Philips 5400 Latte Go-koffiezetapparaat Beoordeling

De Philips 5400 serie EP5441/50 volautomatische koffiemachine biedt vele mogelijkheden voor de bereiding van koffie. Met de volautomatische koffiemachine met molen is met één druk op de knop alles wat nodig is om te kiezen uit in totaal twaalf koffiespecialiteiten. Elke keuze kan worden geïndividualiseerd in finetuning door bijvoorbeeld de mate van malen of de hoeveelheid melkschuim te veranderen.

Veel persoonlijke instellingen voor de Philips Series 5400 EP5441/50 volautomatische koffiemachine

Philips 5400 Series EP5441/50 volautomatische koffiemachine
De Philips 5400 bevalt met intuïtieve en tegelijkertijd zeer individuele bediening.

Als het om koffie gaat, worden er tegenwoordig hogere eisen gesteld. Deze volautomatische koffiemachine biedt u de mogelijkheid om thuis moeiteloos verschillende koffiedranken te bereiden.

Met deze volautomatische koffiemachine kunt u twaalf specialiteiten die automatisch worden voorbereid. Het Aroma Extract System zorgt voor een voldoende constante brouwtemperatuur. De watertemperatuur wordt tussen 90 °C en 98 °C gehouden en het waterdebiet wordt geregeld.

Hier heeft Philips een van de belangrijkste problemen van sommige volautomatische machines aangepakt. Gebruikersrecensies bevestigen dat dit goed is gedaan.

Er zijn echter ook enkele instellingen die u zelf kunt maken om de koffie aan te passen aan uw persoonlijke voorkeuren. Deze omvatten de intensiteit en de hoeveelheid koffie en melkschuim. U kunt ook uw voorkeursinstellingen opslaan.

Daarnaast biedt het volautomatische koffiezetapparaat 4 gebruikersprofielen en 1 gastprofiel. Vooral populair is de . Hierdoor kun je de intensiteit van de koffiesmaak verhogen zonder de koffie bitter te laten smaken.

De Philips 5400 serie EP5441/50 volautomatische koffiemachine biedt individualisering en consistente resultaten

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de 5400 Latte Go koffiemachine van Philips

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 1500 watt
 • Aantal koffiespecialiteiten: 12
 • Capaciteit watertank: 1,8 l
 • Inhoud melkcontainer: 0,26 liter
 • Capaciteit bonencontainer: 275 g
 • Hoogte van de koffietuit: instelbaar van 85 tot 145 mm
 • Gewicht: 8 kg
 • Afmetingen: 24,6 × 37,2 × 43,3 cm
 • Materiaal: Roestvrij staal

Hier vindt u de handleiding voor de Philips 5400.

Uitrusting en functies

Melkschuim zoals van een professional

Deze volautomatische koffiemachine is uitgerust met het LatteGo systeem voor het opschuimen van melk. Deze bestaat uit een speciale schuimkamer waarin de melk op hoge snelheid met lucht wordt gemengd. Het resultaat is een romig melkschuim dat automatisch op de perfecte temperatuur in de beker wordt gevoerd.

De melkcontainer heeft een inhoud van 0,26 l, genoeg om meerdere kopjes cappuccino of latte met één vulling te bereiden.

Molen voor verse bonen

Koffiekenners waarderen versgemalen koffie. Het koffiearoma ontvouwt zich het beste direct na het malen van de bonen. Daarom deze volautomatische koffiemachine hoogwaardige molen , die de bonen vers maalt voor elk kopje.

Dit is een keramische molen die robuust en bijna slijtagevrij is. Bovendien is het slijpgeluid laag.

De molen kan in 12 maalfasen worden aangepast. Zo kun je fijngemalen koffie bereiken die goed geschikt is voor espressokoffie, of je koffiepoeder malen met een grovere korrel. Hier hangt het af van het type koffie en het gewenste resultaat, welke malsgraad u verkiest.

Eenvoudige bediening, zelfs voor beginners

Ook als je voor het eerst een volautomatische koffiemachine bedient, kun je meteen goed overweg met dit model van Philips. De operatie wordt uitgevoerd via een clear Beeldscherm, die intuïtief kan worden bediend. Eenvoudig te begrijpen bijschrift met foto’s maakt het gemakkelijk om de gewenste koffiespecialiteit te kiezen en indien gewenst individuele instellingen te maken. Zo houd je in een mum van tijd een geurig kopje koffie in je hand.

Met dit apparaat kun je voor elk drankje de juiste beker gebruiken. Voor dit doel, de koffie-outlet in hoogte verstelbaar van 85 tot 145 mm. Zo kun je een klein espressokopje vullen zonder dat de koffie spat, of zelfs een gebruik een hoog kopje of glas voor latte of cappuccino.

Kalkvrij dankzij AquaClean filter

De volautomatische koffiemachine is voorzien van een AquaClean filter, waarmee je het apparaat zelden hoeft te ontkalken. Met het filter kun je tot 5.000 kopjes koffie meenemen voordat de machine ontkalkt moet worden. De machine geeft aan wanneer een filterwissel nodig is. Daarnaast draagt het filter ook bij aan een betere smaak van de koffie.

