Profitec Pro300 Espressomachine Beoordeling

Profitec biedt een geweldig en grotendeels onbekend alternatief voor de grote merken zoals Bezerra en ECM in de race. De Pro300 espressomachine is zorgvuldig handgemaakt door een Duitse fabrikant in Heidelberg en wordt gekenmerkt door een dubbele ketel naast andere hoogwaardige extra’s.

Lees alles over deze machine in ons gedetailleerde rapport.

Dubbel ketelsysteem en snelle opwarmtijd

Profitec Pro300 espressomachine
Geniet van professionele fine-tuning met de Profitec Pro300 espressomachine.

Deze portafilter espressomachine combineert de traditionele Italiaanse koffiecultuur met Duitse technologie en aandacht voor detail. Voor een toestel met de prestaties van de Pro300 is de prijs verrassend laag.

Deze espressomachine is gebaseerd op een dubbel boilersysteem. Zo kunnen melkschuim en espresso tegelijkertijd worden geproduceerd.

Het apparaat heeft een relatief grote brouwwaterketel met een volume van 3 liter en een grotere ketel voor warm water en de stoom voor melkschuim, die een inhoud van 0,75 liter kan bevatten.

De temperatuur is individueel aangestuurd in de twee ketels. In de kleine ketel, die de Brouwwater verwarmd voor de espresso worden temperaturen van 90 – 96 °C bereikt, terwijl het water in de grote waterkoker kan worden verwarmd tot 110 – 130 °C voor heet water en stoom.

Er is een tuimelschakelaar op de machine, waarmee Stoom- en warmwatervoorziening kan eenvoudig worden in- of uitgeschakeld. Dus als er geen warm water of stoom gewenst is, kunt u het apparaat alleen bedienen met de brouwwaterketel. Op deze manier kan energie worden bespaard.

De nauwkeurige regeling van de temperatuur van deze machine wordt gegarandeerd door de PID-besturing. Met dit systeem kunt u de brouwtemperatuur nauwkeurig aanpassen in segmenten van één graad. Het regelsysteem biedt een uitstekende temperatuurstabiliteit door de automatische aansturing van de verwarmingssystemen. Deze temperatuurregeling maakt het ook mogelijk om de smaak van je espresso te beïnvloeden via de zettemperatuur.

Een sterk verwarmingselement zorgt ervoor dat de brouwketel snel de bedrijfstemperatuur kan bereiken. U kunt dus slechts 10 minuten na het inschakelen van de machine espresso zetten. Deze lage opwarmtijd is een van de beste waarden in het prijssegment onder ketelmachines.

Geniet van professionele fine-tuning met de Profitec Pro300 espressomachine.

Koop hier bij Coffee Circle

Technische specificaties van de Profitec Pro300 espressomachine

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 1.200 watt
 • Materiaal stoomketel: roestvrij staal
 • Capaciteit watertank: 3 liter
 • Vaste wateraansluiting: Niet beschikbaar
 • Opwarmtijd: 10 minuten
 • Afmetingen: 26,5 × 38,5 × 41,5 cm
 • Gewicht: 18 kg
 • Pomp type: trillende pomp
 • Brouwgroep: Ringbrouwgroep

Hier vindt u de Duitse gebruikershandleiding van de Pro 300.

Verdere kenmerken van de Pro 300 van Profitec

Deze portafilter machine van het merk Profitec is volledig ontworpen voor efficiëntie en functionaliteit. Dit is op het eerste gezicht zichtbaar. Het ontwerp is eenvoudig en biedt Duidelijke bedieningselementen, die een eenvoudige bediening van het apparaat garanderen. De afwerking van dit handgemaakte apparaat is uiterst solide.

Zo nu en dan wordt er kritiek op dat deze machine op sommige details is opgeslagen. De bekerbak heeft dus geen reling en heeft ook de neiging om gemakkelijk te krabben. De bekers kunnen echter goed verwarmd worden, zodat de essentiële functie van de bekerbak gegarandeerd is.

