Mahlkönig Home X54 Koffiemolen Review Beoordeling

De Mahlkönig Home X54 koffiemolen is een ideale allrounder. Van filterkoffie tot de fijnste maalgraden voor de bereiding van espresso, het bereikt elke gewenste korrelgrootte.

Deze koffiemolen voor eersteklas maalresultaten heeft 35 maalfasen waartussen u gemakkelijk kunt kiezen. De molen en de algemene verwerking van het apparaat worden gekenmerkt door hoge kwaliteit.

Uitrusting en hoogtepunten van de Mahlkönig Home X54 koffiemolen

Mahlkönig Huis X54

De Mahlkönig Home X54 inspireert mij met zijn verfijnde productontwerp en hoge duurzaamheid.

Koop hier bij Kaffee24.de

Het hart van de koffiemolen is de schijvenmolen met 54 mm maalschijven van hoogwaardig speciaal staal. Ze zijn speciaal gemaakt voor de koffiemolen in Hamburg. De molen kenmerkt zich door een bijzonder lange levensduur. Volgens de fabrikant kan er zo’n 800 kg koffie mee gemalen worden. Deze waarde is ongeveer twee keer zo hoog als vergelijkbare koffiemolens en draagt bij aan het feit dat dit apparaat nog vele jaren uitstekende service biedt.

De Mahlkönig Home X54 koffiemolen is over het algemeen van zeer hoge kwaliteit en solide gebouwd. Plastic werd tijdens de productie grotendeels achterwege gelaten. Zelfs de bijgeleverde portafilterhouder is gemaakt van metaal. Hierdoor brengt de eigenlijk compacte koffiemolen met 5,1 kg ook wat gewicht op de weegschaal. Als gevolg hiervan is het stabiel en trilt het nauwelijks op het werk.

De bedieningsgeluiden van 70 dB zijn niet superstil, maar worden zelden als storend ervaren. Met een vermogen van 150 watt biedt de motor een slijpsnelheid van ongeveer één gram per seconde. Het grondmateriaal wordt netjes gemalen in het portafilter of de slijpcontainer en er is nauwelijks dispersie.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Geschikt voor alle soorten koffie
 • 4 geheugenlocaties voor het programmeren van hoeveelheden
 • Eenvoudige aanpassing van de slijpgraad
 • Eenvoudige bediening via pictogrammenu
 • Modern display
 • Houder voor portafilter is inbegrepen

Nadelen

 • Hoge aanschafprijs
 • Alleen voorwaardelijk geschikt voor espresso
 • Hoge dode ruimte

Technische gegevens

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 150 watt
 • Afmetingen: 19 x 42,5 x 28cm
 • Gewicht: 5.1 kg
 • Capaciteit bonencontainer: 500 gram
 • Snelheid: 1050
 • Materiaal behuizing: Metaal
 • Grinder: Schijfslijper
 • Slijpgraad aanpassing: Traploos

Hoe de espressomachine in detail wordt bediend, vindt u in deze gedetailleerde handleiding

Review voor de Mahlkönig Home X54

Functies

Een draaiwiel is beschikbaar voor bediening, waardoor het gemakkelijk is om de instellingen aan te passen. Er zijn vier geheugenlocaties beschikbaar waar u vier timerinstellingen vooraf kunt programmeren en snel kunt ophalen. De instellingen kunnen echter ook handmatig worden gemaakt. De koffie kan worden gemalen tot een bijgeleverde beker of als alternatief direct in een portafilter.

De Mahlkönig Home X54 koffiemolen is Geschikt voor Wi-Fi en kan worden verbonden met een APP op de smartphone. Op deze manier kunnen statistieken zoals motorkabel- en slijpreferenties worden afgelezen en kunnen ook software-updates worden gemaakt.

Slijpen

De Mahlkönig Home X54 koffiemolen kan worden gebruikt met zijn maalgraadinstellingen een verscheidenheid en verschillende Grutten bedekken. Het kan worden gebruikt voor fijngemalen koffie voor espressobereiding en voor filterkoffie met een gemiddelde korrelgrootte of Franse pers met een grove korrel.

De aanpassing van de slijpgraad is traploos. Een schaal van 1 tot 35 is echter geschikt om u te helpen uw weg te vinden. In de handleiding, die je samen met de koffiemolen ontvangt, geeft een tabel aan welke instellingen geschikt zijn voor welke brouwsels. Op deze manier is de aanpassing van de slijpgraad vrij eenvoudig en kan deze gemakkelijk worden gebruikt, zelfs zonder veel ervaring. Met een beetje testen kunt u snel de beste instelling vinden voor uw favoriete brouwsel en bonentype.

Gemalen koffie voor filterkoffie slaagt perfect met deze koffiemolen. De fabrikant beveelt aan voor Koffie instellingen 15 tot 25. Het hangt er echter van af welke Als u de filterkoffie bereidt, welke instelling werkt het beste. Voor veel soorten bereiding van filterkoffie zijn de instellingen van 20 tot 25 het beste. Daarom moet u verschillende instellingen proberen om de juiste grind voor uw doel te vinden.

Als je koffie wilt zetten in de Franse pers, zijn de instellingen van 30 het beste. Het resultaat is een grofkorrelige, homogeen gemalen koffie die voldoet aan een ideale voorwaarde voor de Franse pers.

Voor espresso is een bijzonder fijn koffiepoeder nodig om een goed resultaat te bereiken bij het zetten van de Italiaanse koffiespecialiteit. De fabrikant adviseert instellingen tussen 1 en 5 voor de espresso. Maar hier speelt de bonenvariëteit een belangrijke invloed op de vraag of het espressomeel fijn genoeg kan worden gemalen.

