Krups Calvi XP3440 Espressomachine Beoordeling

De XP3440 Calvi portafiltermachine van Krups is een van de goedkope instapmachines die een minimaal niveau van functies met acceptabele kwaliteit leveren. Als je niet te veel verwacht en niet de hoogste eisen aan je espresso stelt, biedt de Calvi genoeg als basis.

We introduceren deze kleine espressomachine hier in meer detail.

Nieuwe portafiltermachine met goede prestaties

Krups XP3440 Calvi espressomachine review
Het “nieuwe” van Krups verovert de harten van de espressogemeenschap

De espressomachine Krups XP3440 ziet er niet al te goedkoop uit door de combinatie van zwart kunststof en rvs. De watertank is afneembaar en heeft een inhoud van 1,1 liter. Daarnaast is het mogelijk om optioneel een waterfilter te gebruiken dat de kalk uit het water filtert.

De pompdruk van 15 bar en een vermogen van 1460 watt zorgen voor een uitstekende espressosmaak vanaf het eerste kopje. Deze kracht komt van een thermoblock verwarmingssysteem. Dit zorgt voor een snelle opwarmtijd, maar ook voor een compromis in de kwaliteit van de espressohoes. Toch zijn deze prestaties behoorlijk behoorlijk voor een machine van dit formaat.

De machine is uitgerust met het zogenaamde aanstamsysteem, dat ervoor zorgt dat het poeder onafhankelijk wordt geperst. De universele filterhouder is geschikt voor 1 tot 2 kopjes espresso, waarbij de hoeveelheid bekervulling handmatig moet worden gecontroleerd.

Zo kun je zelfstandig de sterkte van zijn espresso bepalen en stap voor stap het optimale resultaat benaderen. Het portafilter zelf kan eenvoudig en vloeiend in en uit de machine worden gedraaid.

De kleine stoommond is voldoende om af en toe latte macchiato of cappuccino te maken. Maar je moet geen wonderen verwachten in hun prestaties. Een perfect melkschuim is niet mogelijk, maar heel nuttige resultaten.

De aan/uit-schakelaar bevindt zich in het voorste gedeelte van het thermoblok en is bovendien verlicht.

Koop de Krups Calvi portafilter machine

De nieuwe machine van Krups is verkrijgbaar tegen een uitstekende prijs tegen Amazon.de

Koop hier bij Amazon.de

Specificaties

 • Kleur: Zwart / Zilver
 • Afmetingen product: 19,8 × 35,1 × 36,8 cm
 • Gewicht: 4.2 kg
 • Inhoud: 1,1 liter
 • Vermogen: 1460 watt
 • Materiaal: Roestvrij staal
 • Maximale stoomdruk: 15 bar
 • Automatische uitschakeling: Nee
 • Overige specificaties: Verwijderbare watertank

Hier vindt u de Duitse handleiding voor de Krups Calvi.

Dit is wat de Krups espressomachine onderscheidt

De Krups XP3440 Calvi espressomachine is een compact apparaat. Het biedt een enorme capaciteit en wordt gekenmerkt door zijn hoge prestaties. Het portafilter overtuigt met zijn hoge kwaliteit en tegelijkertijd met zijn eenvoudige bediening.

Espresso of cappuccino met een perfect melkschuim kan even snel worden bereid, mits een goede espressomolen, en zorgen voor een unieke verscheidenheid aan smaken.

Door de handmatige regeling van de vulhoeveelheid kunnen zelfs grote bekers of glazen gemakkelijk worden gevuld en kan de sterkte van de afzonderlijke dranken individueel worden geregeld.

De aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding in combinatie met de relatief hoogwaardige afwerking spreken voor de Krups espressomachine.

In vergelijking met veel van de grotere portafiltermachines is de Calvi alleen uitgerust met een cremascherm. Zo krijg je een visueel aantrekkelijke, maar smakeloze crema (zogenaamde “nepcrema” – zie hier).

Om deze tekortkoming te verhelpen, kunt u echter ook een andere geschikte zeef zonder cremaklep krijgen. Dit is echter meer een hack en gaat gepaard met het risico dat de vervangende zeef niet optimaal past.

Getuigenissen van klanten

Kortom, klanten zijn zeer tevreden over de Krups Calvi XP3440 espressomachine. Het apparaat werkt heel stil en kan ook gemakkelijk worden schoongemaakt. Het is een krachtig apparaat dat een zeer warme drank bereidt met veel crema.

De vulhoeveelheid kan alleen handmatig worden gecontroleerd, maar dit lijkt positief, omdat het ook een grote beker kan vullen.

De speciale stoommond zorgt niet alleen voor een optimaal melkschuim, het kan ook worden gebruikt om zeer individuele dranken te produceren. Af en toe wordt echter ook vermeld dat het koffiedik niet gemakkelijk uit de zeef kan worden gehaald, omdat het vrij vloeibaar en dus papperig is.

Al met al scoort de espressomachine meer dan positief in de reviews op Amazon en wordt hij graag gekocht.

Video: Krups Calvi Test &Latte Macchiato Voorbereiding

In deze video zie je de hele bereiding van een latte macchiato of een café Americano

Voor- en nadelen van de Calvi van Krups

Voordelen

 • Eenvoudige functie
 • Hoge temperatuur
 • Uitstekend melkschuim
 • Snelle reiniging
 • Stil pompgeluid
 • Sabotagesysteem

Nadelen

 • Koffiepoeder is moeilijk op te lossen uit de zeef
 • Handmatige bediening van de bekerhoeveelheid

Veelgestelde vragen over het Krups Model XP3440

Is het mogelijk om E.S.E. pads te gebruiken met de machine?

Volgens de handleiding is de machine compatibel met koffiepads, maar de E.S.E.-pads zijn te klein. De conventionele pads passen echter wel.

Welke tampermaat wordt aanbevolen?

Op zich heb je niet per se een sabotage nodig voor deze machine. Het is ook voldoende om de drager tot de rand te vullen en in te brengen. Anders wordt een sabotagemaat van 51 mm aanbevolen.

Conclusie over Krups Calvi

Een portafilter dat te koop is tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De Krups XP3440 Calvi espressomachine biedt alles wat je nodig hebt om een perfecte Italiaanse espresso te bereiden. Het wordt aanbevolen om een tamper te kopen met een diameter van 50-51 mm, een 52 mm tamper is te groot en nestelt zich in de zeef.

Kenners van melkdranken hebben ook de mogelijkheid om via de speciale stoommond een perfect melkschuim te produceren om te genieten van een heerlijke cappuccino.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld met 3,5 sterren

€132,90


 • Krups Calvi XP3440
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: 22 oktober

 • Laatst herzien: 22 oktober


De nieuwe machine van Krups is verkrijgbaar tegen een uitstekende prijs tegen Amazon.de