Melitta Caffeo Solo E950-103 Koffiemachine Review Beoordeling

De Melitta Caffeo Solo E950-103 is een van de kleinste volautomatische koffiemachines die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Ondanks het kleine formaat biedt dit apparaat felbegeerde functies zoals een voorbrouwsysteem en een auto-cappuccinatore. Met deze moderne volautomatische koffiemachine haal je nu professioneel koffiegenot als een barista in huis.

Klein en veelzijdig – De Caffeo Solo van Melitta

Melitta Caffeo Solo E950-103 slim volautomatische koffiemachine
De Melitta Caffeo Solo E950-103 slanke koffiemachine biedt weinig in vergelijking, maar echt goed.

Het is verbazingwekkend hoe klein deze volautomatische koffiemachine van Melitta echt is. Met een Breedte van slechts 20 cm(!) Dit apparaat past echt op het kleinste keukenoppervlak. Als je al lang je eigen volautomatische koffiezetapparaat wilde, maar niet genoeg ruimte had in een kleine keuken, zul je zeker de oplossing vinden met dit Melitta-apparaat.

De koffiebonencontainer en de watertank zijn echter navenant klein. De bonencontainer biedt plaats aan 125 gram bonen, tijdens de Watertank 1,5 liter subsumenten. Maar deze vrij kleine containers zijn het enige compromis dat u met dit apparaat moet sluiten voor het compacte formaat. In andere functies kan het kleine Melitta-apparaat zichzelf vergelijken met de grote.

De Melitta Caffeo Solo E950-103 is een kleine volautomatische koffiemachine met een aantal uitstekende functies

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de Melitta Caffeo Solo E950-103 volautomatische koffiemachine

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 1.400 watt
 • Materiaal: Kunststof
 • Capaciteit watertank: 1,2 liter
 • Capaciteit koffiebonen: 125 gram
 • Afmetingen: 20 x 32,5 x 45,5 cm
 • Gewicht: 8 kg
 • Slijpgraad instellingen: 3
 • Pompdruk : 15 bar

Hier vindt u de Duitse handleiding voor de Caffeo Solo.

Uitrusting en functies

Individuele koffie

Koffie smaken zijn anders. Terwijl sommigen sterk van hun koffie houden, geven anderen de voorkeur aan een mildere versie. Daarom geeft Melitta je de mogelijkheid om te kiezen tussen drie sterke punten van koffie om te kiezen. Afhankelijk van de gewenste sterkte regelt de machine automatisch de hoeveelheid koffiebonen die gemalen worden.

De Hoeveelheid koffie kan voor elke beker afzonderlijk worden gekozen. Met een draaibeweging op de knop kun je een hoeveelheid instellen tussen de 30 en 220 ml.

Met de beker heb je ook je keuze. Onder de uitlaat van de machine passen cups met een hoogte tot 13,5 cm. Een hoes voor twee kopjes is ook mogelijk.

Ontworpen voor perfecte koffiesmaak

De kleine volautomatische koffiemachine is uitgerust met alle attributen die nodig zijn om een uitstekende koffie te zetten. Voor dit doel is het apparaat uitgerust met een geïntegreerde koffiemolen. Zo ontvouwt het aroma zich onmiddellijk bij het brouwen.

Er kunnen drie verschillende maalkwaliteiten worden gekozen, zodat u een fijne instelling voor espresso en een grovere instelling voor andere koffiespecialiteiten kunt gebruiken.

Daarnaast is de Caffeo Solo uitgerust met een voorbrouwproces. Het koffiepoeder wordt eerst bevochtigd voor het eigenlijke zetproces. Zo beginnen de aroma’s op te lossen uit de gemalen koffie en gaan ze over in het water. Op deze manier kunnen er nog meer aroma’s vrijkomen en krijgt de koffie een volle, zeer aromatische smaak. Zelfs grote volautomatische machines bieden deze functie soms niet.

Melitta Companion App ondersteund

Als u dit volautomatische koffiezetapparaat koopt, kunt u de speciale Begeleidende app van Melitta, die u kan helpen bij het gebruik van het apparaat. Via je smartphone kun je interessante informatie krijgen over koffie in het algemeen en ook specifieke instructies krijgen, zoals de reinigingsprocessen voor het volautomatische koffiezetapparaat.

