Is een portafiltermachine voor op kantoor de moeite waard?

Vaak zijn het juist de kleine voorzieningen die zorgen voor tevreden medewerkers op kantoor. Een espressomachine wordt meestal gewaardeerd door het personeel, omdat het de mogelijkheid biedt om te genieten van een koffie van hoge kwaliteit zonder het kantoor te hoeven verlaten.

Tegelijkertijd is de portafiltermachine ook ideaal om klanten en gasten op kantoor een verse espresso aan te bieden. Vergeleken met een eenvoudige filterkoffie drukt de espresso elegantie en professionaliteit uit.

Binnenkort:

  • Of een portafiltermachine beter geschikt is voor uw eigen kantoor dan een ander apparaat voor koffiebereiding, hangt af van de smaak van de medewerkers. Een enquête geeft duidelijkheid.
  • Portafiltermachine of volautomatische koffiemachine: Weeg de voor- en nadelen zorgvuldig af voordat u koopt.
  • Welke portafiltermachines zijn het meest geschikt voor op kantoor? Grootte en gebruiksgemak zijn belangrijk.

Is de portafiltermachine de juiste optie voor op kantoor?

Siebtraegermaschine Buero

In Duitsland zijn er veel espressodrinkers en ook medewerkers op kantoor nemen graag de hele dag koffiepauzes. Daarom besluiten steeds meer bedrijven om een portafiltermachine aan te bieden waarmee de medewerkers Espresso of een Cappuccino waarvan de kwaliteit net zo goed is als in een café.

Traditioneel stond er op zijn best een filterkoffiemachine op kantoor. Maar de werknemers van vandaag verwachten meestal meer. Zelfs thuis worden filterkoffiemachines vervangen door modernere apparaten, dus werknemers op kantoor verwachten duidelijk meer.

In dit opzicht kan een portafiltermachine een uitstekende keuze zijn. Goede koffie motiveert medewerkers en zorgt voor een aangenamere werksfeer. Daarom is de aanschaf van een goede portafiltermachine gerechtvaardigd.

Een andere optie is een volautomatische koffiemachine, waar met een druk op de knop verschillende drankjes kunnen worden gekocht. Zo is het voor de werkgever vaak moeilijk om te beslissen of een volautomatische machine of een portafiltermachine het personeel meer plezier zou geven.

Eerst en vooral hangt het ervan af of werknemers hun koffie op een eenvoudige manier willen krijgen, of liever iets meer moeite willen doen om het voor te bereiden om een drankje van hogere kwaliteit te krijgen.

Een goede portafiltermachine gaat gepaard met wat aanschafkosten. U moet weten wat het kantoorpersoneel ervan vindt voordat u koopt. Want de extra bedrijfskosten zijn alleen de moeite waard als de aanschaf ook door de medewerkers gewenst is. Het beste is om het personeel direct te vragen of een portafiltermachine of liever een volautomatische koffiemachine gewenst is.

Portafiltermachine of volautomatische koffiemachine – Wat zijn de verschillen?

Espressomachines voor op kantoor
De selectie van geschikte apparatuur voor het kantoor is groot

Als het gaat om de kwaliteit van de koffie, zijn portafiltermachines onverslaanbaar. U kunt een uitgebalanceerd koffiearoma , omdat het niet tot stand komt met een andere bereidingswijze.

Tegenwoordig zijn de meeste portafiltermachines ook uitgerust met een melkopschuimer, dus er is een keuze in de bereiding van de dranken. Van sterke, zwarte espresso of ristretto tot romige cappuccino of een milde latte macchiato, de juiste koffie kan gemakkelijk worden bereid voor elke smaak.

Het vergt echter ook oefening om een goede espresso te bereiden. Allereerst moeten espressobonen vers gemalen worden in het portafilter. Het koffiepoeder wordt vervolgens gemanipuleerd in het portafilter, dat uiteindelijk in de espressomachine wordt gehaakt.

Als een drankje met melkschuim gewenst is, moet de melk ook in een kan onder de stoomplant worden geschuimd. Elke drank vereist verschillende stappen die tijdrovend zijn en een beetje oefening vereisen. Ook de verzorging en reiniging van de portafiltermachine zijn complexer dan bij de volautomatische koffiemachine.

Met volautomatische koffiemachines is daarom een bijzonder snelle koffieaankoop mogelijk. Meestal kunnen met een druk op de knop een paar verschillende drankjes worden opgeroepen.

In volautomatische koffiemachines is een molen geïntegreerd, zodat de volledige koffiebereiding van de boon tot de afgewerkte drank automatisch verloopt. In minder dan een minuut kan de koffie klaar zijn. We gaan hier naar nog enkele voordelen van een volautomatische koffiemachine im kantoor.

Hoe verhouden de kosten zich tot elkaar?

Kies je voor een portafiltermachine, dan zul je tegelijkertijd ook een espressomolen moeten kopen. Voor een mid-range portafiltermachine en de koffiemolen, de Aanschafkosten rond de 2.000 euro. Hiervoor krijg je een machine met melkopschuimer.

