Bosch Tassimo Happy capsule machine Beoordeling

De Bosch Tassimo Happy capsulemachine doet zijn naam eer aan. Met een grote selectie van verschillende koffiedranken, een snelle bereiding en een heerlijk aroma maakt het kleine apparaat inderdaad elke koffieliefhebber “blij”.

Daarnaast is het toestel verkrijgbaar tegen een uitstekende prijs. Hier laten we zien wat er in de kleine krachtpatser zit.

Snel koffiegenot voor fijnproevers

Bosch Tassimo Happy 1002
De Tassimo Happy van Bosch levert op de snelste manier koffieplezier met barcodesysteem.

De capsulemachine van Bosch is in staat om in een handomdraai een lekkere koffie voor je klaar te zetten. De Tassimo Happy heeft opwarmtijd nodig minder dan 1,5 minuut, totdat het eerste kopje koffie klaar is. Na een korte verwarmingsfase van 19 seconden kun je meteen het volgende kopje brouwen. In vergelijking met koffiemachines voor capsules is dit een uitstekende waarde.

Deze machine is ontworpen voor Tassimo koffiecapsules. Er zijn veel verschillende smaken beschikbaar. Elke Tassimo-capsule bevat precies één portie, zodat iedereen in uw huishouden elke dag zijn eigen favoriete variëteit kan bereiden.

In de koffiecapsules blijft het aroma vers afgesloten totdat de capsule wordt geopend en in de machine wordt gezet.

Elk type koffie heeft zijn eigen kenmerken. Daarom kan zelfs met verschillende variëteiten het beste resultaat worden bereikt met verschillende brouwtijden en temperaturen. De Bosch TAS1002 ontzorgt deze taak volledig. Alle Tassimo capsules zijn uitgerust met een Barcode , die het apparaat de instructies geeft over het zetten van de koffie.

Met dit apparaat kun je niet alleen koffie zetten. Capsules voor thee of cacao worden ook aangeboden.

Na elke drank reinigt het apparaat zichzelf met een krachtige stoomstoot. Zo wordt de smaak niet overgedragen van de ene drank naar de andere en kun je direct na de koffie thee zetten zonder smaakschade.

De Bosch TAS1002 Tassimo Happy capsulemachine levert koffie uit slimme capsules.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de Bosch happy capsule machine

 • Voeding: 230 volt
 • Nominaal vermogen: 1400 watt
 • Opwarmtijd: 19 seconden
 • Capaciteit watertank: 0,7 liter
 • Afmetingen: 26,5 x 17,5 x 30,5 centimeter
 • Gewicht: 1.5 kg

Hier vindt u de Duitse handleiding voor de Tassimo Happy van Bosch.

Uitrusting & functies

Eenvoudige bediening biedt een hoog comfort

Voor degenen die niet willen omgaan met lange aanpassingen en andere bereidingen voordat ze een kopje koffie kunnen zetten, is dit apparaat van Bosch perfect. De bediening met één knop is heel eenvoudig. Alle bewerkingen in de machine zijn volautomatisch.

Het enige wat u hoeft te doen is de koffiecapsulemachine met water te vullen. De watertank houdt 0,7 literje kunt dus meerdere kopjes achter elkaar brouwen. Plaats vervolgens de Tassimo-capsule in de daarvoor bestemde sleuf en druk op de knop. Kort daarna ontvangt u een perfect bereide kop koffie.

Het is ook gemakkelijk om de koffie rechtstreeks in het kopje van uw keuze te laten lopen. In het geval van dit apparaat is de Bekerbak verstelbaar. U kunt zowel kleine espressokopjes als hogere glazen of mokken gebruiken.

De watertank is van voren te bekijken, zodat je altijd de resterende hoeveelheid water in de gaten kunt houden en op tijd kunt vullen. De tank kan worden verwijderd en kan eenvoudig worden bijgevuld onder de kraan.

Video: Ingebruikname en exploitatie van de Tassimo Happy

Laag stroomverbruik

Zoals met de meeste nieuwere elektrische apparaten, is de Tassimo Happy capsulemachine uitgerust met een laag stroomverbruik waarde. Dit is op twee manieren bereikt.

In dit apparaat is een innovatief thermoblock verwarmingssysteem geïnstalleerd, zodat de hoeveelheid water alleen wordt verwarmd wanneer dat nodig is. Verder heeft deze capsulemachine een automatische uitschakeling. Als er langer dan 1,5 minuut geen nieuw brouwproces wordt gestart, schakelt het apparaat automatisch over naar stand-by. Op deze manier is het mogelijk omer kan veel elektriciteit worden bespaard ten opzichte van andere machines.

Reiniging van de Bosch Happy capsulemachine

Schoonmaken is eenvoudig met deze machine. Er is een automatisch programma waarmee het apparaat na elke drank wordt gereinigd door een stoomstoot. Het waterreservoir en de lekbak kunnen eenvoudig met de hand worden verwijderd en afgespoeld of in de vaatwasser worden geplaatst.

Voor het reinigen en ontkalken van de machine ontvangt u de service met het apparaat T-schijf. Als dit is ingevoegd, kunt u het reinigingsprogramma of het ontkalkingsprogramma starten. Dit maakt het gemakkelijk om de capsulemachine in optimale conditie te houden.

