Baratza Forté Espresso Grinder Beoordeling

De Baratza Forté koffiemolen is een hoogwaardig apparaat voor het huishouden, waarmee je koffie naar wens kunt malen. De koffiemolen is in staat om fijngemalen koffie voor espresso uit de portafiltermachine te produceren, net zo goed als grovere gemalen koffie voor filterkoffie of de Franse pers.

Perfect gemalen koffie is een belangrijke voorwaarde voor het succes van verschillende koffiedranken. Met dit apparaat van Baratza kunt u consequent optimaal koffiepoeder bereiken. Hoge kwaliteit en lange houdbaarheid maken deze barista espressomolen tot een aankoop waar je lang plezier van zult hebben.

De Baratza Forté espressomolen: een allround talent voor het malen van koffiebonen

Baratza Forté
De Baratza Forté koffiemolen met zijn keramische molen maalt het fijnste koffiepoeder op een zeer zachte manier.

Koffieliefhebbers weten dat versgemalen bonen het koffiearoma aanzienlijk verbeteren. Wat voor espressoliefhebbers lang vanzelfsprekend was, wordt ook steeds meer een trend voor filterkoffie. Versgemalen koffie smaakt beter!

Afhankelijk van de bereidingswijze van de koffie worden er heel verschillende eisen gesteld aan de gemalen koffie. Iedereen die espresso bereidt in portafiltermachines weet dat hiervoor het fijnst mogelijke poeder nodig is om snel extractieproces om voldoende aroma’s uit de koffie te kunnen oplossen.

De Baratza Forté biedt met een totaal van 260 maalgradaties • de mogelijkheid om elke methode van Koffie om precies de juiste gemalen koffie te krijgen. Bijna geen enkele andere koffiemolen is zo veelzijdig in de selectie van de mate van malen.

Als je de voorkeur geeft aan koffie van de Franse pers, is precies het tegenovergestelde het geval, koffie en zetwater blijven langer met elkaar in contact, dus je hebt grovere gemalen koffie nodig zodat de koffie niet bitter wordt.

De Baratza Forté koffiemolen met zijn keramische molen levert betrouwbare kwaliteit en moderne functies voor het fijnste koffiepoeder.

Koop hier bij Coffee Circle

Technische specificaties van de Baratza Forté koffiemolen

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 130 watt
 • Afmetingen: 13,2 × 18 × 35,6 cm
 • Gewicht: 5.9 kg
 • Capaciteit bonencontainer: 300 gram
 • Materiaal behuizing: roestvrij staal
 • Grinder: Keramische schijfslijper
 • Slijper gradaties: 260

Hier vindt u de gebruikershandleiding van de Baratza Forte.

Hoogwaardige grinder voor het beste resultaat

Een 54 mm keramische schijfslijper vormt het hart van deze koffiemolen. Met dit apparaat vindt u twee verschillende instellingsopties. Ten eerste kunt u een ruwe aanpassing maken en zo ongeveer de gewenste korrelgrootte bepalen. Dan kan er een fijne aanpassing worden gedaan, die precies de juiste korrelgrootte kan opleveren. Het grove verstelwiel bevindt zich aan de rechterkant van de machine, terwijl de fijnafstelling op het wiel aan de linkerkant wordt uitgevoerd.

De keramische molen maalt de koffiebonen heel voorzichtig. Tijdens het proces wordt slechts weinig warmte gegenereerd. Smaakstoffen in koffie zijn erg gevoelig voor warmte. In deze molen blijven ze echter beschermd.

De koffiemolen is zo ontworpen dat er geen effectieve dode ruimte is waarin gemalen koffie zich kan ophopen. Je krijgt dus van de koffiemolen alleen versgemalen poeder. Dit draagt bij aan de hygiëne van de machine en aan een optimale koffiesmaak.

Eenvoudige bediening van de Baratza espressomolen overtuigt

De Baratza Forté is uiterst gebruiksvriendelijk en zeer eenvoudig in gebruik. Een geïntegreerde weegschaal en een timer maak het mogelijk om altijd de juiste hoeveelheid koffie te malen. Er zijn drie geheugenlocaties beschikbaar, waarmee u de meest gebruikte gewichts- en timerwaarden kunt opslaan en eenvoudig met één druk op de knop kunt selecteren.

In dit apparaat is een LED-aanraakscherm verwerkt, dat een intuïtief bedieningspaneel heeft. Zelfs in de nog donkere keuken kunnen de bonen voor het eerste kopje koffie snel en gemakkelijk worden gemalen. De mogelijkheid van een snelle verandering van bonen heeft ook een positief effect. Een wisseltrechter met een hoogwaardig vergrendelingsmechanisme draagt hieraan bij.

Toch heeft de Baratza Forté een goede slijpsnelheid. Het is ongeveer 2,1 gram koffie per seconde volgenspriem. Het werk is dus snel en efficiënt. Zoals bij alle koffiemolens produceert ook dit apparaat geluid. Dit wordt echter zelden als storend ervaren, vooral omdat de maaltijd vrij kort is.

Wie de machine gebruikt om espressokoffie te malen voor de portafiltermachine, profiteert ook van de geïntegreerde portafilterhouder. Dit past bij het portafilter van de meeste machines. U hoeft de koffie dus niet van een verzamelcontainer naar het portafilter over te brengen en één werkstap te besparen.

