Nitro Coffee – Koffie op tap trends en MEER

Nitro Coffee is de naam van een nieuwe trend uit de VS. Het is gebaseerd op cold brew koffie. Deze trend is geïnspireerd op het tappen van bier. Het volgende artikel informeert over wat nitro koffie is en wat deze koffiespecialiteit zo speciaal maakt.

Stikstof Cold Brew Koffie
Trendy cold brew koffie uit de USA. Uit de kraan, laag in calorieën en zacht van smaak

Uitvinding van nitro koffie

De uitvinding en het idee komt van Koffiebranders uit Portland. Ze experimenteerden met cold-brew koffie die door een bierdispenser liep. Het resultaat was zo overtuigend dat meer koffiehuizen werden uitgerust met nitro-koffievaten.

De enige voorwaarde voor het genot van nitrokoffie is een dispenser. Omdat aan deze voorwaarde niet altijd voldaan kan worden, wordt nitro koffie nu ook in blik verkocht.

Nitro Coffee wordt gekenmerkt door een zoete, smakelijke smaak. Het productieprincipe werd overgenomen van de Guinness-biertapper in Ierland.

Iedereen die al in Ierland is geweest, weet dat Guinness niet voornamelijk wordt getapt met koolzuur, maar met stikstof, zodat het mooi schuimt. Het stikstoftapprincipe geeft Guinness het bijzonder romige en duurzame schuim en de karakteristieke smaak.

Stikstof biedt het voordeel dat het sneller oplost dan koolzuur. Het zorgt voor een fijne, maar zichtbare bubbel. Daarom smaakt Nitro Gourmet Coffee zoet en romig ondanks de afwezigheid van melk en suiker. De reden hiervoor is dat de stikstofbellen interageren met de smaakpapillen.

Koolzuur en zuurstof daarentegen kietelen de smaakpapillen die verantwoordelijk zijn voor de zure smaak. Je eigen verwachting versterkt ook de zoetheid van de drank. De aanblik van de smakelijke crema en de consistentie van Nitro Cold Brew Coffee bereiden de hersenen voor op een zoete smaakervaring.

Een kopje vol smaak met uw nieuwe portafiltermachine. Ga met één druk op de knop naar de nieuwste apparaten.

Verschillen tussen Nitro Coffee en andere koffiedranken

Waar komt de naam Nitro Coffee vandaan? Als je wat fantasie hebt, kun je een verband leggen met nitroglycerine. In tegenstelling tot explosieven is Nitro Coffee volledig onschadelijk.

Nitro is een afkorting voor het Engelse woord stikstof. Vertaald betekent stikstof stikstof. De dispenser heeft stikstof nodig zodat deze drank naar wens uit de kraan borrelt.

Voorbereiding

Het belangrijkste verschil tussen nitro cold brew koffie en ijskoffie is dat ijskoffie uit het koffiezetapparaat wordt gegoten en nitro-koffie wordt getapt. Stikstofkoffie wordt daarom op een andere manier in het glas getransporteerd dan conventionele koude filterkoffie.

Daarnaast is de basis niet warm gezette filterkoffie, maar de koud gezette koffiebereiding.

Smaken

Het verschilt ook in smaak van klassieke cold brew koffie. Om de unieke smaak van Stikstofkoffie te bereiken, worden twee lijnen gebruikt. Conventionele koffie stroomt uit een pijp. De tweede lijn levert met stikstof verrijkte koffie.

Optica

Nitro Coffee lijkt verwarrend veel op Guinness-bier. Er zijn ook grote overeenkomsten in smaak tussen deze twee populaire drankjes. Stikstofkoffie heeft een even zachte, fluweelachtige consistentie als Guinness-bier.

Vers getapte nitro koffie
Nitro koffie met schuimkraag is net zo romig als een verse Guinness

Gebruiken

In tegenstelling tot klassieke ijskoffie wordt Nitro Coffee zwart gedronken. Daarnaast bevat Nitro Coffee geen andere ingrediënten. Het wordt gedronken als het uit de kraan borrelt. Noch suiker, noch melk komen in het glas.

Nitro Coffee houdt je slank. Het bevat geen siroop, melk of suiker en dus bijna geen calorieën.

Het caloriegehalte komt overeen met ongezoete zwarte koffie: Nitro Coffee heeft slechts 5 kcal per 100 ml.

Het kan daarom vaak worden gedronken op warme zomerdagen zonder dat het bikinifiguur in gevaar is. Om deze redenen is de Nitrogene Cold Brew Coffee-variant ideaal voor mensen met een allergie.

Tapkoffie wordt steeds populairder

Sinds nitrokoffie van Amerika naar Duitsland is overgewaaid, is de zwarte drank steeds populairder geworden in dit land. Dit komt mede doordat deze koude gourmetdrank door de specialeHet productieproces bevat slechts een klein aantal bittere stoffen en zuurgraad.

