Klarstein Futura Espressomachine Beoordeling

De Klarstein Futura kenmerkt zich door een prachtig design en een compacte vorm. Een hoge druk garandeert dat de bereiding van koffiespecialiteiten mogelijk is. Anders heeft de Futura verschillende functies die moeten bijdragen aan het succes van de espresso en aan een eenvoudige bediening. Hier laten we u de kenmerken van deze relatief nieuwe instapmachine in detail zien en verduidelijken we of de aankoop de moeite waard is.

Kenmerken en functies van de Klarstein Futura espressomachine

Klarstein Futura portafiltermachine

De Klarstein Futura is een middelmatige introductie tot het handmatig zetten van espresso.

Koop hier bij Amazon.de

Deze espressomachine wordt gekenmerkt door een krachtige pomp die in staat is om Druk van 20 bar Bouwen. Dit is niet nodig voor een espressohoes, maar beter te veel dan te weinig :). U kunt genieten van een enkele of dubbele espresso, of twee kopjes tegelijkertijd vullen, omdat het apparaat is ontworpen met een dubbele koffie-uitgang.

De bediening van deze espressomachine is relatief eenvoudig en vindt plaats via vier duidelijke bedieningsknoppen, die zich aan de bovenkant van het apparaat bevinden. U kunt een instelling kiezen voor een of twee kopjes espresso en de stoomfunctie activeren die wordt gebruikt om melk op te schuimen.

Alleen het inbrengen en verwijderen van het portafilter vergt relatief veel kracht. De afdichtingen zijn hier erg strak, omdat deze machine brouwt met relatief hoge druk.

De anti-druppelfunctie is een vrij zeldzame functie. Het zorgt voor schoon werk. De machine is relatief eenvoudig schoon te maken na gebruik.

De Klarstein Futura is uitgerust met een transparante watertank aan de achterkant van het apparaat. In één oogopslag zie je hoeveel water er nog in de tank zit. Dat Inhoud is 1,25 liter. De tank is eenvoudig te verwijderen, zodat u deze direct onder de kraan kunt vullen of reinigen.

Hoewel de melkopschuimer vrij kort is en iets langer duurt, dient het nog steeds zijn doel voor het bereiden van melkschuim.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Hoge pompdruk
 • Snelle opwarmtijd
 • Geschikt voor koffiepoeder en pads
 • Eenvoudig in gebruik
 • Met bekerwarmer
 • Afneembaar waterreservoir
 • Dubbele koffie-uitloop
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen

 • Traag portafilter
 • Instabiele voet
 • Lagere temperatuurstabiliteit door het thermoblock-systeem
 • Melkopschuimer kan beter

Technische gegevens

 • Voeding: 220 volt
 • Vermogen: 1.450 watt
 • Pompdruk: 20 bar
 • Bediening : 4 bedieningsknoppen
 • Afmetingen: 14 × 31 × 32 cm
 • Inhoud watertank: 1,25 liter
 • Materiaal: Roestvrij staal
 • Kopjes per brouwsel: 2
 • Leveringsomvang: espressomachine, portafilter, 2 inzetstukken, 1 maatlepel

Hier vindt u de Duitse gebruikershandleiding van de Klarstein Futura.

Recensie van de Klarstein Futura

Functies

Het portafilter op deze machine is zo ontworpen dat u ofwel Koffiepoeder of koffiepads kan gebruiken. Dit maakt het bereiden van espresso nog eenvoudiger en sneller met dit apparaat.

Een ander populair kenmerk van deze espressomachine is de Kopjeswarmer. Om dit te doen, kunt u de kopjes eenvoudig bovenaan de machine plaatsen en ze worden voorverwarmd terwijl de espresso wordt geëxtraheerd. De espresso koelt minder snel af in het voorverwarmde kopje en de crema blijft beter.

Voorbereiding

Espresso kan snel worden bereid in dit apparaat. Dit wordt verzekerd door een thermoblock dat het water in de kortst mogelijke tijd op de juiste temperatuur brengt. Een elektronisch systeem voor temperatuurregeling zorgt ervoor dat de brouwtemperatuur constant blijft tijdens het brouwproces. Dit werkt hier relatief betrouwbaar, maar je moet niet dezelfde stabiliteit in temperatuur verwachten als bij een ketelmachine.

