Portafilter machines fabrikant – Wie maakt het beste?

Portafilter machines worden aangeboden door verschillende fabrikanten. Sommige van deze bedrijven kijken terug op een lange traditie en zijn meer dan 100 jaar gespecialiseerd in productiemachines voor koffiebereiding. Maar ook sommige fabrikanten van huishoudelijke apparaten in het algemeen hebben de steeds populairder wordende portafiltermachines tegenwoordig in hun programma opgenomen.

De volgende bedrijven onderscheiden zich met name door hun portafiltermachines.

Espressomachine fabrikant Rocket
High-class fabrikanten zoals Rocket overtuigen al meer dan een eeuw

Bezzera – vier generaties koffiecultuur

Het Italiaanse bedrijf Bezzera produceert sinds 1901 Portafilter machines. Het eerste model werd in 1906 gepresenteerd op de Internationale Beurs in Milaan en trok onmiddellijk de aandacht van de gemeenschap van koffieliefhebbers. Sindsdien is de portafiltermachine bij Bezzera voortdurend ontwikkeld. Technologie en design zijn verbeterd en aangepast aan de toenemende verwachtingen van consumenten.

Tegenwoordig is het bedrijf in vierde handen in familiale handen en produceert het machines voor huishoudelijk gebruik en professionele portafiltermachines. Tot op de dag van vandaag wordt het volledige assortiment geproduceerd in de fabriek van het bedrijf in Milaan, Italië. Het sterk geautomatiseerde bedrijf heeft ongeveer 70 medewerkers die apparaten van de hoogste kwaliteit produceren volgens de oude traditie.

In de huidige modellen van Bezzera, de BZ10 S PM
evenals de Unica PID, die de temperatuurregeling uitvoeren via een modern PID-systeem, een uitstekende indruk.

Rancilio – Expert voor professionele portafilter machines

De geschiedenis van het Italiaanse bedrijf Rancilio begon in 1927toen Roberto Rancilio zijn eerste koffiemachine ontwierp, gekenmerkt door innovatieve technologie en esthetisch ontwerp. Dit eerste model werd gevolgd door een reeks functionele portafiltermachines, die al snel naam maakten in de industrie vanwege hun betrouwbaarheid.

In de jaren zestig van de vorige eeuw begon Rancilio een samenwerking met industrieel ontwerper Marco Zanuso. Dit resulteerde in een aantal interessant ontworpen modellen, die te herkennen zijn aan de merknaam “Z”. Met deze toestellen wist het bedrijf ook de Amerikaanse markt te veroveren.

Voor het huishouden biedt Rancilio nu het model “Silvia”, uitgerust met een trilpomp en drie thermostaten voor een perfecte temperatuurregeling. Niet voor niets staat dit model op de 1e plaats in onze vergelijking van espressomachines. Hier is alles precies goed qua prijs en prestatie.

Rocket Espresso Milano – Professionele technologie voor particuliere huishoudens

De Italiaanse firma Rocket bestaat al sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw en biedt verschillende portafiltermachines die worden gekenmerkt door geavanceerde technologie en aandacht voor detail. Het bedrijf produceert zowel huishoudelijke machines als professionele apparaten, die worden gekenmerkt door innovatieve, geavanceerde technologie en koffiegenot een nieuwe dimensie geven.

Rocket was een van de eerste bedrijven die in de jaren tachtig begon met de ontwikkeling van hoogwaardige portafiltermachines voor particulier gebruik. Onder leiding van het Italiaans-Nieuw-Zeelandse eigendomsteam blijven de Rocket-medewerkers prachtige machines maken in Milaan, waarvan de meeste handgemaakt zijn.

La Pavoni – koffiegenot sinds 1905

La Pavoni is een ander traditioneel bedrijf gevestigd in Milaan, Italië, en sinds 1905 Ontwerpen van portafilter machines. Het bedrijf biedt handhendelmachines van geselecteerd ontwerp, waarmee de koffie op kunstzinnige stijl kan worden voorbereid.

Deze machines worden vooral gewaardeerd door mensen die van espresso genieten een persoonlijk ritueel maken en graag profiteren van optimale vrijheid in het ontwerp van het brouwproces. Daarnaast kenmerken de La Pavoni portafilter machines zich door een nobele uitstraling en zijn het kleine pareltjes voor de keuken of thuisbar.

La Marzocco – portafilter machines uit Florence

In 1927 richtten de broers Giuseppe en Bruno Bambi het bedrijf La Marzocco op in Florence, Italië.d begon met de productie van espressomachines. In Jaar 1939 De eerste portafiltermachine met een horizontale ketel werd door dit merk ontwikkeld en gepatenteerd.

