De’Longhi PrimaDonna Soul ECAM Koffiemachine Beoordeling

De De’Longhi PrimaDonna Soul ECAM 612.55.SB biedt moderne technologie in koffiebereiding. U kunt 18 populaire koffiespecialiteiten kopen met een druk op de knop en zelfs de mogelijkheid hebben om ze individueel aan uw smaak aan te passen.

Een duidelijk kleurendisplay maakt het eenvoudiger te bedienen en het volautomatische koffiezetapparaat met melkschuimcontainer kan zelfs via een app vanaf de smartphone worden bediend. Het apparaat is uitgerust met een hoogwaardig systeem voor het opschuimen van melk. Hier laten we zien wat er nog meer in de slimme volautomatische machine zit.

Pure kwaliteit bij de De’Longhi PrimaDonna Soul ECAM

De'Longhi PrimaDonna Soul ECAM 612.55.SB

DeDe’Longhi PrimaDonna Soul ECAM 612.55.SB bevalt met een grote selectie programma’s en automatische aanpassing van de maalgraad en brouwtemperatuur aan de bonenvariëteit.

De kwaliteit van de koffie hangt altijd af van de kwaliteit van de bonen. Elke gebruiker heeft zijn eigen voorkeuren, zodat er veel verschillende soorten bonen worden gebruikt in een volautomatische koffiemachine. Elke variëteit vereist echter speciale instellingen die het aroma perfect uitdrukken.

Daarom heeft De’Longhi voor dit apparaat Bean-Adapt-technologie ontwikkeld, waarmee de maalgraad en brouwtemperatuur op de beste manier voor elk type boon kunnen worden aangepast. Via de app kun je eenvoudig de nodige instructies invoeren. De PrimaDonna Soul is de eerste volautomatische koffiemachine die met deze technologie is uitgerust.

Een bijzonderheid in de koffieselectie van deze machine is de koffie in de Akoestisch brouwproces. Dit type extractie brengt minder druk met zich mee. Het resultaat is een perfecte ontbijtkoffie waarmee u ’s ochtends kunt genieten van een traditionele koffie uit de volautomatische machine.

Koop hier bij Amazon.de

Technische gegevens

 • Voeding: 230 volt
 • Nominaal vermogen: 1450 watt
 • Pompdruk: 19 bar
 • Grinder: Conische grinder met 13 standen
 • Capaciteit bonencontainer: 500 gram
 • Inhoud watertank: 2,2 liter
 • Capaciteit pomace container: 14 kopjes
 • Bediening: Kleurendisplay met touchscreen
 • Afmetingen: 48,5 × 25,2 × 39 cm
 • Gewicht: 13 kg

Hier vindt u de Duitse gebruikershandleiding voor ECAM Soul.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Grote selectie koffiespecialiteiten
 • Groot kleurendisplay voor eenvoudige bediening
 • Hoogwaardig melkschuim
 • Zelfreinigend melkopschuimsysteem
 • Veel instelmogelijkheden voor individuele koffiepatronen
 • Bean Adapt-technologie
 • Grote watertank en bonencontainer
 • Verwijderbare brouwgroepen voor eenvoudige reiniging

Nadelen

 • Hoge aanschafprijs
 • App moeilijk te gebruiken

Uitrusting en toepassing van deDe’Longhi PrimaDonna Ziel

Een hoogwaardige conische molen zorgt voor zeer homogene gemalen koffie, wat de basis vormt voor een perfecte Extractie Vertegenwoordigt. U kunt deze molen gebruiken 13 verschillende maaltrappen aanpassen. De bonencontainer heeft een gemiddelde inhoud van 500 gram en kan goed worden gesloten om het aroma van de bonen te beschermen.

Naast de koffie van de Kies Je kunt ook reeds gemalen koffie gebruiken als je tussendoor een cafeïnevrije koffie wilt zetten of een nieuwe variëteit wilt proberen. Hiervoor heb je een koffievak beschikbaar waarin je het koffiepoeder kunt vullen.

Met 18 recepten deze koffiemachine biedt een breed scala aan Koffie. Het grote kleurendisplay, waarop u de gewenste specialiteit kunt kiezen door symbolen, helpt bij de selectie. De volautomatische koffiemachine onthoudt welke drankjes u vaak oproept en sorteert de bestelling in het display dienovereenkomstig. Zo kun je meteen veelgebruikte recepten vinden.

Daarnaast kunt u 3 Gebruikersrecepten en een gastrecept waarin u uw eigen voorkeuren kunt vastleggen en deze gemakkelijk kunt ophalen de volgende keer dat u koffie koopt. Mogelijke instellingen zijn vijf koffiesterktes, variërend van mild tot zeer sterk.

Melkschuim

Als het gaat om koffiegenot, ben je vandaag bij deen heerlijke specialiteiten, die met Melkschuim worden steeds belangrijker. De PrimaDonna Soul heeft een professioneel melkopschuimsysteem aan boord, waarmee het melkschuim romig en fijnporig verloopt. Consistentie en hoeveelheid van het melkschuim kan ook individueel worden aangepast.

Na het verkrijgen van melkschuim reinigt de melkopschuimer zichzelf automatisch met een hete stoomstoot.

Capaciteit

De Watertank is royaal gedimensioneerd met een inhoud van 2,2 liter en stelt u in staat om meerdere kopjes koffie te verwijderen voordat u moet bijvullen. De tank is eenvoudig te verwijderen voor reiniging en u kunt deze direct onder de kraan vullen. De watertank kan naar voren worden verwijderd.