In tests kon het espressopoeder in sommige variëteiten fijn genoeg worden gemalen, terwijl het in andere niet als fijn genoeg werd ervaren. Bepaalde espressovariëteiten vereisen een zeer fijne aanpassing van de maalgraad om zich ideaal te kunnen ontwikkelen. Een dergelijke fijne afstelling is moeilijk te bereiken met de Mahlkönig Home X54 koffiemolen.

Je zult echter alleen een beter resultaat bereiken bij het malen van espressobonen als je een koffiemolen koopt die speciaal is ontworpen voor espresso en alleen fijne maalgraden biedt. Voor een universele koffiemolen die fijne en grove granen kan produceren, biedt dit apparaat van Mahlkönig echter uitstekende resultaten.

Kwaliteit

De kwaliteit van de koffiemolen is eersteklas, omdat alleen componenten van de hoogste kwaliteit worden gebruikt voor de productie. Het resultaat is een duurzaam apparaat dat zo’n 25.000 hoezen kan leveren en jarenlang in het huishouden kan worden gebruikt. Het elegante ontwerp is een ander pluspunt en zorgt ervoor dat de koffiemolen in elk mooi keukenmeubilair past.

Een punt van kritiek is echter de Dode ruimte, die vooral hoog is als u een enkele hoes wilt. Voor een nauwkeurige dosering moet het koffiepoeder daarom via een weegschaal worden gecontroleerd. Het is ook raadzaam om de koffiemolen regelmatig schoon te maken om oude gemalen koffieresten te verwijderen.

Ook de kwaliteit van het koffiepoeder overtuigt. De aanpassing van de maalgraad maakt het mogelijk om perfecte gemalen koffie te bereiken voor elk type bereiding. De gemalen koffie is homogeen en heeft bovendien niet de neiging om te klonteren.

Prijs

De Mahlkönig Home X54 koffiemolen is momenteel verkrijgbaar voor net geen 500 euro. Deze concurreert met modellen van bekende topmerken zoals de Eureka Mignon serie. Dit apparaat van Mahlkönig heeft veel te bieden op het gebied van functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en slijpkwaliteit, wat de prijs behoorlijk gerechtvaardigd maakt.

Geschikt voor wie?

Deze koffiemolen is ideaal voor elke ambitieuze koffieliefhebber en gevorderde espressodrinker. Het biedt zowel filterkoffie in de Franse pers, evenals betrouwbare resultaten voor fijne espresso voor de portafiltermachine. Je kunt koffiepoeder van versgemalen bonen net zo goed bereiden voor je espresso als een grove korrel voor koffie van de French Press. Als u waarde hecht aan versgemalen koffiepoeder, is deze veelzijdige koffiemolen ideaal voor u.

In de volgende video wordt de Mahlkönig Home X54 onder de loep genomen:

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om met de Mahlkönig Home X54 direct in het portafilter te slijpen?

Ja, met deze koffiemolen heb je twee opties om de gemalen koffie te vangen. Een vergelijkbare, bekervormige container is inbegrepen, waarin u de gemalen koffie kunt malen, bijvoorbeeld als u filterkoffie wilt bereiden. Als u de gemalen koffie echter in de portafiltermachine wilt verwerken, kunt u een speciale houder gebruiken om de gemalen koffie rechtstreeks in het portafilter te malen.

Is de Mahlkönig Home X54 Koffiemolen geschikt voor espresso?

Ja, de instellingen van 1 tot 5 zijn fijn genoeg om espressomeel te malen voor de portafiltermachine.

Kunt u eten in het Mahlkönig Home X54 programmeren?

Dit apparaat heeft vier geheugenposities waar je vier verschillende maaltijden kunt instellen. Later kun je ze eenvoudig ophalen via het menu en bereik de gewenste maaltijd.

Blijft het tijdgeheugen behouden, zelfs na een stroomstoring?

Ja, na een stroomstoring blijven opgeslagen instellingen behouden.

Wat is de capaciteit van de bonencontainer?

500 gram koffiebonen passen in de bonencontainer van deze koffiemolen.

Heeft deze koffiemolen een hoog bedrijfsgeluid?

Volgens de fabrikant is het loopgeluid ongeveer 70 dB. Het apparaat is dus niet fluisterstil, maar werkt nog steeds stiller dan veel vergelijkingsmodellen.

Is de koffiemolen geschikt voor Wi-Fi?

Ja, deze koffiemolen is geschikt voor Wi-Fi en kan ook worden verbonden met een app waarmee u verschillende interessante informatie kunt krijgen.

Resultaat

Gemalen koffie gemaakt van versgemalen bonen verbetert de smaakbeleving, ongeacht welke bereidingswijze u verkiest. Met de Mahlkönig Home X54 koffiemolen heeft u de mogelijkheid om gemalen koffie te realiseren in een breed scala van verschillende korrelgroottes, die geschikt zijn voor elke koffiebereiding. Met dit apparaat kunt u gemalen koffie malen die fijn genoeg is voor de portafiltermachine, of gemalen koffie die grof genoeg is voor de Franse pers.

De bediening van het apparaat is relatief eenvoudig in vergelijking met andere koffiemolens. Het is van zeer hoge kwaliteit en scoort met een lange levensduur. Hoewel de aanschafprijs hoog is, hoeft u geen extra espressomolen te kopen, zoals het geval is bij veel andere koffiemolens voor filterkoffie.

De Mahlkönig Home X54 koffiemolen heeft veel goede testresultaten en beoordelingen van klanten en verdient een aankoopaanbeveling.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€485,00


 • Mahlkönig Huis X54
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


De Mahlkönig Home X54 inspireert mij met zijn verfijnde productontwerp en hoge duurzaamheid. Geschikt voor alle soorten koffie. Goede kwaliteit voor de prijs 485,00 €.