Philips 3000 Series HD8829/01 Koffiemachine Review

Aandacht: Het hier gepresenteerde product is niet meer leverbaar. Wij raden deze De’Longhi Dinamica volautomatische machine aan.

Met de Philips 3000-serie HD8829/01 kunt u twee kopjes espresso of cappuccino tegelijkertijd bereiden. Het minimalistische ontwerp en de functionele werking maken het een interessante keuze uit het middensegment. We presenteren deze succesvolle automaat hier in meer detail en verduidelijken of de aankoop voor u de moeite waard is.

Ontvang vijf drankjes met één druk op de knop

Philips 3000 Series HD8829/01 volautomatische koffiemachine
De Philips 3000 serie HD8829/01 volautomatische koffiemachine verrukt met zijn efficiënte melkopschuimer tegen een betaalbare prijs.

Welke volautomatische koffiemachine het ook mag zijn, in het huishouden moet het tegenwoordig meestal snel gaan en zelfs ’s ochtends wil je de koffie zo snel mogelijk bij de hand hebben. Met het Philips-apparaat haal je nu met één druk op de knop eenvoudig vijf drankjes op. Je kunt dus ook een Koffiespecialiteit naar keuze en begin de dag met een positieve noot. De thermoblock momentane boiler van het apparaat verwarmt het water snel.

Drankjes om uit te kiezen zijn espresso, koffie en warm water. Dankzij de praktische Melkopschuimsysteem je kunt ook cappuccino of melkschuim krijgen met een druk op de knop. Je kunt dus ook warm water voor thee uit de machine halen, of een heerlijke cacao bereiden uit het melkschuim.

Deze volautomatische koffiemachine heeft ook een dubbele cup functie, zodat u twee kopjes koffie voor het ontbijt voor twee tegelijkertijd kunt zetten.

De Philips 3000 serie HD8829/01 volautomatische koffiemachine verrukt met zijn efficiënte melkschuimunit tegen een betaalbare prijs.

Koop hier bij Amazon.de

Technische gegevens van de volautomatische koffiemachine

 • Voeding: 230 volt
 • Nominaal vermogen: 1850 watt
 • Gewicht: 7.2 kg
 • Afmetingen: 215 × 330 × 429 mm
 • Dampspanning: 15 bar
 • Opslagruimten voor bereiding: 1
 • Capaciteit bonencontainer: 250 gram
 • Molen: Keramiek
 • Slijpgraden: 5
 • Maximale cuphoogte: 152 mm
 • Inhoud watertank: 1,8 liter
 • Materiaal: Kunststof

Uitstekende molen voor homogene gemalen koffie

Perfect gemalen koffie is een van de basisprincipes van een heerlijke koffie. Om dit te doen, heb je eerst een bonenmengsel nodig dat je goed smaakt. Verder is het maalproces ook van groot belang om het volle aroma van de koffie te garanderen. Met deze volautomatische koffiemachine wordt de koffie voor elk kopje vers gemalen in de geïntegreerde molen, zodat het volle aroma van de bonen behouden blijft.

Het is een hoogwaardige schijfslijper, die is gemaakt van keramiek. Keramische slijpmachines zijn duurzaam en garanderen ook een stille werking tijdens het slijpen. Verder is er een zeer lage warmteontwikkeling met deze molen. De gevoelige essentiële oliën van koffiebonen kunnen snel worden beschadigd door hitte en de smaak van de koffie negatief beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om warmteontwikkeling tijdens het malen te voorkomen.

Met dit apparaat zijn er Vijf verschillende slijpgraadinstellingen. Zo kun je fijnere of grovere gemalen koffie gebruiken voor je koffie. Voor espresso wordt aanbevolen om de beste instelling te gebruiken. Voor normale koffie kun je daarentegen de gemalen koffie grover gebruiken. Het is belangrijk dat de gemalen koffie een homogene consistentie heeft in elke graad van malen, zodat uitstekende resultaten kunnen worden bereikt tijdens het zetten.

Naast de versgemalen koffie uit de molen geeft de Philips 3000 serie HD8829/01 je ook de mogelijkheid om gemalen koffie te gebruiken die al gemalen is. Hiervoor is een speciale vulschacht. Dit maakt het mogelijk om tussendoor een kopje cafeïnevrije koffie in te schenken.

Een zeer persoonlijke koffie-ervaring

Met deze volautomatische koffiemachine van Philips kunt u uw koffie kiezen zoals deze naar u smaakt. Als je een vriend bent van sterke koffie, kun je deze wens gemakkelijk vervullen. Het enige wat je nodig hebt is de Aroma Plus knop om te drukken. Het apparaat verhoogt dan automatisch de hoeveelheid gemalen koffie die wordt gebruikt voor uw koffiedrank.

Naast de sterkte van de koffie,Heeft u ook de De vulhoeveelheid afzonderlijk instellen. Zo kun je zelf bepalen of je een grote of een klein kopje koffie wilt. Het is praktisch dat u de hoogte van het koffie-stopcontact kunt aanpassen. Dit maakt het gemakkelijk om cups in verschillende hoogtes tot 15 cm in te brengen.

Voor dranken met melk is dit apparaat uitgerust met een efficiënt melkopschuimsysteem dat een externe melkcontainer gebruikt waaruit de melk wordt getrokken. Als er melk overblijft, kunt u deze ook in de container in de koelkast bewaren. De container is ook vaatwasmachinebestendig.