Nitro Brew Coffee biedt liefhebbers van koffiespecialiteiten een echte drinkervaring en een aantrekkelijke uitstraling. In de VS wordt de nitro-variant van ijskoffie aangeboden onder de naam nitro cold brew. De tapkoude drank verfrist heerlijk.

Nitro Coffee – nu verkrijgbaar in Duitsland bij Starbucks

Nitro Cold Brew Koffie Starbucks
Starbucks Nitro Cold Brew koffie is vooral populair in de zomer

In Duitsland biedt de koffieketen Starbucks Nitro Coffee aan. Als u de nieuwe trend onder koude koffiespecialiteiten wilt uitproberen, kunt u een Starbucks Nitro Cold Brew Coffee Location in de buurt vinden door op internet te zoeken.

Wat bij Starbucks uit de kraan loopt en wordt geserveerd is geen bier, maar de verfrissende koude koffiespecialiteit. De drank krijgt een schuimkraag als een Guinness-biertje.

Nitro Coffee Making bij Starbucks

Starbucks Nitro Koffie Varianten
Starbucks biedt nu enkele varianten uit de kraan

Bij Starbucks, net als bij de meeste koffieketens die Nitro Cold Brew Coffee aanbieden aan hun klanten, wordt stikstofkoffie geserveerd uit de kraan. Om dit überhaupt mogelijk te maken, moet de koffie eerst in een vat worden gevuld.

Starbucks gebruikt cold brew koffie als basis voor stikstofkoffie. Warm gezette en vervolgens gekoelde koffie is daarentegen ongeschikt voor bereiding.

Hete koffie is bedoeld om onmiddellijk te drinken, omdat de aroma’s, oliën en zuurgraad in het poeder worden geïntensiveerd door het hete water.

Wanneer het wordt overgoten met koud water, lossen de aroma’s in het koffiepoeder, enz. daarentegen veel langzamer op. Om cold brew intens te laten smaken, moet het twaalf uur trekken. De essentiële oliën smaken ook lang niet zo intens als bij het genieten van hete koffie.

Daarom smaakt een cold brew koffie veel harmonieuzer en zachter. Zo creëert de Starbucks koffieketen de perfecte basis voor een smaakvol uitgebalanceerde nitro brew koffie.

Ingeblikte Nitro Koffie

Nitro Koffiekan
Blackeye brandt nitro koffie uit blik

Iedereen die regelmatig rondkijkt op beurzen en op dit moment INTERGASTRA en INTERNORGA vertegenwoordigt, weet dat de cold brew koffietrend al jaren ongecontroleerd is. Dit wordt ook bevestigd door persberichten van de Duitse koffievereniging, omdat het goed wordt ontvangen door de eindconsument.

Als u op elk gewenst moment onderweg van Nitro Coffee wilt genieten, hoeft u niet op zoek te gaan naar een Starbucks Nitro Cold Brew Coffee-locatie. Het merk Blackeye is een van de eersten die de koude koffiedrank aanbiedt om mee te nemen in een blikje.

Dit unieke product voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van alle consumenten die graag koffie drinken en niet zonder de onvergelijkbare koffiespecialiteit met de unieke crema willen.

Niet alleen in Amerika, maar ook in Duitsland is het binnenkort verkrijgbaar voor de Nitro Coffee uit blik. Je kunt meer lezen op overdrinks.

Nitro koffie nodigt uit tot mixen

De wereld van specialty coffees wordt elk jaar diverser. Niet alleen de koffiehuisketenketens, maar ook andere koffiehuizen in dit land bieden voortdurend nieuwe koffiecreaties aan.

In de koffiesector is dezelfde ontwikkeling waar te nemen als bij wijn. Als het gaat om koffiespecialiteiten, is het ook belangrijk om tegemoet te komen aan de individuele voorkeuren van de eindconsument. Bijna elke Duitser gaat er nu van uit dat Cafés verschillende single origins en/of koffiemelanges aanbiedt om alle smaken te dekken.

Nitro Coffee vraagt u om direct te mixen. Het is perfect om te mengen met sterke drank, zoals gin. Vanwege het grote enthousiasme voor Nitro Coffee tot nu toe, is het te verwachten dat er de komende jaren tal van nieuwe koffiecreaties zullen worden gemaakt op basis van Stikstofkoffie.

Conclusie: Buitengewone drank gemaakt van koffiebonen

Ook al is de trend nog niet overal in Duitsland gearriveerd, er zijn nu enkele adressen waar je de nieuwe schuimige en caloriearme koffievariant kunt krijgen.

Omdat het type portie uit een tapsysteem niet in elk klein café mogelijk is, zal er binnenkort steeds meer stikstofhoudende koffie in blikjes worden aangeboden. Deze verfrissende variant is perfect voor onderweg, picknicks of thuis voor cocktailmixenn.

Als je Nitro Coffee nog niet hebt geprobeerd, moet je zeker een Starbucks Nitro Cold Brew Coffee-locatie bezoeken en de unieke smaak van koffie van de tap ontdekken. Houd je ogen open en probeer een geheel nieuwe manier om van koffie te genieten.