Quamar M80E Espresso Grinder Beoordeling

De Quamar M80E espressomolen maalt koffiebonen in verschillende korrelgroottes zeer homogeen. Door de maalgraad via een rooster fijn af te stellen, kan voor elk portafilter perfect espressomeel worden bereikt. Een doseringsinstelling zorgt ervoor dat precies de juiste hoeveelheid koffie kan worden verkregen voor het portafilter.

De Quamar espressomolen voor portafilter kenmerkt zich door krachtig, snel werk, zodat perfect gemalen espressomeel in enkele seconden klaar kan zijn.

Homogene gemalen koffie met de Quamar M80E espressomolen

Quamar M80E
De Quamar M80E espressomolen extraheert zeer gelijkmatig en kan zichzelf gedeeltelijk reinigen.

Espresso-experts weten dat homogeen gemalen koffie een doorslaggevende factor is om te genieten van het volle koffiearoma. De koffiebonen moeten zo snel mogelijk voor het begin van het zetproces worden gemalen, omdat de gevoelige koffiearoma’s snel verdampen na het malen. Wil je dus een optimale espresso bereiden met je portafiltermachine, dan heb je een hoogwaardige espressomolen nodig zoals de Quamar M80E.

De Quamar M80E espressomolen is in staat om fijnkorrelige gemalen koffie te produceren, zodat bij het extraheren van de espresso zoveel mogelijk smaken uit de individuele koffiekorrels door het zetwater kunnen worden opgenomen.

Daarnaast is het resultaat tijdens het slijpen ook bijzonder homogeen. Dat wil zeggen, de individuele korrels worden gekenmerkt door een gelijkmatige grootte. Dit garandeert dat elke individuele koffiekorrel dezelfde hoeveelheid aroma’s kan afgeven.

De Quamar M80E espressomolen extraheert zeer gelijkmatig en kan zichzelf gedeeltelijk reinigen.

Koop hier bij Coffee Circle

Technische specificaties van de Quamar M80E koffiemolen

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 460 watt
 • Afmetingen: 18 × 46 × 29 cm
 • Gewicht: 10.5 kg
 • Capaciteit bonencontainer: 250 gram
 • Materiaal behuizing: gegoten aluminium
 • Grinder: Schijfslijper gemaakt van roestvrij staal
 • Snelheid : 1.400 rpm
 • Slijpcapaciteit : 3-5,6 g/sec
 • Slijpgradaties: traploos instelbaar

Hier vindt u de gebruikershandleiding. Helaas is het alleen beschikbaar in het Italiaans.

Duurzame behuizing met aantrekkelijk design

De Quamar M80E espressomolen overtuigt met zijn elegante design, dat net zo professioneel en aantrekkelijk is in de keuken. De behuizing is gemaakt van duurzaam gegoten aluminium, dat corrosiebestendig is en wordt gekenmerkt door een glad oppervlak. Dat gepolijste afwerking maakt dit apparaat een klein hoogtepunt in de keuken.

Gemaakt in Italië, de espressomolen heeft een uitstekende afwerking. Er zijn geen scherpe randen of hoeken op dit model en alle componenten passen perfect in elkaar. De bonencontainer, die een Capaciteit van 250 g transparant is. Zo kun je meteen zien hoeveel bonen er nog in de container zitten.

Hoogwaardige molen voor de hoogste slijpkwaliteit

Voor dit model koos Quamar voor een schijvenslijper van staal. Met een diameter van 63 mm is de molen groot. Met schijfslijpers kan een uniform slijpresultaat worden bereikt. De twee plakjes kunnen op zeer korte afstand van elkaar werken, zodat een fijne korrelgrootte kan worden bereikt, die je nodig hebt voor een goede espresso.

De espressomolen wordt aangedreven door een motor met 420 watt. Dit krachtige vermogen genereert draaitafelomwentelingen van 1400 tpm.

De molen is zeer robuust en zal niet worden beschadigd, zelfs als er kleine onzuiverheden in de koffie aanwezig moeten zijn. Een van de nadelen van schijfslijpers zijn de hoge omwentelingen die wrijvingswarmte veroorzaken. Warmte heeft een schadelijk effect op het koffiearoma. In dit Quamar-model werd het probleem echter opgelost door een grote plakdiameter, waardoor oververhitting van de koffie kan worden voorkomen.

Met deze espressomolen is er weinig dode ruimte waarin gemalen koffie zich kan ophopen die niet wordt uitgeworpen. Om de molen echter constant vrij te houden van alle gemalen koffieresten, kunt u de derde bedieningsknop gebruiken. Dit wordt door de fabriek ingesteld op 5 seconden. De machine start slechts kort en gooit alle gemalen koffie die zich ophoopt tijdens eerdere maalprocessen kan hebben.

