Krups Nespresso Essenza Mini Capsule Machine Beoordeling

De Krups Nespresso Essenza Mini koffie capsule machine is een van onze favoriete machines. Met zijn bijzonder compacte ontwerp is het een van de smalste machines die beschikbaar zijn. Met het assortiment Nespresso capsules kan deze machine een uitstekende espresso bereiden dankzij de uitstekende druk en het krachtige verwarmingselement.

De programmering van de referentieperiode en andere functies van dit hoogwaardige model van een Nespresso machine zijn overtuigend. We presenteren het apparaat nu hier in detail.

Geniet van de diversiteit van Nespresso

De Krups Nespresso Essenza Mini XN110B
De Krups Nespresso XN110B Essenza Mini koffiecapsulemachine zet automatisch en handmatig koffiespecialiteiten op.

De capsulemachine van Krups is ontworpen om de vrienden van Nespresso een optimaal genieten om te faciliteren. Het apparaat is uitgerust met een krachtige pomp die een druk van 19 bar kan opbouwen. Hierdoor kunnen tijdens het brouwproces alle aroma’s uit het poeder in de capsule worden geëxtraheerd. Het resultaat is een lekkere koffie met een heerlijk aroma.

Na de aankoop kunt u uzelf een eerste inzicht gunnen in de diversiteit van de Nespresso koffiewereld. Bij de levering ontvangt u een assortiment van 14 koffiecapsules in verschillende smaken, zodat u meteen kunt beginnen met het kiezen van uw favoriete variëteit.

Eén capsule bevat één portie per stuk. Dit maakt het mogelijk om altijd wat te hebben verschillende varianten bij de hand en ook om een speciale koffie voor de gasten aan te kunnen bieden. De capsules gaan tot 9 maanden mee, dus je kunt een kleine voorraad opbouwen.

Het eersteklas capsulesysteem zorgt voor een buitengewone aroma frisheid. De koffie wordt vacuümdicht verpakt in de capsules zodat de aroma’s perfect beschermd blijven. Pas als je de capsule in de machine doet, wordt deze direct voor het brouwproces geopend.

Bij het kopen van de koffiecapsules moet u ervoor zorgen dat u de juiste capsules heeft voor de Nespresso Systeem Behalen. Capsules uit andere systemen, zoals Tassimo, passen niet in de Krups Nespresso capsule machine. Maar naast de grote selectie originele capsules van Nestlé, kunt u vandaag ook Nespresso-capsules van tal van andere aanbieders krijgen. Er zijn dus genoeg keuzes.

De Krups Nespresso Essenza Mini koffiecapsulemachine zet automatisch en handmatig koffiespecialiteiten op.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de Krups Essenza Mini

 • Voeding: 230 volt
 • Nominaal vermogen: 1.260 watt
 • Opwarmtijd: 25 seconden
 • Watertank capaciteit: 0,6 liter
 • Afmetingen: 31,5 x 14,0 x 38,5 centimeter
 • Gewicht: 2.3 kg
 • Capaciteit capsuleverpakking: 11 capsules
 • Pompdruk: 19 bar

Hier vindt u de Duitse gebruikershandleiding van de Essenza Mini van Krups.

Eenvoudige bediening en snel brouwen

De bediening van de Krups Essenza Mini is zo eenvoudig als je zou willen van zo’n machine. Zelfs als u voor het eerst een koffiecapsulemachine gebruikt, kunt u onmiddellijk met dit apparaat overweg en heerlijke koffiedranken krijgen zonder veel instellingen te hoeven maken.

Het apparaat is uitgerust met alleen twee bedieningsknoppen Uitgeruste. Er zit ook geen aan/uit schakelaar op dit toestel. Om in te schakelen, drukt u gewoon op een van de twee bedieningsknoppen. Met de bedieningsknoppen kan espresso of lungo worden geselecteerd. De espresso is een sterke koffie met een inhoud van 40 ml, terwijl de lungo een normale koffie is met een inhoud van 110 ml.

Om de koffie te bereiden, wordt eerst water gevuld in de watertank van het apparaat, dat een Capaciteit van 0,6 liter heeft. Vervolgens wordt de gewenste koffiecapsule ingebracht en druk je op een van de optieknoppen. De machine heeft ongeveer 25 seconden nodig om op te warmen. Na ongeveer 1 minuut heb je een afgewerkte espresso klaargemaakt. Ter vergelijking: dit is een van de snelste waarden.

De capsuleas bevindt zich aan de bovenkant van de machine, direct naast de bedieningsknoppen. Het is gesloten met een stevige vergrendelingshendel van metaal, die er bijzonder waardevol uitziet. Om de capsule in te brengen, wordt de hendel geopend en wordt de capsule in de onderkant geplaatstAcht.

Video: Essenza Mini Review &tips

Uitrusting en functies van het apparaat

Deze capsulemachine heeft een container waarin de lege capsules worden verzameld. Als de vergrendelingshendel wordt losgelaten, valt de capsule in de container. De Verzamelcontainer biedt ruimte voor ongeveer 11 lege capsules. Daarna moet de container worden geleegd.

Een nadeel is echter dat de capsuleopvangcontainer snel vol is en gemakkelijk uit elkaar valt bij het legen. Met een beetje oefening is dit echter geen groot probleem.

Dat Voetstuk want de beker kan volledig worden verwijderd. Je kunt dus ook grote kopjes of kopjes onder de tuit plaatsen door simpelweg het voetstuk te verwijderen. De koffietuit is goed verwerkt in dit model. De koffie lijkt direct uit de behuizing te lopen omdat de uitlaatpijp niet zichtbaar is.