Hoe vaak u moet ontkalken, hangt af van de hoeveelheid kopjes en de waterhardheid in uw omgeving. Uiterlijk wanneer je merkt dat de koffie langzamer uit de uitlaat komt, moet je afkalken.

Descaler-tabletten die speciaal voor het apparaat zijn ontworpen, zijn voor dit doel beschikbaar:

Bosch TCZ6004 Ontkalkingstabletten voor alle Tassimo automaten ( Verpakking van 2 )

Bosch TCZ6004 Ontkalkingstabletten voor alle Tassimo automaten ( Verpakking van 2 )

16,00

bij de hand

13 nieuw vanaf 16,00€

Gratis levering


op 30 oktober 14:14

Door regelmatig ontkalken houd je niet alleen de Kwaliteit van koffie constant, maar verhoogt ook de levensverwachting van de machine.

Voor wie is deze Tassimo Happy geschikt?

Aug Vanwege de eersteklas prijs en het gebruiksgemak is dit apparaat een perfect instapmodel. Met deze capsulemachine kunt u het systeem testen om te zien of deze snelle en perfecte manier van koffie zetten u aanspreekt.

Het apparaat heeft een compact ontwerp en kan gemakkelijk in een kleine ruimte worden ondergebracht. Maar de Bosch-tool bewijst zich ook in gezinshuishoudens. Snel achter elkaar kunnen meerdere kopjes koffie, thee of cacao worden bereid, zodat zelfs een hoger volume geen probleem is.

Voor- en nadelen van de Bosch TAS1002

Voordelen

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Veel Tassimo variëteiten selecteerbaar
 • Brouwaanpassing door barcode
 • Volautomatische bediening met één knop
 • Eenvoudige bediening en reiniging
 • Automatische programma’s voor reinigen en ontkalken
 • Compacte vormfactor
 • Energiebesparend met automatische uitschakeling.

Nadelen

 • Luid rennen
 • Geen melkopschuimer beschikbaar

Veelgestelde vragen over deze Bosch capsule machine

Hoe wordt het apparaat ontkalkt?

Voor het ontkalken wordt eerst de Service T-Disc geplaatst. Vervolgens worden de ontkalkertabletten gebruikt voor het apparaat, die online kunnen worden besteld. Als de tabletten niet bij de hand zijn, kunt u de machine ook ontkalken met azijn.

Welke capsules kunnen voor deze machine worden gebruikt?

De Bosch TAS1002 capsulemachine is ontworpen voor Tassimo capsules. Capsules van andere systemen verschilden sterk. Daarom kunnen alleen Tassimo-capsules voor de machine worden gebruikt. Deze zijn echter verkrijgbaar in een grote selectie van smaken en van verschillende leveranciers. Thee en cacao zijn ook verkrijgbaar als Tassimo capsules.

Maakt de machine ook melkschuim voor cappuccino?

Deze machine is niet uitgerust met een melkopschuimer. U kunt echter melkschuimcapsules van Tassimo krijgen. Je kunt de cappuccino dus bereiden door eerst een espresso te zetten en vervolgens een melkschuimcapsule door het apparaat in het kopje te laten lopen.

Krijg je al koffiecapsules bij de machine?

Het hangt af van uw keuze. U kunt alleen het apparaat kopen of voor een hogere prijs de capsulemachine kopen met vijf pakketten capsules in vijf verschillende smaken.

Moet de serviceschijf altijd in het apparaat blijven?

Nee, de serviceschijf wordt alleen in het apparaat geplaatst voor het opschonen en ontkalken. Wanneer het proces is voltooid, wordt de serviceschijf verwijderd en opgeslagen voor de volgende toepassing.

In welke richting wordt de watertank verwijderd?

Met deze Bosch capsulemachine wordt de watertank naar de zijkant geopend en ook aan de zijkant verwijderd. Zo neemt het aan de bovenkant niet veel ruimte in beslag en kun je het apparaat eenvoudig in een plankvak plaatsen.

Is het mogelijk om espresso te maken in de machine?

Ja, dat is makkelijk mogelijk. Er worden verschillende capsules voor espresso aangeboden, die smakelijk en aromatisch zijn.

Is het mogelijk om thee te zetten met de capsulemachine?

Ja, er zijn theecapsules beschikbaar. Na elke run reinigt het apparaat zichzelf, zodat de smaak van koffie niet wordt overgedragen op thee.

Resultaat

De Bosch TAS1002 Tassimo Happy capsulemachine is een heel praktisch apparaat waarmee je koffie een stuk makkelijker kunt zetten.

Het enige wat je nodig hebt is water en de juiste capsule en in iets meer dan een minuut heb je een frisse, aromatische kop koffie naar eigen smaakwensen in je hand. Dankzij een barcodemarkering van de capsules verloopt alles volautomatisch in het apparaat.

Klantrecensies hiervan redelijk geprijsde koffiemachine zijn uitstekend en het gebruiksgemak wordt keer op keer geprezen. Klanten zijn ook onder de indruk van de verscheidenheid aan capsules en de uitstekende smaak van de koffie.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 5 sterren

€32,99De Bosch Tassimo Happy TAS1002 capsulemachine levert koffieplezier op de snelste manier en tegen een sensationele prijs van slechts € 32,99.