Graef CM 800 Espressomolen Beoordeling

De CM 800 van Graef is een van de moderneen klassieker onder de elektrische koffiemolens. Dat komt vooral door hun ongeslagen prijs-prestatieverhouding. Met dit model biedt Graef alles wat je nodig hebt om een uitstekende espresso te zetten. De molen is daarom populair bij beginners en wordt niet noodzakelijkerwijs vervangen door gevorderde gebruikers. Hier laten we je in detail zien wat de espressomolen tot een van de meest populaire ooit maakt.

Uitrusting van de espressomolen Graef CM 800

Graef CM 800 Espressomolen
De Graef CM 800 koffiemolen scoort met uitstekende maalgradaties!

De behuizing van de koffiemolen Graef CM 800 is gemaakt van duurzaam gegoten aluminium. Het is uitgerust met een conische slijpmachine gemaakt van roestvrij staal. De functie van de molen is om: om koffiebonen op een aromavriendelijke manier te malen. 350 g koffiebonen kan worden gevuld in de geïntegreerde bonencontainer, die kan worden afgesloten met een deksel. Zonder hun aroma of smaak te verliezen, kunnen de bonen vers worden gemalen wanneer dat nodig is. De conische molen wordt elektronisch geregeld. Dit creëert niet alleen een langzaam, zacht slijpen van de koffiebonen, maar vermindert ook het werkingsgeluid van de koffiemolen.

Het oorspronkelijke aroma en de smaak van koffiebonen worden niet beïnvloed totdat ze tot poeder zijn vermalen. In de koffiemolen zit Graef CM 800 dus een praktisch automatisch portafilter geïntegreerd. Met deze functie kan de gebruiker de koffiebonen rechtstreeks in het portafilter malen en vervolgens onmiddellijk gebruiken. Anders verandert of verliest het koffiepoeder binnen zeer korte tijd zijn smaak en aroma.

De fijnheid van het gemalen poeder kan nauwkeurig worden geselecteerd op het CM 800-model. Hiervoor zijn 40 verschillende maalgraden beschikbaar voor de consument.

De Graef CM 800 koffiemolen scoort met uitstekende maalgradaties!

Koop hier bij Amazon.de

Specificaties

 • Afmetingen: 13,4 cm x 22,6 cm x 39,7 cm (L × B × H)
 • Gewicht: 2.63 kg
 • Materiaal behuizing: Aluminium
 • Motorvermogen: 128 watt Spanning: 230 volt
 • Frequentie: 50 Hertz
 • Kleur: Zilver

Omvang van de levering: Gemalen koffiecontainer inclusief stofkap, portafiltercontainer groot (Ø 7 cm). Portafilter container klein (Ø 6 cm), afsluitbare koffiebonen opslagcontainer (350g), afneembare rubberen opbergmat, reinigingsborstel

Hier vindt u de handleiding voor de Graef CM 800

Design &functies van de koffiemolen

De carrosserie van het Graef CM 800-model, dat is uitgerust met zwart plastic en gelakt in zilver, ziet er nobel uit en past harmonieus in bijna elke keukeninrichting. De container voor de koffiebonen bestaat uit transparant kunststof. De koffiemolen is voorzien van knoppen aan de onderkant. Deze garanderen een stevige stand van het apparaat.

Bouw van de Graef CM 800 espressomolen

Zoals gebruikelijk van fabrikant Graef is ook de koffiemolen CM 800 van hoge kwaliteit. De heldere constructie spreekt bijna voor zich. Dat Conische molen is flexibel instelbaar aan de respectievelijke vereisten. De extra bovenste slijper van het product CM 800 biedt de mogelijkheid om de mate van slijpen expliciet aan te passen met betrekking tot fijnheid.

De machine is ook uitgerust met een Scheprad met 5-pitch Uitgeruste. Dit zorgt ervoor dat het gemalen koffiepoeder zonder vertraging naar de uitwerping wordt getransporteerd. Het automatische slijpsysteem dat in het product is geïntegreerd, biedt een hoog niveau van comfort. Het kan individueel worden geprogrammeerd tot de hoeveelheid koffiepoeder die nodig is voor een portafilter.

Dienst

De bediening van de koffiemolen is comfortabel en kinderspel. De koffiebonen worden in de aparte container gevuld. Dan is het apparaat al klaar voor gebruik. De flexibele instelmogelijkheden voor de slijpgraad laten niets te wensen over. Door middel van de 40 instelmogelijkheden van de maalgraad kan voor elke koffiespecialiteit poeder met de optimale maalgraad worden geproduceerd. Hoe fijn deze instellingen zijn in vergelijking met andere modellen van een espressomolen, kunt u hier ontdekken.

Van filterkoffie tot espresso – de perfecte korrelgrootte kan worden bereikt met de CM 800. Een klein en een groot portafilter is verkrijgbaar in deToepassingsgebied inbegrepen. Net als professionele koffiemolens biedt het Graef CM 800-model de gebruiker ook de mogelijkheid om de exacte dosis koffiepoeder die nodig is voor het portafilter nauwkeurig te programmeren. Als alternatief voor de continue slijpfunctie biedt de machine de extra mogelijkheid om de portioneerfunctie in te stellen.

Het aanpassen van de slijpgraad is kinderspel door aan de slijpring te draaien (Niveaus 1 tot 24). Daarnaast biedt het Graef CM 800 model een Fijnafstelling. De fijnafstelling gebeurt in fase 10 tot en met 15. Deze podia zijn speciaal ontworpen voor portafiltermachines en koffiebonen van het merk Graef. Welke instelling is geactiveerd, kan worden afgelezen aan de schaal, die zich onder de koffiebonencontainer bevindt.

