DeLonghi Dolce Gusto Eclipse capsule machine review

De De’Longhi Nescafé Dolce Gusto Eclipse werkt met de Dolce Gusto koffiecapsules, die verkrijgbaar zijn in tal van smaken. Of je nu kiest voor een sterke espresso of liever een romige cappuccino, in iets meer dan een minuut is de afgewerkte koffie met heerlijk aroma klaar.

DeLonghi Nescafé Dolce Gusto Eclipse EDG736.RM
Zet koffie op de coolste manier met de DeLonghi EDG736.RM Nescafé Dolce Gusto Eclipse capsulemachine.

De machine is ontworpen in de vorm van een ellips. Wanneer het apparaat is ingeschakeld, wordt de ellips automatisch geopend. Dit bijzondere ontwerp overtuigt ook in de praktijk veel klanten.

De rood-zwarte look draagt er ook aan bij dat deze machine een echte blikvanger is. Dat modern touchscreen Het bedieningspaneel inspireert en vergemakkelijkt niet alleen de werking van de machine, maar weerspiegelt ook de moderne technologie die in deze capsulemachine is geïnstalleerd.

Zet koffie op de coolste manier met de DeLonghi EDG736.RM Nescafé Dolce Gusto Eclipse capsulemachine.

Koop hier bij Amazon.de

Technische details van de DeLonghi machine voor Dolce Gusto

 • Voeding: 230 volt
 • Nominaal vermogen: 1.500 watt
 • Automatische uitschakeling: na 5 minuten
 • Capaciteit watertank: 1,0 liter
 • Afmetingen: 33,2 x 27,4 x 32,1 cm
 • Gewicht: 3.5 kg
 • Pompdruk: 15 bar

Eenvoudige bediening van de Eclipse

De koffiebereiding is eenvoudig en snel met dit topapparaat van een capsulekoffiemachine. Eerst wordt de watertank gevuld en vervolgens wordt een Dolce Gusto-capsule in de machine ingebracht. Nu heb je alleen nog een eenvoudig tikken activeer de machine. Ondertussen gaat de eclips open en even later loopt de geselecteerde koffiespecialiteit in het kopje.

Met dit apparaat is het volume van de watertank een liter. Zo kun je meerdere kopjes koffie achter elkaar zetten. U kunt het niveau van de watertank op een kijkvenster zien, zodat u weet wanneer u moet bijvullen.

De watertank is afneembaar van de DeLonghi capsulemachine. Zo kan het gemakkelijk onder de kraan worden gevuld en is schoonmaken ook eenvoudig.

Praktische kenmerken van de DeLonghi EDG736.RM capsule machine

De watertoevoer van de machine wordt geregeld via een automatische stopfunctie. U kunt de juiste hoeveelheid water voor uw koffie kiezen. Zodra deze hoeveelheid water is gebrouwen, wordt het brouwproces automatisch beëindigd. U hoeft niet naar de koffie te kijken om de watertoevoer handmatig te stoppen en toch overvolle kopjes te voorkomen.

Espresso en andere koffiedranken worden geserveerd in verschillende cupmaten. In het geval van het DeLonghi-apparaat, een verstelbaar cup platform , waarmee u bekers op verschillende hoogtes onder de tuit kunt plaatsen. Dus elk drankje loopt in de gewenste beker.

Een ander pluspunt van deze capsule is de automatische uitschakeling. Als de machine langer dan vijf minuten niet nodig is, schakelt deze uit. Dit heeft twee voordelen. Aan de ene kant wordt energie bespaard en aan de andere kant hoef je er niet aan te denken om de machine uit te schakelen. Wil je daarna koffie, dan is het apparaat binnen 30 seconden weer klaar voor gebruik.

Grote selectie van smaken voor koffieliefhebbers

Er zijn er meer dan 30 verschillende smaken. Op welk systeem je uiteindelijk vertrouwt, moet je vooraf controleren aan de hand van het aanbod. Er zijn echter uitstekende opties in alle capsulesystemen.

De koffie is aroma-verzegeld in de capsule. De koffie wordt alleen in de machine geopend, zodat de volle aroma’s tijdens het zetten in het kopje komen. Daarom heeft de koffie uit de DeLonghi-machine ook een fantastische smaak, die ook door koffiekenners wordt gewaardeerd.

Met de machine kunt u ook specialiteiten bereiden met melkschuim, zoals cappuccino. Hoewel dit apparaat geen melkopschuimer heeft, zit de melk al in de capsules voor cappuccino. Door de hoge pompdruk van 15 bar, waarmee het water tijdens het brouwen door de capsule wordt geperst, wordt ook schuim geproduceerd.

