De beste portafiltermachines ter wereld

Italiaanse koffiespecialiteiten zijn de laatste jaren erg populair geworden en veel mensen willen deze kleine luxe ook thuis. Hiervoor heb je een portafiltermachine nodig, waarmee je de espressokoffie gebruikt, de basis voor dranken als cappuccino, latte macchiato en Marokko.

U moet ervoor zorgen dat u de beste machine voor u koopt om de kwaliteit van de koffie te garanderen. Portafilter machines zijn producten die verkrijgbaar zijn in verschillende prijsklassen en het is de moeite waard om de Topmodel van de categorie.

De beste portafiltermachines tot 200 euro

De beste portafiltermachines ter wereld
Portafilter machines, beschikbaar voor elk budget.

Heeft u een beperkt budget voor de portafilter machine of wilt u gewoon een Instapmodel om eerst de espressobereiding te proberen, zodat je een machine kunt kiezen in de prijsklasse tot 200 euro. Dit zijn zogenaamde thermoblock apparaten.

In deze prijsklasse wordt de De’Longhi EC 685.M Dedica gekenmerkt door hoge kwaliteit en positieve eigenschappen. In eerste instantie valt het model positief op door zijn compacte ontwerp. Met een breedte van slechts 14,9 centimeter past de De’Longhi machine in elke keuken. De Dedica is verkrijgbaar in een selectie van elegante kleuren, zodat u een model kunt kiezen dat perfect in uw eigen keuken past en een blikvanger wordt.

Deze portafilter machine is eenvoudig te bedienen en warmt op in slechts 40 seconden. Zo kun je ’s ochtends genieten van een espresso als pick-me-up zonder veel tijd te besteden. De flexibele machine biedt verschillende methoden om de koffie te zetten.

Hiervoor wordt de portafilterhouder geleverd met diverse inzetstukken. Je kunt slechts één of twee kopjes tegelijkertijd brouwen. De koffie kan op de conventionele manier worden bereid met koffie meer of u kunt ook de praktische E.S.E pads gebruiken met een speciale insert, waarmee een perfect koffiearoma wordt voorgeprogrammeerd.

De Dedica espressomachine heeft ook een professioneel melkopschuimmondstuk dat kan worden gebruikt om melkschuim of warme melk te leveren. Daarnaast kunt u het mondstuk ook gebruiken om heet water voor thee te bereiden. Bij het zetten van de koffie worden de kopjes naar keuze op de lekbak geplaatst. Dit zorgt voor een goede hoogte, dus je kunt ook glazen of kopjes gebruiken met een hoogte tot 12 centimeter. De lekbak is afneembaar voor eenvoudige reiniging.

Ook de technische aspecten van de DeLonghi machine zijn perfect uitgevoerd. Een thermoblock verwarmingssysteem zorgt voor een voldoende stabiele temperatuur en de machine bouwt een druk op van 15 bar bij een vermogen van 1350 watt, wat als optimaal wordt beschouwd voor de bereiding van espresso. De De’Longhi EC 685.M Dedica is een uitstekend model. De apparaten kenmerken zich door de kwaliteit waarvoor deze Italiaanse fabrikant bekend staat en bieden nog jarenlang een goede service.

Voordelen van de DeLonghi EC 685.M Dedica

 • Elegant ontwerp
 • Geavanceerde technologie
 • 40 seconden opwarmtijd
 • Flexibele toepassingsmogelijkheden

Nadelen van de DeLonghi EC 685.M Dedica

 • Hoge aanschafprijs in vergelijking met het vorige model

Krijg HIER een indruk van de DeLonghi espressomachine.

De beste portafiltermachines tot 500 euro

Als je al een eerste ervaring hebt opgedaan met espressobereiding en de koffiebereiding thuis naar een professioneler niveau wilt tillen, moet je eens kijken naar de machines in het middenprijssegment. Aanbevolen in deze categorie is de Rancilio Silvia (hier onze review), die overtroeft met een goed doordacht ontwerp en hoogwaardige afwerking.

De Rancilio Silvia heeft een vermogen van 1100 watt en bouwt een druk op tussen de 9,5 en 11 bar. De machine is uitgerust met een watertank met een inhoud van 2,5 liter, zodat u meerdere kopjes koffie kunt maken zonder bij te hoeven vullen. De messing ketel is zeer temperatuurvast en heeft een inhoud van 0,3 liter. Een praktisch element van deze espressomachine is de stalen kachel, die onafhankelijk is van de ketel. Indien nodig kan het eenvoudig worden vervangen. Op deze machine zijn ook diverse inzetstukken voor het portafilter verkrijgbaar.Dit is de eerste keer dat we een debat hebben

De portafilters zijn gemaakt van eersteklas chroom en uitgerust met een plastic handvat dat koel en veilig in de hand ligt. Met het verschillende portafilter kunt u één of twee kopjes brouwen. Lichaam en bedieningspaneel van de Rancilio Silvia zijn gemaakt van mat roestvrij staal en dragen bij aan de tijdloze uitstraling van het apparaat. De machine ziet er solide en elegant tegelijk uit. Met afmetingen van 23,4 × 29 × 33,8 cm past de machine perfect op keukenoppervlakken of aan de huisbar. Het afgeplatte bovenste deel van het apparaat wordt ook gebruikt om de kopjes voor te verwarmen en je kunt de espressokopjes daar ook opbergen.

