Koop melkopschuimer ▷ Modelvergelijking & Toepassing

Italiaanse koffiespecialiteiten zijn ook erg populair in Duitsland. Om thuis op authentieke wijze drankjes zoals latte macchiato of cappuccino te bereiden, heb je melkschuim nodig.

Met een goede melkopschuimer is dit geen enkel probleem. Vaak is dit al geïntegreerd in de portafilter machine. Als u echter een capsulemachine of een espressomachine hebt, hebt u een apart apparaat nodig. Tal van fabrikanten bieden praktische melkopschuimers aan. Hier laten we u onze selectie van modellen zien en helpen we u het perfecte model voor u te vinden.

Hoe melk kan worden geschuimd

Er zijn verschillende manieren om melk op te schuimen voor speciale koffies. Van het goedkope instapmodel tot het geavanceerde professionele apparaat, er is een grote selectie apparaten voor het schuimen van melk.

Als je geen ervaring hebt met de bereiding van koffiespecialiteiten en voor het eerst thuis melk wilt opschuimen, moet je het eerst proberen met een goedkoop apparaat.

Zo kunt u bepalen of de bereiding van koffiespecialiteiten deel blijft uitmaken van de huishoudelijke routine. Zodra u hebt besloten om regelmatig drankjes met melkschuim te bereiden, kunt u overschakelen naar een apparaat van hoge kwaliteit.

Melkopschuimer
Een breed scala aan melkopschuimers biedt een breed scala aan voordelen

Staafmelkopschuimer – praktisch, ongecompliceerd en goedkoop

De melkschuimstick heeft verschillende voordelen. Aan de ene kant is een hengel vrij goedkoop en aan de andere kant is hij ook handig klein, zodat hij zelfs in de kleinste keuken kan worden opgeborgen. In de regel bestaan de melkschuimstaven uit een lange staaf met de spiraal voor schuimvorming en een handvatgedeelte waarin de motor en batterij zijn ondergebracht.

Om de melk op te schuimen, heb je een extra vat nodig. Een hoge pan is het meest geschikt, waarin de melk ook op het fornuis kan worden verwarmd. De melkopschuimstok wordt eenvoudig in de pot gehouden en ingeschakeld totdat de melk de gewenste consistentie heeft gekregen.

Melkopschuimen is met zo’n apparaat arbeidsintensiever dan met een automatisch apparaat. Daarom zijn melkopschuimsticks meer geschikt als ze slechts van tijd tot tijd nodig zijn.

De elektrische melkopschuimer

Een elektrische melkopschuimer is een uitstekende oplossing voor iedereen die melk wil opschuimen en tegelijkertijd verwarmen. Het apparaat lijkt op een waterkoker en verwarmt de melk ook op dezelfde manier, maar in het apparaat zit nog steeds een inzetstuk dat de melk schuimt terwijl deze wordt verwarmd. In de regel bestaat deze insert uit een spiraal die snel draait en zo lucht onder de melk optilt. Zo kunnen twee bewerkingen in één worden uitgevoerd en is de warme, geschuimde melk in korte tijd beschikbaar.

Een variant van de automatische melkopschuimer is de inductiemelkopschuimer. Ze werken bijna identiek, maar met inductietechnologie en bieden volautomatische programma’s die gemakkelijk te gebruiken zijn Knoop kan worden gestart. Dit betekent dat er geen directe verbinding nodig is tussen de stroombron en de garde en het schoonmaken is ook eenvoudiger. In de meeste gevallen kan het melkvat in de vaatwasser worden gewassen.

Handmatige melkopschuimers

Er zijn ook handmatige melkopschuimers die geen elektriciteit nodig hebben. Bij deze apparaten is er meestal een Ketel die op de kachel kan worden geplaatst voor verwarming. Een fijne zeef, die in de melkkan is bevestigd, wordt nu snel op en neer bewogen op een handvat, waardoor de melk schuimt. Dit apparaat spreekt ook veel koffieliefhebbers aan die de consistentie van hun melkschuim willen regelen.

Melk opschuimen met stoom

Verschillende espressomachines, maar ook volautomatische koffiemachines, die in de particuliere en commerciële sector worden gebruikt, zijn uitgerust met een stoommondstuk. Deze stoomplant wordt in de melk gehouden om te schuimen. Met een dergelijk apparaat kan melk snel worden geschuimd tot een romige consistentie, zelfs in grotere hoeveelheden.

Zo lukt melkschuim altijd

Als je voor het eerst een melkopschuimer gebruikt, kan het gemakkelijk gebeuren dat het schuim na korte tijd instort. Het perfecte melkschuim moet ook met de lepel in de beker kunnen worden verplaatst zonder te desintegreren. In De mond daarentegen smelt romig zacht.

Bij schuimvorming wordt lucht onder de melk gemengd. Dit wordt stevig omsloten door de eiwitmoleculen in de melk. Een stabiel schuim treedt op wanneer veel eiwitmoleculen een groot aantal kleine luchtbellen combineren en binden.

