Gaggia Accademia Koffiemachine Review Beoordeling

Aandacht: Voor deze volautomatische machine is een nieuwer model beschikbaar. Ons verslag vind je hier: Naar de Gaggia Magenta Prestige koffiemachine.

De Gaggia Accademia biedt een selectie van zeven koffiespecialiteiten die met één druk op de knop kunnen worden opgeroepen. Drankjes kunnen ook worden gepersonaliseerd met enkele instellingen, zodat u het koffieplezier kunt afstemmen op uw eigen smaak. Van sterke espresso tot romige koffiespecialiteiten met melkschuim, met deze volautomatische machine kunt u al uw koffiewensen vervullen.

Functies en kenmerken van de Gaggia Accademia koffiemachine

Gaggia Accademia volautomatische machine

De Gaggia Accademia met zijn edele roestvrijstalen voorkant en fijne koffiekwaliteit brengt Italiaanse flair naar huis.

Koop hier bij Roastmarket.de

Technische gegevens

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 1.500 watt
 • Materiaal: Roestvrij staal
 • Capaciteit watertank: 1,6 liter
 • Capaciteit koffiebonen: 300 gram
 • Afmetingen: 38,5 × 28,2 × 42,8 cm
 • Gewicht: 5 kg
 • Grinder: Keramische molen
 • Slijpgraad instellingen: 8

Hier vindt u de Duitse handleiding van de Accademia.

Uitrusting en functies

Gaggia staat voor Italiaanse kwaliteit. De ervaring van de traditionele fabrikant wordt hier overgebracht naar de volautomatische koffiemachine. Dat Design in roestvrij staal is modern en nobel, voor een volautomatische machine is dit vrij zeldzaam. De voorkant is zo gecoat dat vingerafdrukken niet zichtbaar zijn op het hoogglans oppervlak.

Dezelfde kwaliteit is ook terug te vinden in de machine. Hoogwaardige componenten zijn verwerkt en geven de Gaggia koffiemachine een lange houdbaarheid.

Keuze uit koffiedranken

Het apparaat biedt een selectie van verschillende populaire koffiespecialiteiten, die gemakkelijk toegankelijk zijn door de bijbehorende knop op het bedieningspaneel aan te raken. De knoppen zijn gelabeld in platte tekst, zodat u het gewenste recept meteen kunt vinden.

De toepassing van de volautomatische koffiemachine is eenvoudig en elk kopje slaagt met een constante kwaliteit. U kunt kiezen uit de volgende programma’s:

Beschikbare programma’s

 • Espresso
 • Caffè
 • Caffè Lungo
 • Cappuccino
 • Latte Macchiato
 • Lat
 • Schoon

Op het kleurendisplay kunt u persoonlijke instellingen op enkele van de recepten. Je kunt de hoeveelheid koffie aanpassen, maar ook het aroma, het lichaam of de temperatuur. Verder kunnen de voorbrouwfase, de melkhoeveelheid en de consistentie van het melkschuim worden aangepast. Van warme melk tot stevig, romig schuim, je kunt vier verschillende instellingen kiezen.

De Optiaroma functie zorgt ervoor dat je espresso precies naar jouw smaak kunt bereiden. De Accademia van Gaggia biedt je vijf instelmogelijkheden waarmee je de hoeveelheid koffiepoeder per kopje kunt bepalen. Zo kan de espresso ook eenvoudig worden aangepast aan de geselecteerde bonenvariëteit.

Melkschuim werkt goed

Deze volautomatische koffiemachine is uitstekend geschikt voor Specialiteiten met melkschuim geschikt. De melk wordt geschuimd in de bijgeleverde melkkan. Voor dit doel wordt een tweetrapsproces gebruikt, dat luchtbellen en onregelmatigheden voorkomt en het melkschuim een uniforme textuur geeft. Tegelijkertijd behoudt het melkschuim ook de perfecte temperatuur voor cappuccino en andere melkschuimdranken.

Gaggia heeft twee thermoblock heaters geleverd voor dit apparaat. Op deze manier is er nauwelijks wachttijd tussen het extraheren van koffie en het verkrijgen van stoom om de melk op te schuimen. De koffie koelt dus niet af voordat het melkschuim is toegevoegd. Deze functie is verder meer bekend van duurdere portafiltermachines.

Een ander voordeel is de automatisch reinigingssysteem voor de melkopschuimer. Melk laat meestal resten achter waarop zich snel bacteriën kunnen vormen. Dit apparaat heeft een automatisch reinigingsprogramma waarmee u de melkopschuimer na elk gebruik kunt reinigen.

Keramische molen

Een geïntegreerde molen zorgt voor versgemalen koffiepoeder bij elk kopje, zodat u kunt profiteren van een optimaal aromat.

De molen is gemaakt van keramiek. Hierdoor kan de koffie beschermd worden tegen oververhitting tijdens het malen en worden de gevoelige aroma’s niet beschadigd.

Op dezelfde manier is de molen ook duurzaam. U kunt kiezen uit acht verschillende slijpgraadinstellingen. Met de fijnste maling kun je een sterk aroma bereiken, bijvoorbeeld voor espresso, terwijl de grovere malingen meer geschikt zijn voor een lichtere koffie.

