Gastroback 42612 Espressomachine Beoordeling

Update 10/2019: Goedkopere identieke machine van Sage beschikbaar

Update 08/2016: nieuw 2016 GS model

Update 10/2019: Sage Appliances SES875 – identieke, goedkopere machine

Sinds kort is er een ander model van de bekende espressomachine in omloop. De Sage Appliances SES875 “The Barista Express”. Het is verkrijgbaar tegen een lagere prijs en, volgens de mening van klanten, identiek aan het hier gepresenteerde apparaat.

Sage Appliances espressomachine

U kunt deze machine hier krijgen:

Koop hier bij Amazon.de


Update 08/2016: De herziene GS-versie van Gastroback 42612

De klassieke espressomachine Gastroback 42612 Advanced Pro G is volledig herzien. In het bijzonder werd rekening gehouden met de wensen van de klant om de reeds bekroonde machine te perfectioneren. Met het model 42612 S Design Espresso Advanced Pro GS is dit volledig succesvol geweest.

Gastroback 42612 S Recensie
Het nieuwe 2016-model is op veel manieren verbeterd

Koop hier bij Amazon.de

Belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de voorganger

Het ontwerp en de afmetingen van de twee machines zijn enigszins veranderd. Terwijl in de pro G de koffiebonencontainer vierkant is en slechts 200 gram bonen bevat, bevat de container in de pro GS 250 gram bonen en is rond.

De brouwgroep wordt actief verwarmd bij de opvolger en een PID-controller bewaakt de watertemperatuur tot op zekere hoogte. Voor Café Americano werd een warmwaterfunctie geïntegreerd en werd de melkschuimpot voorzien van een thermometer.

De bediening is voor beide modellen gelijk gebleven. De smaak wint door de actief verwarmde brouwgroep en de PID-regelaar.

Ontwerp en uitrusting van de Gastroback 42612 S Design Espresso Advanced Pro GS

Als u de machine voor u ziet, is het eerste wat u opvalt de nobele, hoogwaardige metalen behuizing gemaakt van spuitgieten. Bovenop de behuizing zit de ronde bonencontainer van 250 gram. In het midden van het regelelement bevindt zich een manometer, die fungeert als een regelelement voor de optimale brouwdruk.

Links van de manometer zitten de knoppen voor het programma en de knoppen voor één of twee kopjes. Twee LED’s geven aan of de machine gereinigd moet worden of dat de waterdampfunctie actief is. Rechts van de manometer bevinden zich de startknop, de knop voor de gewenste hoeveelheid koffie en de instelling voor het type filter.

De slijpgraad kan worden gewijzigd op een zijdelings liggend wiel terwijl de molen draait. Enkelwandige scherminzetstukken of dubbelwandige scherminzetstukken kunnen worden gebruikt.

Voor beginners met de portafiltermachine zijn de dubbelwandige scherminzetstukken geschikt, omdat ze het water langzamer door de koffie leiden en zorgen voor een goede smaak en goede crema.

De enkelwandige schermdrager is geschikt voor mensen die zelf willen uitproberen welke instellingen worden gebruikt om de beste espresso te krijgen.
Een geïntegreerde conische molen heeft 18 maaltrappen. De hoeveelheid koffie kan worden aangepast. De brouwgroep wordt actief verwarmd en levert altijd de ingestelde watertemperatuur.

Voor een optimale druk is de Gastroback 42612 S uitgerust met een Italiaanse espressopomp van Ulka, die een druk tot 15 bar aankan. De machine wordt verwarmd met een thermoblock verwarmingssysteem, wat zorgt voor een snelle inbedrijfstelling na het inschakelen.

Een watertank van twee liter en een melkschuimkan met geïntegreerde thermometer ronden de apparatuur rond de machine af.

Omgaan met de Gastroback 42612 S

De bijgevoegde gebruiksaanwijzing legt de individuele functies van de machine goed uit en de Gastroback kan bijna intuïtief worden bediend. Nadat water en koffiebonen zijn gevuld, start u de machine en laat u deze op bedrijfstemperatuur komen. Dat de juiste temperatuur is bereikt, is te zien aan de verlichting van de toetsen.

