Eureka Mignon MCI EspressoMolen Beoordeling

Update 03/: Met de Eureka Specialità is er een nieuw verbeterd model.

De Eureka Mignon MCI koffiemolen is te zien in veel barista opstellingen. Het kan bijna worden omschreven als een klassieker voor het malen van koffiebonen voor de portafiltermachine. De uitstekende grinder en de solide constructie op een relatief klein formaat overtuigen zowel beginners als gevorderden. We hebben deze espressomolen hier van dichterbij bekeken.

Eureka Mignon MCI koffiemolen: Een topmodel met een ongewone uitstraling

Eureka Mignon MCI
De hoogwaardige Eureka Mignon MCI espressomolen is precies goed voor ambitieuze barista’s.

De Eureka koffiemolen is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je kunt kiezen tussen een stoer chroom en tal van interessante kleuren. De solide aluminium en roestvrijstalen behuizing en robuuste bedieningselementen zijn ontworpen voor functionaliteit. Door zijn hoekige en smalle ontwerp kan het eenvoudig worden geïntegreerd in verschillende espressomachine-opstellingen.

De bonencontainer heeft een Capaciteit van 250 gram en is gemaakt van kunststof. De container kan worden afgesloten met een metalen rail om het aroma te behouden. De schuifregelaar wordt afgesloten met een schroef. De container kan ook gemakkelijk worden verwijderd, zodat deze goed kan worden gereinigd.

Het apparaat staat op vier rubberen voetjes, die bijdragen aan een veilige standaard en tegelijkertijd de trillingen absorberen tijdens het gebruik van de koffiemolen.

De installatie van de molen draagt ook bij aan lage trillingen. Dit is met een speciale 4-punts ophanging zodat de molen zo stil mogelijk draait. Zo kun je ’s ochtends vroeg verse koffie malen zonder huisgenoten te storen door het lawaai.

Deze bevestigingsmethode helpt ook om de molen gemakkelijk schoon te maken. U kunt de molen verwijderen en grondig reinigen zonder de instellingen te verliezen die u al hebt gemaakt.

De koffiemolen is voorzien van een haak voor portafilters. Deze haak kan in hoogte worden versteld, zodat u ook portafilters kunt vullen, die bijzonder hoog zijn. Dit apparaat bespaart één bewerking bij het bereiden van koffie voor de portafiltermachine.

De hoogwaardige Eureka Mignon MCI espressomolen is precies goed voor ambitieuze barista’s.

Koop hier bij Coffee Circle

Specificaties

 • Materiaal behuizing: verchroomde aluminium drukbehuizing, de basis is gemaakt van kunststof (met rubberen voetjes)
 • Gewicht: 5 kg
 • Afmetingen (B × H × D) [mm]: 110 × 320 × 170 (met 250 g bonencontainer)
 • Voedingsaansluiting: 230 V, Schuko-stekker (permanent geïnstalleerde kabel)
 • Motortype &snelheid: Directe aandrijving, met overbelastingsbeveiliging, 1350 tpm.
 • Motorvermogen: 225 W
 • Schijfslijpcapaciteit: 4 kg/h
 • Slijpgradaties: traploos instelbaar via een gekartelde schroef aan de bovenkant van de molen
 • Diameter slijpschijf: 50 mm
 • Bean Container Materiaal: Plastic
 • Capaciteit bonencontainer: 250 g, alternatief 500 g

Hier vindt u de gebruikershandleiding van de Eureka Mignon MCI

Technische kenmerken van de Eureka Mignon MCI koffiemolen

De molen is grotendeels verantwoordelijk voor de kwaliteit van het koffiepoeder. Daarom ligt bij het kopen van een koffiemolen de focus vooral op dit onderdeel. Het Eureka-model is uitgerust met een 50 mm stalen schijfslijper waarmee de koffiebonen betrouwbaar worden geplet.

De schijvenslijper bestaat uit twee schijven die in tegengestelde richting draaien. De koffiebonen komen tussen de twee bewegende plakjes en worden verwerkt tot poeder. In dit model zijn de slijpschijven gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, dat bijzonder duurzaam is.

Niet elk type koffie vereist dezelfde korrelgrootte van de gemalen koffie. Daarom kun je ook de maalgraad van de Eureka koffiemolen aanpassen, zodat je het koffiepoeder zo fijn kunt malen als je wilt. Voor dit doel is er een draaiknop op het apparaat, waarmee de mate van slijpen eenvoudig en oneindig kan worden aangepast.

De traploze afstelling is handig als het gaat om fijnafstelling. Als u echter vaak schakelt tussen grovere instellingen, bijvoorbeeld voor filterkoffie end espresso, dus het kan moeilijk zijn om een exacte instelling te vinden.

Het verschil in de mate van slijpen is te wijten aan het feit dat de slijpschijven op verschillende afstanden van elkaar kunnen worden aangepast. Hoe dichter de twee omhulsels bij elkaar liggen, hoe fijner het koffiepoeder wordt.

