K-Fee Een capsule machine review

Met de One capsule machine levert K-Fee een prachtig instapmodel. Door zijn lage prijs en compacte formaat is het geschikt voor iedereen die af en toe een aromatische espresso wil bereiden.

Daarnaast zijn er voldoende capsules met diverse koffiespecialiteiten verkrijgbaar. De puristische, eenvoudige en eenvoudige capsulemachine maakt indruk met zijn innovatieve ontwerp. Wij controleren hier of de aankoop voor u de moeite waard is.

Hoogtepunten van de K-Fee One capsule machine

K-Fee Een capsule machine

De K-Fee One capsule machine is zeer snel klaar voor gebruik met een opwarmtijd van 14 seconden.

Koop hier bij K-fee.com

De K-Fee One koffiecapsulemachine is een compacte, kleine machine die gemakkelijk te gebruiken is, goed van smaak en laag in prijs.

K-Fee verkoopt zijn capsulemachine via de discounter Aldi. Op deze manier kan de goedkope EXPRESSI capsules van Aldi for the One, omdat beide merken door hetzelfde systeem compatibel zijn met elkaar.

Zo moet niet alleen de aankoopprijs als gunstig worden beschouwd, maar ook het gebruik. Daarnaast biedt dit een breed scala aan toepassingen voor diverse koffie-, thee- en cacaospecialiteiten.

Het innovatieve ontwerp is eenvoudig en puristisch en de machine heeft geen franje en fluitjes. Het is tijdloos en past in elke kamer.

De glanzende maar eenvoudige onderbouw harmonieert goed met het bovenste deel in golfontwerp. De bruin metallic accenten zijn ook elegant en van hoge kwaliteit.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Lage prijs
 • Fijnporig crèma
 • Geschikt voor het maken van thee
 • Korte opwarmtijd
 • Zeer smakelijke lungo
 • Espresso en cappuccino slagen perfect
 • Cacaocapsules zijn ook verkrijgbaar
 • Vulhoeveelheid kan naar eigen smaak worden bepaald
 • Vereenvoudigde bediening dankzij verlichte knoppen

Nadelen

 • Capsules van veel andere fabrikanten kunnen niet worden gebruikt
 • Alleen de compatibele capsules die door de fabrikant zijn opgegeven
 • Cup pad erg hooky en klein
 • Capsules niet recyclebaar door de fabrikant
 • Geen milieuvriendelijke machine
 • Hoge glazen zoals voor latte macchiato passen niet
 • Sluiting van de capsulecontainer kan vastlopen
 • Waterstand moeilijk te zien

Technische gegevens

 • Testwinnaar van Stiftung Warentest 08/2020
 • Watertank capaciteit: 0,8 liter
 • Afmetingen apparaat (L x B x H): 36,6 cm x 11,3 cm x 25,4 cm
 • Gewicht: 2.5 kg
 • Opwarmtijd: 15 s
 • Pompdruk: 19 bar
 • Vermogen: 1455 Watt
 • Automatische uitschakeling
 • Materiaal: Kunststof
 • Kleur: zwart

Hier vindt u de Duitse gebruikershandleiding voor de K-Fee One.

K-Fee Koffie Capsules

K-Fee koffiecapsules zijn, net als de machine zelf, verkrijgbaar bij Aldi. Maar er zijn andere capsules die kunnen worden gekozen voor het maken van koffie in deze machine.

Compatibele koffiecapsules met de K-Fee capsulemachine:

 • Dallmayr
 • Dhr. & Mevr. Mill
 • ESPRESTPO
 • Koffie Fellows
 • Aldi EXPRESSI capsules |
 • En voor thee, de capsules van theepot

De capsules van andere fabrikanten moeten echter worden vermeden, omdat zelfs als ze zogenaamd passen, de capsules tijdens of na de bereiding kunnen barsten, wat de machine kan beschadigen.

Beoordeling van de K-Fee One

Capsulemachine van K-Fee voor espresso

Functies

Ondanks de lage prijs biedt de K-Fee capsulemachine verschillende functies die de bereiding van koffiespecialiteiten vergemakkelijken. De drie verlichte knoppen maken het gemakkelijker om de machine zelfs in het donker te starten. Een automatische uitschakeling na 90 seconden biedt het voordeel dat er elektriciteit wordt bespaard.

De koffiecapsulemachine kan individueel worden aangepast in de vulhoeveelheid en zo kan de eigen smaak worden bepaald. Dit is een groot pluspunt ten opzichte van andere Basic-machines.

De programmering van de overeenkomstige koffiegrootte wordt uitgevoerd door op de bijbehorende knop te drukken. Houd hiervoor de knop ongeveer drie seconden ingedrukt. Wanneer u de knop loslaat, wordt het water door de capsule geduwd en wordt de Beker vult met de juiste drank.

Zodra de gewenste vulhoeveelheid en daarmee de sterkte van de betreffende koffie voor eigen smaak is bereikt, kan het zetproces weer worden gestopt door nogmaals op de bijbehorende knop te drukken. Het voordeel hiervan is ook dat het programma deze instelling automatisch opslaat en al precies geprogrammeerd is voor de volgende voorbereiding.

Koffiebereiding is echter wat moeilijk in hoge glazen, bijvoorbeeld voor een latte macchiato. Want het apparaat waarop de cups worden geplaatst is niet in hoogte verstelbaar.

Het onderste apparaat kan echter worden verwijderd en het glas kan direct op het oppervlak onder de machine worden geplaatst. Maar als de een graag espresso drinkt en de ander altijd latte macchiato, dan wordt dit op den duur een beetje omslachtig om te bereiden. Alle andere normale koffiekopjes passen echter gemakkelijk.

