Cacao bereiden in een volautomatische koffiemachine

Cacao bereiden met de volautomatische koffiemachine is eenvoudig en net zo lekker als bij handmatige bereiding. Net als andere koffiespecialiteiten kan de drinkchocolade met een druk op de knop direct uit de volautomatische machine worden verwijderd. Hiervoor is altijd een externe container nodig waarin melk en cacaopoeder handmatig moeten worden gevuld. Een extra cacaofunctie maakt de bereiding zo eenvoudig mogelijk.

Binnenkort:

  • De cacaofunctie is beschikbaar op sommige volautomatische koffiemachines
  • Een voorwaarde voor warme chocolademelk is meestal een melksysteem
  • Cacao kan ook worden bereid met een capsulemachine
Cacao volautomatische machine

Volautomatische koffiemachines met cacaofunctie

Als u een nieuwe volautomatische koffiemachine wilt kopen en graag cacao drinkt, moet u letten op een apparaat met cacaofunctie. Veel van de huidige volautomatische koffiemachines bieden een speciale cacaofunctie naast de selectie van koffiespecialiteiten zoals espresso, cappuccino en latte macchiato. Dit maakt het gemakkelijk om heerlijke chocoladedrankjes tevoorschijn te toveren.

Een voorbeeld van zo’n volautomatische koffiemachine is de De’Longhi PrimaDonna Soul ECAM. Dit apparaat heeft een speciale thermocontainer waarin u drinkchocolade kunt bereiden. Het enige dat u hoeft te doen, is een paar eenvoudige stappen volgen. Eerst worden cacaopoeder en melk in de thermocontainer gevuld. Vervolgens wordt de thermische container aangesloten op de Melkopschuimsysteem van het apparaat en drukte op de cacaoknop.

Als gevolg hiervan, romig melkschuim, die zich mengt met het cacaopoeder in de container. Dit apparaat heeft een roerfunctie die ervoor zorgt dat de melk grondig wordt geroerd met cacaopoeder of chocolade. Het resultaat is een lekkere cacaodrank waar je in een mum van tijd van kunt genieten.

Er zijn ook andere fabrikanten die apparaten met een cacaofunctie aanbieden. Volgens testresultaten en klantrapporten kan het systeem echter het best worden ontwikkeld op De’Longhi-modellen.

Cacao uit de volautomatische koffiemachine met melkopschuimer &melkcontainer

Cacao met melkopschuimer
Als uw espressomachine of volautomatische machine een externe melkopschuimer heeft, kunt u er eenvoudig cacao mee bereiden.

In principe kun je cacao bereiden in elke volautomatische koffiemachine met een melkopschuimer in de vorm van een stoomplant. De bereiding met een melkcontainer is eenvoudig.

Cacaopoeder en melk worden in de melkcontainer geplaatst en de hete stoom van de stoomplant lost de cacao op, verwarmt de melk en mengt cacao en melk.

Het mengen is echter niet zo grondig als bij een volautomatische koffiemachine met roerfunctie. Daarom moet je meestal achteraf een beetje helpen met de lepel.

Je kunt ook eerst het melkschuim in het kopje bereiden en vervolgens het cacaopoeder mengen met een lepel erin. Op deze manier kan de Melkschuim romiger zonder te worden aangetast door het cacaopoeder.

Met de stoommondstuk kunt u zelfs gemalen blokchocolade gebruiken om uw warme chocolademelk te bereiden, omdat de hete stoom het snel en grondig smelt en mengt met de melk. Een nadeel is echter dat chocoladeresten aan de stoomplant kleven, waardoor je deze na gebruik grondig moet schoonmaken.

Cacao kan worden geproduceerd in vrijwel elke volautomatische koffiemachine met een systeem voor het verwarmen en opschuimen van melk. Het maakt niet uit of het schuimen van de Melk Een Karaf waarin je de stoominstallatie vasthoudt, of dat er een melktank aan de machine is bevestigd.