De twee slijpschijven van dit apparaat bewegen met ongeveer 1350 omwentelingen. Deze snelheid is relatief laag, wat betekent dat er weinig warmte wordt gegenereerd bij het malen van de koffie. Dit behoudt het aroma, dat kan worden beschadigd door overmatige warmteontwikkeling. Voor het huishouden is de snelheid ook voldoende om kleine hoeveelheden koffiepoeder snel te malen.

Bij de Eureka Mignon MCI koffiemolen kan de maaltijd ook worden aangepast. Hiervoor zit er een knop aan de zijkant van de machine waarmee je de timer in werking kunt stellen. De gewenste maaltijd wordt dan op de klok ingesteld en de machine stopt automatisch met malen aan het einde van deze tijd.

Maar het is ook mogelijk om de koffiemolen zonder de timer te laten draaien. In dit geval schakelt het uit wanneer het portafilter wordt verwijderd. Dit zit op een contactpunt. Als het contact nu wordt onderbroken door verwijdering, schakelt de molen uit.

Video: Overzicht van de beste espressomachines

In deze video kunt u zien hoe goed dit model zich verhoudt tot andere apparaten

Voor wie is de Eureka Mignon MCI koffiemolen geschikt?

De Eureka Mignon MCI koffiemolen is duidelijk ontworpen voor thuisgebruik. De slijpsnelheid is te laag voor professioneel gebruik in de gastronomie. Degenen die echter meer belang hechten aan een eersteklas bereiding van espresso en koffie thuis, doen een goede aankoop met dit apparaat.

De korrelgrootte is perfect aan te passen, zodat je optimaal gemalen koffie voor espresso kunt bereiken. Met een prijs van ruim 300 euro zit deze koffiemolen in het hogere prijssegment. Vanwege de uitstekende prestaties, solide afwerking en lange levensduur is dit model echter zijn prijs waard. Als u op zoek bent naar goedkopere modellen om aan de slag te gaan, vindt u ze in vergelijking bij de espressomolens.

Voor- en nadelen van de Eureka Mignon MCI koffiemolen

Voordelen

 • Hoogwaardig materiaal en uitstekende afwerking
 • Zeer lage statische lading
 • Maalgoed is homogeen
 • Zacht slijpen bij lage temperatuurontwikkeling
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Rustig lopen

Nadelen

 • Moeilijk om te schakelen tussen slijpkwaliteiten
 • Maalgoed kan klonteren
 • Hoge aanschafprijs

Veelgestelde vragen

Sluit het deksel van de bonencontainer goed af?

Het deksel van de bonencontainer sluit goed en wordt afgesloten met een metalen rail, die met een schroef op zijn plaats wordt gehouden. Hoewel er geen rubberen afdichting is, dringt er weinig lucht door het deksel. Toch moeten de koffiebonen liever vers worden bijgevuld en niet te lang in de container blijven liggen.

Welk portafilter past onder de Eureka Mignon MCI koffiemolen?

In principe passen alle portafilters van de gangbare machines onder de koffiemolen van Eureka. De haak voor het portafilter kan met dit apparaat naar beneden worden verplaatst als u een zeer hoog portafilter heeft. Daarom zijn er nauwelijks portafilterdragers die ongeschikt zijn voor deze koffiemolen.

Wat voor soort molen heeft de Eureka Mignon MCI koffiemolen?

De koffiemolen van Eureka is voorzien van een schijvenmolen. De slijpschijven zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal.

Voor wat voor koffie is de Eureka Mignon MCI koffiemolen geschikt?

De Mignon MCI is geschikt voor alle gangbare soorten koffie. De maalgraad van deze machine is instelbaar zodat je zowel fijne als grofkorrelige koffie kunt malen. Het apparaat wordt echter voornamelijk gebruikt om espresso te malen, die wordt bereid in een portafiltermachine.

Hoeveel maalgraden zijn er bij deze koffiemolen?

De Eureka Mignon MCI koffiemolen is oneindig af te stellen, zodat de korrelgrootte van het koffiepoeder heel precies bepaald kan worden. Het kan echter moeilijk zijn om een maalniveau aan te passen na het wijzigen van de korrelgrootte.

Resultaat

De Eureka Mignon MCI koffiemolen is een idealehet is een apparaat voor iedereen die graag thuis espresso, koffie of andere Italiaanse koffiespecialiteiten bereidt en veel belang hecht aan de kwaliteit en versheid van het koffiepoeder. De machine is visueel aantrekkelijk en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ook overtuigend is de rustige run, die het mogelijk maakt om op elk moment koffie te malen zonder huisgenoten te storen.

Het maalproces is zacht door de lage warmteontwikkeling en de smaak en het aroma van de koffie blijven onvervalst. U kunt afstemmen op perfectie om de perfecte espresso voor u te maken. De aanschafprijs van het apparaat is goed voor het aanbod, want dit is een van de hoogwaardige koffiemolens.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€328,00


 • Eureka Mignon MCI
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 29,

 • Laatst herzien: maart 29,


Een prachtige molen met geweldige timerfunctie. Zeer hoge kwaliteit en volledig aanbevolen voor fijnproevers voor slechts 349,- € bij Coffee Circle.