De Automatische functie wordt uitgevoerd door middel van de drietrapsschakelaar aan de rechterkant van de koffiemolen. Om het automatische portafiltersysteem te activeren, wordt het portafilter met de automatische functievoorinstelling tegen de contactschakelaar op de portafilterhouder gedrukt. Hierdoor wordt het slijpen direct in het portafilter gestart. Om de functie uit te schakelen, volstaat het om het portafilter op te heffen.

De bonencontainer van het model Graef CM 800 is ook een speciale functie. Wanneer het wordt verwijderd, sluit het automatisch, zodat er geen koffiebonen uit kunnen vallen.

Reiniging en verzorging

De Antistatisch gebruik, waarmee het product is uitgerust, zorgt ervoor dat de koffiemolen er van buitenaf altijd visueel schoon uitziet. Binnenin kan de molen snel en eenvoudig worden gereinigd met de schoonmaakborstel die bij de aankoop wordt geleverd. Omdat de conische molen van roestvrij staal zeer langzaam en aromavriendelijk werkt, heeft deze geen onderhoud nodig.

Video: Review van de Graef CM 800

De video laat je levendig zien of de espressomolen zich houdt aan wat hij belooft.

Voor wie is de koffiemolen Graef CM 800 geschikt?

Deze koffiemolen is een instapmodel. Mensen die thuis espresso bereiden in hun portafiltermachine, Franse en Turkse koffie of conventionele filterkoffie. Aromatische gemalen koffie die nodig is voor de productie kan snel worden gemalen met het Graef CM 800-model. Door zijn compacte afmetingen neemt de koffiemolen weinig ruimte in beslag en vindt altijd een plek, zelfs in een kleine keuken.

Met de hoogwaardige koffiemolen kan op lange termijn veel tijd en geld worden bespaard, waardoor de kosten voor de aanschaf snel worden afgeschreven. Bovendien garandeert het gebruik van koffiepoeder dat vlak voor de bereiding wordt gemalen een betere smaakervaring. De expliciet instelbare maling zorgt er ook voor dat de crema perfect is bij het bereiden van espresso.

De keukenhulp met de 40 graden slijpen kan worden aanbevolen aan alle personen die alle opties open willen houden bij het bereiden van koffiespecialiteiten thuis.

Een uniek verkoopargument van de koffiemolen Graef CM 800 is dat op het moment van schrijven van het artikel in dit prijssegment geen andere koffiemolen inclusief portafilter met een aluminium behuizing wordt aangeboden.

Verschillen tussen het apparaat en een professionele koffiemolen

De koffiemolen CM 800 van de gerenommeerde fabrikant Graef is uitgerust met een conische molen. Professionele apparaten zijn uitgerust met een schijvenslijper. Cone drives draaien nog langzamer tijdens het maalproces en malen de koffiebonen nog zachter dan schijfmolens.

Hoe langzamer de molen in een koffiemolen draait, hoe lager de warmteontwikkeling. Hoe minder warmte wordt gevormd, hoe aromatischer de bereide koffiedrank smaakt.

De fabrikant van de machine verzekert dat dit product in dit opzicht bijna gelijk is aan de dure professionele machines.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Compacte afmetingen
 • Eenvoudig in gebruik
 • Professioneel, aantrekkelijk ontwerp
 • Solide afwerking
 • Langlevende
 • Automatisch portafilter
 • Geoptimaliseerd antistatisch
 • 40 verschillende, nauwkeurig instelbare slijpgraden
 • Produceert relatief gelijkmatig gemalen (homogeen) koffiepoeder

Nadelen

 • Een beetje luidruchtig• de oprichting van het bedrijf
 • Geen weegschaal geïntegreerd

Veelgestelde vragen over de Graef koffiemolen

Van welk materiaal is de bonencontainer gemaakt?

De koffiebonencontainer is gemaakt van plastic.

Kunnen de bonen gemalen worden om Turkse koffie te bereiden?

De Graef CM 800 biedt de mogelijkheid om 40 verschillende maalgraden in te stellen. Het is dus mogelijk om koffiebonen tot fijnstof te malen.

Waar kan ik de Graef CM 800 repareren?

De beste optie is om rechtstreeks contact op te nemen met de fabrikant Graef. Een consument meldt dat het bedrijf erg meegaand voor hem is geweest in het geval van een defect in de koffiemolen. Foto’s en een gedetailleerde beschrijving van het defect zijn voordelig voor een snelle verwerking.

Wat te doen als de molen vastloopt?

Voor dit doel moet het vaste deel van de molen van het apparaat worden verwijderd. Onder de instelring is een extra schakelaar gemonteerd. Het heeft de taak om te voorkomen dat de molen draait als de koffiemolen is gedemonteerd voor reiniging of niet correct is gemonteerd. Als dit de fout niet oplost omdat een elektrisch probleem de oorzaak van de fout is, moet contact worden opgenomen met de fabrikant.

Onderscheidingen voor het model Graef CM 800

In 2011 werd de Graef MC 800 koffiemolen door “Coffee Magazine” verkozen tot tweede in de “Coffee Readers’ Choice” in de categorie “Koffiemolens onder de 150 euro”.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€128,99De Graef CM 800 koffiemolen scoort met uitstekende maalgradaties tegen een instapprijs van 128,99!