Het apparaat schoonmaken

Het is belangrijk dat een volautomatische koffiemachine schoon wordt gehouden. Restjes oude koffie leiden al snel tot een muffe smaak. Dit apparaat is ontworpen om het schoonmaken gemakkelijk te maken. U kunt de LatteGo lekbak en het koffiedikbakje eenvoudig in de vaatwasser plaatsen voor reiniging. Er zijn geen vervelende slangen die met de melkopschuimer moeten worden schoongemaakt.

De brouwgroep is eenvoudig te verwijderen. Dit maakt regelmatig schoonmaken zonder problemen mogelijk. U kunt de brouwgroep eenvoudig onder stromend water spoelen en vervolgens terug in de machine plaatsen.

Voor wie is de Philips 5400 geschikt?

Deze volautomatische koffiemachine kenmerkt zich door een goede capaciteit. Het past 1,8 liter water in de watertank en de bonencontainer zit 275 gram koffiebonen. Daarom is het apparaat ook goed geschikt voor een groter huishouden of een klein kantoor.

Het elegante ontwerp van de volautomatische koffiemachine met zijn verchroomde voorkant is een hoogtepunt voor elke keuken. Met de uitgebreide selectie van verschillende koffiespecialiteiten biedt dit apparaat gevarieerd genieten voor elke koffieliefhebber.

Video: Review voor de Philips 5400 serie EP5441/50 koffiezetapparaat

In deze video wordt het apparaat in detail onderzocht en geëvalueerd.

Voor- en nadelen van de Philips volautomatische koffiemachine

Voordelen

 • 12 vooraf ingestelde programma’s
 • 4 gebruikersprofielen en 1 gastprofiel
 • Individuele instellingen mogelijk
 • Hoogwaardig melkopschuimsysteem
 • Grote watertank
 • Met waterfilter
 • Intuïtieve bediening
 • Keramische molen met 12 maalstanden

Nadelen

 • Hoge aanschafprijs
 • Geen app

Veelgestelde vragen over de Philips 5400 Latte Go volautomatische koffiemachine

Kan de machine worden gebruikt zonder het waterfilter?

Ja, u kunt het volautomatische koffiezetapparaat ook gebruiken zonder het waterfilter. Het filter heeft echter verschillende voordelen. Het water wordt ontkalkt, zodat je de volautomatische koffiemachine maar ongeveer om de 5.000 kopjes hoeft te ontkalken. Daarnaast zorgt het gefilterde water ook voor een betere koffiesmaak.

Is het mogelijk om alleen heet water voor thee te kopen?

Ja, het is mogelijk om warm water uit het apparaat te halen.

Geeft de machine aan wanneer er water bijgevuld moet worden?

Ja, op dit model is er een waarschuwingsindicator wanneer de watertank leeg is. Er zijn ook waarschuwingsindicatoren wanneer de koffiedikcontainer geleegd moet worden en de bonencontainer leeg is.

Is het mogelijk om het apparaat via de smartphone te bedienen?

Nee, er is geen app-verbinding beschikbaar voor dit apparaat.

Welke bonen zijn het beste?

Welke bonen je kiest hangt vooral af van je eigen smaak. In de regel zijn donker gebrande bonen het meest geschikt voor espressokoffie. Andere koffiespecialiteiten kunnen ook worden bereid met lichter gebrande melanges.

Is het mogelijk om gemalen koffie te gebruiken?

Ja, dit apparaat heeft een compartiment waardoor voorgemalen koffie kan worden gevuld.

Kunnen hoge kopjes ook onder de koffietuit worden geplaatst?

Het koffie-stopcontact is verstelbaar, zodat kleine kopjes net zo goed kunnen worden gebruikt als hoge glazen. De maximale hoogte is 18,5 cm.

Is het mogelijk om melkschuim te maken?

Ja, deze volautomatische koffiemachine is uitgerust met het LatteGo systeem van Philips, waarmee je een zeer romig melkschuim kunt bereiken. Zo slagen ook specialiteiten als cappuccino.

Is het mogelijk om de machine te starten met een timer?

Nee, dit model is niet uitgerust met een timer. Het volautomatische koffiezetapparaat is echter binnen enkele seconden klaar voor gebruik.

Resultaat

De Philips 5400 volautomatische machine is een genot voor de koffieliefhebber en maakt het mogelijk om de gewenste koffie te kiezenespezial in een paar seconden. Dankzij een hoogwaardig melkschuimsysteem smaken specialiteiten zoals cappuccino voor een automaat ook heel authentiek.

In totaal kunt u twaalf verschillende specialiteiten bereiden en deze precies naar uw smaak aanpassen door middel van individuele instellingen.

Klanten beoordelen deze volautomatische koffiemachine zeer goed. Ze prijzen zowel de hoge kwaliteit van de koffie, als de eenvoudige bediening en reiniging. In onafhankelijke tests scoorde dit apparaat ook goede cijfers.

Daarom is de aanschaf van dit apparaat ook de moeite waard voor iedereen die thuis van een veelzijdige koffie wil genieten.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€598,00De Philips 5400 volautomatische koffiemachine bevalt met intuïtieve en tegelijkertijd zeer individuele bediening. Veel individuele instellingen, zoals intensiteit of hoeveelheid melkschuim zijn mogelijk. Voor 598,00 € een overtuigende prijs-prestatieverhouding.