La Marzocco GS / 3 EspressoMachine Beoordeling Beoordeling

Elke gepassioneerde barista van vandaag zou bekend moeten zijn met de merknaam La Marzocco. De Italiaanse fabrikant maakt al jaren naam met hoogwaardige koffiemachines in de horeca. Nu zijn espressomachines van de fabrikant echter ook beschikbaar voor thuisgebruik, zoals de La Marzocco GS/3 espressomachine.

Met de GS 3 haal je een van de beste voorwaarden voor een espresso met professionele kwaliteit in huis. Hoge functionaliteit, gebruiksgemak en uitstekende resultaten tijdens het brouwen zijn de aandachtspunten die het apparaat kenmerken en ook de vrij hoge aankoopprijs rechtvaardigen. We laten je hieronder in meer detail kennismaken met deze buitengewone espressomachine.

Een huishoudelijke machine op basis van het professionele model

La Marzocco GS/3
De La Marzocco GS/3 espressomachine is eenvoudig te bedienen en tegelijkertijd zeer professioneel in gebruik.

De gewaardeerde technologie die verborgen zit in de cateringmachines van La Marzocco is ook gebruikt in de GS/3. Zo ontstaat een huishoudelijk apparaat met optimale kwaliteit, waarmee je een espresso kunt krijgen die op geen enkele manier onderdoet voor die van de professionele barista. Uw eigen plezier is gegarandeerd, evenals de tevredenheid van uw gezin en uw gasten.

De La Marzocco GS/3 is eenvoudig in gebruik. Je kunt perfect espressomelkschuim krijgen zonder jezelf te hoeven belasten met ingewikkelde werkstappen. De brouwtemperatuur en de duur van de extractie kunnen handmatig worden geregeld. Zo kun je, afhankelijk van je eigen smaak en het soort bonen dat je gebruikt, een bepaalde invloed hebben op het brouwproces.

Alle andere processen worden door de machine aangestuurd in geautomatiseerde perfectie. Je hebt dus weinig ervaring nodig om een espresso te bereiden die aromatisch, vol van smaak en uitgerust met een stevige crema is.

De temperatuur kan worden aangepast op een wiel aan de linkerkant van het apparaat, met elke klik wordt de temperatuur met 0,3 graden gewijzigd.

Het interieur van de La Marzocco GS/3 is robuust, net als de cateringmachines. Aan de positieve kant is de machine snel klaar voor gebruik. Na 15 minuten heeft het zijn bedrijfstemperatuur bereikt en kan het koffie zetten en stoom leveren voor melkschuim.

In vergelijking met professionele machines kenmerkt de GS/3 zich door veel compactere afmetingen. Het is ontworpen om gemakkelijk op een keukenoppervlak te passen waar het permanent kan worden geïnstalleerd.

Het heeft een 3,5 liter stoomketel, wat het een uitzonderlijke stoomprestatie geeft. Hierdoor kunt u steviger melkschuim produceren in minder tijd en voldoende hoeveelheden. Het melkschuim wordt door professionals gebruikt om unieke latte art creaties te maken.

Om de opwarmtijd te verkorten en tegelijkertijd elektriciteit te besparen, is de koffieboiler speciaal aangepast voor deze machine. De ketel verwarmt alleen als hij in gebruik is. In combinatie hiermee is de brouwgroep verkleind en is een nauwkeurige PID-regeling geïnstalleerd. Op deze manier kan een uitstekende temperatuurstabiliteit worden gegarandeerd, wat aanzienlijk bijdraagt aan een kwaliteitsresultaat bij de aankoop van espresso.

Zelfs als er meerdere kopjes espresso achter elkaar worden gekocht, blijven de temperatuur en de zetdruk constant met dit apparaat.

De La Marzocco GS/3 espressomachine is eenvoudig te bedienen en tegelijkertijd zeer professioneel in gebruik.

Koop hier bij Coffee Circle

Technische specificaties van de La Marzocco GS/3 espressomachine

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 2100 Watt
 • Capaciteit brouwketel: 1,5 l
 • Stoomketel capaciteit: 3,5 l
 • Capaciteit watertank: 3,5l
 • Materiaal: Roestvrij staal en glas
 • Vaste wateraansluiting: Ja
 • Afmetingen: 40 x 35,5 x 53cm
 • Gewicht: 33 kg
 • Pomp type: roterende pomp

Hier vindt u de Duitse handleiding van de La Marzocco GS/3.

Modernes design is een hoogtepunt in de keuken

De La Marzocco GS/3 is ontworpen met strakke lijnen en praktische bedieningselementen. Niet alleen ziet het model er eigentijds en professioneel uit in elke keuken, het is ook nog eens extreem overzichtelijk in gebruik. Om het brouwproces te starten, draait u eenvoudig de peddel aan de voorkant van het apparaat om. Dit lost de bezorgdheid aan de binnenkant op.eb van de pomp en de extractie kan beginnen.

