DeLonghi ECOV 311.GR Espressomachine Beoordeling

DeLonghi ECOV 311.GR espressomachine in RETRO DESIGN. ✅ Functies ✅ Testimonials Voorbereiding ✅ Tips 🔥 ✅ * koop goedkoop *

Zelfs op het eerste gezicht is de DeLonghi ECOV 311.GR espressomachine met zijn prachtige Retro look Positief. De Ecov is uitgerust met tal van chromen onderdelen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. We hebben deze Thermoblock portafiltermachine nader bekeken en hier duidelijk gemaakt of de innerlijke werking voldoet aan wat de buitenkant belooft.

Goede espresso uit de DeLonghi ECOV 311.GR espressomachine

DeLonghi ECOV 311.GR
Modern retro design maakt de De’Longhi aantrekkelijk

Zoals je van de bekende merkfabrikant DeLonghi mag verwachten, is het apparaat technisch volwassen en maakt het mogelijk om thuis espresso en andere koffiespecialiteiten te bereiden. Met deze portafiltermachine haal je een beetje Italiaanse koffiecultuur in huis. Bovendien heeft het apparaat een compact ontwerp met afmetingen van 290 × 260 × 315 mm.

Met de DeLonghi ECOV 311.GR espressomachine vinden beginners een voldoende goed apparaat voor de eerste stappen van het bereiden van een echte espresso. Met thermoblock moet je geen wonderen verwachten in temperatuurstabiliteit. Toch heeft deze technologie ook zijn voordelen, zoals een extreem korte opwarmtijd.

De espressomachine is uitgerust met een melkopschuimmondstuk, met behulp waarvan u ook cappuccino en latte macchiato kunt bereiden. Heet water kan ook uit het mondstuk worden gehaald, bijvoorbeeld voor een kopje thee.

De espressokoffie slaagt in de machine met een uitstekend aroma en een acceptabele crema. De machine wordt geleverd met een tamper die perfect past bij het portafilter. Hierdoor kan de gemalen koffie gelijkmatig worden geperst. Dit proces staat garant voor een solide crèma.

Een moderne portafilter machine in retro design voor een uitstekende prijs van 162,52 € te koop bij Amazon

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van het apparaat

 • Afmetingen (BxDxH): 255x290x315 mm
 • Gewicht: 4.1 kg
 • Maximale cuphoogte: 77mm
 • Pompdruk: 15 bar
 • Inhoud watertank: 1,4 l
 • Ingangsvermogen: 1100 W
 • Nominale spanning/frequentie: 220-240 V / 50-60 Hz

Hier vindt u de Duitse handleiding van de De’Longhi Ecov.

Functies > Kenmerken

Met een vermogen van 1100 watt kan de espressomachine snel opwarmen en is hij in ongeveer twee minuten klaar voor gebruik. Deze snelle opwarmtijd wordt bereikt door het thermoblock-systeem dat in deze machine is geïnstalleerd. Het bijzondere eraan: twee momentane boilers bieden ook een instant stoomfunctie.

Thermoblock verwarmingssystemen worden gebruikt in goedkopere ijsklimmachines. Want hier is eerder ingesteld op snelle operationele capaciteit en onproblematische referentie. Hoewel dit ten koste gaat van de temperatuurstabiliteit, zorgt het voor een lagere remdrempel om met de handmatige espressohoes om te gaan.

De pompcapaciteit van het apparaat is 15 bar. Een optimale druk is een van de belangrijkste voorwaarden voor een perfecte espresso.

Het portafilter van de machine is zwaar en zeer degelijk bewerkt. Het heeft een ergonomisch gevormd handvat dat het gemakkelijker te hanteren maakt. Voor het portafilter worden drie verschillende filterinzetstukken geleverd. Je kunt dus kiezen of je één of twee kopjes wilt brouwen.

Het derde inzetstuk is geschikt voor de praktische E.S.E.-pads, die eenvoudig in de machine worden gestoken en zorgen voor een snel koffiegenot. De wisselplaten kunnen eenvoudig worden vervangen door een enkele beweging. Het portafilter is stevig verankerd in de machine met een bajonetslot.

