Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me capsule machine review

Voor degenen die willen genieten van de smaak van Nestlé Dolce Gusto koffiecapsules, is de Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me KP1208 een uitstekende keuze. De machine overtuigt met een compacte vorm en een redelijke prijs.

Je kunt de kleine Mini Me gemakkelijk overal neerzetten, zelfs op je bureau op kantoor. Zo kunt u altijd snel een kopje koffie bij de hand hebben en uitgebreid genieten van de verscheidenheid aan smaken van het Dolce Gusto-systeem.

Uitstekende prestaties overtuigen

Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me KP1208
De Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me KP1208 capsule machine is klein maar krachtig!

Hoewel de Mini Me klein is, kan hij qua prestaties concurreren met een grote machine. De krachtige pomp bouwt een druk op van 15 bar, wat een uitstekende crema op de espresso kan creëren.

De waterdosering kan automatisch of handmatig plaatsvinden met deze capsulemachine. U kunt genieten van de koffie zoals aanbevolen op de capsules, of op de wijzerplaat van de machine de Pas de hoeveelheid water aandat wil je voor de drank. Zo kan de koffie min of meer sterk genoten worden.

Dat Flow Stop Systeem voorkomt dat de cups overlopen. Wanneer de gewenste hoeveelheid water is bereikt, wordt het brouwproces automatisch beëindigd. Het cup platform van de Krups Mini Me is verstelbaar. Zo kun je een klein espressokopje net zo comfortabel vullen als een mok.

De watertank van deze machine houdt 0,8 liter. Dit geeft je de mogelijkheid om meerdere kopjes achter elkaar te gieten zonder dat je hoeft bij te vullen. Voor het bijvullen kunt u de tank eenvoudig verwijderen en eenvoudig onder de kraan vullen.

Bediening en reiniging zijn meer dan eenvoudig met dit kleine koffiezetapparaat met capsules. Met de Krups machine voor Dolce Gusto kunt u zonder enige moeite genieten van heerlijke koffiespecialiteiten.

De Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me KP1208 capsule machine is klein maar krachtig!

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de capsulemachine van Krups

 • Voeding: 230 volt
 • Nominaal vermogen: 1.500 watt
 • Opwarmtijd: 30 seconden
 • Watertank capaciteit: 0,8 liter
 • Afmetingen: 16 × 31 × 24 centimeter
 • Gewicht: 2.5 kg
 • Pompdruk: 15 bar

Hier vind je de Duitse gebruikershandleiding van de Mini Me van Krups.

Uitrusting en functies

Als het gaat om koffiegenot, ben je vandaag meestal veeleisend. Je wilt verschillende koffiespecialiteiten en ook graag een nieuwe smaak uitproberen. Met de Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me KP1208 geniet je van deze luxe met minimale inspanning en trakteer uzelf in een oogwenk.

Om een espresso uit deze machine te halen, hoeft u alleen maar water te gieten, een capsule in te brengen en op een knop te drukken. In iets meer dan een minuut staat het drankje voor je klaar. Bij het inbrengen van de capsule helpt de magnetische capsulehouder u ook, waardoor de capsule automatisch correct wordt gepositioneerd.

Met de kleine van Krups kun je niet alleen warme dranken bereiden. Aan het bovenste deel van de machine bevindt zich een Warm/Koud Schakelaar, die u gebruikt om de temperatuur van uw drankje te bepalen. Zo kunt u ook in de zomer verfrissende koude specialiteiten bereiden. Uw familie en gasten zullen blij zijn.

Een automatische uitschakeling zorgt voor een laag energieverbruik. Als het apparaat gedurende een periode van vijf minuten niet wordt gebruikt, wordt het automatisch uitgeschakeld. Als je ’s ochtends haast hebt, hoef je je geen zorgen te maken over het uitschakelen van het koffiezetapparaat.

De diversiteit van Dolce Gusto

Deze capsulemachine is ontworpen voor het Dolce Gusto capsulesysteem van het merk Nestlé. Zoals elk capsulesysteem heeft Dolce Gusto zijn eigen specifieke kenmerken. Daarom kun je voor dit apparaat alleen de Dolce Gusto capsules gebruiken, die verkrijgbaar zijn bij Nestlé, maar ook bij andere aanbieders. U kunt de capsules zowel in de supermarkt als online kopen.

Het is beschikbaar voor u een grote selectie capsules in verschillende smaken om uit te kiezen. Of u nu een sterke espresso wilt of de voorkeur geeft aan specialiteiten zoals latte macchiato en cappuccino, de Dolce Gusto capsules vindt u zeker uw favoriete variëteit.

Het is handig dat u ook cacao- of theecapsules kan worden verkregen. Hierdoor verandert de Krups machine in uw leverancier voor alle warme dranken.

De capsules voor dranken met melk bevatten al het melkgehalte in de capsule. Het schuim ontstaat door de hoge druk van de pomp. Dit apparaat heeft geen eigen melkopschuimer voor verse melk. Dus als je drankjes met vers melkschuim wilt, moet je het bereiden in een externe melkopschuimer.