Bij Dolce Gusto kunt u ook cacao- of theecapsules ontvangen. Naast de warme specialiteiten kun je ook koude dranken halen uit de DeLonghi Eclipse. Met de juiste capsule kun je zelfs een ijskoffie bereiden.

Voor wie is de capsulemachine van DeLonghi geschikt?

Deze capsulemachine is geschikt voor iedereen die van goede koffie houdt en deze op een ongecompliceerde manier wil bereiden. Verder spreekt het interessante design aan.

Voor de single is het gemakkelijk om koffiecapsules nodig te hebben als het enige ingrediënt en de ongecompliceerde bereidingsmethode wordt meestal gewaardeerd. De watertank van één liter maakt het ook mogelijk voor koppels of het gezin om snel achter elkaar meerdere drankjes te brouwen.

Video: Cappuccino maken met de Dolce Gusto Eclipse Touch

In deze video kun je zien hoe makkelijk het is om een cappuccino te bereiden.

Voor- en nadelen

Voordelen

Voordelen

 • Aantrekkelijk design
 • Automatische stroomstop
 • Verstelbaar bekerplatform
 • Brede selectie van smakelijke dranken
 • Eenvoudig in gebruik
 • Aanraakscherm

Nadelen

 • Alleen geschikt voor Dolce Gusto capsules
 • Waterhoeveelheid kan niet worden opgeslagen
 • Watertank klein
 • Geen melkopschuimer beschikbaar

Veelgestelde vragen over het De’Longhi Eclipse model

Is het mogelijk om een thermoscontainer onder de tuit te plaatsen?

Ja, voor een grote beker kan het bekerplatform ook volledig worden verwijderd, zodat zelfs hoge kopjes zonder problemen kunnen worden gevuld.

Er is een reiniging tussen de individuele brouwprocessen.

Nee, er is geen automatische reiniging. De afzonderlijke delen van het apparaat komen echter alleen in contact met water, omdat de capsule ook de brouweenheid is. Daarom is er geen overdracht van smaak van de ene drank naar de andere te vrezen.

Hoe wordt het waterreservoir verwijderd?

Om de watertank te verwijderen, moet de machine open zijn. Dan wordt de tank gewoon naar rechts weggetrokken.

Is het mogelijk om melk in de tank te doen in plaats van water?

Nee, de tank mag alleen gevuld worden met water. Andere vloeistoffen, zoals melk, kunnen ernstige schade aan de machine veroorzaken.

Kan ik andere koffiecapsules gebruiken?

De capsules hoeven niet per se afkomstig te zijn van Dolce Gusto, Nestlé. Tegenwoordig zijn er ook andere aanbieders hiervoor. U moet er echter voor zorgen dat de capsules compatibel zijn met het Dolce Gusto-systeem. Dit is meestal te zien op de verpakking. Capsules van andere systemen, zoals Nespresso of Tassimo, passen niet in de machine.

Is er een automatische uitschakeling?

Ja, als de machine langer dan vijf minuten niet nodig is, schakelt deze automatisch uit.

Kan melkschuim ook met dit apparaat worden gemaakt?

De DeLonghi EDG736.RM is niet uitgerust met een melkopschuimer. Capsules voor dranken met melkschuim bevatten echter al de melk en de hoge pompdruk zorgt ook voor schuim.

Wat is de temperatuur van de koude dranken?

De koude dranken hebben de temperatuur van het water dat je schenkt. Voor een ijssalon is het aan te raden om ijsblokjes aan de beker toe te voegen.

Wat zou de reden kunnen zijn waarom de machine niet kan worden gesloten na de rook?

Als het apparaat niet kan worden gesloten, moet u eerst controleren of de gebruikte capsule is verwijderd, omdat de machine alleen sluit wanneer de capsule wordt verwijderd.

Resultaat

Een praktisch koffiezetapparaat dat het ontwerp heeft van een klein kunstwerk, geeft de De’Longhi EDG736.RM capsulemachine. Het verrukt niet alleen met lekkere koffie naar keuze, maar zorgt ook voor een optische verrijking voor de keuken.

Het apparaat werkt met Dolce Gusto koffiecapsules, zodat u kunt genieten van een selectie van meer dan 30 koffiespecialiteiten. De meningen van klanten over dit product zijn meestal positief, waarbij de smaak van de aromatische koffie keer op keer wordt geprezen. Daarom kan dit apparaat ook worden aanbevolen voor aankoop.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren


Met de DeLonghi Nescafé Dolce Gusto Eclipse capsulemachine voor — € zet koffie op de coolste manier.