Melitta Caffeo Solo E950-104 Koffiemachine Review Beoordeling

De Melitta Caffeo Solo E950-104 volautomatische koffiemachine bewijst dat een volautomatische machine ook in een kleine ruimte kan worden ondergebracht. Het Melitta apparaat is een van de dunste volautomatische koffiemachines ter wereld. Met een eenvoudig ontwerp en een paar bedieningselementen kan het apparaat in elke keuken worden gemonteerd en zeer comfortabel worden behandeld.

Eenvoudig maar van hoge kwaliteit: de Caffeo Solo van Melitta

Melitta Caffeo Solo E950-104 volautomatische koffiemachine
De Melitta Caffeo Solo E950-104 volautomatische koffiemachine is de aantrekkelijk geprijsde en ruimtebesparende oplossing voor kleine huishoudens.

Als u een eenvoudige volautomatische koffiemachine wilt die eenvoudig goede koffie bereidt zonder veel franje en details, is de Caffeo Solo zeker precies het juiste model. De compact gebouwde volautomatische koffiemachine levert een uitstekende espresso, die zelfs veeleisende koffieliefhebbers aanspreekt.

Achter de eenvoudige façade van het apparaat schuilt een geavanceerde technologie die verantwoordelijk is voor de smaakbeleving. Zo biedt het apparaat een voorbrouwfunctie, zoals het van portafiltermachines bekend staat als preïnfusie.

De brouwgroepen die in deze apparaten worden gebruikt, zijn van uitstekende kwaliteit. Dit zijn dezelfde brouwgroepen die worden gebruikt in de duurdere Melitta-modellen. De zetgroepen zijn afneembaar, wat ook een teken van kwaliteit is voor volautomatische koffiemachines. Dit maakt het ook gemakkelijk om de machine hygiënisch schoon en zonder resten te houden.

Bij het instellen van de machine heb je verschillende opties zodat je koffie kunt zetten die aan je eigen eisen voldoet. U kunt bijvoorbeeld de zettemperatuur en de koffiesterkte kiezen zoals u persoonlijk wilt. Je kunt de slijpgraad ook in drie verschillende fasen kiezen. Dit resulteert in een koffie die zich precies aanpast aan je eigen smaak.

De bonentank bevat 120 gram op dit apparaat. Een voldoende omvang voor normale huishoudens.

U kunt kiezen uit twee soorten bereidingen. Er is espresso en café creme om uit te kiezen. De keuze kan worden gemaakt met een simpele druk op de knop. Het apparaat detecteert automatisch de benodigde hoeveelheid water en brouwt met precies de juiste hoeveelheid water. De kopjes lopen dus niet over.

In tegenstelling tot sommige andere modellen is deze volautomatische koffiemachine echter niet uitgerust met een melkopschuimer. Je kunt alleen de espresso bereiden, wat ook de basis is voor cappuccino of latte macchiato, en de melk opschuimen in een speciaal apparaat.

Het is mogelijk om twee kopjes tegelijkertijd te brouwen met het Melitta-apparaat. Hiervoor is de volautomatische koffiemachine uitgerust met een dubbele koffietuit. De koffietuit kan ook in hoogte worden versteld. Zo kunnen dezelfde espressokopjes gevuld worden zonder te spetteren, maar je kunt ook hoge kopjes gebruiken als je de koffie met melk wilt vullen.

De Melitta Caffeo Solo E950-104 volautomatische koffiemachine is de kosteneffectieve en ruimtebesparende oplossing voor kleine huishoudens.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de Melitta Caffeo koffiemachine

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 1.400 watt
 • Pompdruk: 15 bar
 • Materiaal: Kunststof met verchroomde elementen
 • Capaciteit watertank: 1,2 liter
 • Capaciteit koffiebonen: 120 gram
 • Afmetingen: 32,5 x 20 x 45,5 cm
 • Gewicht: 8 kg
 • Slijpgraad instellingen: 3
 • Temperatuur instelling: 3
 • Koffiesterkte instellen: 3

Hier vindt u de Duitse gebruikershandleiding voor de Caffeo Solo.

Bediening en reiniging van het apparaat

De werking van de volautomatische koffiemachine is Heel eenvoudig. De hoeveelheid koffiepoeder, aroma-intensiteit en zettemperatuur kunnen eenvoudig worden geregeld. Dan hoef je alleen nog maar te kiezen tussen de twee soorten koffie die worden aangeboden en even later vloeit het heerlijke drankje in het kopje.

Het schoonmaken van de Caffeo Solo is net zo prettig. Drie automatische programma’s helpen hierbij: een spoelprogramma, een reinigingsprogramma en een ontkalkingsprogramma. De materialen van de oppervlakken zijn ook gemakkelijk te onderhouden en kunnen gemakkelijk worden afgeveegd met een vochtige doek.

Het apparaat heeft een waarschuwingsindicator die u waarschuwt wanneer ontkalken nodig is. Voordat u het apparaat gebruikt inieb, moet u bij de lokale waterwerken informeren naar de waterhardheid in uw eigen woonwijk. Deze waarde moet worden opgeslagen. De fabrieksinstelling is een waterhardheid van 4. Hoe zachter het gebruikte water, hoe minder vaak het hoeft te worden ontkalkt.

