De’Longhi Dinamica Plus ECAM Koffiemachine Review Beoordeling

Als u ervan droomt om uw favoriete koffie met één druk op de knop thuis te krijgen, is de De’Longhi Dinamica Plus ECAM 370.95.T volautomatische koffiemachine precies de juiste machine voor u. Van een sterke espresso tot een lekkere cappuccino, u kunt met dit model precies naar uw smaak genieten van koffie en ook uw gasten op een individuele manier verwennen. Koffieliefhebbers moeten zeker een kijkje nemen bij deze volautomatische machine.

De De’Longhi Dinamica Plus ECAM is de juiste keuze voor elke smaak

De'Longhi Dinamica Plus ECAM 370.95.T volautomatische koffiemachine
De De’Longhi Dinamica Plus ECAM 370.95.T volautomatische koffiemachine is gemaakt voor koffieliefhebbers met exacte voorkeuren voor bereiding.

Deze volautomatische koffiemachine biedt u vele mogelijkheden om op verschillende manieren van koffie te genieten. De voorgeprogrammeerde recepten van de machine kunnen met één druk op de knop worden opgeroepen. Naast espresso zijn dit ook immer populaire koffiedranken zoals cappuccino en latte macchiato. Je kunt ook genieten van café au lait, of een hele pot brouwen met zes kopjes als je bezoekers verwacht.

Verder kun je ook een aantal individuele instellingen maken waarmee je elk recept kunt ontwerpen volgens jouw persoonlijke voorkeuren. Met de menu’s kunt u de koffiesterkte en de hoeveelheid koffie verfijnen, evenals een keuze uit de hoeveelheid melk en de temperatuur.

Zodra u de instellingen hebt gevonden die het beste bij u passen, kunt u drie gebruikersprofielen om ze te redden. Je hoeft de volgende keer dus niet ver te zoeken om koffie naar je smaak te krijgen.

De De’Longhi Dinamica Plus ECAM 370.95.T volautomatische koffiemachine is gemaakt voor koffieliefhebbers met exacte voorkeuren voor bereiding.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de De’Longhi ECAM 23.420.SB

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 1.450 watt
 • Pompdruk: 19 bar
 • Materiaal: Kunststof
 • Watertank capaciteit: 1,8 liter
 • Capaciteit koffiebonen: 300 gram
 • Afmetingen: 34,8 × 23,6 × 42,9 cm
 • Gewicht: 9 kg
 • Grinder: Conische molen
 • Slijpgraad instellingen: 13

Hier vindt u de gebruikershandleiding voor de De’Longhi ECAM 23.420.SB

Uitrusting en functies

Bepaal de exacte slijpgraadinstellingen op de De’Longhi Dinamica Plus

Perfect gemalen koffie is een belangrijke voorwaarde als je een lekkere espresso wilt bereiden. Met deze volautomatische machine worden de bonen vers gemalen voor elk kopje koffie. Hiervoor heeft deze volautomatische koffiemachine een hoogwaardige conische molen, waarbij de gemalen koffie slechts licht wordt verwarmd tijdens het malen en het aroma wordt gespaard.

U kunt een totaal van 13 verschillende maalgraden kiezen. Poeder voor espresso moet altijd zo fijn mogelijk worden gemalen om de best mogelijke extractie te bereiken. Het is een goed idee om te experimenteren met de maalinstelling voor verschillende soorten bonen en verschillende koffiedranken totdat je de beste maling vindt.

Vóór de installatie wordt elke molen gekalibreerd en in de fabriek getest. Op deze manier kan een optimale kwaliteit worden gegarandeerd bij het malen van de koffiebonen. De gemalen koffie is egaal en dus perfect voor espresso.

Melkopschuimer voor romige koffiespecialiteiten

Veel populaire koffiedranken worden bereid met melkschuim. Hiervoor heeft deze volautomatische koffiemachine een geïntegreerde melkopschuimer, waarmee melkschuim in uitstekende consistentie kan worden bereid. Voor recepten bereid met melkschuim wordt dit in de beker in de machine gevuld. U kunt de hoeveelheid melkschuim aanpassen. De melkcontainer kan eenvoudig uit de machine worden verwijderd, zodat eventuele resterende melk in de koelkast kan worden bewaard.

Dienst

Dat groot, duidelijk ontworpen display maakt de bediening van deze volautomatische koffiemachine zeer eenvoudig. Al bij het eerste gebruik kun je perfecte koffie krijgen. De voorgeprogrammeerde Recepten zijn beschikbaar met een druk op de knop.

Fijne aanpassingen kunnen direct op het apparaat worden gemaakt. Het apparaat maakt echter ook een app-verbinding via Bluetooth mogelijk, zodat u U kunt uw instellingen ook op uw gemak kiezen op uw smartphone en deze opslaan als een gebruikersprofiel.

Reiniging van de volautomatische koffiemachine

Het reinigen van het melkopschuimsysteem is bijzonder belangrijk, omdat bacteriën zich snel kunnen ophopen als gevolg van melkresten. Daarom is het melkopschuimsysteem van dit apparaat ook uitgerust met een efficiënt zelfreinigend programma dat u elke keer dat u melk hebt gebruikt, moet uitvoeren. Dit zorgt voor een optimale hygiëne. Voor een grondige reiniging kunnen de afzonderlijke onderdelen ook in de vaatwasser worden gespoeld.

