Isomac Koffiemolen Macinino Professional Inox Review Beoordeling

Met de Isomac Macinino Professional Inox Espresso Mill haal je een stukje Italiaanse koffiecultuur in huis. De fabrikant uit Milaan staat al jaren bekend om de uitstekende kwaliteit van zijn producten. De Macinino koffiemolen wordt gewaardeerd door espressoliefhebbers over de hele wereld omdat het in staat is om het beste koffiepoeder te produceren, dat de basis vormt voor een espresso van professionele kwaliteit.

Vanwege verschillende maalgraadinstellingen kunt u het apparaat echter ook gebruiken voor koffiepoeder van normale korrel, zoals u gebruikt voor een filterkoffie. Wij presenteren deze uitstekende koffiemolen in meer detail en verduidelijken of de aankoop voor u de moeite waard is.

De perfecte aanvulling op de portafiltermachine

Isomac Macinino Professionele Inox
De slanke Isomac Macinino Professional Inox espressomolen maalt zo fijn als nodig is.

Als je een portafiltermachine hebt voor het bereiden van je espresso, is een goede koffiemolen het belangrijkste accessoire voor jou om de beste resultaten te bereiken. De portafiltermachine bouwt een hoge druk op, waarbij de koffie Zeer snel geëxtraheerd Wordt. Het contact tussen water en koffiepoeder bestaat dus maar voor een beperkte tijd.

Als de gemalen koffie heel fijngemalen is, biedt het het hete water een groter oppervlak. Hierdoor kunnen de aroma’s sneller oplossen uit de koffie en naar de unieke smaak van espresso.

Niet elke koffiemolen is in staat om gemalen koffie te produceren die prima genoeg is voor de portafiltermachine. De Isomac koffiemolen Macinino Professional is precies het juiste apparaat om gemalen koffie te bereiden voor het portafilter. Het is vooral praktisch dat je direct in het portafilter kunt slijpen. Voor dit doel is een speciale houder aan het apparaat bevestigd. Dit elimineert het vervelende decanteren.

Zodra je het portafilter in de houder steekt, start de koffiemolen automatisch met de Slijpproces en vult het portafilter. Dit maakt het slijpproces volledig ongecompliceerd.

De slanke Isomac Macinino Professional Inox espressomolen maalt zo fijn als nodig is.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de Isomac koffiemolen Macinino Professional Inox

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 100 Watt
 • Afmetingen: 29 cm x 11 cm x 20 cm
 • Gewicht: 3 kg
 • Capaciteit bonencontainer: 250 gram
 • Materiaal behuizing: roestvrij staal met chroom
 • Slijpmachine: Conische slijpmachine van gehard staal
 • Grinder gradaties: Gerasterd

De juiste gemalen koffie voor verschillende specialiteiten

De Isomac Macinino Professional kan echter meer dan alleen gemalen koffie malen voor espresso. Je hebt een totaal van 11 maalgraden waarmee je voor elke koffiespecialiteit je koffiebonen kunt malen. U kunt dus ook medium-fijn gemalen koffie voor filterkoffie of grofkorrelig poeder voor de Franse pers met het apparaat bereiken.

De mate van malen wordt aangepast aan het bovenste deel van de koffiemolen, direct onder de onderste container. De bonencontainer moet leeg zijn wanneer de maling wordt aangepast. Het is niet altijd nodig om een volledige graadpositie te kiezen, je kunt ook een positie instellen tussen de individuele graden. De instelling wordt zijwaarts bepaald, zodat u kunt beginnen met een ongewijzigd resultaat kan berekenen.

De molen van deze elektrische koffiemolen is een Conische molen gemaakt van gehard staal, dat robuust en duurzaam blijkt te zijn. Conische molens worden als bijzonder geschikt beschouwd als het gaat om het bereiken van een homogene gemalen koffie.

In dit geval verandert een kegel in een negatief, omdat de molen naar beneden loopt, moeten alle koffiekorrels door het smalste punt gaan. Daarom is het resultaat zo gelijkmatig. De conische slijper biedt ook een ander voordeel van het Isomac-apparaat. Er zijn zowel zwaartekracht als Centrifugale kracht gebruikt bij het slijpen.

Hierdoor kan de motor draaien met minder omwentelingen en minder warmte. Zo is een zachte behandeling van de bonen mogelijk, die op zijn beurt voor de Behoud van het volle aroma Biedt.

Een eenvoudig te gebruiken koffiemolen

De Isomac koffiemolen Macinino Professional Inox is zeer eenvoudig te gebruiken. Zelfs als u voor de eerste keer een elektrische koffiemolen koopt, kunt u gemakkelijk overweg met dit apparaat. De aanpassing van de slijpgraad is heel eenvoudig en gebeurt op een hendel. Dan kan de instelling gewoon worden vergrendeld.

