Groene koffie – wat zorgt het ervoor dat je gewicht verliest? De beste info

Afvallen met koffie? Hoe dit mogelijk moet zijn en welke krachten er in de “groene koffie” zitten, lichten we in dit artikel uit. We laten je zien hoe deze iets andere vorm van koffie je kan helpen gewicht te verliezen en hoe je het op de juiste manier kunt gebruiken.

Ondertussen bewijzen een aantal studies uitgevoerd en gepubliceerd op internet dat groene koffie een positief effect heeft op een afslankdieet en bevestigt het mogelijke gewichtsverlies.

Groene koffieboon extract belooft snel gewichtsverlies en verkoopt daarom goed. Het wondermiddel voor gewichtsverlies, oorspronkelijk uit de VS, verovert sinds eind vorig jaar de Europese markt.

groene koffieboon
Helpen de kleine groene koffiebonen je echt om af te vallen?

Groene koffie – een voedingssupplement voor afslanken

Om het meteen vanaf het begin te zeggen: afvallen met groene koffie werkt echt. Een studie uit Pennsylvania bewijst dat een groep van verschillende mensen, licht overgewicht zonder hun eetgewoonten te veranderen, binnen 5 maanden acht kilogram gewicht had verloren. Dit komt overeen met een gemiddelde waarde van ongeveer 10 procent. Dit onderzoek werd uitgevoerd met 16 proefpersonen.

Het grootste onderzoek tot nu toe naar afvallen met groene koffie werd uitgevoerd door de Amerikaanse televisie. Als onderdeel van een eigen show testte een omroep het voedingssupplement op 100 deelnemers.

Het resultaat van de test is overtuigend: de deelnemers, die gedurende een periode van 14 dagen dagelijks groene koffie-extract namen, verloren gemiddeld ongeveer 1 kilo lichaamsgewicht.

Wat zijn groene koffiebonen?

Groene koffiebonen zijn ongebrande koffiebonen. Omdat ze zeer discreet van smaak zijn, zijn sperziebonen niet vergelijkbaar met gebrande koffiebonen.

Het branden van koffiebonen vernietigt veel waardevolle ingrediënten. Groene koffiebonen bevatten deze voedingsstoffen in onveranderde concentraties. Sommige ingrediënten in groene koffiebonen ondersteunen de afbraak van lichaamsvet. Dat is de reden waarom steeds meer mensen die eindelijk willen afvallen zich wenden tot groene koffie.

Al vele decennia komen er steeds weer nieuwe afslankpillen op de markt en verdwijnen meestal net zo snel. Vaak blijken hulpmiddelen voor gewichtsverlies, die in eerste instantie veelbelovend lijken, vroeg of laat een mislukking te zijn. Zelfs eetlustremmers die zijn gemaakt van stoffen met bekende werkingsmechanismen en op de markt zijn gebracht, blijken achteraf gezien niet effectief te zijn.

In groene koffiebonen werkt het ingrediënt chlorogeenzuur. Dit waardevolle ingrediënt gaat grotendeels verloren bij het branden van koffiebonen. Ongebrande groene koffiebonen bevatten daarentegen chlorogeenzuur. Dit actieve ingrediënt wordt ook aangetroffen in andere planten, bijvoorbeeld in Brandnetels, artisjokken en aardappelenbevatten.

Chlorogeenzuur in groene koffiebonen om de vetproductie in het lichaam te stoppen

Laboratoriumexperimenten op muizen hebben aangetoond dat het actieve ingrediënt chlorogeenzuur in groene koffiebonen in hoge concentraties in staat is om die enzymen in het lichaam te remmen die vet en suiker omzetten in vet. Bij mensen wordt ook gezegd dat chlorogeenzuur voorkomt dat de bloedsuikerspiegel snel stijgt na een maaltijd en vet in het lichaam wordt opgeslagen.

Toch zijn er ook verschillende meningen over chlorogeenzuur, zoals duidelijk wordt beschreven in deze video.

Zoals u kunt zien, is de mening niet duidelijk. Omdat het echter een natuurlijk product is, dat vergelijkbaar is met ongebrande koffie, is er niet veel te zeggen tegen het gewoon zelf uitproberen van de eigenschappen van groene koffie. U moet echter uw verwachtingen bijstellen en een mogelijk gewichtsverlies holistisch benaderen en vooral vanuit het oogpunt van gezondheid.

Inname van groene koffie

Groene koffiebonen
Groene koffiebonen voor verwerking

Groene koffie is niet, zoals de naam al doet vermoeden, een koffiedrank. Ongebrande koffiebonen smaken onaangenaam zuur. Deze smaak zou verder worden versterkt door de bonen te malen en te brouwen met heet water.