Een klein nadeel van dit toestel is dat er geen display is. Maar je kunt het toestel relatief eenvoudig bedienen via de knoppen, waardoor je het display nauwelijks mist. Optisch is het echter een defect in vergelijking met andere apparaten.

Reiniging en onderhoud van Phillips volautomatische koffiemachine

De volautomatische koffiemachine is uitgerust met verschillende automatische reinigingsprogramma’s die zowel routinematige dagelijkse reiniging als ontkalking van de machine gemakkelijker maken. Het belangrijkste onderdeel van een volautomatische koffiemachine is de zetgroep. Het is raadzaam om ze eenmaal per week schoon te maken om een optimale koffiesmaak te garanderen.

Dit werk is begrijpelijk met het Philips-apparaat. De brouwgroep kan zijdelings worden verwijderd, wat alleen een handbeweging vereist. Vervolgens worden ze onder stromend water gespoeld en terug in het apparaat geplaatst.

Voor wie is de Philips 3000 serie HD8829/01 volautomatische koffiemachine geschikt?

Elke echte koffieliefhebber zal genieten van dit apparaat. De kwaliteit van espresso en andere koffiespecialiteiten is uitstekend.

Bovendien is de toepassing en het onderhoud van het apparaat eenvoudig en duidelijk. Zo kunt u direct met het apparaat werken, zelfs wanneer u voor het eerst een volautomatische koffiemachine bedient. Het apparaat wordt ook aangeboden tegen een zeer aantrekkelijke prijs, dus het kan worden beschouwd als een instapmodel.

Video: Review van de Philips HD8829 volautomatische koffiemachine

In deze video kun je zien hoe het geweldige melkschuimsysteem werkt

Voor- en nadelen van de Philips volautomatische koffiemachine

Voordelen

 • Uitstekende prijs-prestatieverhouding
 • Eenvoudig in gebruik
 • Met melkopschuimsysteem
 • Vijf drankjes met één druk op de knop
 • Twee kopjes tegelijk beschikbaar
 • Automatische reiniging
 • Uitneembare brouwgroep
 • Keramische schijfslijper
 • Vijf slijpgraden

Nadelen

 • Geen display beschikbaar
 • Harde geluiden bij het opschuimen van melk

Veelgestelde vragen over Philips 3000 Series HD8829/01

Welke bonen zijn geschikt voor de volautomatische koffiemachine?

In principe is elke bonen- en braadstart geschikt voor de Philips 3000. De keuze van het juiste bonenmengsel hangt altijd af van je eigen smaak. U moet echter een mengsel van hoge kwaliteit kiezen voor de volautomatische koffiemachine, die vrij is van onzuiverheden die de molen kunnen beschadigen.

Is het mogelijk om latteglazen onder de machine te plaatsen?

Met deze volautomatische koffiemachine van Philips is het gebruik van verschillende kopjes en glazen eenvoudig mogelijk. De koffie-uitloop is verstelbaar, zodat lage kopjes net zo goed kunnen worden gevuld als hoge glazen, De maximale hoogte voor kopjes en glazen is ongeveer 15 cm.

Is het mogelijk om de sterkte van de koffie aan te passen?

Dit apparaat is uitgerust met een Aroma Plus cup. Als je sterkere koffie wilt, kun je op deze knop drukken. Als gevolg hiervan verhoogt het apparaat de hoeveelheid gemalen koffie die wordt gebruikt voor het zetten. Het kopje moet worden geperst elke keer dat je een sterkere koffie wilt.

Is er een compartiment voor cafeïnevrije koffie?

Ja, dit apparaat heeft een schacht waarin je gemalen koffie kunt gieten. Dus tussendoor kan cafeïnevrije koffie worden gezet of gewoon een ander type koffie worden geprobeerd.

Hoe maak je de brouwgroep schoon?

Met deze volautomatische koffiemachine is de zetgroep zeer eenvoudig te verwijderen. Ze hoeven alleen onder stromend water te worden gespoeld en kunnen dan opnieuw worden gebruikt. Deze reiniging moet wekelijks worden uitgevoerd tijdens normaal gebruik van het apparaat.

Is het mogelijk om melkschuim te maken met deze machine?

Ja, dit apparaat heeft een melkopschuimer met een externe container. Dit kan worden gebruikt om melkschuim voor cappuccino te bereiden en je kunt ook alleen melkschuim verliezen.

Is het mogelijk om de bonencontainer te verwijderen?

Nee, de bonencontainer is stevig geïntegreerd in deze volautomatische koffiemachine. Het is echter gemakkelijk van bovenaf te vullen en kan ook goed worden afgeveegd.

Resultaat

De Philips 3000 serie HD8829/01 volautomatische koffiemachine biedt veel prestaties voor een eerlijke prijs. Vijf drankjes kunnen met een druk op de knop worden verwijderd. De bediening van het apparaat is eenvoudig, zodat u ’s ochtends gemakkelijk kunt genieten van een heerlijke koffie, zelfs als u haast heeft.

Het apparaat is uitstekend verwerkt en werkt zonder problemen. Klanten geven goede beoordelingen naar deze volautomatische koffiemachine en zich positief uiten over de verschillende functies van het apparaat. De verwijderbare brouwgroep wordt ook gewaardeerd, omdat het het schoonmaken aanzienlijk vergemakkelijkt. Over het algemeen is het een goed apparaat dat kan worden aanbevolen aan de geïnteresseerde partij voor aankoop.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren


De Philips 3000 serie HD8829/01 volautomatische koffiemachine verrukt met zijn efficiënte melkschuim tegen een redelijke prijs van — €.