Mahlkönig Vario Home V3 Espresso Grinder Beoordeling

Aandacht: Een nieuwer model is beschikbaar voor deze espressomolen. Ons verslag vindt u hier: zur Mahlkönig Home X54.

Versgemalen koffiebonen vormen de basis voor elke goede koffie. Met de Mahlkönig Vario Home V3 koffiemolen maalt u nu snel en betrouwbaar uw koffiebonen. U kunt het maalniveau kiezen dat het beste past bij de gewenste koffiespecialiteit. Deze koffiemolen voor portafilter werkt ook heel stil.

Hoogwaardige grinder voor het beste resultaat

Mahlkönig Vario Startpagina V3
De Mahlkönig Vario Home V3 espressomolen heeft een krachtige motor en biedt optimale fijnafstelling tijdens het malen.

De molen van de Mahlkönig Vario Home V3 koffiemolen is een schijfmolen met hoogwaardige keramische schijven. Keramiek is een materiaal dat tegenwoordig vooral populair is voor de productie van moderne molens. Het warmt niet op, zelfs niet onder zware belasting tijdens het slijpproces. Dit beschermt het gevoelige koffiearoma tijdens het malen en geeft je koffie een betere smaak. De keramische schijven zijn ook extreem duurzaam en blijven altijd scherp, zelfs na lang gebruik.

De motor is bijzonder krachtig en kan 1.000 omwentelingen per minuut produceren. De motor in dit model wordt aangedreven door een riem. Hierdoor is het bedrijfsgeluid lager dan bij veel andere koffiemolens. Dit apparaat is geschikt voor ongeveer 50 personen Espresso Shots om overdag te malen.

De Mahlkönig Vario Home V3 espressomolen heeft een krachtige motor en biedt optimale fijnafstelling tijdens het malen.

Koop hier bij Coffee Circle

Technische gegevens van de Vario koffiemolen

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 180 watt
 • Onbelast toerental: 1000 RPM
 • Afmetingen: 13 × 37 × 18 cm
 • Gewicht: 4.2 kg
 • Capaciteit bonencontainer: 200 gram
 • Capaciteit opvangcontainer: 160 gram
 • Materiaal behuizing: roestvrij staal
 • Grinder: Keramische schijfslijper
 • Grinder gradaties: 10 basisinstellingen, meer dan 200 fijne aanpassingen

Een slijpprestatie die overtuigt

Met deze koffiemolen bereik je zeer homogene gemalen koffie. Dit resulteert in een uniforme extractie van de koffie, wat een positief effect heeft op de smaakbeleving.

Met de Mahlkönig Vario Home V3 kunt u de maling ook zeer nauwkeurig afstemmen, zodat u voor elk type koffie precies de juiste gemalen koffie kunt produceren. Van zeer fijngemalen koffiepoeder voor espresso tot een grovere maling voor de Franse pers, met dit apparaat kun je gemalen koffie precies zo bereiken als je wilt.

Er zijn twee instellingen op het apparaat die eenvoudig te bedienen zijn. Aan de rechterkant vindt u een basisinstelling die varieert van 1 tot 10. 1 is de fijnste maalfase en 10 de grofste. Zodra u de gewenste slijpgraad hebt ingesteld, kunt u aan de linkerkant een fijne aanpassing maken.

Dit wordt gemarkeerd met de letters van A tot W, waarbij A de fijnste is en W de grofste zetting. Nu kunt u elk van de cijfers die u aan de rechterkant aan de linkerkant instelt, verfijnen. Dus meer dan 200 mogelijke combinaties samen. Daarom is het gemakkelijk om gemakkelijk de beste instelling te vinden met de Mahlkönig Vario, of u nu espresso of filterkoffie wilt zetten.

Als je eenmaal je favoriete instelling hebt gevonden, is het gemakkelijk te onthouden, omdat ze worden gekenmerkt door de combinatie van een cijfer en een letter. U kunt dus de maling elke keer dat u een andere manier plant om de koffie te bereiden, veranderen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u een bepaalde instelling niet kunt vinden.

De koffiemolen is ook uitgerust met een zeer nauwkeurige Timer , die tot op tiende van een seconde nauwkeurig is door middel van een elektronische besturing. Zo kun je bepalen welke exacte hoeveelheid gemalen koffie je wilt malen. Er zijn drie geheugenslots beschikbaar waarmee je de drie meest gebruikte koffiespecialiteiten kunt programmeren. Dit maakt het mogelijk om ze in gebruik op te roepen met slechts één druk op de knop.

In deze video worden de functies in detail uitgelegd:

De koffiemolen schoonmaken

Zoals bij alle koffiemolens is een grondige reiniging uiterst belangrijk voor dit model. Dit is vrij eenvoudig met de Mahlkönig Vario Home V3. Alle gebieden zijn gemakkelijk bereikbaar met een borstel. Voor een grondige reiniging van de molen kunt u van tijd tot tijd Reinigende bonen toepassen.

Overigens is het aan te raden om deze koffiemolen voor de eerste ingebruikname schoon te maken. De gebruiksaanwijzing laat zien dat koffie al in de fabriek wordt gemalen bij elk apparaat, zodat een optimale functionaliteit kan worden gegarandeerd. Daarom is het heel goed mogelijk dat er overblijfselen van oude gemalen koffie in de molen zijn. Deze moeten natuurlijk voor de eerste maalbeurt worden verwijderd, zodat de smaak van je koffie niet negatief wordt beïnvloed.