Met dit apparaat vindt eerst een pre-infusie plaats, die een duur heeft van twee seconden. De koffie komt eerst kort in contact met het hete water. Alleen dan wordt de pompdruk gegenereerd. De peddel is uitgerust met twee LED-indicatielampje verschaffen.

Het blauwe licht geeft het waterniveau aan. Als het continu brandt, is er voldoende water beschikbaar. Als het daarentegen knippert, moet water worden bijgevuld. Het rode lampje knippert wanneer het apparaat wordt verwarmd.

Je kunt ook warm water uit de machine halen. Hiermee kun je een koffie Americano bereiden, of het water nemen voor thee. Om dit te doen, vindt u een knop aan de linkerkant van de machine, waarmee u water kunt nemen.

Aan de echte kant is de stoomknop bevestigd. Het wordt gebruikt om de stoomplant te besturen waarmee de melk schuimig kan zijn. Om dit te doen, wordt de lans eenvoudig in de melkcontainer gehouden en wordt romig melkschuim in een paar seconden gevormd.

Een een andere populaire functie op deze espressomachine zijn de barista lampjes waarmee het bekerbakje verlicht kan worden. Ze bieden een perfect zicht op de bekers die worden gevuld en gaan automatisch aan wanneer de peddel wordt neergeklapt.

Voor wie is de La Marzocco GS/3 geschikt?

Ondanks zijn gebruiksgemak is de La Marzocco GS/3 geen instapmodel. Daarvoor is de aanschafprijs te hoog. Dit apparaat is geschikt voor de gepassioneerde espressoliefhebber, die eerder zelf met een portafiltermachine heeft gewerkt en zijn extractieresultaten verder wil verbeteren.

Ook deze machine zal aan de hoogste eisen voldoen. Het biedt enkele instelmogelijkheden waarmee je zelf je espresso kunt beïnvloeden. Het is echter ook volledig geautomatiseerd, zodat de beste voorwaarden voor extractie worden gegeven.

Video: Ervaringsverslag van de La Marzocco GS3

In deze video wordt de portafiltermachine nauwkeurig onderzocht.

Voor- en nadelen van de La Marzocco GS/3 portafilter machine

Voordelen

 • Dubbel ketelsysteem
 • Verzadigde brouwgroepen
 • Hoge thermische stabiliteit
 • Dubbele PID-regeling
 • Digitale uitlezingen
 • Barista Verlichting
 • Ingebouwde roterende pomp

Veelgestelde vragen over de La Marzocco espressomachine

Is het mogelijk om heet water en stoom te verkrijgen met dit apparaat?

Ja, de GS/3 is uitgerust met een aankoop voor warm water en een andere voor de aankoop van stoom. De waterdamp wordt door een lans geleid die in de melkcontainer kan worden gehouden om melk binnen enkele seconden om te zetten in romig, glanzend schuim.

Is de brouwtemperatuur stabiel met dit apparaat?

Ja, in deze unit zijn verschillende technologieën gebruikt om een uitzonderlijk stabiele brouwtemperatuur te bereiken die gedurende het hele brouwproces wordt gehandhaafd.

Wat kan er op deze portafiltermachine worden ingesteld?

Met de La Marzocco GS/3 kan zowel de brouwtijd als de brouwtijd handmatig worden aangepast. Als gebruiker geeft dit u de mogelijkheid om de beste omstandigheden te creëren voor verschillende soorten koffie.

Is de machine klein genoeg voor een eigen keuken?

Ja. Deze unit is speciaal ontworpen voor het huishouden en de afmetingen zijn zo gepland dat deze goed op een keukenoppervlak geplaatst kan worden. De afmetingen zijn 40 x 35,5 x 53 cm.

Resultaat

Die zich graag het beste en een passie veroorlooft voor eersteklas espresso zal meer dan tevreden zijn met de aanschaf van een La Marzocco GS/3 espressomachine. De technologie die in deze machines wordt gebruikt, is dezelfde als die in de beroemde gastronomische modellen die het merk La Marzocco wereldberoemd hebben gemaakt.

Sommige instellingsopties stellen de gebruiker in staat om de kwaliteit van de koffie te beïnvloeden. Alle automatisch aangestuurde processen zijn nauwkeurig en betrouwbaar.

De klantrecensies op dit apparaat zijn uitstekend. Keer op keer, de eenvoudig te gebruiken geprezen en ook de uitstekende kwaliteit van de espresso wordt altijd gewaardeerd door de klanten nogmaals onderstreept. Een kleine domper bij een bijna perfecte espressomachine is echter de aanschafprijs, die duidelijk aan de bovenkant van de prijsschaal ligt. Voor dit plezier moet je voorbereid zijn op een grotere aankoop.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren

€6630,00


 • La Marzocco GS/3
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


De La Marzocco GS/3 espressomachine voor trots 6630,00 € is gemakkelijk te gebruiken en tegelijkertijd zeer professioneel in gebruik.