De watertank kan tot 0,8 liter bevatten en is verwijderbaar, zodat deze gemakkelijk kan worden gevuld. De drie bedieningsknoppen worden gebruikt om cappuccino, lungo of espresso in te stellen, afhankelijk van welke capsule hier is ingebracht.

Voorbereiding

De bereiding van espresso en andere koffiespecialiteiten lukt snel. Omdat de machine alleen maar hoeft te 14 seconden warmte, dan is het water al heet en wordt het in drie seconden door de capsule gedrukt.

Toch kan er een langere voorbereidingstijd zijn als het model vastzit. Dit kan af en toe gebeuren als de capsules vast komen te zitten bij het sluiten van de container en u de capsule opnieuw moet plaatsen zodat u de container kunt sluiten. Dit kan enige tijd duren.

Maar als de koffie is bereid, dan kun je je verheugen op een zeer fijn poreus crèma en een uitstekende lungo.

Het is ook mogelijk om thee of cacao te bereiden met de koffiemachine. Hier zijn ook speciale capsules voor. Houd er rekening mee dat de cacao alleen met water mag worden bereid. Melk mag nooit in het waterreservoir worden geplaatst voor verwarming, omdat de machine dan kan worden beschadigd door restresten van de melk.

Thee hoeft niet per se met de capsules te worden doordrenkt, de machine levert ook gemakkelijk en snel heet water voor uw eigen gewenste theezakjes.

Kwaliteit

Voor de lage prijs moet de kwaliteit als goed worden geclassificeerd. De machine is gemaakt van hoogwaardige materialen. Alleen de haak, die kan optreden bij het inbrengen en sluiten van het capsuleapparaat, vermindert het gevoel van kwaliteit een beetje.

Een verdere vermindering van de kwaliteit is dat latte macchiato glazen niet op het apparaat van de cups passen en dit moet eerst omslachtig worden verwijderd om het glas onder de tuit te plaatsen.

Prijs

Voor deze prijs is de kleine machine eigenlijk onverslaanbaar. Want de K-Fee One capsulemachine kost slechts 55,00 euro. Aan de andere kant de Square met 69,00 euro en de Wave met 89,00 euro.

In een directe vergelijking zult u de besparingen opmerken die met de One zijn gemaakt, maar het is ook goedkoop. Maar ook in het kleine model One van K-Fee kunnen alle originele capsules van EXPRESSI van Aldi gebruikt worden, zodat het koffiegenot hier hetzelfde blijft.

Voor wie is de K-Fee capsulemachine geschikt?

Vanwege de lage prijs staat de K-Fee One bekend als Instapmodel Geschikt. Want hier kan een koffieliefhebber verschillende koffiespecialiteiten uitproberen en uitzoeken of deze bereiding bij hem past. Zelfs niet-koffiedrinkers die hun gasten vaak willen verrassen met koffie, moeten een K-Fee One in de keuken zetten.

U moet er echter rekening mee houden dat de gebruikte capsules niet recyclebaar zijn en dat dit geen erg milieuvriendelijke en zachte manier is om de koffie te bereiden.

Video: K-Fee Een koffiecapsulemachine espressobereiding

In deze video wordt de K-fee One capsulemachine gepresenteerd door de fabrikant zelf.

Veelgestelde vragen

Past de K-Fee One ook op andere capsules zoals Nespresso of Lavazza?

Nee, helaas passen alleen de capsules die door K-Fee worden gedistribueerd in dit apparaat. Onder andere de Caffissimo capsules in de K-Fee capsule machine breiden uit, hoewel ze eerst lijken te passen. Daars Expansie kan dan leiden tot het barsten van de capsules en schade aan de machine.

Kan cacao ook gebrouwen worden in de K-Fee One?

Ja, dit is mogelijk met cacaocapsules, die ook beschikbaar zijn voor de K-Fee-machine en worden gebrouwen met water. Melk mag echter nooit in de watercontainer van de machine worden gevuld, omdat dit te veel vervuiling veroorzaakt en restmelk kan achterlaten.

Welke reinigingstabletten kunnen voor de machine worden gebruikt?

Alle reinigingstabletten die in de handel verkrijgbaar zijn voor koffiemachines zonder molens zijn geschikt voor de K-Fee One. Het is niet absoluut noodzakelijk om de speciale tablets van K-Fee te gebruiken.

Kan de houder voor de bekers in hoogte worden versteld?

Ja, de machine is geschikt voor cupmaten voor lungo, cappuccino en espresso en kan in hoogte worden versteld.

Zijn reinigingstabletten nodig voor het reinigen?

Ja, ongeveer 1-2 keer per jaar moet de machine worden gereinigd met een reinigingstablet. Tussendoor is het voldoende als er alleen water door de machine loopt om deze schoon te maken.

Resultaat

De K-Fee One van Aldi is een goed instapmodel voor koffiecapsulemachines. Hier overtuigt het over de hele lijn. Er worden echter slechts enkele functies aangeboden. De capsules voor de populaire basics cappuccino, lungo en espresso bieden een vol en aromatisch koffiegenot.

Daarnaast kunnen ook de originele capsules voor thee en cacao worden gebruikt. De lage prijs is vooral cruciaal wanneer slechts één machine wordt gezocht door een niet-koffiedrinker die zijn gasten vaker wil verwennen met smakelijke koffiespecialiteiten.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€55,00


 • K-Fee Een
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: 8 april

 • Laatst herzien: 8 april


De K-Fee One capsule machine is zeer snel klaar voor gebruik met een opwarmtijd van 14 seconden. Gebruik van bijzonder goedkope koffiecapsules mogelijk. Ook de prijs van slechts 55,00 € is moeilijk te doen!