Krups Essential EA8108 Kaffeevollautomat Beoordeling

De Krups Essential EA810870 biedt een dubbel maalsysteem en de belangrijkste soorten dranken via de voorselectieknop. En dit alles tegen een fantastisch betaalbare prijs. Hier laten we zien wat er in het kleine koffiezetapparaat zit en waarom het zo populair is bij klanten.

Kenmerken van de Krups EA8108 volautomatische koffiemachine

Krups EA8108 volautomatische koffiemachine
De Krups EA8108 volautomatische koffiemachine belooft solide eigenschappen en goed koffieplezier tegen een instapprijs.

De compacte volautomatische koffiemachine biedt de gebruiker een weelderige uitrusting. De opslagcontainer voor de koffiebonen is gemaakt van transparant plastic. Daarom is het altijd zichtbaar hoeveel koffiebonen er nog op voorraad zijn. De conische molen, die in drie fasen kan worden aangepast, werkt schoon en levert goede slijpresultaten.

De constructie van deze volautomatische koffiemachine is zo ontworpen dat verkalking drastisch wordt verminderd. Dit zorgt voor een lange levensduur van het product.

Met de geïntegreerde warmwatersproeier kunt u snel heet water voor thee voorbereiden. De compacte volautomatische koffiemachine is uitgerust met een grote watercontainer. Dit kan 1,8 liter water record.

Als een andere functie biedt de volautomatische koffiemachine Krups EA8108 een programmeerbare automatische uitschakeling. Een automatisch spoelsysteem is niet geïntegreerd in dit model. Het spoelproces moet handmatig door de gebruiker worden gestart.

Verdere apparatuur omvat een variabele brouwkamer. Deze koffiemachine biedt ook een dubbele maalfunctie voor “grote koffie”.

De Krups EA8108 volautomatische koffiemachine belooft solide eigenschappen en goed koffieplezier tegen een instapprijs.

Koop hier bij Amazon.de

Algemene productinformatie

 • Afmetingen: 36,5 × 26 × 32 cm
 • Gewicht: 7 kg
 • Kleur: Zwart
 • Materiaal watertank: kunststof
 • Inhoud watertank: 1,8 l
 • Capaciteit koffiebonen container: 275 g
 • Capaciteit koffiedikcontainer: 9 porties
 • Vermogen: 1450 W
 • Pompdruk: 15 bar

Uitrusting en functie van de Krups EA8108 volautomatische koffiemachine

Met het model EA8108 heeft merkfabrikant Krups een compacte volautomatische koffiemachine op de markt gebracht. Het ontwerp van dit apparaat is tijdloos, dus het product past goed in elke interieurstijl. Omwille van de eenvoudige bediening is deze volautomatische koffiemachine ook heel duidelijk ontworpen.

Hoogwaardige metalen conische slijpmachine

De volautomatische koffiemachine is uitgerust met een krachtige conische molen van metaal. Het kan in drie fasen worden aangepast. Als een handige extra, biedt het de gebruiker ook een automatische dubbele maalfunctie voor “grote koffie”.

Maalgraadinstellingen, vulhoeveelheid, aromasterkten

Temperatuur, waterhoeveelheid en aromasterkte kunnen individueel worden aangepast met de Krups EA8108 volautomatische koffiemachine. Met het geïntegreerde warmwatermondstuk kan niet alleen melk schuimig zijn, maar kan ook heet water met een druk op de knop worden bereid.

Permanent geïnstalleerde roestvrijstalen brouwgroep

Een hoogwaardige zeteenheid van roestvrij staal is permanent geïnstalleerd in de volautomatische koffiemachine. Om een grondige, snelle reiniging te garanderen, is het model uitgerust met een automatisch reinigingsprogramma van het hele circuit, inclusief de brouwkop.

Gepatenteerd thermoblock systeem

Het gepatenteerde thermoblock-systeem dat door de merkfabrikant is ontwikkeld, is geïntegreerd in de Krups EA8108 volautomatische koffiemachines. Omdat het verwarmingselement met deze technologie direct aan de zetkamer is bevestigd, zijn perfecte temperaturen en maximale smaak gegarandeerd vanaf het eerste kopje koffie.