Of het nu gaat om een melkcontainer of beker, het resultaat is een hoogwaardige cacaodrank die wordt gekenmerkt door de juiste temperatuur en goede smaak. Meestal wordt de cacao ook bekroond door een romige dop gemaakt van melkschuim, zodat het de fluweelachtige consistentie krijgt die je kent van goede cafés.

Tegenwoordig zijn de volautomatische koffiemachines in de lagere prijsklassen vaak uitgerust met een melkopschuimer, zodat u de drinkchocolade ermee kunt bereiden. Als een cacaofunctie echter is inbegrepen, moet u meestal rekening houden met extra kosten.

De capsulemachine – eenvoudige bereiding dhij drinkt volautomatisch chocolade

Warme chocolademelk met capsulemachine
Warme chocolademelk is geen probleem voor capsulemachines

Een mogelijk alternatief voor een volautomatische koffiemachine is ook de capsulemachine, waarin het drinken van chocolade op dezelfde manier kan worden bereid als koffie. Deze machines werken met capsules, die elk een portie koffie of cacao bevatten, die alleen met water in de machine hoeven te worden gemengd.

Kies je voor een capsule met cacao, dan zit er al melkpoeder in, dus er hoeft alleen water bij. De bediening van deze machines is zeer eenvoudig en ze zijn ook erg goedkoop in aanschaf. Door de relatief hoge prijzen van de capsules zijn de bedrijfskosten echter hoger dan bij een volautomatische koffiemachine.

Welk cacaopoeder is geschikt voor bereiding in de volautomatische koffiemachine?

Als je cacao wilt bereiden met je volautomatische koffiemachine, kun je in principe elk cacaopoeder gebruiken. Alleen sommige fabrikanten die volautomatische koffiemachines met cacaofunctie aanbieden, raden het gebruik van een specifiek poeder aan. Het is echter de moeite waard natuurlijk cacaopoeder bij voorkeur, omdat industriële producten vaak zeer suikerachtig zijn. Naast een smaakbeleving kun je tegelijkertijd ook een beetje luid aerztezeitung.de voor je gezondheid zorgen.

Is het de moeite waard om een volautomatische koffiemachine met cacaofunctie te kopen?

Als u bereid bent om de extra prijs uit te geven voor een volautomatische koffiemachine met cacaofunctie, ontvangt u tal van voordelen. Warme chocolademelk is een optie bij koud weer, wat zorgt voor gezelligheid en warmte en ook de kinderen laat deelnemen aan de vreugde van het nieuwe volautomatische koffiezetapparaat.

In de regel overtuigen dergelijke apparaten niet alleen door de cacaofunctie. Ze zijn ook uitgerust met tal van andere functies en kunnen op vele manieren worden gebruikt. Bovendien hebben ze vaak verschillende individuele instellingen waarmee u recepten naar uw smaak kunt aanpassen. Vaak is het ook mogelijk om het volautomatische koffiezetapparaat via Bluetooth of WLAN te verbinden met een app.

Er zijn echter ook enkele nadelen. Een warme chocolademelk bevat meestal veel calorieën en door de eenvoudige bereiding in de volautomatische koffiemachine is er de mogelijkheid om te vaak van cacao te genieten.

Bovendien moet u strikte aandacht besteden aan hygiëne bij het gebruik van de stoominstallatie. Hoewel melkresten meestal gemakkelijk af te vegen zijn, kleeft de chocolade er vaak stevig aan en moet deze worden verwijderd om de hygiëne van het apparaat te behouden.

Een koffiezetapparaat voor het drinken van chocolade is de moeite waard

Tegenwoordig kunnen koffiemachines meer dan alleen koffie zetten. Sommige apparaten hebben hun eigen functie voor cacao en de meeste volautomatische machines zijn tegenwoordig uitgerust met een systeem voor het opschuimen van melk. Het is dus mogelijk om met deze apparaten het drinken van chocolade te bereiden.

Met de mogelijkheid om met een druk op de knop een warme chocolademelk te selecteren, wordt de volautomatische koffiemachine interessant voor het hele gezin en vindt iedereen het juiste aanbod voor elke warme drank naar zijn smaak.