La Pavoni Puccino PCL Espressomachine Beoordeling

De La Pavoni Puccino PCL is vrij nieuw op de markt. Als portafiltermachine van (veelal) rvs komt hij meteen in een hogere categorie, vergelijkbaar met de Lelit uit onze test. We willen nu de functies en ervaringen met deze espressomachine van dichterbij bekijken, die voor sommigen de moeite van het bekijken waard is.

Mooie stalen machine met een paar zuurkasten

La Pavoni Puccino PCL portafilter machine voor espresso
Een roestvrijstalen machine, qua uitrusting vergelijkbaar met Lelit

De La Pavoni Puccino maakt een uitstekende visuele indruk. Het bovenste deel en de ingang van de ketel zijn volledig gemaakt van roestvrij staal. De onderste bekerplank daarentegen is gemaakt van plastic. Dit is echter niet erg, omdat het eerder roest voorkomt. De bedieningselementen zijn duidelijk aan de voorkant geplaatst (behalve het drukcompensatieventiel). Hierdoor kan de brouwtemperatuur en druk snel worden aangepast.

Het scherm heeft geen origineel formaat, maar het kan zonder problemen worden gebruikt met een 56 mm sabotage. Daarnaast maakt het verchroomde scherm een zeer hoogwaardige en robuuste indruk. Zoals in de test bleek, is het echter belangrijk dat de machine alleen goed sluit en strak is als het scherm heel stevig is vastgeschroefd. Hier moet u wat aandacht besteden wanneer u het voor de eerste keer gebruikt.

Helaas zijn er een paar kleine kwaliteitsverliezen die door veel klanten worden bekritiseerd. We hebben deze in meer detail opgesomd onder de “Nadelen”. Als je het niet erg vindt, ben je nog steeds goed geadviseerd voor de prijs met een verder aantrekkelijke espressomachine.

We raden aan om La Pavoni Puccino te kopen tegen een zeer redelijke prijs van – € op Amazon.

Koop hier bij Amazon.de

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Goed melkschuim (stoomslang aftrekken)
 • Mooie manometer
 • Aantrekkelijk design

Nadelen

 • Portafilter heeft geen standaardmaat (57 mm)
 • Kunststof basis heeft inferieure kwaliteit
 • Drukregeling moeilijk
 • slechte afdichtingen
 • Omslachtig schoonmaken
 • Een beetje ruimte onder de zeef

Met een voorverwarmingstijd van ca. 15 minuten is het op het gebied van stalen ketelmachines behoorlijk ver vooruit. De manometer vergemakkelijkt de aanpassing van de druk en is esthetisch ontworpen. Al met al is de uitrusting van de Pavoni overtuigend. Maar zoals het een Italiaanse diva betaamt, is ze soms een beetje “koppig”.

Zoals hierboven al vermeld, is een beetje oefening vereist bij het inschroeven van de zeef. Sommige beoordelingen (bijvoorbeeld op Kaffee-Netz.de) melden dat het lekt. Dat kunnen we niet bevestigen. Met de juiste bediening hadden we geen problemen met de afdichting van het scherm. Het moet gewoon correct worden ingekaderd. Schoonmaken is echter een beetje moeilijk, omdat het soms moeilijk is om de te reinigen gebieden te bereiken. Hier had men zich een iets praktischer productontwerp gewenst.

Smaak van espresso

Zoals het een stalen ketelmachine betaamt, is de smaak onberispelijk. Met goed gemalen en goede espresso krijg je een uitstekende espresso met fijne crema. De brouwtemperatuur is goed en vrij constant en de zeef produceert een aromatische espresso.

Het melkschuimmondstuk is ook goed gedaan en zorgt voor een perfect schuim voor cappuccino en andere melkdranken. In vergelijking met andere espressomachines vergt het echter iets meer gevoeligheid en oefening om een passend resultaat te bereiken. Als je het echter eenmaal onder de knie hebt, is het resultaat absoluut authentiek.

Veelgestelde vragen over La Pavoni Puccino PCL

Hoeveel capaciteit ml meet de ketel?

Is ongeveer 8 kopjes van 25ml per stuk, dus ongeveer 200ml capaciteit in totaal.

Waar is de lange slang voor, die zich uitstrekt tot het cupframe?

Deze slang/proboscis is voor drukvereffening na gebruik van de machine.

Resultaat

Als u geen last hebt van de speciale grootte van het scherm en accepteert dat de reserveonderdelen een beetje moeilijk te krijgen zijn, zult u niet fout gaan met deze machine. Het speelt in een vergelijkbare competitie als de Lelit, wat we iets beter vonden in onze testvergelijking.

De volgende machine van hogere kwaliteit is een van onze favorieten, de Rancilio Silvia. Hier, naast de prijs, voornamelijk de persoonlijke smaak en de verschillende apparatuur telt, weMijn machine heeft de voorkeur. Hier vindt u alle portafilter machines in het testoverzicht.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld met 3,5 sterren

 • La Pavoni Puccino PCL
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


We raden aan om La Pavoni Puccino te kopen tegen een zeer redelijke prijs van – € op Amazon.