Deze factoren zijn bepalend voor het succes van het melkschuim:

  • Eiwitgehalte van melk
  • Vetgehalte van melk
  • Temperatuur
  • Frisheid
  • Weersomstandigheden

Om melkschuim te bereiden, moet u de juiste keuze maken bij het kopen van de melk. Aangenomen mag worden dat je met magere melk een steviger schuim bereikt dan met volle melk. Het schuim van Volle melk is nogal romig. UHT-melk is meer geschikt voor schuimvorming dan verse melk.

Als u goede resultaten wilt bereiken met verse melk, moet de melk vers geopend en recht zijn. De volgende stap is om de temperatuur te kiezen. Kortom, de eiwitstructuren in de melk beginnen te desintegreren bij ongeveer 60 graden Celsius.

Daarom moet je de melk nooit te veel verwarmen bij het schuimen. Ook het samenspel van temperatuur en vetgehalte spelen een rol. Terwijl magere melk het beste schuim ontwikkelt wanneer het koud is, kunnen de beste resultaten worden bereikt met magere melk in het gemiddelde temperatuurbereik.

De belangrijkste factor bij succesvol schuimen is echter het eiwit, d.w.z. het eiwitgehalte van de melk. Je hebt hier echter geen invloed op en kunt bij het kopen van welke melk meer Eiwitten dan de ander. Men kan zich echter oriënteren op bepaalde omstandigheden in de seizoenen. Als de koeien bijvoorbeeld een hogere vochtinname ervaren bij warm zomerweer, kan het eiwitgehalte van de melk afnemen.

Waarom heb je melkschuim nodig?

Latte Macchiato
Universeel populair en gewoon heerlijk met de melkschuimkap

Als je aan melkschuim denkt, is het eerste dat in je opkomt Italiaanse koffiespecialiteiten. Cappuccino en latte macchiato krijgen hun luxe consistentie van het melkschuim.

Maar er zijn ook andere manieren om melkschuim te gebruiken. Heerlijke desserts kunnen bijvoorbeeld tevoorschijn worden getoverd door een saus met geschuimde melk te bereiden.

Een melkopschuimer is dus veelzijdig en kan in de keuken worden gebruikt voor verschillende recepten.

De eerste klasse van melkschuimbereiding vindt plaats op “Latte Kunst“. Deze kunstvorm beschrijft de decoratie van koffiedranken door middel van uitgebreide decoraties met tekeningen uit de vrije hand of stencils. Hier is alleen de hoogste kwaliteit van het schuim goed genoeg om de uitgebreide creaties te weerstaan.

De meest populaire leveranciers en modellen van melkopschuimers

Er is een grote selectie melkopschuimers, die zowel in speciaalzaken als op internet verkrijgbaar zijn. Een van de meest populaire merken is Nespresso. De naam is bekend van de koffiecapsules en ook de melkopschuimers van dit bedrijf, waaronder de modellen Aeroccino 3 en Aeroccino 3192, worden gekenmerkt door hoge kwaliteit en grote betrouwbaarheid.

Het merk Severin produceert ook melkopschuimers waarmee uitstekende resultaten kunnen worden bereikt. Het merk biedt een breed scala aan verschillende apparaten en u kunt kiezen voor eenvoudige, op batterijen werkende melkopschuimer, evenals een praktisch automatisch apparaat dat wordt aangedreven door elektriciteit uit het stopcontact.

Ook vermeldenswaard is het merk Saeco, dat de afgelopen jaren naam heeft gemaakt voor hoogwaardige volautomatische koffiemachines. De melkopschuimers van dit merk zijn uitstekend verwerkt en doen uitstekend werk als het gaat om het produceren van een goed, duurzaam melkschuim.

Tips voor het aanbrengen van melkschuim

Het perfecte melkschuim heeft ook de juiste tegenhanger nodig. De combinatie met espresso is eenvoudig. Sterke espressokoffie wordt gezet en het melkschuim wordt ongeveer tegelijkertijd bereid. Schenk tot slot een cappuccinokopje van ongeveer driekwart vol koffie en vul de rest met melkschuim.

Het is het beste om het schuim een beetje tegen te houden met een lepel tijdens het gieten, zodat de resterende vloeistof eerst in de beker stroomt.

Latte macchiato, dat voornamelijk uit melk bestaat, is ook uitstekend om thuis te bereiden. De lat ligt hoog Serveer glas, waarbij de verschillende lagen melk, espresso en melkschuim voor een interessant contrast zorgen. Zelfs voor een normale latte kun je de melk in de melkopschuimer uitstekend verwarmen terwijl de koffie wordt gezet.

Resultaat

De melkopschuimer is een echte verrijking in het huishouden van elke koffieliefhebber. U kunt verschillende smakelijke koffiespecialiteiten bereiden, die net zo succesvol zijn als in het Italiaanse café.

Het is de moeite waard om de verschillende modellen die beschikbaar zijn te vergelijken om het optimale apparaat voor uw eigen gebruik te vinden.

  • Was dit bericht nuttig? Beoordeel nu!
  • Ja of nee
  • 1 van 1 Lezers vonden dit artikel nuttig
  • (Komt overeen met een beoordeling van 5 / 5)