Koffiesiroop – voor die speciale koffiesmaak

Er gaat niets boven een heerlijke cappuccino of latte macchiato… of misschien toch wel? Als u een speciale of verrassende smaak wilt ontdekken in uw favoriete drankje, moet u zeker eens een heerlijke siroop voor koffie proberen. Op deze pagina presenteren wij de lekkerste siropen voor uw koffiedranken.

Stroop – een heerlijk alternatief voor suiker

Iedereen heeft zijn eigen idee van een lekkere koffie: ik geef bijvoorbeeld de voorkeur aan een Americano of een klassieke espresso, terwijl mijn partner meer houdt van cappuccino met fijn melkschuim en een beetje…siroop! Want het hoeft niet altijd suiker te zijn als je je drankje wat zoeter wilt. Stroop is een goed en lekker alternatief.

Siroop voor koffie startset van Monin
Monin Koffiesiropen geschenkset

Bekijk de dagprijs

Monin Koffiesiroop Karamel
Monin Koffiesiroop Karamel

Bekijk de dagprijs

De meesten van ons hebben waarschijnlijk wel eens stroop gegeten als ahornsiroop op een pannenkoek of als toevoeging aan bruisend water. Hetzelfde kan worden gedaan met koffie.

Maar wat is eigenlijk stroop?

Stroop is een dikke en geconcentreerde oplossing die wordt verkregen door het inkoken van suikerhoudende vloeistoffen. Door het hoge suikergehalte is stroop meestal enkele maanden houdbaar (en ongekoeld). Stroop wordt niet alleen gebruikt in koffie- en theedranken, maar is ook een prima saus voor desserts zoals ijs of panna cotta.

DaVinci Gourmet Classic Karamel
DaVinci Gourmet Classic Karamel

Bekijk de dagprijs

Vanillesiroop voor koffie

Monin Vanille
Monin Vanille

Bekijk de dagprijs

Siroop voor koffie online kopen

Er zijn waarschijnlijk oneindig veel siroopsmaken, van hazelnoot tot vanille en van chocolade tot praliné-noot. Het is zeer waarschijnlijk dat uw favoriete café ook verschillende siropen gebruikt om hun eten en drinken op te waarderen. De top hier is de Franse fabrikant Monin. Een beetje Monin siroop in de koffie behoort tot het standaardprogramma van veel barista’s.

Intussen omvat het Monin-assortiment meer dan 100 creatieve smaken. Als u niet door alle siropen wilt klikken en gewoon eerst een beetje wilt proeven, raden wij u de {{text|93|Monin Coffee Syrup Starter Set}} aan met 5 verschillende smaken. Ook ideaal als geschenk voor liefhebbers van geuren.

Monin koffiesiroop starterset
Monin Koffiesiropen geschenkset

Bekijk de dagprijs

Witte Chocolade” Siroop van Monin

Monin Witte Chocolade
Monin Witte Chocolade

Bekijk de dagprijs

Voor de figuur: Koffiesiroop suikervrij – suikervrije en caloriearme siropen

Voor mensen die het zonder suiker willen doen, zijn er natuurlijk suikervrije siropen die ook heerlijk smaken in de koffie. Naast Monin moet hier de fabrikant Torani worden genoemd, die bekend staat om zijn suikervrije siropen.

Monin set (Coconut, Karamel, Vanille)
Monin set - Coconut Karamel Vanille

Bekijk de dagprijs

Torani, calorie- en suikervrije siropen
Torani, calorie- en suikervrije siropen

Bekijk de dagprijs

Als u het liever zelf maakt: eenvoudig recept voor koffiesiroop

Je hoeft natuurlijk niet per se een siroop te bestellen of te kopen, je kunt ook gemakkelijk je eigen siroop maken. Zo weet u niet alleen wat er echt in zit, maar kunt u ook naar hartelust experimenteren met de smaken. Hier is een suggestie voor een heerlijke koffiesiroop. Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor ongeveer 125 ml siroop:

Ingrediënten:

 • 125 ml espresso
 • 100 gram suiker (of meer, voor wie het zoeter wil)
 • Een geschikte pan om te verwarmen

Stap 1 Verwarm de espresso en de suiker langzaam in een steelpan, onder voortdurend roeren, tot de suiker karamelliseert en de vloeistof dikker wordt. Het is belangrijk niet te veel of te snel te verhitten, anders heeft de suiker de neiging te verbranden.

Stap 2 Giet de afgewerkte siroop vervolgens in een gesteriliseerde jampot of pot.

Stap 3 Klaar!

Bijpassende pot set

Weck TULP glas
Weck TULP glas

Bekijk de dagprijs

Siroop past bij veel gerechten en dranken

Siroop is een populair ingrediënt, niet alleen in koffiedranken, maar ook in andere dranken en gerechten.

Siroop voor cocktails

Siroop is niet meer weg te denken uit de wereld van de cocktails. Maar in tegenstelling tot koffie, gaat het hier meestal de fruitige kant op: mango, appel, grenadine of zelfs kokosnoot.

Monin cocktail Siropen
Monin cocktail Siropen

Bekijk de dagprijs

De meest populaire siropen voor koffie

Hier zijn de meest populaire smaken voor siropen in koffie:

 • Vanille
 • Hazelnoot
 • Caramel
 • Witte chocolade
 • Amaretto

Perfect in de zomer: ijs met siroop

Een lekker ijsje mag niet zonder siroop. Als u ook een ijsmachine hebt, kunt u naar hartelust uw eigen ijs in verschillende nuances serveren. Zo wordt uw eigen ijsje nog individueler. De klassieker hier is zeker chocoladesiroop in combinatie met vanille-ijs.

Monin Koffiesiroop Chocolade
Monin Koffiesiroop Chocolade

Bekijk de dagprijs

Siroop in bruisend water

Super simpel en helemaal verfrissend in de zomer:

 • Sprankelend water
 • Gebroken ijs
 • Siroop naar eigen smaak

Heerlijke siroop voor limonade:

Monin Siroop Cloudy Lemon
Monin Siroop Cloudy Lemon

Bekijk de dagprijs

Onze conclusie inzake stroop

Siroop is zeker het proberen waard in je koffie. Om te beginnen beveel ik de Monin koffiesiroop set aan. Er is voor elk wat wils!

Nu u een goede indruk hebt gekregen van de vele manieren waarop u siroop in uw koffie kunt gebruiken, raad ik u aan ons artikel over de juiste bereiding van espresso te lezen. Veel plezier met lezen!