Met een voorverwarmde beker kan de crema bijzonder goed vasthouden. De crema die kan worden bereikt met de Rancilio Silvia-machine wordt als uitstekend beschouwd. De brouwkop van de espressomachine is gemaakt van messing en duurzaam. Naast het portafilter bevindt zich een melkschuimmondstuk met een roterende klep, waarmee de stoom individueel kan worden aangepast.

U hebt dus de mogelijkheid om de machine niet alleen te gebruiken om espressokoffie te maken, maar ook om koffiespecialiteiten te zetten, die worden genoten met warme melk of met melkschuim.

De waardevolle machine moet goede zorg krijgen om een optimale levensduur te bereiken. Voor dit doel is het raadzaam om het apparaat regelmatig schoon te maken en vervolgens goed te drogen, zodat er geen roest kan bezinken. De Rancilio Silvia espressomachine is een uitstekend apparaat voor koffieliefhebbers die regelmatig thuis espresso zetten en biedt met zijn uitstekende volume ook de mogelijkheid om meerdere kopjes achter elkaar te bereiden. De kwaliteit van de traditionele fabrikant is van hoge kwaliteit en de technisch perfecte machines zorgen voor optimaal koffiegenot en een klassiek ontwerp dat er nobel uitziet in de keuken.

Voordelen van Rancilio Silvia

 • Klassiek ontwerp
 • Kopjeswarmer
 • Melkschuim mondstuk
 • Betrouwbaarheid in de voorbereiding
 • Eersteklas smaak en stevige crema

Nadelen van Rancilio Silvia

 • Het plaatsen van het portafilter vereist enige vaardigheid

De beste portafilter machines vanaf ca. 1000 Euro

Echte espressoliefhebbers waarderen eersteklas machines die zijn uitgerust met alle verfijningen die te vinden zijn in professionele machines. Een hoogwaardig voorbeeld van deze high-end machines is de Bezzera Unica PID, die in de prijsklasse van espressomachines tot 1000 euro zit. Het apparaat heeft een aangenaam compact ontwerp en schittert in typisch Italiaans design in glanzend roestvrij staal. Een kort overzicht van deze prachtige Bezzera espressomachine vind je hier.

De Bezzera Unica PID is van hoge kwaliteit. Door de PID-temperatuurregeling, die digitaal wordt aangestuurd, is de Bezzera Unica veel beter dan andere single-circuit machines. Deze hoogwaardige controle van de brouwwatertemperatuur en stoomregeling maakt de bereiding van de koffie snel en betrouwbaar.

De professional Koperen ketel met een volume van 0,5 liter draagt bij aan snelle verwarming. Na slechts 2 minuten bereikt de temperatuurweergave 92 graden. Een volledige verwarming van de machine duurt ongeveer 15 minuten. Wanneer de temperatuur van 92 graden wordt bereikt, duurt het ongeveer 20 seconden om 110 graden te bereiken voor optimaal Stoomgeneratie kan worden bereikt.

De temperatuur van het brouwwater kan worden aangepast tussen 80 en 120 graden Celsius volgens individuele vereisten. De Bezzera Unica PID is uitgerust met een trilpomp en een professionele Manometers zodat je de druk onder controle kunt houden. Een druk van 16 bar wordt gebruikt voor de bereiding van koffie. Het apparaat is ook uitgerust met een Bekerbak waarop de kopjes ook opgewarmd kunnen worden, zoals je van de barista gewend bent.

Een ander positief kenmerk is de hygiënische lekbak, die gemakkelijk kan worden gereinigd. Met zijn stevige gewicht van 18 kilogram de machine staat stevig en wiebelvrij op het oppervlak. De Bezzera Unica PID is een waar genot voor elke schoonheidsspecialiste en espressobar.

Een combinatie van nobele optiek en uitstekende technologie overtuigt keer op keer. De machine produceert uitstekende espressokoffie en is ook perfect voor het opschuimen van melk. Zo kunt u op de best mogelijke manier genieten van elke koffiespecialiteit. Als u thuis van de beste espresso wilt genieten, vindt u van de Bezzera Unica PID een krachtig model.

Voordelen van Bezzera Unica PID

 • Digitale PID-besturing
 • E61 brouwgroep
 • Koperen ketels
 • Enkele manometer voor perfecte drukregeling
 • Trilpomp
 • Bekerbak
 • Hygiënisch gebruik door lekbak

Nadelen van Bezzera Unica PID

 • Ketel met een inhoud van 0,5 liter klein