Naast de bonencontainer voor de koffiebonen die in de molen worden gevoerd, heeft dit apparaat ook een compartiment voor poederkoffie. Je kunt dus ook reeds gemalen koffie gebruiken, bijvoorbeeld als je tussendoor een cafeïnevrije koffie wilt zetten.

Eenvoudige bediening en reiniging

Dankzij de duidelijke gebruikersinterface en de intuïtieve menunavigatie deze volautomatische koffiemachine kan begrijpelijk worden gehanteerd. U kunt met elk kopje een constante kwaliteit bereiken en uzelf en uw gasten verwennen met perfect bereide koffiespecialiteiten.

Het reinigen van de volautomatische koffiemachine is net zo eenvoudig. De brouwgroepen zijn eenvoudig te verwijderen. U kunt ze eenvoudig afspoelen onder stromend water en altijd zorgen voor een goede reiniging van het apparaat. Zo draag je bij om ervoor te zorgen dat de smaak altijd optimaal blijft. Met een automatisch spoelprogramma kunt u zorgen voor een snelle reiniging aan het einde van de dag.

Andere kenmerken van de Gaggia Accademia

De volautomatische koffiemachine heeft ook een kopjeswarmer waarmee je de koffie altijd in voorverwarmde kopjes kunt serveren. Het koffie-stopcontact kan handmatig worden aangepast. Op deze manier kun je ook hoge glazen of mokken vullen.

Een goede waterkwaliteit is ook belangrijk voor de kwaliteit van de koffie. Zeer kalkhoudend water beïnvloedt niet alleen de smaak van de koffie, maar is ook schadelijk voor het apparaat. Daarom is een waterfilter in het apparaat geïntegreerd, dat kalkaanslag en andere stoffen uit het water kan filteren.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • 6 koffiespecialiteiten met één druk op de knop
 • Schoonmaakprogramma
 • Eenvoudig in gebruik
 • Geïntegreerde melkopschuimer
 • Hoogwaardige keramische molen met 8 maaltrappen
 • Individuele instellingsopties

Nadelen

 • Kleine watertank
 • Kan snel lekken
 • Hoge aanschafprijs

Voor wie is dit model geschikt?

Met een vrij compact ontwerp en een watertank met een Inhoud van 1,6 liter Dit apparaat is het meest geschikt voor een gezinshuishouden. De uitstekende kwaliteit van de verschillende koffiespecialiteiten, die met deze volautomatische koffiemachine kunnen worden bereid, komt ook overeen met de smaak van kritische koffieliefhebbers.

In de volgende video wordt deGaggia Accademia in detail gepresenteerd:

Veelgestelde vragen

Van welk materiaal is het lichaam van de Gaggia Accademia gemaakt?

Dit apparaat is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal.

Hoeveel ketels heeft de Gaggia Accademia?

De Accademia is uitgerust met twee aparte ketels. Op deze manier kan de stoom voor melkopschuimen onmiddellijk worden verkregen, zonder dat u hoeft te wachten tot het water weer opwarmt na de koffieaankoop.

Kun je ook drinken met melkschuim met de Gaggia Accademia maken?

Ja, deze volautomatische koffiemachine is uitgerust met een melkopschuimer, waar u de consistentie van het melkschuim in vier fasen kunt aanpassen. Hierdoor slagen dranken als cappuccino of latte macchiato uitstekend. Na gebruik kunt u het melkopschuimsysteem met een druk op de knop reinigen, zodat de volautomatische machine altijd bacterievrij blijft.

Kun je ook gemalen koffiepoeder gebruiken?

Ja, er is een speciaal compartiment beschikbaar waardoor je ook reeds gemalen koffie kunt invullen. Je kunt dus tussendoor een nieuwe variant proberen, of cafeïnevrije koffie bereiden.

Is het mogelijk om de volautomatische koffiemachine te gebruiken zonder waterfilter?

Het apparaat werkt ook zonder het waterfilter. Het wordt echter aanbevolen om het waterfilter te gebruiken. Kalk en andere stoffen in leidingwater kunnen worden weggefilterd. Daarnaast is het apparaat ook beschermd tegen kalkaanslag, zodat jeIger moet vaak ontkalken.

Is het mogelijk om twee kopjes tegelijkertijd te verkrijgen?

Ja, u kunt één of twee kopjes uit het menu kiezen.

Resultaat

De Accademia van Gaggia is een volautomatische koffiemachine die zich kenmerkt door zijn hoge gebruiksvriendelijkheid. Naast de voorgeprogrammeerde recepten heb je ook instellingen beschikbaar waarmee je de koffie naar eigen wens kunt aanpassen. De kwaliteit van de individuele drankjes is hoog en het apparaat wordt terecht een ‘barista voor thuis’ genoemd.

De meningen over dit apparaat zijn overwegend positief. Zo nu en dan wordt bekritiseerd dat de aanschafprijs vrij hoog is. Maar als u thuis op een zeer eenvoudige manier wilt genieten van koffiespecialiteiten van hoge kwaliteit, zult u van dit apparaat genieten.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren

€1.348,99


 • Gaggia Accademia
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


De Gaggia Accademia met zijn edele roestvrijstalen voorkant en fijne koffiekwaliteit brengt Italiaanse flair naar huis. 6 programma’s en verschillende persoonlijke instellingen selecteerbaar. Het apparaat voor de prijs van slechts 1.348,99 € maakt veel fine-tuning in koffiecreatie mogelijk.