De hoge contactdruk die nodig is voor een perfecte afzuiging wordt gebruikt door een hydraulisch werkende Aandruksysteem Gegenereerd.

Dranken die met een druk op de knop kunnen worden geproduceerd

Met de Krups EA8108 volautomatische koffiemachine kunnen met een druk op de knop de volgende koffiespecialiteiten worden geproduceerd:

 • Espresso
 • Cappuccino
 • Koffie
 • Latte Macchiato
 • Koffie Latte
 • Melkschuim

Met deze volautomatische koffiemachine wordt de melk direct in het kopje geschuimd, een aparte melkcyclus bestaat niet. Het melkschuim wordt geproduceerd door het heetwatermondstuk. Het mondstuk kan na het schuimen worden gekinderdGemakkelijk en snel schoon te maken. Als een apart melkcircuit meer aansluit bij uw wensen, zijn er andere koffiemachines met een dergelijke functie.

Reinigen en ontkalken van Krups EA8108

Het automatische reinigingsprogramma voor de zetgroep reinigt het hele koffiecircuit grondig. De zetkop is ook volledig vrij van koffieresten en andere afzettingen tijdens het schoonmaken.

De reiniging wordt uitgevoerd door middel van een reinigingstablet. Twee reinigingstabletten zijn inbegrepen bij de aankoop van de Krups EA8108 volautomatische koffiemachine. Er is een klein gaatje voor de tablet waarin de tablet wordt geplaatst voordat het reinigingsprogramma wordt geactiveerd.

Om de volautomatische koffiemachine te ontkalken, wordt een in de handel verkrijgbare ontkalker gebruikt. Het ontkalkingsmiddel wordt direct in de 1,8 liter watertank gevuld.

Dienst

De volautomatische koffiemachine Krups EA8108 wordt bediend door middel van een grote roterende regeling. Om het koffiepoeder te doseren, wordt de knop naar links of rechts gedraaid.

Video: Review van de Krups EA8108

In deze video wordt de volautomatische koffiemachine onder de loep genomen.

Voor- en nadelen van het model Krups EA8108

Voordelen

 • Compacte afmetingen
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Programmeerbare starttijd
 • Geïntegreerde niveau-indicator
 • Temperatuur, aromasterkte en waterhoeveelheid instelbaar
 • Regelbaar melkvolume

Nadelen

 • Brouwgroep niet verwijderbaar
 • Geen koffiepoeder bruikbaar
 • Luidruchtige molen

Koopadvies voor volautomatische koffiemachines van Krups

Iedereen die heeft besloten om een volautomatische koffiemachine te kopen, moet rekening houden met verschillende criteria. Belangrijke criteria zijn eenvoudige snelle bediening, lage inspanning voor reiniging en onderhoud, pompdruk, molen, verschillende voorbereidingsopties, de grootte van de watertank, extra’s en de prijs.

Een volautomatische koffiemachine moet eenvoudig te bedienen zijn. De fabrikant heeft gekozen voor het model Krups EA8108 voor een Bewezen bedieningsconcept Door middel van een multifunctionele roterende besturing besloten.

Om ervoor te zorgen dat bereide koffiespecialiteiten altijd fris smaken, moeten koffiemachines regelmatig worden schoongemaakt en ontkalkt. Het volautomatische koffiezetapparaat Krups EA8108 heeft een reinigingsprogramma, dat indien nodig handmatig moet worden geactiveerd. Schoonmaken kan worden gedaan na het inschakelen of na het uitschakelen van het apparaat.

Het koffiedik valt in een aparte container. De afvalcontainer kan links van de machine worden verwijderd en geleegd. Met dit aspect moet ook rekening worden gehouden bij het selecteren van de installatielocatie.

Ontkalken is net zo eenvoudig als schoonmaken. Het ontkalkingsmiddel wordt eenvoudig in de watertank gevuld en de volautomatische koffiemachine wordt ingeschakeld. De frequentie waarmee ontkalking nodig is, is afhankelijk van de waterkwaliteit en de waterhardheid.

