De’Longhi PrimaDonna Class ECAM Koffie Volautomatische testvergelijking

De De’Longhi PrimaDonna Class ECAM volautomatische koffiemachine is een van de nieuwste apparaten van de hoogwaardige PrimaDonna-serie van de populaire fabrikant. Moderne technologie ontmoet aantrekkelijk design in een compact formaat. De resultaten bij het zetten van koffiespecialiteiten zijn goed, zoals je van De’Longhi mag verwachten.

Overtuigend ontwerp voor onderscheidingsvermogen

De'Longhi PrimaDonna Klasse ECAM 556.55.SB
De sexy-slanke De’Longhi PrimaDonna Class ECAM 556.55.SB volautomatische koffiemachine kan gemakkelijk worden bediend via de app.

De PrimaDonna-klasse is het model in onze volautomatische koffiemachinevergelijking, die het meest wordt gekenmerkt door een uitgebalanceerd ontwerp en elegantie in de keuken brengt. Met glanzende roestvrijstalen onderdelen die in smaakvol contrast opvallen tussen de zwarte kunststof onderdelen.

Een display met gekleurde afbeeldingen maakt het vaardige uiterlijk van de PrimaDonna Class perfect.

Bovenop het apparaat zit een bekerwarmer waarop je de kopjes kunt voorverwarmen, net zoals je dat kent van goede cafés. Een warmwatermondstuk is ook inbegrepen, dat u ook gemakkelijk kunt bevestigen als dat nodig is. Zo kun je ook warm water, bijvoorbeeld voor thee, uit je volautomatische koffiezetapparaat halen.

De sexy-slanke De’Longhi PrimaDonna Class ECAM 556.55.SB volautomatische koffiemachine kan gemakkelijk worden bediend via de app.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de De’Longhi volautomatische koffiemachine

 • Voeding: 230 volt
 • Nominaal vermogen: 1450 watt
 • Gewicht: 11.9 kg
 • Afmetingen: 46,9 × 26 × 36,1 cm
 • Dampspanning: 19 bar
 • Materiaal: Roestvrij staal
 • Opslagruimten voor bereiding: 4
 • Inhoud watertank: 2 liter
 • Inhoud bonencontainer: 360 g
 • Slijpgraad instellingen: 13
 • Aantal koffiespecialiteiten: 13
 • Geheugenruimtes: 6

Uitrusting en functies

Dankzij het geïntegreerde melkopschuimsysteem kunt u ook dranken bereiden die melk bevatten. De populaire cappuccino en latte macchiato maken daarom net zo goed deel uit van het drankenaanbod als espresso. Elke drank wordt gekenmerkt door een volle smaak.

Er zijn ook opbergruimtes waar u uw eigen koffiecreaties kunt opslaan.

Versgemalen koffie voor optimaal genieten

Koffie verliest snel zijn aroma na het malen. Daarnaast is ook de mate van malen belangrijk zodat je koffiespecialiteit perfect slaagt. Dit apparaat heeft een hoogwaardige conische slijpmachine van roestvrij staal zodat de bonen vers gemalen worden voor elk kopje koffie. De grinder kan in 13 fasen worden aangepast, maalt niet alleen precies, maar ook heel stil, zodat u het apparaat vroeg in de ochtend in gebruik kunt nemen zonder huisgenoten te storen.

De’Longhi heeft een tubeless systeem ontwikkeld voor het voeden van de gemalen koffie, dat garandeert dat er geen gemalen koffie overblijft. Dit garandeert dat voor elk kopje koffie alleen versgemalen koffiepoeder wordt gebruikt.

Daarnaast heeft de machine ook een compartiment voor voorgemalen koffie gemalen. Je kunt dus ook tussendoor een nieuwe variant proberen zonder dat je de bonencontainer hoeft te legen.

Bereid melkschuim en koffie tegelijkertijd

De PrimaDonna Class heeft twee aparte verwarmingssystemen. Een krachtige Thermoblock Systeem zorgt ervoor dat de koffie altijd op een exacte temperatuur wordt gezet. Een ander verwarmingssysteem produceert de waterdamp die nodig is om de melk op te schuimen. Beide systemen kunnen samen worden bediend, zodat dranken met melkschuim ook snel kunnen worden voltooid.

De container voor de melk kan op de voorkant van de machine worden geklikt. Met een fiets kun je kiezen tussen drie consistenties voor melkschuim Kies: fijn, medium en grof. Voor de meeste voorbereidingen is het middenniveau het beste.

Duidelijke bedieningselementen maken het werk eenvoudiger

De bediening van deze volautomatische koffiemachine van De’Longhi is zeer eenvoudig. Merk op dat u eerst de hoofdschakelaar aan de achterkant van het apparaat moet inschakelen. Daarna wordt de schakelaar op het oppervlak ingeschakeld en zijn de display- en functietoetsen aanwezig. Het display is met een afmeting van 3,5 cm heel duidelijk, zodat de bediening intuïtief is. Een blik op de gebruiksaanwijzing is meestal overbodig.

De vooraf ingestelde koffiespecialiteiten zijn erg lekker en maken het veel gemakkelijker om de volautomatische koffiemachine te bedienen. Alleen de mate van malen van de koffie moet worden aangepast op een eenvoudig draaiwiel.