De Koffietuit stopt automatischwanneer de geselecteerde hoeveelheid van 40 ml voor espresso of 110 ml voor lungo is bereikt. U kunt echter ook handmatig de gewenste vulhoeveelheid aanpassen. Om dit te doen, houdt u gewoon de knop ingedrukt totdat de gewenste vulhoeveelheid is bereikt.

Tip: Naar onze mening is de hoeveelheid water voor de aanschaf van deze machine wat hoog ingesteld. We raden aan om te programmeren tot ongeveer 30 ml voor espresso en ongeveer 80 ml voor lungo

Hier leest u hoe u een nieuwe vulling voor de knop opslaat. Als de knop drie keer knippert, wordt de nieuwe hoeveelheid water opgeslagen. Omgekeerd is het ook mogelijk om de vulhoeveelheid te verminderen. Om dit te doen, wordt de knop eenvoudig een tweede keer ingedrukt wanneer de gewenste hoeveelheid is bereikt. De Option-toets kan al worden ingedruktterwijl de machine nog aan het opwarmen is. Het brouwproces begint dus onmiddellijk wanneer de bedrijfstemperatuur na 25 seconden wordt bereikt.

De Krups Nespresso XN110B Essenza Mini heeft geen waterpeilindicator. Dit betekent dat je altijd het waterpeil in de gaten moet houden. Als de hoeveelheid water onvoldoende is, stopt het apparaat het brouwproces.

Het apparaat is uitgerust met een energiebesparende functie. Als er binnen 9 minuten geen brouwproces wordt gestart, schakelt de machine automatisch uit. Als u wilt, kunt u deze periode ook verlengen tot 30 minuten.

De Essenza Mini schoonmaken

Er zijn slechts een paar schoonmaaktaken die met dit apparaat moeten worden uitgevoerd. Zo moet de opvangcontainer geleegd worden als deze vol is. Onder de verzamelcontainer bevindt zich een Lekbak, die op dit moment moet worden verwijderd en schoongemaakt. Het watertank- en bekerplatform moet ook regelmatig met de hand worden gespoeld.

Als u de machine een tijdje niet hebt gebruikt, is het raadzaam om 1-2 stationaire runs te doen om eventuele resten weg te spoelen.

Voor- en nadelen van de Krups Essenza Mini

Voordelen

 • Eenvoudige bediening met twee selectieknoppen
 • Voor espresso of longen
 • Duur en hoeveelheid water individueel programmeerbaar
 • Automatische uitschakeling
 • Snel opwarmen
 • Eerlijke aankoopprijs

Nadelen

 • Kleine watertank
 • Verzamelcontainer enigszins fragiel
 • Geen automatische zelfreinigende functie
 • Alleen geschikt voor Nespresso capsules

Veelgestelde vragen

Passen alleen Nespresso capsules?

Alleen capsules die zijn ontworpen voor het Nespresso-systeem passen. Capsules voor andere systemen kunnen niet worden gebruikt. Maar naast de originele Nestlé capsules zijn er ook diverse andere capsules die gebruikt kunnen worden voor de Nespresso machine. Er is dus een zeer groot aanbod beschikbaar.

Is het mogelijk om een beker onder de uitlaat te plaatsen?

Ja. Het bekerplatform kan worden verwijderd zodat een beker onder de tuit past.

Is het mogelijk om cappuccino te maken met de machine?

Deze machine is niet uitgerust met een melkopschuimer. U kunt echter een espresso bereiden en vervolgens de benodigde melk bereiden in een aparte melkopschuimer of in een pot. Het mengsel van espresso en de geschuimde melk kan vervolgens worden gebruikt om de cappuccino te maken.

Is het mogelijk om de vulhoeveelheid voor de beker te programmeren?

Ja, de twee bedieningsknoppen zijn al geprogrammeerd op 40 ml en 110 ml. Om deze programmering te veranderen, is de enknop ingedrukt tijdens het brouwproces totdat de gewenste hoeveelheid water is opgeslagen.

Zijn er ook capsules met voldoende inhoud voor grote kopjes?

Nee, het gedeelte in de capsule is altijd hetzelfde. Het is echter denkbaar om twee capsules achter elkaar te gebruiken om een grote beker te vullen.

Is de koffie heet genoeg?

Ja, de koffie komt uit de machine met een hete temperatuur, maar kan na korte tijd worden gedronken.

Resultaat

De Essenza Mini is een van de kleinste machines die momenteel voor Nespresso op de markt verkrijgbaar is. Hij past dus in de kleinste ruimte en is zelfs een verrijking voor de minikeuken in de camper. Ondanks de kleine afmetingen heeft het toestel van Krups veel te bieden.

Zoals Krups verwachtte, scoort de mini-koffiecapsulemachine met geavanceerde technologie. Een modern thermoblock verwarmingssysteem en een krachtige pomp, die een druk van 19 bar opbouwt, zorgen ervoor dat een optimaal resultaat in de machine wordt bereikt.

Met deze machine kunnen de Nespresso koffiecapsules worden gebruikt om in een mum van tijd een smakelijke koffie te zetten, waar zelfs kenners van genieten. Daarom is deze machine een kleine luxe, waarmee je het dagelijks leven een beetje aangenamer kunt maken.

Voor het grootste deel geven klanten zeer positieve recensies naar deze koffiecapsulemachine en bevestig keer op keer dat ze meer dan tevreden zijn met zowel het gebruiksgemak als de eersteklas smaak van de koffie.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren


De Krups Nespresso XN110B Essenza Mini koffiecapsulemachine zet automatisch en handmatig koffiespecialiteiten op. Al van — € verkrijgbaar.