Kwaliteit

De kwaliteit van de Klarstein Futura is OK, maar in deze prijsklasse zouden we meer neigen naar De’Longhi of Krups. Het ligt niet helemaal aan de bouw. mogelijk om een perfecte espresso in barista kwaliteit te bereiken. De resultaten zijn echter nog steeds nuttig en kunnen beginners en occasionele drinkers tevreden stellen.

Prijs

Deze espressomachine is verkrijgbaar voor zo’n 150 euro. Voor deze prijs krijg je een apparaat dat alle belangrijke functies van een espressomachine vervult. De behuizing en de kwaliteit van de componenten zijn echter vrij goedkoop volgens de prijs. Als u vertrouwt op een lange levensduur, moet u liever op zoek naar een machine van hogere kwaliteit.

Voor wie is dit model geschikt

Deze praktische en betaalbare espressomachine is ideaal voor beginners die willen uitproberen of het de moeite waard is om zelf espresso te zetten. Als je nog geen eigen ervaring met zo’n apparaat hebt opgedaan, wil je meestal geen grote sommen geld uitgeven om een entree te vinden in de wereld van espresso. Als je echter al weet dat je bereid bent om de tijd en moeite te investeren voor een goede espresso, dan raden we je liever af om te kopen.

Veelgestelde vragen over Futura by Klarstein

Wat is het doel van de twee scherminzetstukken die worden gebruikt bij de Klarstein Futura zijn inbegrepen?

De twee missies verschillen. Eén insert is geschikt voor de aankoop van één kopje espresso, terwijl je met de andere insert twee kopjes tegelijkertijd kunt nemen.

Kan de koffie-uitloop van de Klarstein Futura in hoogte worden versteld werden_

Nee, het is niet mogelijk om de positie van de cups met dit apparaat aan te passen. Je kunt espressokopjes of gewone koffiekopjes gebruiken met dit apparaat.

Kun je de Klarstein Futura gebruiken? twee kopjes espresso tegelijk maken?

Ja, er is een zeefinzet die kan worden gebruikt om twee kopjes tegelijkertijd te bereiden. De maximale hoeveelheid koffie die kan worden verwijderd is 90 ml.

Is het mogelijk om cappuccino te maken?

Ja, het apparaat is uitgerust met een melkopschuimer. Je kunt dus eerst een espresso bereiden en deze vervolgens vullen met melkschuim. Het resultaat is een heerlijke espresso met een stevige melkschuimkop.

Kunnen bekers verwarmd worden?

Ja, het oppervlak van de espressomachine wordt erg warm, dus kopjes kunnen erop worden verwarmd. Het duurt echter even voordat de cups goed zijn opgewarmd.

Kun je ook koffiepads gebruiken, of alleen koffiepoeder?

Met dit apparaat kunt u koffiepads en koffiepoeder gebruiken.

Is het mogelijk om handmatig verschillende functies in te stellen, zoals koffiehoeveelheid of zettemperatuur?

De enige instellingsoptie die je hebt met deze espressomachine is om te kiezen tussen één en twee kopjes. Daarom zijn de resultaten bij het extraheren van espresso altijd constant.

Van welk materiaal is de espressomachine gemaakt?

Dit model is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal.

Resultaat

Als je je eerste stappen in de wereld van espresso wilt zetten, vind je een kans bij de Futura van Klarstein. Je kunt een fatsoenlijke espresso maken met oefening. Op de lange termijn is het echter de moeite waard om over te stappen naar een betere machine zodat je je interesse in deze mooie hobby niet verliest.

Over het algemeen heeft het apparaat nog steeds positieve klantrecensies en de meeste gebruikers zijn tevreden met hun apparaten. De prijs-prestatieverhouding van dit model van Klarstein is desondanks over het algemeen goed. En je kunt het goed blijven gebruiken als padmachine.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 3 sterren

€134,99


 • Klarstein Futura
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: 2 juni

 • Laatst herzien: 2 juni


De Klarstein Futura voor de prijs van slechts 134,99 € is een van de goedkoopste espressomachines die we hier presenteren. Voor beginners een nog acceptabele optie.