Reiniging en verzorging van het apparaat

De verzorging van uw Krups Mini Me is net zo eenvoudig als de bediening. De afneembaar waterreservoir kan worden verwijderd en gespoeld, evenals de insteekcontainer voor de capsules. Vergeet na het brouwen niet om de lege capsule te verwijderen. De oppervlakken van de machine kunnen eenvoudig worden afgeveegd.

Af en toe moet u ook uw capsulemachine ontkalken, omdat kalkresten het apparaat kunnen beschadigen. Om dit te doen, kunt u een Ontkalker Kit , wat deze taak gemakkelijk maakt. Bij normaal gebruik en een gemiddelde waterhardheid moet u ongeveer eens in de drie maanden ontkalken.

Voor wie is de Krups Mini Me geschikt?

De capsulemachine van Krups is geschikt voor iedereen die graag snel een kop koffie klaarmaakt. Het apparaat is in 30 seconden klaar voor gebruik en het brouwproces is ook snel. Zo is het nodig minder dan twee minutentot de koffie klaar is.

Over het algemeen is zo’n machine bij uitstek geschikt voor eenpersoonshuishoudens. Het compacte ontwerp maakt het mogelijk om ze zelfs in de kleinste ruimtes te huisvesten. Elke capsule komt precies overeen met één portie. De capsules zijn aroma beschermd, zodat je altijd kunt genieten van verse koffie, ook al drink je maar af en toe een kopje.

Video: Review van de Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me KP1208 capsule machine

In deze video wordt de machine vers uitgepakt en getest.

Voor- en nadelen van de Krups Dolce Gusto Mini Me

Voordelen

 • Verscheidenheid aan smakelijke koffiedranken
 • Thee en cacao beschikbaar
 • Individueel programmeerbare vulhoeveelheid
 • Automatische stroomstop
 • In hoogte verstelbaar bekerplatform
 • Eenvoudige bediening en reiniging
 • Compact ontwerp

Nadelen

 • Harde bedrijfsgeluiden
 • Alleen geschikt voor Dolce Gusto capsules
 • Geen melkopschuimer beschikbaar
 • Geen automatische uitwerping van de capsule

Veelgestelde vragen over het apparaat

Heeft het apparaat een melkopschuimer voor cappuccino?

Nee, deze capsulemachine is niet uitgerust met een aparte melkopschuimer. U kunt echter cappuccino bereiden uit de juiste capsules, die al melk bevatten. Het schuim wordt gegenereerd door de hoge pompdruk van 15 bar. Als dit niet gewenst is, kunt u natuurlijk ook een espresso bereiden in de capsulemachine en het melkschuim in een apart apparaat produceren.

Is het mogelijk om melk in het waterreservoir te doen?

Nee. Deze capsulemachine mag alleen met water worden bediend.

Is het mogelijk om andere koffiecapsules te gebruiken?

Dit apparaat werkt alleen met Dolce Gusto capsules. Dolce Gusto is een specifiek capsulesysteem dat verschilt van andere systemen, waardoor bijvoorbeeld Nespresso capsules niet in de machine passen. Naast de originele capsules van Dolce Gusto zijn er tegenwoordig ook capsules van andere leveranciers verkrijgbaar. Bij het kopen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor Dolce Gusto.

Welke cuphoogte past onder de uitlaat?

Het cupplatform kan op dit apparaat worden aangepast, zodat u eenvoudig cups op verschillende hoogtes kunt plaatsen. Er zijn in totaal drie posities die een cuphoogte van ongeveer 7,5, 11,5 en 14,5 centimeter mogelijk maken. Daarom is het apparaat net zo geschikt voor het espressokopje als voor de koffiemok.

Eindigt het brouwproces automatisch?

Ja. Zodra de gewenste hoeveelheid water is bereikt, wordt het brouwproces automatisch beëindigd. Handmatig stoppen is niet nodig.

Is het mogelijk om thee te zetten met het apparaat?

Ja. Met de grote capsule selectie zijn er niet alleen verschillende soorten koffie, maar ook thee en cacao. Klaaris even eenvoudig voor alle drankjes.

Hoe worden koude dranken bereid?

Aan het bovenste deel van de machine bevindt zich een warm/koud hendel. Je hoeft het alleen maar op koud te zetten als je een koud drankje wilt. Zo zijn de Cappuccino Ice capsules geschikt voor het behalen van een ijskoffie.

Kan de watercontainer in de vaatwasser?

Volgens de aanbeveling van de fabrikant moet het waterreservoir met de hand worden gespoeld.

Resultaat

De Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me KP1208 biedt eenvoudig en snel koffiegenot met de hoogste kwaliteit. Met dit apparaat kunt u de grote selectie Dolce Gusto-capsules gebruiken en zowel warme als koude dranken bereiden. Thee en cacao zijn ook beschikbaar.

De bediening van de capsulemachine is zeer eenvoudig. Een kop koffie is in een mum van tijd klaar. Smaak en aroma zijn overtuigend, omdat de koffie in de capsules altijd vers blijft. Klanten hebben veel positieve recensies achtergelaten over dit compacte apparaat, dat zelfs in de kleinste keuken past. Deze capsulemachine verdient een duidelijke aankoopaanbeveling voor iedereen die de bereiding van koffie een beetje gemakkelijker wil maken.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren


De Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me KP1208 capsule machine is klein maar krachtig! Aantrekkelijk geprijsd voor alleen — €.