De’Longhi Magnifica ESAM 3000.B Beoordeling

Volautomatische koffiemachines voor uitstekend koffiegenot thuis hoeven niet duur te zijn. De De’Longhi Magnifica ESAM 3000.B volautomatische koffiemachine bewijst dit. Het hoogwaardige toestel is al verkrijgbaar voor minder dan 500 euro en biedt uitstekende prestaties.

De uitrusting van de De’Longhi Magnifica ESAM volautomatische koffiemachine

De'Longhi Magnifica ESAM 3000
De De’Longhi Magnifica ESAM 3000.B volautomatische koffiemachine is uiterst veelzijdig met extra’s zoals de Aroma safe functie.

Door zijn hoogwaardige en robuuste afwerking maakt dit apparaat van De’Longhi op het eerste gezicht een uitstekende indruk. Zoals alle volautomatische koffiemachines van het bekende Italiaanse merk is de Magnifica ESAM 3000.B helemaal zwart en voorzien van zilverkleurige bedieningselementen. Met afmetingen van 37,5 × 28,5 × 36 cm heeft het apparaat ook een praktisch formaat en past het gemakkelijk op een keukenoppervlak.

Eenvoudige bediening en een overtuigende smaakervaring maken van het DeLonghi-apparaat een volautomatische koffiemachine die herhaaldelijk de beste plaatsen inneemt tussen de testresultaten. De praktische machine is een echte verrijking voor de keuken van elke koffieliefhebber.

Volautomatische koffiemachines worden gekenmerkt door het feit dat ze een geïntegreerde molen hebben. Voor elke koffiespecialiteit moet de perfecte maling worden gekozen. Bijvoorbeeld vooral fijn poeder voor espressokoffie om de nodige sterkte te bereiken.

De De’Longhi Magnifica ESAM 3000.B volautomatische koffiemachine is uitgerust met een hoogwaardige conische molen die jarenlang betrouwbaar maalt. Je kunt kiezen uit in totaal 14 standen, wat best goed is in vergelijking met de volautomatische machines.

Naast de bonentank voor de molen is deze machine ook uitgerust met een compartiment waarin reeds gemalen koffiepoeder kan worden gevuld – perfect voor het testen van nieuwe variëteiten.

De koffiecontainer van de machine bevat ongeveer 180 gram koffiebonen. Het is speciaal verzegeld zodat een uitstekend aroma van de bonen behouden blijft, zelfs als de bonen lang in de container blijven.

Het apparaat heeft ook een melkopschuimsysteem dat stoom, lucht en melk mengt om het lichte schuim te creëren dat nodig is voor speciale koffies zoals cappuccino. De De’Longhi Magnifica ESAM 3000.B volautomatische koffiemachine is uitgerust met het Quick Steam systeem. Het bestaat uit twee thermoblokken, zodat de melk tegelijkertijd met de brouweenheid kan worden verwarmd.

Een ander praktisch kenmerk van de De’Longhi Magnifica ESAM 3000.B volautomatische koffiemachine is het in hoogte verstelbare koffie-uitlaatje. Het maakt het gemakkelijk gebruik van verschillende soorten bekers mogelijk en maakt het mogelijk om zelfs hoge kopjes of glazen direct door de machine te vullen. Het voorzetsysteem zorgt voor een betoverend koffiearoma zodra het apparaat wordt ingeschakeld.

De De’Longhi Magnifica ESAM 3000.B volautomatische koffiemachine is uiterst veelzijdig, met extra’s zoals de Aroma Safe functie.

Koop hier bij Amazon.de

Specificaties

 • Vermogen: 1350 Watt
 • Voeding: 230 volt
 • Pompdruk: 15 bar
 • Watertank capaciteit: 1,8 liter
 • Capaciteit bonencontainer: 180 gram
 • Grinder: Conische grinder 14 fasen
 • Afmetingen: 37,5 x 28,5 x 36 cm
 • Gewicht: 10 kg
 • Materiaal behuizing: kunststof3

Verdere vragen over de bruikbaarheid van de volautomatische koffiemachine vindt u hier: Handleiding De’Longhi Magnifica ESAM 3000.B.

Uitrusting en functies

Eenvoudige bediening overtuigt

Heerlijk smakende cappuccino, espresso of macchiato wordt eigenlijk verwacht van de barista. Maar met de De’Longhi Magnifica ESAM 3000.B volautomatische koffiemachine tovert u nu thuis de specialiteiten tevoorschijn zonder dat u zich veel hoeft voor te bereiden.

Nadat de machine is gevuld met water, koffie en melk, wordt de gewenste koffiespecialiteit eenvoudig met een druk op de knop gecreëerd. Met de directe selectieknoppen is de instelling in een mum van tijd te maken.

Dit apparaat kan ook worden gebruikt om twee kopjes koffie te zetten. Om dit te doen, moet u de tweekopsfunctie selecteren en kunt u het koffiegenot ervaren van de De’Longhi Magnifica ESAM 3000.B volautomatische koffiemachine voor twee.

Video: De’Longhi ESAM 3000 b Test &tips

Reinigen en ontkalken van de machine

Regelmatig reinigen en ontkalken is noodzakelijk voor het volautomatische koffiezetapparaat. Goed onderhoud verlengt de levensduur van de machine en draagt ook bij aan een constante koffiekwaliteit. Met dit apparaat is schoonmaken vrij eenvoudig. Er is zowel een automatisch reinigingsprogramma als een ontkalkingsprogramma waarmee het werk automatisch kan worden uitgevoerd.