Voor wie is de Mahlkönig Vario Home V3 koffiemolen geschikt?

Hoewel deze koffiemolen overal eersteklas kwaliteit, maar de aanschafprijs is met iets meer dan 400 euro ook vrij hoog. Daarom is het vooral de moeite waard voor een huishouden waarin veel belang wordt gehecht aan eersteklas gemalen koffie en waarin regelmatig verse bonen worden gemalen.

Als je een hoogwaardige portafiltermachine bezit en graag zelf espresso bereidt, zul je zo’n koffiemolen nauwelijks kunnen vermijden. In het geval van espresso is de kwaliteit van de gemalen koffie bepalend voor een smakelijk resultaat. Dus als u optimaal wilt profiteren van de voordelen van een dure espressomachine, moet u ook investeren in de juiste koffiemolen. De Mahlkönig Vario Home V3 is een uitstekende keuze met zijn fijne afstelling, exacte portionering en keramische molen. Daarnaast is de koffiemolen voorzien van een portafilterhouder, waarin je direct kunt malen.

Voor- en nadelen van de koffiemolen Vario Home V3

Voordelen

 • Hoogwaardige keramische schijfslijper
 • Krachtige motor
 • Laag bedrijfsgeluid
 • Exacte fijnafstelling van de slijpgraad in meer dan 200 stappen
 • Portioneren door nauwkeurige timer
 • Drie opslaglocaties voor portiehoeveelheden
 • Eenvoudige, intuïtieve bediening
 • Duurzaam en robuust

Nadelen

 • Hoge aanschafprijs
 • Design is een kwestie van smaak

Veelgestelde vragen over de elektrische koffiemolen van Mahlkönig

Is de Mahlkönig Vario Home koffiemolen gemaakt in Europa?

Ja, de productielocatie voor de koffiemolen bevindt zich in Zwitserland.

Is de gemalen koffie goed genoeg voor de portafiltermachine?

Ja, met deze koffiemolen kunt u bijna elke korrelgrootte produceren, van zeer fijngemalen koffie in stand 1A tot grof koffiepoeder in stand 10W. In ieder geval wordt de gemalen koffie fijn genoeg voor de portafiltermachine. Het is de moeite waard om uit te proberen welke exacte korrelgrootte bij uw eigen machine past, omdat de 1A-instelling zelfs te fijn kan zijn, afhankelijk van de espressomachine.

Moet de trechter leeg zijn als je hem wilt verwijderen?

Ja, de trechter moet worden geleegd voordat u deze uit de koffiemolen haalt. Het blijft open aan de onderkant en bij het verliezen van gewicht in volledige conditie, zouden de koffiebonen aan de onderkant uitvallen.

Wat is het voordeel van de keramische molen?

Het grootste voordeel dat keramiek biedt als materiaal voor de molen is dat het niet heet wordt, omdat warmte de vluchtige aroma’s van de koffie beschadigt. De keramische molen draagt er dus aan bij dat de koffie beter smaakt. Bovendien is de slijpmachine die in dit model is geïnstalleerd bijzonder duurzaam en blijft deze lange tijd scherp. Als gevolg hiervan zijn er zelden kostbare onderhoudswerkzaamheden nodig om de slijpschijven te vervangen.

Hoe werkt de slijpgraadafstelling op het Mahlkönig-model?

De mate van malen van deze koffiemolen kan op twee manieren worden aangepast. Je kiest eerst voor een slijpgraad van 1 tot 10, waarbij 1 de fijnste instelling is. Nadat je deze aanpassing hebt gedaan, is er nog steeds de mogelijkheid van een fijne aanpassing.

Resultaat

Als u op zoek bent naar een koffiemolen voor het huishouden, die professionele kwaliteit heeft, vindt u precies het juiste model bij de Mahlkönig Vario Home V3 koffiemolen. Met meer dan 200 instellingsopties voor de mate van malen kunt u de gemalen koffie precies naar wens malen met dit model. Het valt op dat de resultaten zeer homogeen zijn. Er is geen clen nauwelijks statische lading van de gemalen koffie.

Of u nu de voorkeur geeft aan espresso, filterkoffie of French press, met deze koffiemolen bereikt u altijd de perfecte gemalen koffie. De machine is ook zeer eenvoudig te gebruiken. De timer zorgt ervoor dat je de gewenste hoeveelheid koffie kunt malen. Het schoonmaken van de koffiemolen is ook eenvoudig.

De meeste klanten zijn zeer tevreden over de Vario Home V3 van Mahlkönig en geven het apparaat goede beoordelingen. Dit model van Mahlkönig kon ook in onafhankelijke tests goede cijfers behalen. Als je bereid bent om iets meer dan 400 euro uit te geven aan een eersteklas koffiemolen, doe je een aankoop met dit apparaat dat je niet zal teleurstellen.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 5 sterren

€399,90De Mahlkönig Vario Home V3 espressomolen heeft een krachtige motor en biedt optimale fijnafstelling tijdens het malen. De kosten van het professionele apparaat slechts 399,90 €.