Krups EA815070 Koffiemachine Review Beoordeling

De Krups EA815070 volautomatische koffiemachine is een van de meest populaire modellen op Amazon. Een hoogwaardige volautomatische machine voor zo’n lage prijs – kan het werken? We namen de volautomatische machines van Krups onder de loep.

De EA815070 van Krups is ideaal voor beginners

Krups EA815070 volautomatische koffiemachine
De Krups EA815070 volautomatische koffiemachine maakt indruk met functies zoals een kopjeswarmer of een geheugenfunctie en kan worden gekocht tegen een instapprijs.

Deze volautomatische machine is uitgerust met een conische molen van roestvrij staal, waarmee de bonen voor elk brouwproces vers worden gemalen. De korrelgrootte van de gemalen koffie kan fijn, medium of grof in drie standen worden geselecteerd. Zo kun je fijngemalen koffie maken voor de espresso en kiezen voor een grovere variant voor een koffiecrema. Het relatief hoge volume van de molen kan echter storend zijn.

Het apparaat heeft ook een dubbele slijpfunctie. Hierdoor kun je twee keer zoveel bonen malen als er een grotere kop koffie gevuld moet worden.

Het gepatenteerde Compact Thermoblock systeem zorgt ook voor een hoge koffiekwaliteit. De zetkamer is gemaakt van roestvrij staal en zorgt ervoor dat de koffie altijd goed geperst wordt. Het systeem warmt snel op, zodat u direct na het inschakelen het eerste kopje hete koffie kunt krijgen.

Voor het opschuimen van melk heeft het apparaat een uitstekende functie onder de best geplaatste machines met het geïntegreerde Cappuccino Plus-systeem. Dit maakt het mogelijk om het melkschuim direct in de beker te vormen. Op deze manier kunnen ook professionele resultaten worden bereikt met melkhoudende dranken.

Een speciaal pluspunt van het apparaat is de grote bonencontainer, die aan de bovenkant is bevestigd en 275 gram koffiebonen bevat. De container is transparant, zodat u de vulhoeveelheid in de gaten kunt houden.

De Krups EA815070 volautomatische koffiemachine heeft ook een automatische uitschakeling. Hiermee wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld wanneer het gedurende een bepaalde periode niet wordt gebruikt. Deze tijd kan individueel worden aangepast. Andere kenmerken van de volautomatische machine zijn ook een kopje voorverwarmer, waardoor de crema bijzonder duurzaam is met een espressokoffie.

Bijzonder praktisch is ook de in hoogte verstelbare koffietuit Het kan worden aangepast van 60 tot 105 mm. Zo kun je met deze volautomatische machine koffiekopjes in verschillende hoogtes gebruiken.

De Krups EA815070 volautomatische koffiemachine maakt indruk met functies zoals een kopjeswarmer of een geheugenfunctie en kan worden gekocht tegen een instapprijs.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de Krup EA815070 volautomatische koffiemachine

 • Vermogen: 1450 watt
 • Voeding: 230 volt
 • Pompdruk: 15 bar
 • Capaciteit bonencontainer: 275 gram
 • Watertank capaciteit: 1,7 liter
 • Grinder: Conische slijpmachine gemaakt van roestvrij staal
 • Afmetingen: 32 x 26 x 36,5 centimeter
 • Gewicht: 7.2 kg
 • Materiaal behuizing: kunststof

Raadpleeg voor meer informatie de gebruiksaanwijzing hier.

Eenvoudige bediening overtuigt

Het LC-display met het intuïtieve bedieningspaneel maakt het bijzonder gemakkelijk om het apparaat te bedienen. De korrelgrootte van de gemalen koffie wordt aangepast op een eenvoudige draaischakelaar op de bonencontainer.

Met deze volautomatische machine is het mogelijk om twee voorkeursinstellingen op te slaan. Zo kun je de koffie nog sneller op de gewenste manier bereiken.

De individuele koffiespecialiteiten worden met één druk op de knop door het apparaat geproduceerd. Onder andere kunnen de volgende koffiedranken worden bereid:

 • Koffie
 • Espresso
 • Cappuccino
 • Latte Macchiato
 • Witte koffie

Voor elke kop kan een andere specialiteit worden gekozen. Je kunt de kopjes snel achter elkaar brouwen.

Reinigingsfuncties ondersteunen de hygiëne van de volautomatische machine

Zoals bij elke volautomatische koffiemachine is het belangrijk om te zorgen voor een optimale hygiëne. Dit draagt niet alleen bij aan een constant hoogwaardige smaak van de koffie, maar verhoogt ook de levensverwachting van het apparaat. De Krups EA815070 volautomatische koffiemachine maakt de reinigingsroutine zeer eenvoudig.

Het apparaat heeft een automatisch programma voor het reinigen en een ander automatisch programma voor het ontkalken van het apparaat. Verder is deDe volautomatische machine van Krups heeft ook een geïntegreerd filtersysteem dat water uit de trellies ontkalkt en vrijmaakt van deeltjes.

Verwijderbare delen van de machine, zoals de lekbak, de bonencontainer en de watertank kunnen onder stromend water worden gespoeld of in de vaatwasser worden gewassen. Van buitenaf kunt u de machine na gebruik eenvoudig afvegen met een vochtige doek.

Voor wie is de Krups EA815070 geschikt?