De compacte brouwgroep kan in één handbeweging worden verwijderd en onder stromend water worden gespoeld. Het moet regelmatig worden schoongemaakt, omdat eventuele resterende koffieresten de smaak kunnen beïnvloeden. Het apparaat moet ook met regelmatige tussenpozen worden ontkalkt om kalkaanslag te voorkomen, die het volautomatische koffiezetapparaat kan beschadigen en de functionaliteit kan verstoren.

U kunt de waterhardheid van uw eigen woonplaats programmeren met deze volautomatische koffiemachine. Deze kunnen worden aangevraagd bij de verantwoordelijke waterleidingbedrijven. Met deze informatie kan de machine berekenen wanneer ontkalking nodig is en een bijbehorende waarschuwing op het display weergeven. Het is logisch om het apparaat te gebruiken met een waterfilter, dat het kalkgehalte van het water kan verminderen.

Andere functies van het apparaat

De volautomatische koffiemachine heeft een relatief grote bonencontainer waarin 300 gram koffiebonen passen. U hoeft de container dus niet constant bij te vullen. Daarnaast is er ook een compartiment voor gemalen koffiepoeder bevestigd.

De koffie-uitloop is op deze machine instelbaar. Het is dus mogelijk om een klein kopje espresso te vullen zonder dat de koffie spat. Met een hogere positie kunt u ook een mok of een hoog glas plaatsen en uw koffiespecialiteiten in stijl serveren.

Video: Testrapport voor de De’Longhi Dinamica Plus koffiemachine

In deze video wordt de volautomatische machine onder de loep genomen.

Voor wie is de De’Longhi ECAM 23.420.SB volautomatische koffiemachine geschikt?

In een klein kantoor werkt deze volautomatische koffiemachine ook uitstekend. De bonentank is groot genoeg met een inhoud van 300 gram om constant bijvullen te voorkomen. Als u de voorkeur geeft aan een speciale koffie, kunt u voorgemalen koffie gebruiken via het poedercompartiment. Hoewel de watertank niet groot is met een inhoud van 1,8 liter voor op kantoor, kan deze eenvoudig worden verwijderd en gevuld.

Voor- en nadelen van dit De’Longhi apparaat

Voordelen

 • Ruime keuze aan koffiedranken
 • Diverse individuele instellingen mogelijk
 • Gebruikersprofielen kunnen worden gemaakt
 • Met melkopschuimer
 • Grote bonencontainer en extra poedercompartiment
 • Eenvoudige bediening via touchscreen of app
 • Eenvoudige reiniging

Nadelen

 • Melkschuim niet de allerbeste kwaliteit

Veelgestelde vragen over De’Longhi Dinamica Plus ECAM

Is het mogelijk om de melkcontainer in de vaatwasser schoon te maken?

Ja, de melkcontainer kan in de vaatwasser worden gespoeld. Het wordt echter aanbevolen om het op de bovenste plank te plaatsen.

Is het mogelijk om de melk direct in het Tetra Pak te gebruiken?

Nee, dit is niet mogelijk met dit model. De melkcontainer is aangesloten op de machine en u moet daarom de originele container gebruiken die bij de volautomatische koffiemachine is geleverd.

Welke kruik kan worden gebruikt voor de kruikfunctie?

In principe kun je elke koffiepot gebruiken die onder de uitlaat past. Het is echter raadzaam om de koffiepot van De’Longhi te bestellen, speciaal ontworpen voor het apparaat, dat perfect onder het stopcontact past.

Wat is de hoogte van het koffie-uitlaatje?

In dit model is de koffie-outlet verstelbaar tussen 8,4 cm en 13,5 cm, zodat kopjes van verschillende groottes kunnen worden gebruikt.

Is er een bekerwarmer?

Ja, bekers kunnen aan de bovenkant van het apparaat worden voorverwarmd.

Hoe vaak moet je het apparaat ontkalken?

Hoe vaak je moet ontkalken hangt enerzijds af van de hoeveelheid kopjes die verwijderd worden en anderzijds van de waterhardheid. Met dit apparaat kan de waterhardheid worden opgeslagen. Hierdoor kan de machine nauwkeurig aangeven wanneer het tijd is om te ontkalken.

Is de koffiepot inbegrepen?

Nee, de koffiepot voor het gebruik van de potfunctie moet apart worden besteld.

Wordt het waterfilter meegeleverd?

Ja, het waterfilter is inbegrepen. Vervangende filters kunnen eenvoudig opnieuw worden besteld.

Resultaat

De De’Longhi ECAM 23.420.SB is eenvoudig en ongecompliceerd te bedienen en te onderhouden en biedt ook een grote selectie koffiespecialiteiten die het koffiegenot gevarieerd maken. De geïntegreerde melkopschuimer zorgt voor het nodige melkschuim.

De volautomatische koffiemachine is uitstekend verwerkt en wordt gekenmerkt door een betrouwbare werking en een lange levensduur. Thuis presteert het apparaat net zo goed als in het kleinere kantoor. Een grote bonencontainer en een apart poedercompartiment behoren tot de andere voordelen van het apparaat.

De klantrecensies op dit apparaat zijn uitstekend. Gebruikers prijzen keer op keer de hoge kwaliteit van de koffie en waarderen ook de eenvoudige instelling via de app. Veelzijdigheid, goede afwerking en innovatieve technologie rechtvaardigen de prijs van het apparaat. We kunnen deze volautomatische koffiemachine dus aanraden voor aankoop.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€799,99De De’Longhi Dinamica Plus ECAM 370.95.T volautomatische koffiemachine is gemaakt voor koffieliefhebbers met exacte voorkeuren voor bereiding. Topkwaliteit voor de prijs van € 799,99.