In de daaropvolgende jaren bleef La Marzocco werken aan technische verbeteringen aan de machines. Tegenwoordig staat het bedrijf bekend om hoogwaardige apparaten voor huishoudelijk en professioneel gebruik. Barista’s geven de voorkeur aan modellen zoals:

  • Strada
  • Linea Clasica
  • FB80
  • Linea PB
  • Voor huishoudelijk gebruik heeft de Linea Mini bewezen functioneel en van hoge kwaliteit te zijn.

Hoogwaardige portafiltermachines met duurzaam design van Quick Mill

Als u een krachtige portafiltermachine voor huishoudelijk gebruik wilt die overtuigt met professionele kwaliteit, zult u vroeg of laat het merk Quick Mill ontmoeten. Het bedrijf bestaat sinds 1945 en produceert de portafiltermachines nog steeds uitsluitend in zijn traditionele fabriek in Noord-Italië bij Milaan. Edele materialen zoals koper, messing en rvs vormen de basis voor de Quick Mill machines, die zorgvuldig zijn ontwikkeld volgens de laatste technische kennis.

Bij Quick Mill vindt u een uitgebreide selectie van verschillende modellen. De juiste portafiltermachine is beschikbaar voor elke eis en in elke prijsklasse. De huidige series van het bekende merk zijn onder andere:

  • Evolutie 70
  • Groep E61
  • Super automatisch
  • Traditionele Professional

Geniet van espresso met Profitec

Het bedrijf Profitec bestaat uit sinds 1985 en aanvankelijk gespecialiseerd in de distributie van hoogwaardige koffiemachines en andere huishoudelijke apparaten uit Italië. Tegenwoordig produceert het bedrijf ook zijn eigen lijn portafiltermachines, die zorgvuldig met de hand worden geproduceerd. Onder de verschillende modellen vindt u zowel dual-circuit machines als apparaten met een dubbele ketel. Een handhendelmachine is ook verkrijgbaar bij Profitec.

Hoogwaardige machines van SAB

SAB portafilter machines worden ontwikkeld en geproduceerd in Italië in de buurt van Milaan en van daaruit verscheept over de hele wereld. SAB produceert espressomachines met portafilter voor zowel particulier als commercieel gebruik. Onder huishoudelijke apparaten behoren de Nobel- en Alice-modellen tot de meest populaire apparaten en overtuigen met betrouwbare technologie die de beste resultaten behaalt bij espressobereiding.

Andere fabrikanten

Fabrikant De'Longhi

De’Longhi

De’Longhi, gevestigd in Treviso, Italië, biedt een breed scala aan huishoudelijke apparaten van verschillende soorten, maar De’Longhi heeft vooral naam gemaakt voor koffiemachines en portafiltermachines. Tot de meest populaire portafiltermachines behoren modellen van de series Scultura en Icona Vintage, die espressoplezier mogelijk maken tegen een redelijke prijs. De meeste apparaten worden gekenmerkt door een hoog wattage en een druk van 15 bar, dus u kunt goede resultaten verwachten bij het bereiden van verschillende koffiespecialiteiten.

Krups

De Duitse fabrikant van huishoudelijke elektrische apparaten Krups heeft ook enkele goedkope portafiltermachines in zijn assortiment. De espressomachine met portafilter XP 3440 is bijzonder compact en daardoor ook zeer geschikt voor gebruik in de kleine keuken of kantoor. Innovatieve functies zoals het roestvrijstalen thermoblok en het door Krups gepatenteerde sabotagesysteem maken de machine een verstandige aankoop voor espressoliefhebbers.

Gastroback

Het bedrijf Gastroback heeft zich ten doel gesteld om elektrische apparaten van professionele kwaliteit ook beschikbaar te maken voor particuliere huishoudens. Volgens deze filosofie heeft het bedrijf ook enkele portafiltermachines ontwikkeld, die worden gekenmerkt door eersteklas functionaliteit en een elegant roestvrijstalen ontwerp.

Het huidige topmodel is de Design Espresso Advanced Professional, die herhaaldelijk uitstekende resultaten scoort in testresultaten. Deze machine combineert de beproefde portafiltertechnologie met elektronisch comfort.

Klarstein

De bekende fabrikant van keukenapparatuur Klarstein biedt ook de Sagrada Rossa, een portafiltermachine voor het huishouden, die volledig is ontworpen van roestvrij staal en wordt gekenmerkt door het ontwerp met rode kleureffecten. De kleine huishoudelijke machine creëert met een vermogen van 800 watt 3,5 bar druk en is een uitstekend instapmodel voor wie thuis als barista koffie wil gaan zetten. Deze machine is een van de meest betaalbare portafilter machines op de markt.