Bij gebruik van hard water wordt aanbevolen om de Melitta Claris Waterfilter te gebruiken. Zo kunnen kalk, maar ook andere stoffen uit het water worden gefilterd. Dit zorgt voor bescherming tegen verkalking en tegelijkertijd een betere koffiesmaak.

Meer over schoonmaken in deze video:

Voor wie is de Melitta Caffeo Solo geschikt?

De kleine, compact gebouwde volautomatische koffiemachine van Melitta is ideaal voor het kleine huishouden en biedt ook een mogelijkheid voor vrijgezellen om een volautomatische koffiemachine te gebruiken. De unit kan gemakkelijk worden ondergebracht in een kleine ruimte en past in elke keuken met zijn minimalistische ontwerp.

Bonencontainer en watertank zijn aangepast aan het kleine formaat van de machine en hebben een kleinere capaciteit. Daarom is de machine ook minder geschikt voor een groot huishouden. Voor twee personen is het echter perfect voldoende.

Dit model is meer geschikt voor mensen die hun koffie graag zwart drinken. Er is geen melkopschuimer, dus drankjes met melk, zoals cappuccino of latte macchiato kunnen alleen worden bereid met behulp van een externe melkopschuimer.

Prijs, grootte en bedieningsgemak maken deze volautomatische koffiemachine een goed model voor beginners. Tegelijkertijd overtuigt de Melitta-machine met een uitstekende kwaliteit, die zelden in deze prijsklasse wordt aangetroffen.

Voor- en nadelen van de Caffeo Solo volautomatische koffiemachine

Voordelen

 • Compact ontwerp dat installatie in de kleinste ruimtes mogelijk maakt
 • Eenvoudig in gebruik
 • Hoogwaardige afwerking
 • Uitstekende koffiesmaak
 • Twee verschillende dranken selecteerbaar
 • Verschillende instellingsopties
 • Automatische reinigingsprogramma’s
 • Uitneembare brouwgroep

Nadelen

 • Lage capaciteit van bonencontainer en watertank
 • Geen mogelijkheid tot melkopschuimen

Veelgestelde vragen over de Melitta Caffeo Solo E950-104

Is het mogelijk om cappuccino te maken met dit apparaat?

Met de Caffeo Solo kun je espresso bereiden, wat de basis vormt voor een cappuccino. Het melkschuim moet echter in een extern apparaat worden bereid.

Van welk materiaal is de molen gemaakt?

De molen van dit apparaat is gemaakt van roestvrij staal.

Wat is de capaciteit van de bonentank?

In de bonentank past 120 gram koffiebonen.

Wat zijn de instelmogelijkheden voor dit volautomatische koffiezetapparaat?

Met dit apparaat kunt u de zettemperatuur, de intensiteit van het aroma en de maling van de gemalen koffie naar eigen smaak aanpassen. Je kunt ook kiezen uit twee verschillende soorten koffie.

Wat is de breedte van het apparaat?

De Caffeo Solo wordt vaak de dunste volautomatische koffiemachine ter wereld genoemd en is slechts 20 cm breed. Het is dus mogelijk om het zelfs in de kleinste keuken onder te brengen.

Voor hoeveel kopjes koffie is de bonencontainer voldoende?

Het hangt af van welk niveau van aroma-intensiteit kiest. Gemiddeld kunnen 10 – 15 kopjes koffie worden bereid met de inhoud van de bonencontainer.

Is het mogelijk om de brouwgroep te verwijderen?

Ja, met dit apparaat kun je de zetgroep eenvoudig verwijderen, net als met de grote Melitta koffiemachines.

Zijn er zwenkwielen aan de machine bevestigd?

Ja, de volautomatische koffiemachine heeft twee rollen aan de achterkant. Als de machine aan de voorkant iets wordt opgetild, kan deze gemakkelijk worden verplaatst.

Kan het verwijderbare deel van de machine in de vaatwasser worden geplaatst?

Ja, dat is geen probleem.

Is het mogelijk om warm water te kopen voor thee?

Nee, dit model heeft geen warmwaterfunctie. Alleen koffie en espresso kunnen worden gezet.

Is het mogelijk om een beker onder de tuit te plaatsen?

De hoogste uitlaatpositie wordt bereikt door het rooster van de lekbak te verwijderen. Dan kan een beker tot een hoogte van 16 cm worden geplaatst. Als het raster wordt geplaatst, is de maximale hoogte 13 cm.

Resultaat

Nlr Melitta Caffeo Solo E950-104 is een koffiezetapparaat dat wordt gekenmerkt door zijn compacte ontwerp en eenvoudige ontwerp. Met het apparaat kunt u koffie en espresso zetten met een eersteklas aroma. Elke kop wordt bereid uit versgemalen bonen, die in drie verschillende fasen in de geïntegreerde molen kunnen worden gemalen.

Deze machine laat bewust af van extra’s zoals een melkopschuimer en bonencontainers en de watertank wordt klein gehouden. Zo worden de compacte vorm en de lage prijs bereikt. Het apparaat is ideaal voor het kleine huishouden.

De mening van de klant over dit apparaat is zeer voordelig en ook in tests de volautomatische machine met de bewezen Melitta-kwaliteit Goed uitgevoerd.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren

€336,99De Melitta Caffeo Solo E950-104 volautomatische koffiemachine is de aantrekkelijk geprijsde en ruimtebesparende oplossing voor kleine huishoudens. Op Amazon al voor € 336,99 te hebben.