Met een paar eenvoudige stappen wordt de doseerinstelling aangepast, een druk op de knop past zich aan het gebruikte portafilter aan en met een andere druk op de knop kan de instelling op een of twee kopjes worden ingesteld. Bij automatische aanpassing wordt het ingebrachte portafilter naar voren geduwd. De gewenste hoeveelheid koffiepoeder komt automatisch in het portafilter. Als u uzelf wilt doseren, wordt het portafilter onder de microschakelaar geduwd totdat de hoeveelheid die u wilt ontvangen in het portafilter zit.

Bij de maaltijdstation is er een tamper waarmee het koffiepoeder in de zeef wordt geperst. Dit werkt direct op de machine of met een verwijderde tamper.

Als het koffiepoeder in het portafilter wordt geperst en het overtollige koffiepoeder van de rand wordt verwijderd, wordt het portafilter onder de zetkop geplaatst. Het aantal kopjes wordt ingesteld op de programmaselectieknop. Je hebt de keuze tussen één en twee kopjes espresso. Een dubbele espresso kan worden gezet.

Als u geen gebruik wilt maken van de automaat, drukt u op de knoppen voor de afzonderlijke kopjes totdat de gewenste hoeveelheid espresso is gezet.

Wil je zelfstandig experimenteren, met welke maalgraad en welke zetdruk je je persoonlijk beste espresso krijgt, dan helpt een blik op de manometer. De manometer geeft aan hoe snel het water door de koffie loopt.

Malen, druk en koffie hebben invloed op de smaak en de doorlooptijd. De manometer geeft aan of er iets veranderd moet worden. Wat er precies moet veranderen, wordt hoogstwaarschijnlijk met vallen en opstaan ontdekt.

De machine heeft een zelfreinigend programma en moet regelmatig worden ontkalkt.

Meningen van klanten over het nieuwe model

Klanten zijn tevreden over de Gastroback GS en zouden hem opnieuw kopen. De prijs-prestatieverhouding wordt als consistent beschouwd.

Op sommige plaatsen wordt een slechte afwerking van de behuizing bekritiseerd. Bovendien is volgens klanten de bediening intuïtief, maar om de perfecte espresso te krijgen, moet je oefenen en proberen. Ook de houding van het bedrijf ten opzichte van de garantie wordt bekritiseerd. Garantieclaims worden verrekend in geval van onregelmatig onderhoud.

Veelgestelde vragen over de Gastroback espressomachine

Hoeveel ml melk past er in het melkvat?

In de pot past 500ml.

Kan de machine ook gebruikt worden om een “normale” koffie te zetten?

Door meer heet water toe te voegen, kan de espresso worden uitgebreid en dus als koffie worden gedronken. Andere meningen vinden het apparaat meer geschikt voor espresso- en cappuccinoconsumptie.

Resultaat

Al met al kan gezegd worden dat alle belangrijke zwakheden van de voorganger zullen worden weggenomen. De nieuwe Advanced Pro GS is een fantastisch apparaat dat weinig ruimte inneemt dankzij de combinatie van geïntegreerde koffiemolen en espressomachine en is ook redelijk betaalbaar in het algemeen met alles wat het biedt.

We kunnen deze geweldige alles-in-één oplossing volledig aanbevelen voor slechts — €.

Koop hier bij Amazon.de


Het vergelijkingsrapport met de voorganger:

Gastroback 42612 Espressomachine Review
Unieke combinatie van koffiemolen en portafiltermachine

De Gastroback 42612 Design espressomachine Advanced Pro G is een bijzondere combinatie van een portafiltermachine met ingebouwde koffiemolen. De programmeerbare espressomachine wordt geadverteerd met een chique ontwerp, eenvoudige bediening en een onvergelijkbare koffiesmaak. We hebben verschillende bronnen en klantrecensies onderzocht om aan te tonen of de machine levert wat hij belooft.

