Porlex koffiemolen met keramische molen in de test

Porlex is een Japans bedrijf gevestigd in Osaka dat koffiemolens produceert. Deze koffiemolen heeft een hoge kwaliteit en een optimale afwerking, wat tot uiting komt in een lang en permanent gebruik. Met deze kwaliteiten kan de Porlex koffiehandmolen scoren bij koffieliefhebbers, wat ook bleek uit de continue 5 sterren als beoordeling.

Extraplatz – De handbediende koffiemolen van Porlex uit Japan

Porlex koffiemolen handbediend
Porlex Mill – Klein en handig

Deze koffiemolen is een waar cultobject geworden. Daarnaast inspireert en zorgt de optimale prijs-prestatieverhouding ervoor dat iedere koffieliefhebber zich deze koffiemolen ook met een klein budget kan veroorloven. Dit wordt verzekerd door de prijs van slechts 64,90 euro bij Coffee Circle.

Met de Porlex Ceramic Coffee Mill heeft u het comfort om een perfecte koffie te maken. Zeer geschikt hiervoor is de keramische molen, die zich toont in een permanent blijvende scherpte en alle soorten bonen in 45 verschillende maalgraden kan produceren. De te malen koffie blijft ook de hele tijd koel in de molen. Het heeft als bijkomend voordeel dat het echt heel stil is.

De Porlex heeft ook een geïntegreerd veermechanisme dat ervoor zorgt dat de te malen koffie een pure en uniforme consistentie heeft. Dit geldt voor alle soorten koffie, van zeer fijne espresso tot gebrande bonen. Wat het reinigen betreft, is de keramische slijpschijf zeer eenvoudig te verwijderen en kan deze gemakkelijk met de hand onder water worden gespoeld of in de vaatwasser worden gereinigd. Het bijzondere voordeel is dat keramiek corrosievrij is en daarmee een absoluut voordeel ten opzichte van andere materialen. Met deze koffiemolen is een optimale hygiëne gegarandeerd.

Met het slanke ontwerp en de robuuste roestvrijstalen behuizing is het productontwerp succesvol.

Zeer goedkoop en zoals altijd met uitstekende service is er deze prachtige koffiemolen bij Coffee Circle

Koop hier bij Coffee Circle

Functies

Voordelen

 • Een aantrekkelijk ontwerp
 • Overtuigt met een ruisarme toepassing
 • Eenvoudige reiniging met de hand en in de vaatwasser
 • De handmolen heeft 45 graden slijpen
 • Een voordelige keramische molen
 • Een hoogwaardige elegante roestvrijstalen behuizing

Nadelen

 • Handvat kan loskomen tijdens het slijpen (niet vergrendeld)
 • Handmatig slijpen inspannend op de lange termijn

Met de Porlex koffiehandmolen viel de keuze op een koffiemolen die niet alleen een aantrekkelijk design belooft, maar ook alle comfort biedt en zorgt voor optimaal koffiegenot. De bediening is ook zeer eenvoudig en door de scherpe molen is er geen grote inspanning nodig om de koffie perfect te malen. De Porlex koffiemolen kan elke elektrische koffiemolen bijhouden en zorgt voor de perfecte koffie.

Beschrijving van Porlex Coffee Hand Mill

De Porlex heeft een hoogte van 17,8 cm en een diameter van 4,7 cm. De container voor de bonen heeft een capaciteit van 30 g koffie. Deze kan heel gemakkelijk gemalen worden met de 15 cm lange crank. De zwengel wordt eenvoudig aan de molen bevestigd en het malen kan beginnen.

Als u de molen meeneemt op reis, hoeft u alleen de zwengel te verwijderen en deze is perfect op te bergen. Onze testversie werd geleverd met de vriendelijke ondersteuning van Coffee Circle, en daarom probeerden we de meegeleverde nieuwe koffie, die overtuigde met een fijne chocoladenoot.

Gebruiken

De koffiebonen worden ingevuld en na een paar wendingen wordt de koffie gemalen en kan er gezet worden. Zelfs een elektrische koffiemolen kan dit nauwelijks sneller en fijner doen. De koffie wordt zeer fijngemalen en vooral extreem gelijkmatig. De gewenste slijpgraad kan op de keramische molen nauwkeurig worden aangepast – snel en eenvoudig.

Handmatig slijpen is echter op de lange termijn een beetje vermoeiend. Een kleine hack, die we hebben geprobeerd is om een draadloze schroevendraaier te bevestigen in plaats van het handvat. De Allen past relatief goed in onze Bosch. Zo kunt u van de handbediende molen een geïmproviseerde elektrische molen maken. Er zijn echtern we garanderen de duurzaamheid niet met deze methode, omdat de molen er niet voor is ontworpen.

Verwerking

De Porlex koffiemolen kenmerkt zich door een goede afwerking. Het is robuust en over het algemeen van goede kwaliteit. Het heeft een scherpe molen die de koffiebonen in een mum van tijd kan malen. Door het keramiek is slijtage niet te voorzien en dit zorgt ervoor dat de koffiemolen een zeer lange levensduur heeft. Dit onderscheidt de lage prijs vele malen.

Resultaat

Deze Porlex koffie handmolen kan met gemak concurreren met elke andere koffiemolen. Het is comfortabel uitgerust en zorgt voor een optimale koffie dankzij de hoogwaardige molen, die een breed scala aan koffies biedt, zoals espresso, cappuccino, latte macchiato maar ook een smakelijk Café Crema. Elke soort koffie is ook qua smaak een hoogtepunt.

Een koffiemolen die op elke reis kan zijn, maar ook in de keuken kan worden gebruikt. Als u bereid bent om de extra handmatige inspanning te doen, is deze molen een goedkope en solide toegang tot de conische molens.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren

€64,90


 • Porlex Hand Koffiemolen
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


Zeer goedkoop en zoals altijd met uitstekende service is er deze prachtige koffiemolen bij Coffee Circle