De BESTE ijskoffie recepten voor je volautomatische koffiemachine

Wanneer de temperaturen in de zomer stijgen, trakteren mensen zichzelf graag op een koele verfrissing. Voor koffieliefhebbers is een ijskoffie precies wat je zoekt. Als u al een koffiezetapparaat bezit, kunt u additieven gebruiken voor de productie ervan.

Als je de ijskoffie liever op de traditionele manier maakt volgens een Italiaans recept, is dat ook geen probleem. Hier laten we u onze persoonlijke favoriete recepten voor ijskoffie zien met een volautomatische koffiemachine.

Beste ijskoffierecepten voor volautomatische koffiemachines
Hier vindt u de beste ijskoffierecepten voor uw volautomatische koffiemachine…

De beste ijskoffierecepten voor uw volautomatische koffiemachine

Bij het bereiden van de koffie moet je er altijd voor zorgen dat je deze extra sterk zet. Anders, wanneer het ijs begint te smelten, verdunt de koffie snel en verliest het zijn zure smaak. Bij het bereiden van ijskoffie worden vaak koffies uit Latijns-Amerika of Afrika gebruikt, die een nootachtig aroma hebben. Hierdoor ontstaat een harmonieuze smaak in combinatie met het ijs.

Na het zetten moet je de koffie volledig laten afkoelen. Tot slot kun je het het beste kort in het vriesvak plaatsen zodat het goed gekoeld is en het ijs niet zo snel smelt. Zo blijft het drankje verfrissend en kan er ook langzaam van genoten worden.

Vanille ijskoffie

De vanille ijskoffie is een echte klassieker die al heel lang populair is bij koffieliefhebbers. De combinatie van de zure koffiesmaak met de zachte vanillesmaak is voor velen gewoon onweerstaanbaar.

Je hebt twee porties nodig:

 • 300 ml ijskoffie
 • 4 bolletjes vanille-ijs
 • Ijsblokje
 • Vanille
 • Slagroom

Eerst wordt de slagroom geklopt met de elektrische blender terwijl de vanillesuiker wordt toegevoegd. Vervolgens worden ijsblokjes en twee ijsballen in twee glazen gevuld.

Het ijs wordt vervolgens overgoten met de koffie. Elk glas is versierd met een crèmekleurige dop. Tot slot kun je wat cacaopoeder over de room strooien en een rietje in het glas doen.

Experimenteren is de moeite waard: Op basis van dit recept kun je varianten maken met andere ijsjes. Je kunt chocolade-ijs gebruiken en zelfs melkijs met aardbeien is geschikt voor ijskoffie. Probeer gewoon je favoriete ijsje!

IJskoude karamel macchiato

Deze drank bevat een hoog melkgehalte en veel zoetheid. Daarom hoef je geen koffieliefhebber te zijn om van dit recept te houden.

Voor twee personen zijn de volgende ingrediënten nodig:

 • 2 kopjes espressokoffie
 • 1/2 liter melk
 • Ijsblokje
 • 2 eetlepels karamelsaus
 • 2 eetlepels vanillesiroop

Eerst wordt de vanillesiroop verdeeld in twee glazen, waarin de ijsblokjes, de koude espresso en de melk worden gevuld. Ten slotte zal de drank oversized zijn met de karamelsaus.

Espresso met ijs gemaakt van amandelmelk – een veganistisch recept

Veganistische ijskoffie wordt steeds populairder. Ons recept bevat geen zuivelproducten.

Voor twee personen is het volgende vereist:

 • 100 ml koude espressokoffie
 • 50 ml amandelmelk

Hoewel dit recept gemakkelijk te implementeren is, moet je wat tijd besteden aan het voorbereiden. Doe hiervoor eerst de amandelmelk in ijsblokjesbakjes en laat het invriezen in de vriezer. De espresso wordt bereid en gekoeld in een volautomatische koffiemachine. Zodra de ijsblokjes van de amandelmelk bevroren zijn, worden ze toegevoegd aan de koude espressokoffie.

De amandelmelk is niet alleen lactosevrij, het vormt ook een interessante smaakcombinatie met de koffie voor een speciale verfrissing op warme zomerdagen.