De mate van malen beïnvloedt de smaak van de geproduceerde koffiedranken. Het model EA8108 is uitgerust met een hoogwaardige, drietraps verstelbare metalen conische slijper. De geïntegreerde dubbele maalfunctie voor “grote koffie” is handig. Afhankelijk van de gemaakte instellingen maalt de schijf zelf de vereiste hoeveelheid koffiebonen.

Met een volautomatische koffiemachine duurt een zetproces niet langer dan ongeveer 30 seconden. Om veel ingrediënten vrij te laten komen is een hoge contactdruk noodzakelijk. De volautomatische koffiemachine werkt met een hoge druk van 15 bar, waardoor espresso ook uitstekend smaakt.

Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een volautomatische koffiemachine is de grootte van de watercontainer. Deze heeft een inhoud van 1,8 liter in het volautomatische koffiezetapparaat Krups EA8108. Deze hoeveelheid is meer dan genoeg om negen porties koffiespecialiteiten tegelijkertijd te bereiden.

Ten gunste van de lage prijs ziet merkfabrikant Krups af van het model EA8108 op een uitrusting met tal van extra’s. Hierbij dient melding te worden gemaakt van de in hoogte verstelbare uitloop.

Veelgestelde vragen over de Krups Essential volautomatische koffiemachine

Kan voorgemalen koffiepoeder ook met dit apparaat worden gebruikt?

Nee, alleen koffiebonen.

Kan filterkoffie ook geproduceerd worden met de volautomatische koffiemachine?

Nee, want er wordt geen koffiepoeder, maar bonen gebruikt. Normale koffie kan worden geproduceerd, maar alleen een koffiekopje, een koffiemok kan niet worden gevuld.

Wordt het waterfilter meegeleverd?

Nee, het filter moet apart van het volautomatische koffiezetapparaat worden besteld.

Ik kan geen melkschuim meer maken met mijn apparaat, alleen gekookte melk. Wat is de reden hiervoor?

De oorzaak kan een geblokkeerde luchttoevoer zijn. Reinig alle componenten grondig, waarna de productie van melkschuim weer zou moeten werken.

Kan de zetgroep uit het volautomatische koffiezetapparaat worden gehaald voor reiniging?

Nee, de brouweenheid van het Krups EA8108-model is permanent in het apparaat geïnstalleerd. Het is echter uitgerust met een reinigingsprogramma en reinigt zichzelf na het indrukken van een knop.

Waar wordt het espressopoeder gevuld?

Er kan geen poeder worden gevuld met dit apparaat. Om espresso te bereiden, moeten espressobonen worden gebruikt. De volautomatische koffiemachine bereidt de espresso van hele bonen. Espresso kan niet verser smaken.

Hoe worden de filterpatronen op dit volautomatische koffiezetapparaat vervangen?

Het filter bevindt zich in de watertank en kan eenvoudig in- en uitschroeven. De cartridges worden niet vervangen, maar gereinigd met reinigingstabletten.

Is de koffie lekker heet als deze in de kopjes stroomt?

Ja. De koffie is al heet op de fabrieksinstellingen, als je je koffie nog heter wilt, kun je de temperatuur dienovereenkomstig aanpassen.

Moet de reinigingstablet in de kleine opening achter de waterhardheidsindicator onder het deksel worden geplaatst?

Ja. Als grotere reinigingstabletten van derden worden gebruikt, kunnen ze worden gehalveerd om in het gat te passen. Ontkalkingsmiddel daarentegen wordt in het waterreservoir gevuld.

Hoe verwijder je het water onder de bekerplank?

Hoe het daar komt, kan helaas niet antwoorden. Trek voor het reinigen de lekbak eruit, verwijder en spoel af onder de kraan.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren

 • Krups Essential EA8108
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


De Krups EA8108 volautomatische koffiemachine belooft solide eigenschappen en goed koffieplezier tegen een instapprijs van .