Reiniging en verzorging van de volautomatische koffiemachine

De volautomatische koffiemachine toont in de Beeldscherm start automatisch wanneer het tijd is voor schoonmaken of ontkalken. De brouwgroep kan volledig uit dit apparaat worden verwijderd. Een goede mondhygiëne van het apparaat draagt niet alleen bij aan de houdbaarheid, maar garandeert ook dat de smaak van de koffie optimaal is.

Ook het speciale waterfilter van Melitta, dat met dit apparaat gebruikt kan worden, zorgt voor een optimale koffiesmaak. Zo wordt het water gefilterd voor elk kopje koffie en elke vreemde smaak verwijderd. Het filter draagt er ook aan bij dat de machine minder snel verkalkt.

Voor wie is de Caffeo Solo volautomatische koffiemachine geschikt?

Deze volautomatische koffiemachine is perfect vanwege het compacte ontwerp voor het kleine huishouden geschikt. Het vereist weinig vloeroppervlak en is perfect uitgerust met de 1,2 liter watertank en een bonenvulling van 125 gram voor één tot twee personen.

Voor koffieliefhebbers is deze volautomatische machine een echte manier om thuis de belangrijkste koffiespecialiteiten met hoge kwaliteit te produceren.

Video: Melitta Caffeo Solo Test &Tips

In deze video zie je hoe de Caffeo Solo espresso en cappuccino bereidde

Voor- en nadelen van de Melitta Caffeo Solo koffiemachine

Voordelen

 • Compact ontwerp
 • Eenvoudig in gebruik
 • Voorbrouwsysteem
 • Verwijderbare brouwgroepen
 • Met de auto cappuccinatore
 • Koffiesterkte en koffiehoeveelheid selecteerbaar
 • Met waterfilter
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen

 • Kleine Bonen container
 • Kleine watertank
 • Grinder biedt slechts drie maalfasen

Veelgestelde vragen over deze volautomatische koffiemachine

Hoe wordt het melkschuim bereid?

De bereiding van het melkschuim is vrij eenvoudig met dit apparaat. De slang die hiervoor wordt geleverd, wordt eenvoudig in een melkkan of rechtstreeks in de Tetrapak gestoken. Draai vervolgens aan de knop naar melkschuim. Een stevig, heerlijk schuim ontstaat in korte tijd.

Wat is de inhoud van de bonentank?

De bonentank biedt plaats aan 125 gram koffiebonen.

Is er automatische reiniging voor het melkopschuimsysteem?

Nee, automatisch spoelen van het melkopschuimmondstuk is niet voorzien voor dit model. Na elk gebruik moet de melkopschuimer handmatig worden gereinigd om ophoping van bacteriën te voorkomen.

Zijn de brouwgroepen verwijderbaar op dit apparaat?

Ja, het verwijderen van de brouwgroep is heel eenvoudig met dit apparaat, zodat u de volautomatische machine eenvoudig van binnenuit kunt reinigen. De gebruiksaanwijzing beschrijft precies hoe dit te doen.

Hoe weet u wanneer de machine ontkalkt moet worden?

Het volautomatische koffiezetapparaat berekent op basis van het gebruik zelf wanneer een ontkalkingsprogramma moet worden gestart en toont dit als een bericht op het display.

Kan het waterreservoir worden verwijderd?

Ja, de watertank kan eenvoudig naar boven worden verwijderd. Als u het volautomatische koffiezetapparaat onder een bovenkast wilt plaatsen, moet u voldoende ruimte naar boven plannen om de watercontainer te verwijderen. Dit maakt het gemakkelijk om te spoelen en te vullen.

Resultaat

De Melitta Caffeo Solo Milk E950-103 koffiemachine is een prachtig apparaat dat zich kan onderscheiden door een zeer compact formaat Onderscheidt

Het volautomatische koffiezetapparaat is voorzien van alle details om thuis bijna in baristakwaliteit een koffie te kunnen bereiden. Versgemalen bonen, voorzetsysteem, de keuze van de koffiesterkte naar smaak en een melkopschuimsysteem dragen ertoe bij dat je espresso of koffiespecialiteiten optimaal kunt bereiden met melkschuim.

Klanten zijn over het algemeen tevreden over de Melitta volautomatische koffiemachine en prijzen zowel het gebruiksgemak als de uitstekende smaak van de koffie. We kunnen dit apparaat aanbevelen.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld met 3,5 sterren

€296,07De Melitta Caffeo Solo E950-103 slim volautomatische koffiemachine serveert relatief weinig, maar echt goed. Goede prijs op Amazon van 296,07 €.