Gebruikers waarderen ook de compact formaat van deze espressomachine. Het past relatief gemakkelijk op een keukenoppervlak en is daarom ook perfect voor het kleinere huishouden. Toch is het apparaat net zo krachtig als een grote machine.

Zelfs als u graag koffiespecialiteiten zoals cappuccino of latte macchiato bereidt, kunt u uitstekend overweg met dit apparaat. De melk die hiervoor nodig is, wordt met stoom geschuimd. Omdat deze unit is uitgerust met twee afzonderlijke ketels, kunt u melkschuim en espresso tegelijkertijd bereiden. Het apparaat heeft een voldoende stoomuitlaat voor ongeveer 500 l melk. Als er meer melk schuimig moet zijn, is de kwaliteitDit is het geval in het Verenigd Koninkrijk.

Twee portafilterdragers zijn inbegrepen in de leveringsomvang van het apparaat. Hiervan is er één uitgerust met één en de andere met twee stopcontacten. Het is dus ook mogelijk om: twee koppen koffie tegelijk om te brouwen.

Voor wie is de Pro300 espressomachine geschikt?

Deze espressomachine is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Met deze machine krijgen ervaren mensen dankzij de aanpassing van de brouwtemperatuur een solide gereedschap om Invloed op smaak van koffie.

Het apparaat van Profitec wordt gekenmerkt door zijn compacte ontwerpwijs. Toch heeft de machine een watertank met een inhoud van 3 liter, zodat je meerdere kopjes koffie kunt zetten zonder bij te hoeven vullen.

De aanschafprijs van dit toestel is aantrekkelijk. U heeft dus de mogelijkheid om een hoogwaardige portafiltermachine te kopen en er minder aan uit te geven dan aan vergelijkbare apparaten van andere merken. Daarom is de Pro300 ook een goed model onder de dure, waar u kunt genieten van voordelen zoals een dubbele ketel en PID-regeling.

Video: Ervaringsrapport van de Profitec Pro 300

Bekijk deze video om de portafiltermachine in actie te zien

Voor- en nadelen van de Profitec Pro300

Voordelen

 • Compact ontwerp met eenvoudig ontwerp
 • PID-besturing
 • Dubbele ketel
 • Ketel kan apart worden in- en uitgeschakeld
 • Hoogwaardige afwerking
 • Klaar voor gebruik in 10 minuten
 • Uitstekend melkschuim
 • Portafilter met één en twee uitgangen

Nadelen

 • Korte stoomplant maakt het opschuimen van melk moeilijker
 • Geen reling op het bekerrek
 • Watertank is niet vaatwasmachinebestendig

Veelgestelde vragen over Pro 3000

Is het mogelijk om melkschuim te maken?

Ja, heet water en stoom kunnen met dit apparaat worden verkregen. De melk wordt geschuimd met een stoomplant aan de linkerkant van het apparaat. Het is praktisch dat de melk tegelijkertijd met het zetten van de espresso kan worden geschuimd.

Kunnen er twee kopjes tegelijk gebrouwen worden?

Ja, je kunt twee kopjes tegelijkertijd brouwen. Bij deze espressomachine worden twee portafilterdragers meegeleverd. De ene is geschikt voor een kopje espresso met een stopcontact, terwijl de andere twee stopcontacten heeft.

Resultaat

Met de Profitec Pro300 espressomachine ontmoet Italiaans koffiegenot de Duitse kwaliteit. Deze uitstekend verwerkte machine is uitgerust met tal van functies. Met PID-besturing en dubbele ketel doet dit apparaat nauwelijks onder voor duurdere modellen.

Met een vrij grote watertank is het mogelijk om meerdere kopjes achter elkaar te brouwen. Het apparaat warmt ook snel op.

Er is talrijke positieve klantrecensies naar deze espressomachine. Klanten bevestigen dat er uitstekende espresso geproduceerd kan worden met dit apparaat en bevelen deze machine graag aan bij Profitec.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€1339,00


 • Profitec Pro300
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


Met de Profitec Pro300 espressomachine voor slechts 1339,00 € geniet van professionele fine-tuning.