Een stevig gewicht van 3,6 kg zorgt ervoor dat de machine altijd stevig op het oppervlak staat.

De watertank van de DeLonghi ECOV 311.GR espressomachine is royaal bemeten met 1,4 liter. Zo kun je meerdere kopjes koffie achter elkaar zetten zonder dat je water hoeft bij te vullen. Het apparaat is ook uitgerust met een waterniveau-indicator. U kunt altijd zien hoeveel water er nog in de machine zit. Het waterreservoir kan eenvoudig worden verwijderd voor reiniging.

Zoals alle portafiltermachines druipt ook dit apparaat een beetje. De druppels worden echter verzameld in een lekbak. Deze kom en de watertank kunnen eenvoudig worden verwijderd.

Aangenaam valt ook de rust Voer het apparaat uit. Het apparaat heeft ook een automatische uitschakeling. Als de espressomachine langer dan 9 minuten inactief blijft, schakelt deze automatisch uit. Dit kan energie besparen.

Verder biedt deze automatische uitschakeling ook veiligheid als je na gebruik vergeet het apparaat uit te zetten. Een praktische verwarmde plank voor de kopjes is een ander mooi detail dat de DeLonghi ECOV 311.GR espressomachine tot een heel bijzonder apparaat in zijn soort maakt.

Eenvoudige bediening voor beginners

De DeLonghi ECOV 311.GR espressomachine is eenvoudig te bedienen met de duidelijke bedieningsknoppen aan de voorkant van het apparaat. De keuze van de juiste gemalen koffie en de perfecte druk waarmee het espressopoeder met de tamper wordt geperst, maken een groot verschil voor het resultaat. De machine biedt echter alle technische vereisten die nodig zijn om een goede espresso te zetten.

Watertemperatuur en -druk zijn perfect op elkaar afgestemd en met het melkschuimmondstuk staat niets heerlijk melkschuim in de weg, dat in een mum van tijd kan worden bereid.

De meeste klanten waarderen ook dat de machine kan worden gebruikt met zowel gemalen koffie als E.S.E. pads. Vooral als beginner is het prettig om terug te kunnen vallen op de praktische pads als het snel moet gaan.

Voor- en nadelen van de DeLonghi ECOV 311.GR espressomachine

Voordelen

 • Eersteklas optiek
 • Veel accessoires
 • Mogelijkheid om pads te gebruiken
 • Eenvoudig in gebruik
 • Snel opwarmen
 • Hoge druk
 • Eenvoudige reiniging
 • Met tamper en bekerbak

Nadelen

 • Portafilter ziet er een beetje goedkoop uit
 • Lagere temperatuurstabiliteit door het thermoblock-systeem
 • Plastic melkopschuimer

Resultaat

Thuis genieten van originele espresso in de portafiltermachine is een luxe die je je kunt veroorloven met de DeLonghi ECOV 311.GR espressomachine. Vergeleken met de door ons gepresenteerde apparaten wordt de machine aangeboden tegen een goede prijs-prestatieverhouding en overtuigt met een volwassen technologie.

In slechts twee minuten is de machine klaar voor gebruik en bouwt een druk op van 15 bar, waarmee u een smakelijke espresso kunt bereiden. Ook extra’s zoals een melkopschuimmondstuk, een tamper en een kopjeswarmer maken deel uit van dit apparaat.

Eenvoudige bediening en relatief goede resultaten dragen ertoe bij dat klanten tevreden zijn met dit apparaat. De succesvolle look in retro-stijl en een goede kleurselectie zijn verdere voordelen van het apparaat. Voor iedereen die zichzelf en zijn gasten wil verwennen met lekkere espresso, is dit apparaat een budgetoptie.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld met 3,5 sterren

€162,52


 • DeLonghi ECOV 311.GR
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


Een moderne portafilter machine in retro design voor een uitstekende prijs van 162,52 € te koop bij Amazon