Maar ook de handmatige reiniging van het apparaat kan eenvoudig worden uitgevoerd. De brouwunit is eenvoudig te verwijderen en af te spoelen. Hetzelfde geldt voor de watercontainer en de melkcontainer. Een grondige reiniging van de melkcontainer is belangrijk vanwege de mogelijke bacterievorming.

Vanuit de zeteenheid komt de gebruikte gemalen koffie in een afvalcontainer. Daarvoor wordt de gemalen koffie bijna volledig droog geperst. De pomace container moet worden geleegd en gespoeld na ongeveer tien kopjes koffie. Het is echter niet geschikt voor de vaatwasser.

Voor wie is het apparaat geschikt?

Voor een hoogwaardig volautomatisch koffiezetapparaat met tal van instelmogelijkheden en veel opties in de keuze van koffiespecialiteiten is dit model verkrijgbaar tegen een redelijke prijs. Daarom is het zelfs voor een kleiner huishouden de moeite waard, zelfs als het niet elke dag wordt gebruikt.

Met zijn vrij grote watercontainer is deze machine in staat om meerdere kopjes achter elkaar te brouwen zonder dat ze opnieuw hoeven te worden gevuld. Daarom kunnen ze ook worden gebruikt in een groot huishouden of zelfs in een kleiner kantoor. De uitstekende kwaliteit van de koffie inspireert ook verwende koffieliefhebbers.

Het brouwproces gaat snel met dit apparaat. Dankzij het brede scala aan bereidingsmogelijkheden kunt u op elk moment van de dag in korte tijd een koffie naar keuze bereiden.

Voor- en nadelen van de De’Longhi Magnifica ESAM 3000.B volautomatische koffiemachine

DeLonghi staat al jaren bekend om uitstekende volautomatische koffiemachines, zoals onze vergelijking laat zien. En de Magnifica ESAM 3000.B biedt ook enkele doorslaggevende voordelen.

Voordelen

 • Eersteklas vakmanschap
 • Eenvoudige bediening en reiniging
 • Aroma Safe functie voor bonencontainers
 • Brouwgroep kan worden verwijderd
 • Geschikt voor koffiebonen en koffiepoeder
 • Verschillende instellingsopties
 • Tal van soorten koffie kunnen met een druk op de knop worden geselecteerd

Nadelen

 • Geen digitale tekstweergave beschikbaar
 • Relatief hoog loopgeluid

Veelgestelde vragen

Welke kopjes kunnen onder de uitlaat worden geplaatst?

Het koffie-uitlaatje van het De’Longhi Magnifica ESAM 3000.B volautomatische koffiezetapparaat is in hoogte verstelbaar. Je kunt kleine espressokopjes in de laagste stand vullen en ook hoge koffiekopjes op de hoogste stand plaatsen.

Schakelt het apparaat zichzelf uit?

Ja. Deze volautomatische machine schakelt automatisch uit als deze een bepaalde periode niet wordt gebruikt. Er is standaard een tijd van 20 minuten ingesteld. Je kunt echter zelf de tijd kiezen en kiezen voor 30, 60, 90 of 120 minuten. Deze functie dient niet alleen de veiligheid, maar draagt ook bij aan energiebesparing.

Hoe kan de hoeveelheid water per kopje worden aangepast?

Om de juiste hoeveelheid water in te stellen, heeft het apparaat een roterende regeling. Verder heb je ook de mogelijkheid om te kiezen tussen “grote beker” en “kleine beker”.

In welke tijd kan een koffie klaar staan?

Delonghi’s machine warmt vrij snel op. De drank is al volledig bereid in ongeveer 60 seconden.

Welke soorten koffie kunnen worden bereid met de volautomatische machine?

Naast een normale koffiecrema of een latte is dit model ook geschikt voor espresso, cappuccino, macchiato en soortgelijke dranken. Ook de sterkte van de koffie kan worden beïnvloed.

Hoe wordt het melkschuim geproduceerd?

Het melkschuim wordt extern geproduceerd in dit apparaat. Dit vereist een container waarin de gewenste hoeveelheid melk voor de betreffende specialiteit onder de melkopschuimer wordt geplaatst. Je drukt op de stoomknop en wacht tot de machine is opgewarmd. Daarna begint het stoommondstuk de melk op te schuimen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de container groot genoeg is, omdat de geschuimde melk aanzienlijk in volume toeneemt.

Hoe weet je wanneer de pomace container vol is?

Als dDe pomace container is vol, dus er kan geen verder brouwproces worden uitgevoerd en een rood waarschuwingslampje oplicht. Na het legen van de container kunt u zoals gewoonlijk koffie bereiden.

Resultaat

De De’Longhi Magnifica ESAM 3000.B volautomatische koffiemachine overtuigt met een uitstekende prijs-prestatieverhouding. De prestaties van het apparaat zijn goed en dragen bij aan een optimale koffiekwaliteit.

Verschillende handmatige instellingen zorgen voor individuele invloed op de smaak van de koffie. De machine van DeLonghi is eenvoudig te bedienen en schoon te maken, dus je hebt geen ervaring nodig om meteen eersteklas koffie te zetten. Als u niet bang bent voor het handmatig opschuimen van de melk, kunt u het hier zonder aarzeling openen.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld met 3,5 sterren


De De’Longhi Magnifica ESAM 3000.B volautomatische koffiemachine is uiterst veelzijdig met extra’s zoals de Aroma safe functie. Met de prijs is ook indrukwekkend!