Caramel Frappuccino – romig en heerlijk

Ook dit recept is in een handomdraai klaar te maken. Je hebt echter ook een keukenblender nodig om deze Frappuccino te bereiden.

Voor twee porties zijn de volgende ingrediënten nodig:

 • 2 kopjes koude espressokoffie
 • 300 gram gemalen ijs
 • 100 ml Mich
 • 4 eetlepels karamelsaus
 • Slagroom

Eerst wordt de koffie in de blender op het hoogste niveau gemengd met het ijs en twee eetlepels karamelsaus. Het mengsel wordt in twee glazen gevuld. Nu slagroome stijf geslagen en in de spuitzak gespoten in decoratieve vorm op de glazen. De conclusie vormt een Decoratie van karamelsaus.

Deze frappuccino is ook een hit op het tuinfeest en is een van de drankjes die deze zomer hot zijn.

Vietnamese ijskoffie – een exotische traktatie

Als je van exotisch houdt, is deze speciale ijskoffie een aanrader. De zoete gecondenseerde melk is een speciale traktatie voor iedereen die van snoep houdt.

Voor deze specialiteit heb je twee personen nodig:

 • 300 ml koffie
 • 6 eetlepels gezoete gecondenseerde melk van de Aziatische business
 • Ijsblokje

De koffie wordt gezet en gekoeld. Nu worden twee glazen ongeveer de helft gevuld met ijsblokjes en overgoten met de koffie. Ten slotte worden drie eetlepels gezoete gecondenseerde melk aan elk glas toegevoegd. De melk loopt in interessante patronen in de koffie en vormt zo de perfecte decoratie.

Warme koude koffie uit Zanzibar

Dit unieke recept krijgt zijn speciale flair van de mix van koud en warm, want voor deze verfrissing uit Zanzibar wordt de koffie warm gebruikt. Deze drank moet snel worden geserveerd en onmiddellijk worden gedronken voor optimaal genot.

Voor twee personen heb je nodig:

 • 2 kopjes warme koffie
 • 2 bolletjes vanille-ijs
 • 100 gram slagroom
 • Amarettini 6
 • Cacaopoeder

Eerst wordt de crème opgeklopt tot het stijf is. Vervolgens vul je de ijsballen in twee hoge glazen en giet je de hete koffie erover. Ten slotte wordt de roomdop op elk glas gevuld en versierd met drie amarettini en een beetje cacaopoeder.

Caloriearm ijskoffie recept

Op hondendagen in de zomer is een verfrissende ijskoffie elke dag goed. Als u echter op uw lijn moet letten, moet u oppassen voor de calorierijke recepten met ijs en room. Anders staan er aan het einde van de zomer snel een paar kilo meer op de weegschaal. Met dit caloriearme recept kun je jezelf echter elke dag verwennen zonder spijt.

Voor twee personen is het volgende vereist:

 • 2 kopjes koffie
 • 100 ml magere melk
 • 20 ml magere melk voor melkschuim
 • Stevia voor zoetstoffen

Je moet ongeveer twee uur de tijd nemen om dit recept te bereiden. Eerst wordt de magere melk verdeeld in twee glazen en ingevroren in de vriezer. De koffie wordt gezet en gekoeld. Wanneer het op kamertemperatuur is gekomen, kunt u het in de koelkast zetten. Na ongeveer twee uur is de melk bevroren en klaar voor bereiding.

De koffie is gezoet met stevia. Vervolgens wordt het over de bevroren melk gegoten. Ten slotte wordt melkschuim bereid uit de resterende 30 ml melk, die de laatste laag van deze ijskoffie vormt. Ter decoratie kun je een beetje cacaopoeder over het melkschuim strooien. Dit recept smaakt niet alleen goed, maar ziet er ook aantrekkelijk uit door de verschillende lagen in het glas.

Mooie glazen blijven ervoor zorgen dat de ijskoffie ook voor opschudding zorgt bij de gasten. Naast het cacaopoeder, dat in sommige recepten wordt gebruikt, kunt u ook Chocoladeschilfers, vers fruit of amandelschilfers gebruiken.

Als u nog op zoek bent naar een geschikte volautomatische koffiemachine voor uw ijskoffie, bekijk dan deze uitsplitsing per systeem van de beste apparaten.