Als u een portafilter wilt vullen, kunt u deze eenvoudig onder de koffiemolen houden. De vulling is op deze manier erg schoon en er wordt nauwelijks gemalen koffie verspreid. Na het malen moet u de uitlaatas licht uitkloppen, zodat er geen gemalen koffie in de stortkoker achterblijft, wat het verse aroma de volgende keer dat u maalt kan beïnvloeden.

Als je problemen hebt met een te grove maling met deze molen, bekijk dan deze video:

Voor wie is de Isomac koffiemolen geschikt?

De Isomac koffiemolen Macinino Professional Inox is een prachtige Instapmodel, wat een uitstekende aankoop is als u een portafiltermachine koopt. Het apparaat is eenvoudig te gebruiken en werkt betrouwbaar. Bovenal kun je fijne gemalen koffie voor de espressokoffie bereiken, waardoor dit type koffie een waar genot is. Bovendien kunt u ook gemalen koffie in grover graan verkrijgen, zoals nodig is voor andere soorten bereiding.

Ook de prijs is acceptabel met dit Isomac apparaat. U ontvangt een koffiemolen met de beste prestaties in zijn klasse en eenvoudige bediening, die niet veel inferieur is aan duurdere apparaten in de kwaliteit van gemalen koffie. Het apparaat is robuust en van hoge kwaliteit verwerkt, zodat u er lang plezier van zult hebben.

Voor- en nadelen van de Isomac koffiemolen Macinino Professional Inox

Voordelen

 • Hoogwaardige conische slijpmachine van gehard staal
 • Portafilter kan direct gevuld worden
 • 11 slijpgraad instellingen
 • Eenvoudig in gebruik
 • Duurzaam door robuuste constructie
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen

 • Niet elk portafilter past onder de uitlaat
 • Gemalen koffie blijft altijd in de uitlaatschacht

Veelgestelde vragen over de Isomac koffiemolen

Kan een portafilter met een diameter van 6 cm netjes gevuld worden?

Ja, deze koffiemolen is geschikt voor een portafilter met een diameter van 6 cm. Deze past in de houder en kan ook relatief netjes gevuld worden.

Van welk materiaal is de Isomac koffiemolen gemaakt?

De behuizing van deze koffiemolen is gemaakt van roestvrij staal en chroom en ziet er zeer hoogwaardig uit. De bonencontainer en het bijbehorende deksel zijn gemaakt van plastic, terwijl de molen is gemaakt van gehard staal.

Hoe luid is de Isomac Macinino?

Het bedieningsgeluid van dit toestel wordt door de meeste gebruikers niet als storend ervaren. Ze zijn vergelijkbaar met het bedrijfsgeluid van een volautomatische koffiemachine.

Welke portafilterbanden passen er in de houder?

Het portafilter van de meest gangbare espressomachines is zonder problemen te gebruiken met deze koffiemolen.

Welke mate van malen moet worden gekozen voor espresso in de portafiltermachine?

De meeste espressobonen kunnen perfect gemalen worden op de maalgraad 2 of 3. Wanneer ingesteld op “fijn”, zijn de conische oppervlakken van de molen bijna volledig gesloten en kan het resulterende poeder te fijn zijn voor sommige espressomachines.

Is het mogelijk om een container onder de uitlaat te plaatsen in plaats van het portafilter?

Ja, deze koffiemolen is niet alleen geschikt voor portafiltermachines. Het kan ook worden gebruikt om koffie te malen voor andere soorten bereidingen zoals filterkoffie of Franse pers.

Is het mogelijk om de houder voor het portafilter te verwijderen?

Nee, het is niet mogelijk om de portafilterhouder te verwijderen. Er kan echter nog steeds een container voor het verzamelen van de gemalen koffie worden geplaatst.

Resultaat

Bij het bereiden van espresso in de portafiltermachine is vers bereide, fijngemalen koffie een belangrijk punt om de gewenste smaakbeleving te bereiken. De kwaliteit van de gemalen koffie omvat niet alleen de kwaliteit van de bonen, maar ook de korrelgrootte en homogeniteit. De Isomac koffiemolen Macinino Professional Inox is een apparaat van hoge kwaliteit van een bekende fabrikant die een optimale kwaliteit van de gemalen koffie garandeert.

Het roestvrijstalen apparaat is ook visueel aantrekkelijk en kanIn elke keuken is het gemakkelijk om een ereplaats te vinden. Binnenin zorgt een conische slijpmachine voor optimale slijpresultaten. Deze elektrische koffiemolen is zeer eenvoudig te bedienen en het koffiepoeder kan direct in het portafilter worden gemalen. De prijs-prestatieverhouding is uitstekend, waardoor deze machine een perfect model is voor beginners.

Goede klantrecensies en testresultaten draag er ook aan bij dat je deze elektrische koffiemolen te koop kunt aanbieden.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren

€198,50De slanke Isomac Macinino Professional Inox espressomolen maalt zo fijn als nodig is. Beschikbaar vanaf 198,50 €.