Volautomatische koffiemachines zijn meestal goedkoper in aanschaf. Voor ongeveer $ 1.000 kun je een goed apparaat krijgen dat tal van opties biedt. De onderhoudskosten zijn voor beide apparaten ongeveer gelijk.

De portafiltermachine heeft echter iets minder koffiepoeder nodig. Voor een kopje koffie uit de volautomatische machine heb je ongeveer 11 gram koffie nodig, terwijl voor de espresso uit de portafiltermachine slechts 8 gram nodig is.

Voor welke kantoren zijn portafilter machines geschikt?

Portafilter machine Kantoor waarvoor kantoren

Een portafiltermachine is een verrijking voor de directievloer in middelgrote en grote bedrijven. Het biedt niet alleen een koffie van hoge kwaliteit voor de leidinggevenden, maar zorgt ook voor een goede indrukals klanten vermaakt moeten worden.

De smaak en geur van espresso uit de portafiltermachine wordt nu geassocieerd met hoge kwaliteit. Als er een goede espresso wordt geserveerd, geeft dit indirect ook de kwaliteit van het bedrijf aan.

Portafilter machines zijn over het algemeen het meest geschikt voor kleinere kantoren met een klein aantal medewerkers. Je hebt enkele minuten nodig om een espresso te bereiden met de portafiltermachine.

Dit geldt vooral als melkschuim ook gewenst is. Daarom kunnen in grote kantoren met veel werknemers snel wachttijden bij de espressomachine optreden. In grote kantoren biedt een volautomatische koffiemachine daarom een efficiëntere oplossing voor het leveren van koffie aan het personeel.

In het grote kantoor is ook een andere oplossing denkbaar. Naast een volautomatische koffiemachine voor een snelle koffieaankoop kan een kleine portafiltermachine worden ingesteld.

Zo hebben uw medewerkers de keuze om met een druk op de knop snel een koffie te halen, of een espresso uit het portafilter te halen.

Belangrijke criteria bij de aanschaf van de portafilter machine voor op kantoor

Portafilter Machine Office Aankoopcriteria

Als u investeert in een portafiltermachine voor op kantoor, moet u de nadruk leggen op een duurzaam, robuust model dat op lange termijn bestand is tegen een hoge dagelijkse espressobereiding. Daarom moet u altijd belang hechten aan een model van hoge kwaliteit en eventueel een machine kiezen uit de cateringbenodigdheden, die is ontworpen voor continu gebruik.

Het wordt aanbevolen om een portafiltermachine te kiezen die is uitgerust met een stoominstallatie voor het opschuimen van melk. Zo kun je medewerkers in staat stellen om ook dranken met melk, zoals cappuccino, of zelfs een cacao bereiden.

Heet water kan meestal ook via de stoomplant worden afgevoerd, zodat thee op verzoek ook kan worden toegediend.

Er zijn portafiltermachines met een enkel circuit en met een systeem met twee circuits. De apparaten met tweecircuitsystemen zijn duurder, maar ook efficiënter.

Met hen is het mogelijk om espresso en stoom tegelijkertijd te verwijderen. Hierdoor kan de gebruiker melk opschuimen terwijl hij wacht tot de espresso in het kopje loopt. Hierdoor kan tijdwinst worden gerealiseerd, waardoor gebruikers minder tijd aan de portafiltermachine besteden.

Als u een portafiltermachine op kantoor installeert, is het uw doel om uw medewerkers een hoge koffiekwaliteit te bieden. Daarom moet de machine ook de beste basisvoorwaarden hebben voor hoge kwaliteit.

Dit omvat een brouwdruk van ten minste 9 bar, evenals een constante brouwtemperatuur van ongeveer 92 graden Celsius.

De Bruikbaarheid is een belangrijk aspect van de portafilter machine voor op kantoor. Hoe meer functies de portafiltermachine automatisch kan uitvoeren, hoe minder knowhow er nodig is voor de gebruiker. Daarom is het logisch om te vertrouwen op een portafiltermachine met vooraf ingestelde instellingen, waarbij de bediening eenvoudig is.

Last but not least moet er ook aandacht worden besteed aan de voetafdruk. Als er weinig ruimte is voor de portafiltermachine in het kleine kantoor, kunt u ook compacte apparaten vinden, die hoge prestaties bieden. Opgemerkt moet worden dat u naast het portafilter een espressomolen moet instellen.

Maak veeleisende medewerkers blij met een portafiltermachine

Volgens een onderzoek van Indeed voorziet elke tweede baas in Duitsland zijn werknemers al van gratis koffie op het werk. Daarom is een hoogwaardig apparaat voor koffieproductie ook een van de voordelen die werknemers op kantoor willen, zoals het onderzoek aantoont.

Met een portafiltermachine kunt u ook tevreden stellen van veeleisende medewerkers en zorgen voor optimaal koffiegenot op kantoor. Tegelijkertijd is een espresso uit de portafiltermachine ook een elegante oplossing wanneer een klant koffie aangeboden krijgt.