Lelit Grace PL81T portafilter Machine Beoordeling

De Lelit Grace PL81T is een nieuwe toevoeging aan de VIP-lijn van de Italiaanse fabrikant. Met een inhoud van slechts 250 ml is de espressomachine een klein systeem, maar hij heeft veel vermogen. Het wordt gekenmerkt door state-of-the-art technologie en solide vakmanschap tegen een topprijs. Als u op zoek bent naar een kleine en aan te bevelen portafiltermachine, vindt u deze hier.

Technologie en uitrusting van de Lelit Grace

Lelit Grace PL81T portafiltermachine
De Lelit Grace wordt geleverd met PID en display tegen een eerlijke prijs.

Deze machine is uitgerust met het nieuwe elektronische besturingssysteem van Lelit, waarmee de gebruiker verschillende instelmogelijkheden heeft voor een individueel koffiegenot. Dit omvat de programmeerbare pre-infusie. Met deze methode kunt u de gemalen koffie bevochtigen vóór de daadwerkelijke extractie. Het koffiepoeder zwelt op en de aroma’s beginnen op te lossen. Dit voorkomt channeling en garandeert een vlotte doorvoer.

Andere kenmerken van de portafiltermachine zijn een digitale PID-besturing, waardoor de keteltemperatuur perfect kan worden aangepast voor warm water en stoom. Nadat de stoom is getrokken, vindt een automatische ventilatie plaats. Hiermee kunt u schakelen tussen wateropvang voor espresso-extractie en stoomextractie.

De Grace is een single-circler. Daarom kunnen stoom en heet water niet tegelijkertijd worden gebruikt. De stoom wordt verdreven door een stoominstallatie aan de rechterkant van de machine en wordt voornamelijk gebruikt om melk op te schuimen. Met het optimale melkschuim kunt u authentieke Italiaanse koffiespecialiteiten zoals cappuccino bereiden. Het enige wat je nodig hebt is wat oefening en tact.

Je kunt ook warm water uit de stoomplant halen. Zo kun je snel een Caffè Americano bereiden door de espresso te verdunnen met heet water. De stoominstallatie wordt met een kogelgewricht aan de machine bevestigd en kan daarom flexibel worden ingezet.

De Lelit Grace PL81T portafiltermachine biedt fijne eigenschappen zoals PID-regeling tegen een eerlijke prijs-prestatieverhouding.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de Lelit Grace PL81T espressomachine

 • Voeding: 220 volt
 • Vermogen: 1000 Watt
 • Type apparaat: Systeem met één circuit
 • Materiaal: roestvrij staal, mat
 • Afmetingen: 22,5 × 27 × 38 cm
 • Gewicht: 9.2 kg
 • Inhoud watertank: 2,7 liter
 • Brouwgroep: Ringbrouwgroep
 • Pomp: Trilpomp
 • Kopjes per brouwsel: 2
 • Opwarmtijd: 12 tot 14 minuten
 • Pompdruk: 15 bar

Design en prijs overtuigen op het eerste gezicht

Een hoogwaardige portafiltermachine hoeft geen fortuin te kosten. De Lelit Grace PL81T bewijst dit. Het apparaat wordt aangeboden tegen een eerlijke prijs en biedt nog steeds alle technische functies die u van een semi-professionele portafiltermachine mag verwachten. De resultaten bij het extraheren van de espresso zijn uitstekend en worden gewaardeerd door kenners.

Het ontwerp kenmerkt zich door de grote bedieningsknoppen en de geïntegreerde manometer. De elementen zijn toegankelijk en gemakkelijk te lezen. De behuizing moet ook als positief worden beoordeeld, wat volledig gemaakt van geborsteld roestvrij staal is ontworpen. In tegenstelling tot het hoog gepolijste roestvrij staal van andere vergelijkingsmodellen is niet elke vingerafdruk direct zichtbaar bij de Lelit Grace.

Andere kenmerken van de Lelit Grace

Bij dit apparaat is er een relatief grote afstand tussen de koffietuit van het portafilter en de bekerbak. Zo kunt u ook een hoger koffiekopje tot 10 cm onder het koffie-uitlaatje plaatsen. Op de espressomachine bevindt zich een oppervlak waarop je de kopjes kunt voorverwarmen.

Ondanks de compacte afmetingen van het apparaat, de Watertank met 2,7 liter royaal gedimensioneerd. Zo kun je meerdere kopjes espresso bereiden zonder dat je water hoeft bij te vullen. Een grafische waterniveau-indicator maakt het gemakkelijk om te zien hoeveel water er nog in de tank zit. De machine maakt het mogelijk om één of twee kopjes espresso tegelijk te zetten.

Deze espressomachine is uitgerust met een portafilter van 57 mm diameter. Het kan worden gebruikt met versgemalen koffie en stelt u ook in staat om de praktische E.S.E. pads te gebruiken. De pads zijn een ideale optie als je haast hebt zijn. Ze zijn perfect geportioneerd en je hoeft ze niet te manipuleren.

