de gewenste bonencontainer. De grinder werkt zeer stil en de bedieningsgeluiden worden niet als storend ervaren. Tijdens elk proces wordt de molen volledig geleegd zodat er geen restkoffie overblijft.

Er komt een IntenseAroma functie nodig. Dit kan worden gekozen voor elke koffiedrank en dient om een bijzonder intense koffiesmaak te bereiken. Een authentieke smaak voor elke specialiteit komt ook van de Italiaans voorbereidingsproces is vastgesteld. Voor dit doel worden originele Italiaanse recepten gebruikt om de specialiteiten te produceren. Dit zijn niet alleen de hoeveelheden van de afzonderlijke ingrediënten, maar ook de volgorde waarin ze in de beker worden gevuld.

De kenmerken van de volautomatische koffiemachine omvatten ook de TFT-kleurendisplay, die gemakkelijk herkenbaar is aan zijn hoge resolutie. Dit maakt de bediening veel eenvoudiger. Voor elk menu-item staan er stapsgewijze instructies op het display die u op een intuïtieve manier kunt volgen. De Touch &Slide-functie maakt de uitvoering van alle commando’s zeer eenvoudig.

De Alles-in-één tuit zorgt ervoor dat koffie, melk en heet water in de beker kunnen stromen zonder dat het kopje hoeft te worden verplaatst. Het melkschuimsysteem kan eenvoudig worden aangesloten door een slangplug. Het resultaat is een Feeersteklas melkschuim met een professioneel aspect.

De kwaliteit van het water is bepalend voor de smaak van de koffie. Daarom is de volautomatische koffiemachine ook zo uitgerust dat deze kan worden aangesloten op de Melitta® Pro Aqua Waterfilter kan worden gebruikt om een optimale waterkwaliteit te bereiken.

Om energie te besparen, een Auto-off functie kan worden gebruikt. U kunt programmeren waarna het apparaat automatisch wordt uitgeschakeld. Aan de ene kant hoeft u zich er onderweg geen zorgen over te maken en kunt u uitstekende elektriciteit besparen in het dagelijks gebruik. Als koffie weer gewenst is, bereikt de Caffeo Barista TS Smart snel weer de bedrijfstemperatuur.

Deze volautomatische koffiemachine van Melitta is al getest door Stiftung Warentest en kon uitstekende resultaten behalen. Het apparaat is gecertificeerd dat het de beste espresso bereidt van alle volautomatische koffiemachines in de test.

Trouwens: Hier vindt u onze andere volautomatische koffiemachine testrecensies

Reiniging en verzorging van de Melitta volautomatische machine

Het Barista Smart Model biedt Diverse automatische reinigingsfuncties, die het gemakkelijk maken om altijd te zorgen voor optimale hygiëne. Dit omvat onder andere een speciaal reinigingsproces voor het melksysteem, dat elke keer dat drankjes met melk zijn bereid, moet worden gebruikt. Op deze manier kan worden gegarandeerd dat er geen bacteriën zich vormen op resterende melkresten. Voor dit doel wordt het hele melksysteem met stoom gespoeld.

De brouwgroepen kunnen eenvoudig worden verwijderd en gespoeld onder stromend water. Dit proces moet regelmatig worden uitgevoerd om oude koffieresten te verwijderen die de smaak van de koffie kunnen beïnvloeden.

Ontkalking moet regelmatig worden uitgevoerd. Kalkaanslag van het water de smaak van de koffie beïnvloeden en kan ook schade aan de machine veroorzaken. Er is een speciaal ontkalkingsprogramma dat eenvoudig kan worden uitgevoerd volgens de instructies.

Hoe vaak de machine ontkalkt moet worden, hangt af van de Waterhardheid van leidingwater die wordt gebruikt en ook van de gebruiksfrequentie. Als het Melitta waterfilter wordt gebruikt, hoeft u meestal maar één keer per jaar te ontkalken, omdat de Kalkdeeltjes in het filter blijf achter.