Als u echter een veeleisende koffieliefhebber bent, heeft u de mogelijkheid om de koffie als het ware in zijn componenten op te splitsen en volledig volgens uw persoonlijke smaak om te ontwerpen. Dit duurt iets langer. U kunt echter uw favoriete koffie opslaan, zodat u deze met één druk op de knop steeds opnieuw kunt ophalen.

App-bediening

Alle instellingen van het volautomatische koffiezetapparaat kunnen ook via de smartphone worden gemaakt. Hiervoor wordt een speciale app gebruikt, die de mobiele telefoon via Bluetooth kan verbinden met het volautomatische koffiezetapparaat. Zo kunt u het volautomatische koffiezetapparaat vanuit de slaapkamer in werking stellen zodra u opstaat, of uw eigen recepten comfortabel in de woonkamer bewaren.

Verwijderbare brouwgroep voor reiniging

Nog een pluspunt van de PrimaDonna Klasse volautomatische koffiemachine zijn de verwijderbare zetgroepen. Ze kunnen eenvoudig uit de machine worden verwijderd en gereinigd. Als u uw volautomatische koffiemachine vaak nodig heeft, is het raadzaam om de zetgroepen maandelijks schoon te maken. U kunt dus alle koffiegemalen resten van de binnenkant van het apparaat verwijderen. Zo zorg je voor de beste koffiesmaak en kun je ook schimmelgroei voorkomen.

Video: Ervaringsverslag over de De’Longhi PrimaDonna Class ECAM 556.55.SB volautomatische koffiemachine

In deze video wordt de volautomatische machine tot in het kleinste detail beschreven.

Voor wie is de De’Longhi PrimaDonna Class geschikt?

Deze volautomatische koffiemachine is perfect voor u als u met één druk op de knop in uw eigen huis wilt genieten van de beste koffiespecialiteiten. De mogelijkheid: programmeer je eigen recepten, spreekt ook koffiekenners aan die waarde hechten aan een individuele smaakbeleving.

Door zijn compacte formaat is dit toestel ook goed geschikt voor de kleinere keuken. Met de watertank van 2 liter Wel kunnen er snel achter elkaar meerdere kopjes koffie gezet worden, waardoor de PrimaDonna Klasse voldoende is voor een huishouden met meerdere koffiedrinkers.

Hi-tech fans genieten ook van dit apparaat. Een aantrekkelijk ontwerp, Touch bediening en een meerkleurig, groot scherm vertegenwoordigen state-of-the-art technologie. De App-bediening is een andere functie die deze volautomatische koffiemachine perfect integreert in een moderne leefomgeving.

Voor- en nadelen van het De’Longhi apparaat

Voordelen

 • Aantrekkelijk ontwerp in roestvrij staal
 • App-bediening via Coffee Link App
 • Verwijderbare brouwgroepen
 • Uitstekend melkschuimsysteem met drie standen
 • Voorgeprogrammeerde koffiedranken en programmeerbare geheugensleuven
 • Hoogwaardige conische molen van roestvrij staal met 13 standen
 • Twee verwarmingssystemen
 • Eenvoudig in gebruik

Veelgestelde vragen over PrimaDonna Class ECAM

Kan ik alleen de volautomatische koffiemachine met waterfilter gebruiken?

Kortom, het apparaat werkt ook zonder het waterfilter. Het wordt echter sterk aanbevolen door de fabrikant om altijd een dergelijk filter te gebruiken, dat het kalkgehalte uit het water filtert. Kalkhoudend water heeft niet alleen een negatieve invloed op de smaak van de koffie, het kan ook schadelijk zijn voor het apparaat.

Kan de melkcontainer worden geaccepteerd?

Ja, de melkcontainer kan eenvoudig worden verwijderd. Na gebruik kunt u ook de resterende melk in de koelkast bewaren.

Wat is het bedrijfsvolume?

Het meeste geluid wordt gemaakt wanneer de koffie wordt gemalen. De molen draait echter heel stil, zodat de meeste klanten de bedieningsgeluiden niet storend vinden.

Is het mogelijk om het water voor de volautomatische machine direct uit de kraan aan te sluiten?

Nee, dit apparaat is niet bedoeld voor een vaste wateraansluiting. Er is een ingebouwde watertank met een inhoud van 2 liter, die het water voor de koffie levert.

Welke cuphoogte past onder het koffie-uitlaatje?

De beker kan maximaal 14 cm bereikench om comfortabel onder het koffie-stopcontact te passen.

Resultaat

De De’Longhi PrimaDonna Class ECAM 556.55.SB volautomatische koffiemachine is voorzien van vele moderne extra’s, zodat veel koffiespecialiteiten met hoge kwaliteit op een ongecompliceerde manier kan worden vervaardigd. Touch-bediening en een duidelijk display maken het gemakkelijk om espresso, cappuccino en tal van andere drankjes te zetten.

Het compacte apparaat kan ook via Bluetooth met de smartphone worden verbonden en zo via een app worden bediend. Zo kunt u het koffiezetten nog comfortabeler maken.

De klantrecensies voor dit apparaat zijn uitstekend. De meeste klanten geven de volautomatische koffiemachine hoge beoordelingen en waardeer het comfort van het De’Longhi-apparaat. De PrimaDonna Class presteert ook uitstekend in tests, zodat deze veilig kan worden aanbevolen voor aankoop.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€953,67De sexy-slanke De’Longhi PrimaDonna Class ECAM 556.55.SB volautomatische koffiemachine kan gemakkelijk worden bediend via de app. Vanaf 953,67 € verkrijgbaar.