Elegant en robuust

Met zijn roestvrijstalen behuizing ziet deze koffiemolen van Baratza er op het eerste gezicht waardevol en solide uit. Het apparaat heeft een uitstekende bouwkwaliteit en hoogwaardige componenten. Daarom blijkt het model ook duurzaam te zijn wanneer het vaak wordt gebruikt.

Reiniging van de Baratza koffiemolen

De reiniging kan vrij eenvoudig worden uitgevoerd met dit model. De behuizing kan indien nodig met een vochtige doek worden afgeveegd en vervolgens worden gepolijst met een zachte, droge doek. De bonencontainer en de verzamelcontainer kunnen worden verwijderd en gespoeld onder stromend water.

De binnenkant van de koffiemolen kan het beste worden gereinigd met een reinigingsborstel. Voor een grondige reiniging kan de slijpschijf ook worden verwijderd en gespoeld.

Voor wie is de Baratza Forté koffiemolen geschikt?

Dit apparaat is geschikt voor iedereen die graag visbonen verwerkt en hecht belang aan een goede, homogene kwaliteit van de gemalen koffie. Met hun Veelzijdige slijpgraadinstellingen het is ook bestand tegen de hoge normen van de professionals.

Je kunt zowel fijngemalen koffie voor espresso als grover poeder voor Franse pers krijgen. De instellingen zijn eenvoudig te maken, zodat de koffiebonen altijd op de juiste manier gemalen kunnen worden.

De robuuste kwaliteit van deze koffiemolen maakt het niet alleen de eerste keuze in het huishouden, maar zorgt er ook voor dat het ook commercieel gebruikt kan worden. In kleine koffies kan de koffiemolen een uitstekende service bieden. Het overtuigt met een poederkwaliteit die zelfs aan de meest veeleisende eisen voldoet.

Video: Review van de Baratza Forté AP espressomolen

In deze video wordt de koffiemolen vergeleken met andere dure modellen.

Voor- en nadelen van de Baratza Forté

Voordelen

 • Universeel geschikt voor elke manier van koffie bereiden
 • 260 slijpgraden selecteerbaar
 • Slijpresultaten consistent en homogeen
 • Hoogwaardige keramische schijfslijper
 • Controle van het slijpproces door timer en gewicht
 • Bonencontainer eenvoudig te verwijderen door afsluitmechanisme
 • Robuust en duurzaam

Nadelen

 • Slijpgraadafstelling niet oneindig variabel
 • Hoge aanschafprijs

Veelgestelde vragen over de Baratza Forté espressomolen

Is het mogelijk om alleen in een opvangbak of ook direct in het portafilter te malen?

Deze koffiemolen is voorzien van een portafilterhouder, waarmee de koffie direct in het portafilter gemalen kan worden. Voor andere toepassingen wordt het poeder vermalen tot een verzamelcontainer.

Is de molen makkelijk schoon te maken?

Ja, met dit model kan de slijpschijf worden geaccepteerd voor reiniging. Zo kun je de maalschijf zelf schoonmaken en eventuele koffieresten verwijderen met een borstel eronder. Dit apparaat is zo ontworpen dat er nauwelijks dode ruimte is. Om deze reden hoopt zich binnenin nauwelijks oude gemalen koffie op, wat het schoonmaken nog gemakkelijker maakt.

Is er een weegschaal geïntegreerd in deze koffiemolen?

Ja, dit model kan werken met zowel een timer als de geïntegreerde schaal.

Kan de bonencontainer ook in volledige staat worden verwijderd?

Ja. Een sluitingsmechanisme is bevestigd aan de onderkant van de bonencontainer. Hierdoor kan de container op de koffiemolen worden gesloten en gemakkelijk worden verwijderd, zelfs wanneer deze wordt gevuld. Dus een frequente bonenwissel is vrij eenvoudig.

Kan de slijpgraad oneindig worden aangepast?

Nee, de slijpgraad kan in 260 stappen worden aangepast. Er wordt onderscheid gemaakt tussen grove afstelling en fijnafstelling. Eerst maak je een ruwe afstelling op het wiel gemarkeerd met cijfers. Vervolgens selecteert u de fijnafstelling op het met letters gemarkeerde wiel. Door de markering van de niveaus maakt het gemakkelijk om de gewenste slijpgraadinstellingen te onthouden en deze gemakkelijk te wijzigen.

Kan de Forté ook koffie malen voor de Franse pers?

Ja, deze koffiemolen van Baratza is zeer veelzijdig en maalt fijne espressobloem net zo goed als een grovere maling voor de Franse pers.

Resultaat

De Baratza Forté koffiemolen is een uitstekende molen omdat het Eenvoudige en nauwkeurige aanpassing kan worden gebruikt. Je kunt fijngemalen koffie kopen voor espresso en gemakkelijk een grovere instelling kiezen als je bijvoorbeeld filterkoffie wilt maken.

De gemalen koffie uit deze machine is homogeen en de mate van malen wordt precies gehandhaafd. Het is dus niet verwonderlijk dat klanten enthousiast zijn over hun Baratza koffiemolen en ook graag de vrij hoge aanschafprijs accepteren. Wie hoge eisen stelt aan gebruiksgemak, functies en kwaliteit van een koffiemolen vindt met de Forté wat hij zoekt.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€749,00


 • Baratza Forté
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: 4 juni

 • Laatst herzien: 4 juni


De Baratza Forté koffiemolen met zijn keramische molen levert het fijnste koffiepoeder op een zeer zachte manier. De hoge maalkwaliteit is belangrijk voor € 749,00 te hebben.