Groene koffiebonen hoeven niet individueel te worden gedeponeerdIk zou de commissaris willen vragen of hij bereid is het voorstel van de Commissie over te nemen. Het actieve ingrediënt wordt te koop aangeboden in de vorm van groene koffiecapsules of als poeder. Groene koffie is heel gemakkelijk in te nemen. Groene koffiecapsules worden in hun geheel doorgeslikt met water.

In de regel worden twee koffiecapsules per persoon per dag ingenomen. Bij het afvallen met groene koffie hoeft het vorige dieet niet per se veranderd of uitgeoefend te worden. Extra lichaamsbeweging en een gezond dieet hebben echter een positief effect op gewichtsverlies.

Omdat in de studies die tot nu toe zijn uitgevoerd met groene koffie met groene koffie, de proefpersonen hun dieet of hun dagelijkse routine mochten veranderen, werden onbevooroordeelde resultaten bereikt, die het gemiddelde verlies van lichaamsgewicht laten zien.

Op internet zijn verschillende ervaringsrapporten over groene koffiecapsules te vinden, waarin mensen hun successen beschrijven bij het afvallen met groene koffie. Het meeste gewicht werd verloren in periodes waarin mensen die wilden afvallen bijzonder hoge doses groene koffie hadden ingenomen.

We raden deze groene koffiecapsules aan:

SOLVISAN SLIM BRN met groene koffie, gember, guarana, groene thee, mate, acai - 90 capsules

SOLVISAN SLIM BRN met groene koffie, gember, guarana, groene thee, mate, acai – 90 capsules

24,90

bij de hand


op 27 oktober 13:19

Cafévorm of groene koffie?

Groene koffiebonen worden ook aangeboden onder de handelsnaam Cafeform als een stok gevuld met poeder. Cafeform is een poeder. Het wordt opgelost in water en gedronken. Een Frans bedrijf adverteert Cafeform als een wondermiddel voor het verliezen van gewicht. Helaas is Cafeform in dit geval een ineffectief product.

Cafeform is een negatief voorbeeld van klanten rip-off. Wie er iets van begrijpt en de verpakking van Cafeform bekijkt, realiseert zich al snel dat dit vermeende wonderwapen om af te vallen niet voldoet aan wat de reclame belooft. De ingrediënten van 3900 mg op de verpakking zijn 100 procent vulstoffen, zoals acaciavezels.

Een actief ingrediënt dat daadwerkelijk wordt verkregen uit groene koffie-extract is alleen aanwezig met 390 mg in cafévorm. Deze concentratie is echter veel te laag om het gewenste effect te bereiken.

Nog meer feiten lees je bij Wunderweib.

Welke bijwerkingen kunnen optreden?

Over het algemeen zijn groene koffiebonen gewoon koffie, die dezelfde bijwerkingen en effecten heeft als conventionele koffie. Koffie heeft een verscheidenheid aan nuttige, maar ook schadelijke ingrediënten.

Cafeïne is bijvoorbeeld een schadelijk ingrediënt omdat het de bloeddruk kan verhogen, slapeloosheid kan bevorderen en de nervositeit kan verhogen. Groene koffie bevat echter een veel kleinere hoeveelheid cafeïne dan gebrande koffiebonen. 125 ml filterkoffie (1 kopje) bevat ongeveer 100 mg cafeïne. 300 mg groene koffie-extract bevat slechts ongeveer 25 mg cafeïne.

Een weinig bekend effect van gebrande koffie is dat het mogelijk het homocysteïnegehalte verhoogt. Een verhoogd homocysteïnegehalte wordt beschouwd als een belangrijke risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Deze bijwerking zou ook chlorogeenzuur bevatten. Dit is echter alleen relevant als de geconsumeerde hoeveelheid ver boven de aanbevolen dagelijkse inname ligt.

Voor- en nadelen van groene koffie

Voordelen

  • Vertraagt de ontwikkeling van hongergevoelens en voorkomt zo de inname van extra calorieën via snacks
  • Chlorogeenzuur in combinatie met nog eens 18 aminozuren in groene koffiebonen vermindert het aandeel bloedvet
  • Chlorogeenzuur voorkomt de opname van suiker in het bloed

Nadelen

  • Mogelijke bijwerkingen zijn nog niet onderzocht
  • Hoge prijs
  • Duurzame resultaten zijn niet duidelijk beschikbaar ondanks veelbelovende studies

Resultaat

De groene koffieboon heeft tot nu toe in studies bewezen dat het kan helpen bij gewichtsverlies. De inname in capsule- of poedervorm is gemakkelijk te doseren en heeft nauwelijks bijwerkingen. In alle pogingen tot gewichtsverlies bereiken degenen die sporten en een gezond dieet volgen hun doelen sneller. Je moet het onderwerp dus holistisch benaderen.

Dat groene koffie het nieuwe wonderwapen bij uitstek moet zijn, moet kritisch en met het nodige realisme worden bekeken.