In de test gebruikten we koffiebonen van een kleine lokale brander (zie B.), deze zijn niet inbegrepen in de leveringsomvang. Je kunt echter ook gewoon koffie of espressobonen bestellen via de app in de Melitta Shop.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • App-bediening voor Android en IOS
 • Gebruik van verschillende soorten koffie door twee bonencontainers en een poedercompartiment
 • 21 verschillende koffierecepten
 • Individuele instellingen mogelijk
 • 8 gebruikersprofielen kunnen worden opgeslagen
 • Met extern melkschuimsysteem
 • Kan worden gebruikt met waterfilter
 • Eenvoudig te reinigen en te ontkalken

Nadelen

 • Bediening is in het begin een beetje ingewikkeld
 • Hoge aanschafprijs

Voor wie is de Caffeo Barista TS Smart geschikt?

Deze volautomatische koffiemachine is geschikt voor iedereen, die belang hecht aan een bijzonder koffiegenot thuis en bereid is daar wat meer aan uit te geven. Een grote selectie van verschillende koffies maakt het gemakkelijk om gasten te verwennen met een warm drankje. Dit apparaat spreekt ook technologievrienden aan via de app-verbinding.

De watertank is royaal bemeten met 1,8 liter. Daarom is het apparaat ook zeer geschikt voor het grote huishouden en kan het zelfs worden gebruikt in een klein kantoor, misschien met een Teamgrootte van ca. 20 personen, bieden uitstekende diensten. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte is voor het vrij grote apparaat.

Veelgestelde vragen over de Caffeo Barista TS Smart by Melitta

Welke cuphoogte past onder de uitlaat?

De uitlaat kan met dit apparaat tussen de 8 en 14 cm hoog worden ingesteld. Het is dus gemakkelijk om een klein espressokopje te vullen, maar het kan ook een hoog glas of een mok gebruiken.t.

Heeft het apparaat een automatische uitschakeling?

Ja, er is een automatische uitschakeling. De tijd waarna het apparaat automatisch wordt uitgeschakeld, kan worden voorgeprogrammeerd.

Is het mogelijk om tussendoor cafeïnevrije koffie te maken?

Ja, het apparaat biedt verschillende opties bij het kiezen van koffie. Er zijn twee bonencontainers verwerkt, die kunnen worden gevuld met verschillende bonen, die naar wens kunnen worden gebruikt. Er is ook een poedercompartiment waar je reeds gemalen koffie kunt verwerken. Dit compartiment wordt door de meeste gebruikers gekozen wanneer een cafeïnevrije koffie gewenst is.

Technische specificaties van de Caffeo Barista TS Smart F850-102

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 1.450 watt
 • Pompdruk: 15 bar
 • Materiaal: roestvrij staal en kunststof in roestvrij stalen look
 • Watertank capaciteit: 1,8 liter
 • Capaciteit koffiebonen: 2 × 135 gram
 • Aantal bonenvariëteiten: 2
 • Afmetingen: 37,2 × 25,9 × 46,7 cm
 • Gewicht: 10.4 kg
 • Slijpgraad instellingen: 5
 • Programmeerbare brouwtemperaturen: 3
 • Koffie: 21
 • Mijn koffieprofiel: 8
 • Koffiesterkte instellen: 5

Hier vindt u de gebruiksaanwijzing voor de Caffeo Barista TS.

Resultaat

In de Melitta Caffeo Barista TS Smart ontmoet de beste Italiaanse koffietraditie state-of-the-art technologie. De machine kan worden bediend en geprogrammeerd via een app en biedt een grote selectie van verschillende koffiespecialiteiten. Deze worden op dezelfde manier bereid als originele recepten uit Italië, waarbij zelfs de bestelling waarin melk, koffie en water in het kopje moeten lopen.

De volautomatische koffiemachine kan echter ook direct via een modern display kan aan de voorzijde worden bediend. Het is een paar dagen om te wennen aan de vele opties. Daarna is het echter een genot om elk kopje koffie perfect te kunnen maken en een persoonlijk tintje toe te voegen.

De aanschafprijs is niet helemaal laag, maar de volautomatische koffiemachine overtuigt met Superieure prestaties, wat wordt bevestigd door een goed testresultaat van Stiftung Warentest en door vele tevreden klanten en ons.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€999,99Een ingenieus volautomatisch koffiezetapparaat met app-bediening. In een mum van tijd naar de perfecte koffie voor € 999,99 op Amazon.