Stapsgewijze slijpgraadaanpassing en snel slijpen

De Quamar M80E heeft een raster waarmee je de maling geleidelijk kunt veranderen. De perfecte maling voor uw espresso wordt niet in de laatste plaats bepaald door uw portafiltermachine.

Bij onderextractie komen er te weinig aroma’s in de koffie. Het resultaat is een platte, heldere koffie die het lichaam mist. In dit geval moet u het raster op een fijner niveau instellen. Bij overextractie daarentegen worden te veel bitterstoffen uit het koffiepoeder opgelost. De espresso smaakt bitter en te streng. Dit probleem wordt opgelost door te kiezen voor een fijnere maling.

Nadat je de juiste maling voor je espressobereiding hebt gevonden, is het malen met deze espressomolen snel en eenvoudig. Afhankelijk van de instelling van de maalgraad kan tussen de 3 en 5,6 gram koffie per seconde per seconde worden gemalen. Een eenvoudige espresso wordt meestal bereid met 7 gram koffiepoeder. Met de Quamar M80E krijgt u binnen enkele seconden de juiste hoeveelheid voor het portafilter

Tijdgestuurde dosering

Met deze espressomolen kun je Maal koffiepoeder rechtstreeks in het portafilter. De houder is geschikt voor bijna alle portafilters. U kunt kiezen uit drie doseringsinstellingen, die kunnen worden ingesteld voor een enkele, dubbele of driedubbele espresso. Dit maakt het mogelijk om met één druk op de knop precies de juiste dosering te verkrijgen. U bespaart uzelf de overdracht van gemalen koffie in het portafilter en ook de meting van de doseringshoeveelheid.

Praktische LCD-gebruikersinterface

De bediening van deze espressomolen is eenvoudig en intuïtief. Het bedieningspaneel met LCD display draagt hieraan bij. Nadat u het apparaat hebt ingeschakeld, hoeft u alleen het portafilter vast te klemmen en de opgeslagen doseerhoeveelheid te selecteren door op een van de drie oranje bedieningsknoppen te tikken. De molen start dan het maalproces en beëindigt het automatischwanneer de gewenste hoeveelheid is bereikt.

Met de drie functietoetsen kun je bijvoorbeeld de juiste hoeveelheid gemalen koffie malen voor een enkele espresso of voor een dubbele espresso. Programmeren gebeurt via het overzichtelijke display. De derde functietoets is vaak geprogrammeerd op 1/2 seconde. De koffiemolen start dan maar kort op, zodat oude gemalen koffie uit de dode ruimte kan worden gegooid.

De gebruikersinterface biedt u ook andere functies. Het kan de datum en tijd weergeven en ook een slogan tonen die u vrij kunt kiezen. Bovendien kunt u het aantal totale betalingen zien, of zelfs zien hoeveel voordelen er per maand zijn geregistreerd.

Prijs-kwaliteitverhouding van de Quamar M80E

Op het eerste gezicht lijkt de prijs van de Quamar M80E espressomolen hoog. Maar je moet er wel rekening mee houden dat je dit model niet kunt vergelijken met een normale koffiemolen. Het is een precisie-instrument met professionele kwaliteit dat uw espressoplezier compleet kan maken. Perfect gemalen espressomeel is een belangrijke eerste stap om een optimale kwaliteit in espresso-extractie te bereiken. De Quamar M80E espressomolen biedt hiervoor de beste basis.

Voor wie is de Quamar espressomolen geschikt?

Deze espressomolen is een uitstekende helper voor de ambitieuze Huis Baristadie zijn espressohoes wil optimaliseren met eersteklas gemalen koffie. De espressomolen biedt hoogwaardige resultaten en werkt snel. Bovendien kan het portafilter direct worden vastgeklemd, zodat het werk snel is gedaan. De nobele uitstraling van het apparaat past perfect in de moderne keuken.

Dit apparaat is ook geschikt voor professioneel gebruik. De kwaliteit en uniforme consistentie van het espressomeel is ook overtuigend in onafhankelijke tests. Bovendien is deze espressomolen gemaakt van een solide constructie en duurzaam, zelfs bij hogere belastingen. Het kan tot 3,5 kg koffie per dag malen en is daarom geschikt ook voor een klein of middelgroot café.

Het volume is vrij laag tijdens bedrijf. Omdat de looptijd ook kort is, kun je ’s ochtends vroeg koffie malen zonder je huisgenoten te storen.

Video: Introductie van de Quamar M80E Espresso Mill

In deze video wordt de machine gepresenteerd en geëvalueerd in actie.