Met deze machine kun je ook grotere hoeveelheden koffie in één keer kopen. Dit is handig als je gasten verwacht en voor iedereen tegelijk warme koffie bij de hand wilt hebben. Om dit te doen, kunt u de potfunctie selecteren, waarmee u maximaal zes kopjes koffie in één bewerking kunt verwijderen.

Reiniging

De hoogwaardige brouwgroepen kunnen eenvoudig uit het apparaat worden verwijderd voor reiniging en onder water worden geplaatst. De pomace container kan ook snel worden verwijderd en gereinigd.

Het is uitgerust met een waarschuwingsindicator als herinnering voor het legen. Dit licht op na 14 kopjes of na 72 uur. Dus pomace, wat kan leiden tot een onaangename geur, wordt niet vergeten in de volautomatische koffiemachine.

Verdere kenmerken van deze volautomatische koffiemachine

Indien gewenst kunt u ook alleen warme melk of heet water uit dit volautomatische koffiezetapparaat verwijderen. Je kunt dus ook cacao of thee bereiden.

Er staat een bekerbakje op de machine waar je de bekers kunt opwarmen. Zo koelt de koffie minder snel af en geeft je presentatie een professionele touch.

Als het gaat om de hoeveelheid koffie die wordt ingenomen, heb je drie opties. U kunt kiezen voor een kopje koffie, of profiteren van de dubbele koffie-outlet voor twee kopjes. Er is ook een potfunctie waarmee je zes kopjes koffie kunt kopen.

Voor wie is dit model geschikt

De De’Longhi PrimaDonna Soul is de perfecte aanvulling op elk huishouden waar mensen graag veel koffie drinken. Het is vooral geschikt voor u als u verschillende koffiespecialiteiten wilt bereiden.

Met 18 mogelijke recepten laat dit apparaat niets te wensen over. Met uitstekend melkschuim uit het melkschuimsysteem kun je ook variëteiten zoals cappuccino met barista-kwaliteit bereiken.

Deze unit is ook zeer geschikt voor een kantoor. Bonenbak en watertank zijn groot, zodat meerdere kopjes koffie achter elkaar worden genomen. Het vullen van de watertank is ook heel eenvoudig. De mogelijkheid om warm water of warme melk te nemen is een ander pluspunt voor het kantoor.

De’Longhi PrimaDonna Soul Review &ervaring

De volgende video toont zowel de voor- als nadelen van de De’Longhi PrimaDonna Soul.

Veelgestelde vragen

Hoeveel koffierecepten kunnen er worden bereid?

Met deze volautomatische koffiemachine kunt u 18 populaire koffierecepten verkrijgen. U kunt deze personaliseren via individuele instellingen. U kunt 3 gebruikersprofielen en 1 gastprofiel opslaan.

Is er een waterpeilindicator?

Nee, de machine geeft alleen aan wanneer er water gevuld moet worden. Het is niet mogelijk om te lezen hoeveel water er in de tank zit.

Is de pomace droog?

Ja, de pomace is erg droog op deze machine, waardoor het gemakkelijker te verwijderen is. De pomace container bevat 14 kopjes koffie en is zeer gemakkelijk te legen.

Hoeveel bonencontainers heeft deze volautomatische koffiemachine?

In dit model is er slechts één bonencontainer. Dit overtuigt echter met een grote capaciteit van 500 gram. Daarnaast heb je een koffievak beschikbaar, waardoor je al gemalen koffie kunt invoeren. Dit is vooral geschikt als je af en toe cafeïnevrije koffie wilt maken.

Heeft het apparaat een kruikfunctie en wordt de kruik meegeleverd?

Een kruikfunctie is opgenomen in dit model. Je kunt het gebruiken om zes kopjes koffie te verliezen. De koffiepot iHet is echter niet inbegrepen in de leveringsomvang en moet afzonderlijk worden gekocht.

Wat is Bean Adapt-technologie?

Je kunt de Bean Adapt-technologie alleen via de app gebruiken. Het maakt het mogelijk om automatisch precies de juiste instellingen in te stellen op het gebied van maalgraad en brouwtemperatuur door het type boon te kiezen dat u momenteel gebruikt. Zo kunt u een optimaal aroma krijgen van elke bonenvariëteit.

Moet het apparaat worden gebruikt met het waterfilter?

De volautomatische koffiemachine is volledig functioneel, zelfs zonder het waterfilter. Het is echter de moeite waard om het waterfilter te gebruiken. Door de betere waterkwaliteit smaakt de koffie beter en verkalkt het apparaat minder snel, waardoor je minder vaak hoeft te ontkalken.

Resultaat

De De’Longhi PrimaDonna Soul ECAM 612.55.SB brengt een aantal interessante innovaties met zich mee, waarmee het koffiegenot nog optimaler gemaakt kan worden. Dit omvat met name de Bean Adapt-technologie, die u momenteel in geen enkele andere volautomatische koffiemachine zult vinden.

Een grote selectie recepten zorgt er ook voor dat je jezelf en je gasten kunt verwennen met verschillende koffies.

Klanten die dit apparaat al hebben kunnen testen, hebben enthousiast over de innovatieve eigenschappen en de kwaliteit van koffie. Als je gepassioneerd bent door moderne technologie en thuis bijna als een barista van koffie geniet, neem je een uitstekende aankoopbeslissing met dit apparaat.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€1.199,00De De’Longhi PrimaDonna Soul ECAM 612.55.SB bevalt met een grote programmaselectie en automatische aanpassing van de maalgraad en brouwtemperatuur aan de bonenvariëteit. Met grote watertank en zelfreinigend melkopschuimsysteem. Veel apparatuur en kwaliteit voor de prijs van slechts 1.199,00 €.