Bij dit apparaat vindt u een stand-by functie. Indien de machine niet langer dan 30 minuten wordt gebruikt: de temperatuur wordt automatisch verlaagd. Dit dient om elektriciteit te besparen en als bescherming. Toch is de espressomachine dan weer klaar voor gebruik voor de volgende koffieaankoop in korte tijd.

Reiniging &verzorging van de Lelit espressomachine

De Lelit Grace is uitgerust met een automatisch reinigingssysteem die de brouwgroep schoon houdt. Evenzo moet u de stoomplant grondig reinigen, vooral na het schuimen van melk, zodat er zich geen bacteriën kunnen vormen door resterende melkresten. De lekbak moet ook dagelijks worden geleegd en schoongemaakt.

Regelmatig ontkalken van de machine is ook noodzakelijk. Espressomachines moeten ongeveer elke drie maanden worden ontkalkt. Bij hard water en regelmatig gebruik kan ontkalking ook met kortere tussenpozen nodig zijn. De exacte instructies zijn te vinden in de gebruiksaanwijzing. De behuizing van geborsteld roestvrij staal is gemakkelijk schoon te houden en hoeft alleen met een vochtige doek te worden afgeveegd.

Breed toepassingsgebied

Met deze portafiltermachine krijg je twee portafilters, die zijn uitgerust met zeven voor één of twee kopjes koffie. Daarnaast wordt een plastic sabotage en een gedetailleerde handleiding meegeleverd. Zo krijg je meteen alles wat je nodig hebt om de espressomachine te gebruiken.

Voor wie is de Lelit Grace espressomachine geschikt?

Deze semiprofessionele espressomachine is eenvoudig in gebruik en is daarom ook geschikt voor beginners die voor het eerst met hun eigen espressomachine werken. Het compacte ontwerp van de machine maakt het mogelijk om hem zelfs in een kleine ruimte in de keuken te plaatsen. De ongecompliceerde functionaliteit en ook de grote watertank maken het apparaat niet alleen ideaal voor het huishouden, maar kan indien nodig ook geschikt zijn voor op kantoor.

Voor- en nadelen van deze espressomachine van Lelit

Voordelen

 • Compacte vormfactor
 • Automatische PID-regeling
 • Programmeerbare pre-infusie
 • Portafilter voor koffiepoeder of E.S.E. kan worden gebruikt
 • Grote watertank
 • Automatisch reinigingsprogramma
 • Stoominstallatie met kogelgewricht
 • Aantrekkelijk design
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen

 • Lange opwarmtijd
 • Een beetje luidruchtig in bedrijf

Veelgestelde vragen over de Lelit Grace portafilter machine

Welke schermen zijn inbegrepen?

Deze espressomachine wordt geleverd met 2 zeven. Eén zeef is geschikt voor het verkrijgen van één beker, terwijl de andere zeef kan worden gebruikt om twee kopjes te extraheren. De zevens zijn enkelwandige modellen die zeer stabiel zijn.

Heeft deze machine een voorbrouwfunctie?

Ja, de Lelit Grace is uitgerust met een instelbare pre-infusie.

Kunnen E.S.E. pads worden gebruikt met de Lelit Grace?

Het portafilter van de machine is ontworpen om espresso te bereiden, zelfs met E.S.E-pods. De espresso werkt meestal goed.

Wat gebeurt er als de druk te laag is?

Als er niet voldoende druk wordt opgebouwd, komt dit vaak door de hoeveelheid koffie of de druk die wordt gebruikt tijdens het knoeien. De hoeveelheid en druk moeten nauwkeurig worden bepaald om een druk van 9 of 10 bar te bereiken.

Is het mogelijk om espresso en heet water tegelijkertijd te krijgen?

Nee, deze espressomachine heeft een single-circuit systeem. Daarom kan espresso niet tegelijkertijd met heet water of stoom worden verkregen. De acceptatie vindt de ene na de andere plaats.

Resultaat

De Lelit Grace portafilter machine is te danken aan de eerlijke aanschafprijs en de eenvoudige bediening een prachtig instapmodel. Maar ook voor gevorderde gebruikers biedt de machine genoeg om op lange termijn goede service te bieden. De technische balans van het apparaat zorgt echter voor resultaten in espressobereiding, die zelfs ervaren en veeleisende espressoliefhebbers zal bekoren.

Met een royaal bemeten watertank is het compacte apparaat niet alleen geschikt voor het huishouden, maar ook een verrijking voor op kantoor. Het apparaat is robuust en duurzaam, zelfs bij veelvuldig gebruik. Het onderhoud wordt vergemakkelijkt door een automatisch reinigingsprogramma.

De klant reBeoordelingen van dit apparaat zijn uitstekend. Gebruikers van de espressomachine prijzen de uitstekende resultaten van de machine en zijn ook enthousiast over de functionaliteit en ontvangen van ons een duidelijk aankoopadvies.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren

€575,58


 • Lelit Grace PL81T
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


De Lelit Grace PL81T portafiltermachine biedt fijne eigenschappen zoals een PID-regeling tegen een eerlijke prijs-prestatieverhouding van alleen 575,58 €.