Door de lage prijs is de Krups EA815070 volautomatische koffiemachine een uitstekend instapmodel, waarmee je voor het eerst een volautomatische koffiemachine kunt uitproberen. De bediening van het apparaat is ook intuïtief, zodat u onmiddellijk eersteklas koffiespecialiteiten kunt bereiden.

Het compacte ontwerp van deze volautomatische machine maakt het ook geschikt voor een kleine keuken, omdat het in een kleine ruimte kan worden geplaatst. Toch zorgt het er met een watertank met een inhoud van 1,7 liter voor dat er meerdere kopjes koffie bereid kunnen worden zonder bij te vullen.

Het apparaat kan worden aanbevolen voor zowel het alleenstaande huishouden als voor een gezin met meerdere koffiedrinkers. De eenvoudige, geautomatiseerde reiniging draagt ertoe bij dat u de machine elke dag met plezier gebruikt.

Voor- en nadelen van de Krups EA815070 volautomatische koffiemachine

Voordelen

 • Uitstekende prijs-prestatieverhouding
 • Compact ontwerp
 • Hoogwaardige slijpmachine met drie maaltrappen
 • Snelle verwarming van de brouwgroepen
 • Eenvoudige, intuïtieve bediening
 • Automatische reinigings- en ontkalkingsprogramma’s

Nadelen

 • Uitlaathoogte op hoogste niveau te laag voor de meeste macchiato-brillen
 • Behuizing van kunststof
 • Espresso kwaliteit matig

Veelgestelde vragen

Kan de brouwgroep van dit apparaat worden verwijderd?

Nee. Met de Krups EA815070 volautomatische koffiemachine is de zetgroep permanent geïnstalleerd en kan deze niet worden verwijderd voor reiniging. Regelmatige reiniging vindt plaats via het automatische programma.

Wat voor koffie kun je met het apparaat maken?

De volautomatische machine van Krups is vrij veelzijdig in de productie van koffiespecialiteiten. Je kunt met dit apparaat normale koffie of espresso zetten. Omdat de volautomatische koffiemachine ook is uitgerust met een melkopschuimer, kunnen drankjes zoals melkkoffie of de populaire cappuccino ook uitstekend worden bereid.

Hoe vaak moet de pomace container geleegd worden?

Er verschijnt een indicator op het display wanneer het tijd is om de pomace-container te legen.

Kan het waterfilter vervangen worden?

Ja. Het waterfilter moet met regelmatige tussenpozen worden vervangen om kalkarm water te garanderen. Voor dit doel moet een origineel filter van Krups worden gebruikt om de beste resultaten te garanderen. Het vervangende filter is meestal beschikbaar waar u het apparaat hebt gekocht of kan ook online worden verkregen.

Is het mogelijk om de machine te gebruiken zonder waterfilter?

Ja, de volautomatische machine werkt perfect normaal zonder waterfilter. Het waterfilter is echter handig om kalkaanslag uit het water te verwijderen. Dit dient voor een betere smaak van de koffie en de bescherming van het apparaat.

Wanneer moet je schoonmaken en ontkalken?

Als het apparaat moet worden gereinigd of ontkalkt, verschijnt het bijbehorende symbool op het display. In de regel is schoonmaken veel vaker nodig dan ontkalken. De speciale producten voor reiniging en ontkalking zijn verkrijgbaar bij Krups en de afzonderlijke stappen zijn te vinden in de gebruiksaanwijzing.

Welke koffiebonen zijn geschikt voor de volautomatische machine?

De Krups EA815070 volautomatische koffiemachine is in principe geschikt voor elk type koffiebonen. U kunt dus de voorkeur geven aan de bonenvariëteit die het beste bij u past.

Kan gemalen koffie ook in de machine worden gebruikt?

Nee. Dit apparaat is alleen ontworpen voor bonen die in de molen van de machine worden gemalen. Een extra compartiment voor gemalen koffie is niet beschikbaar.

Waar moet u rekening mee houden bij het kiezen van de installatielocatie voor de machine?

Bij het instellen van de machine moet u een kleine afstand tot de muur toestaan, zodat de voedingskabel erachter past. De watertank wordt naar boven verwijderd en de bonencontainer wordt ook van bovenaf gevuld. Daarom mag de machine niet onder een lage plank worden geplaatst.

Resultaat

De Krups EA815070 volautomatische koffiemachine kenmerkt zich door zijn eersteklas prijs-prestatieverhoudingratio, waarmee u zich vandaag de luxe van uw eigen volautomatische machine in de keuken kunt veroorloven. De unit heeft een compact ontwerp en kan gemakkelijk worden ondergebracht in de kleine keuken.

De melkschuimfunctie maakt het mogelijk om thuis specialiteiten zoals cappuccino te bereiden met de hoogste kwaliteit. Automatische reinigings- en ontkalkingsprogramma’s maken het onderhoud van het apparaat eenvoudig. Deze volautomatische koffiemachine kan worden aanbevolen aan elke koffieliefhebber die met één druk op de knop thuis van verschillende soorten koffie wil genieten.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren

€329,00De Krups EA815070 volautomatische koffiemachine maakt indruk met functies zoals een kopjeswarmer of een geheugenfunctie en kan worden gekocht tegen een instapprijs van 329,00 kan worden verworven.