Voor- en nadelenle van de Quamar M80E

Voordelen

 • Homogeen slijpresultaat
 • Traploos variabele aanpassing van de slijpgraad via rooster
 • 3 doseringsinstellingen mogelijk
 • Snel slijpen
 • Grote bonencontainer
 • Hoogwaardige schijfslijper van staal
 • Eenvoudige bediening via LCD-bedieningspaneel
 • Stil bedrijfsgeluid
 • Direct slijpen in het portafilter mogelijk

Nadelen

 • Hoge aanschafprijs
 • Niet geschikt voor filterkoffie of soortgelijke bereidingswijzen

Veelgestelde vragen over de Quamar Espresso Mill

Is de instelling van de slijpgraad oneindig variabel?

Nee, bij deze espressomolen wordt de maalgraad via een rooster in verschillende fases aangepast.

Blijven de bonen vers in de container?

De bonencontainer kan heel goed worden afgesloten met het deksel, zodat de bonen lang vers blijven.

Is het poeder gemakkelijk te verspreiden tijdens het malen?

Nee, de gemalen koffie wordt vrij schoon weggegooid en er is nauwelijks verstrooiing.

Kan het portafilter stevig worden bevestigd?

Ja, het portafilter kan stevig aan deze espressomolen worden bevestigd, zodat u deze niet hoeft vast te houden tijdens het maalproces.

Is het mogelijk om de hoeveelheid koffie te doseren?

Ja, de hoeveelheid koffie kan worden gedoseerd en er zijn drie geheugenslots beschikbaar voor verschillende hoeveelheden.

Kan de gemalen koffie direct in het portafilter worden gevuld?

Deze espressomolen is voorzien van een houder waarin je het portafilter kunt klemmen. De houder is geschikt voor alle gangbare portafilters. Er hoeft dus niet te worden gedecanteerd en u kunt het gevulde portafilter direct in de espressomachine klemmen. Bovendien hoeft u het portafilter niet vast te houden tijdens het slijpen.

Blijft er veel gemalen koffie in de dode ruimte?

Deze espressomolen heeft heel weinig dode ruimte. De laatste van de drie functietoetsen is geprogrammeerd met een korte looptijd van 1/2 seconde. Tijdens deze korte opstart van het apparaat kunnen restanten van gemalen koffie snel worden uitgeworpen.

Hoe de te malen porties aan te passen?

Portioneren vindt plaats via tijdcontrole. Voor eenvoudige bediening zijn er drie functietoetsen die u kunt programmeren met verschillende portiegroottes. Meestal is één knop geprogrammeerd voor een enkele espresso en de tweede knop voor een dubbele espresso. De derde functietoets kan worden gebruikt voor een korte opstart om de molen schoon te maken.

Kun je ook koffie malen voor filterkoffie of French press?

Nee, deze koffiemolen is alleen geschikt voor zeer fijn koffiepoeder, zoals het wordt gebruikt voor espresso of mokka. Voor filterkoffie en French press is een veel grover poeder nodig dat je met deze molen niet kunt bereiken.

Hoe snel maalt dit apparaat?

Aangedreven door een krachtige motor, kan deze espressomolen zeer snel malen. De exacte snelheid is afhankelijk van de gekozen fijnafstelling. Vooral fijngemalen koffie duurt iets langer. Je kunt tussen de 3,5 en 5,6 gram per minuut malen.

Wat voor soort molen werd gebruikt op deze espressomolen?

De Quamar M80E espressomolen is uitgerust met een stalen schijfmolen. De schijven hebben een diameter van 63 mm.

Resultaat

Als u de beste resultaten wilt bij het thuis extraheren van espresso, kan de Quamar M80E espressomolen hier aanzienlijk aan bijdragen. Een nauwkeurige instelling van de maalgraad stelt u in staat om de korrelgrootte zeer nauwkeurig te bepalen. Daarnaast is de Slijpresultaten zeer homogeen, waarmee u de beste omstandigheden kunt creëren voor een perfecte extractie.

Dit model is niet alleen geschikt voor het huishouden, maar kan ook eersteklas diensten bieden in een klein café. Deze espressomolen heeft al veel positieve recensies van klanten ontvangen en kan worden aanbevolen voor aankoop.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€569,00


 • Quamar M80E
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: 4 juni

 • Laatst herzien: 4 juni


De Quamar M80E espressomolen extraheert zeer gelijkmatig en kan zichzelf gedeeltelijk reinigen. LCD-scherm met speciale functies. Veel kwaliteit is beschikbaar voor de prijs van slechts 569,00 €.