Een bijzondere combinatie

Een eerste voordeel van de machine is de ingebouwde koffiemolen, die niet alleen de versheid van de koffie garandeert en zo de smaak verbetert, maar ook ruimte bespaart in de thuiskeuken. Daarnaast is een melkopschuimer geïntegreerd, zodat de machine een goed combinatiepakket biedt.

Vanuit de bonencontainer op het bovenste deel van de machine (capaciteit 250 g) kan de molenknop aan de linkerkant worden gebruikt om aan te passen hoe fijn de koffiebonen moeten worden gemalen. Nadat de aan/uit-knop is ingedrukt, heeft het apparaat ongeveer 5 minuten nodig om op te warmen.

De manometer geeft de opgebouwde druk aan, die tussen de 8-9 bar moet liggen voor een goede espresso.
De watertank aan de achterkant van de machine is 2 liter, maar moet relatief vaak worden bijgevuld.

Ook vermeldenswaard is de ingebouwde kopjeswarmer voor warme espressokopjes en de energiebesparende modus, die na een uur aangaat. Een nadeel van het gebruik is dat het thermoblock slechts één single-circuit systeem heeft. Dit betekent dat er maar één functie tegelijk kan worden uitgevoerd: espresso koken of het bereiden van hete stoom.

Reiniging en onderhoud

De Advanced Pro G espressomachine is, net als veel andere vergelijkbare producten, zeer onderhoudsintensief. Afhankelijk van de waterhardheid moet het apparaat elke 2-3 maanden worden ontkalkt. De machine heeft een “Clean Me” -indicator die oplichtzodra reiniging nodig is. Bij het lezen van enkele reviews valt echter op dat deze lamp vaak niet optimaal werkt. U moet dus ook regelmatig schoonmaken, ongeacht de Clean-Me-knop.

Dit is eenvoudig te doen met de Gastroback reinigingstabs 97830, of vergelijkbare drogisterijproducten, die vaak veel goedkoper zijn. Deze worden met een meegeleverde adapter in het portafilter gestoken. Het reinigingsproces begint nadat de knoppen van de machine ongeveer 5 seconden tegelijkertijd zijn ingedrukt. Over het algemeen duurt het reinigingsproces slechts 5 minuten, dus u moet deze tijd zeker om de paar weken investeren.
Bovendien moet het waterfilter in de machine regelmatig (om de 2 maanden) worden vervangen.

Noodzakelijk: Het apparaat moet elke 3 maanden worden gereinigd met een normale ontkalker. Veel van de klachten van de machine werden door Gastroback afgewezen met betrekking tot verkalkingen in de machine. In geval van slecht onderhoud van de machine vervalt elke garantie van de fabrikant.

Het zit allemaal in de mix

Natuurlijk is de perfecte espresso altijd een kwestie van smaak. Over het algemeen geldt voor deze machine het volgende: Je moet bereid zijn om te experimenteren en eventueel al wat eerdere ervaring hebben als hobbybarista. Met een beetje geduld en vallen en opstaan vindt iedereen zijn perfecte mix van malen, contactdruk en hoeveelheid water. Aangezien voor veel klanten experimenteren en uitproberen echter een aankoopbeslissing is voor een portafiltermachine en tegen een volautomatische machine, heeft deze omstandigheid geen negatieve invloed.

Functies

Voordelen

  • Molen en melkopschuimer zijn geïntegreerd
  • Uitstekende koffie in smaak
  • Goed gevoel, gemakkelijk te gebruiken
  • Aantrekkelijk design

Nadelen

  • Single-circuit systeem
  • Geen visuele indicator voor het waterniveau in de tank
  • Zeer reinigingsintensief
  • Deels slecht vakmanschap

Resultaat

Een waardevolle investering voor hobby barista’s en gevorderde spelers. De kwaliteitskoffie is altijd de prijs waard, maar er moet zorgvuldig aandacht worden besteed aan het onderhoud van de machine, zodat het koffieplezier lang meegaat.

Hier is een video over de machine: