ECM Synchronika Espresso Machine Beoordeling

De ECM Synchronika espressomachine maakt op het eerste gezicht indruk met zijn elegante, klassieke uiterlijk. En ook hun hoogwaardige technologie en uitstekende afwerking maken deze espressomachine tot iets bijzonders. Roterende pomp, Faema E61 brouwgroep en individuele temperatuurinstelling zijn slechts enkele van de hoogtepunten van deze espresso portafilter machine.

Hier introduceren we de nieuwe synchronics in meer detail en verduidelijken we of de aankoop voor u de moeite waard is.

De ECM Synchronika espressomachine belooft pure professionele kwaliteit

ECM Synchronika espressomachine
De ECM Synchronika espressomachine werkt stil en is van hoge kwaliteit.

De ECM espressomachine is ontworpen voor thuisgebruik, maar heeft alle kenmerken van een professionele espressomachine. Het is handgemaakt in Duitsland. Hoge kwaliteitsnormen en uitstekende productiekwaliteit zijn het resultaat bij ECM.

De chromen roestvrijstalen behuizing is voorzien van contrasterende gepoedercoate elementen die bijdragen aan een harmonieuze uitstraling. Andere optische hoogtepunten zijn de grote manometer en thermometer, beide perfect ingebed in de voorkant.

Op technisch gebied overtuigt een uitgebreide PID-regeling voor een uitstekende temperatuurstabiliteit. De roterende pomp zorgt voor een relatief extreem soepele werking van de machine.

Er werden twee verschillende manieren om water te leveren geïnstalleerd. Het water kan regelmatig uit de geïnstalleerde tank worden gehaald en aan de vaste wateraansluiting worden gebruikt. Nog een kenmerk dat het professionele karakter onderstreept.

Een prachtige machine met professionele functies in de bovenste prijsklasse

Koop hier bij Coffee Circle

Hieronder nemen we het apparaat onder de loep.

Technische specificaties van de ECM Synchronika espressomachine

 • Voeding: 220 volt
 • Pomp: Roterende pomp
 • Afmetingen: 34 × 47,5 × 42 cm
 • Gewicht: 28 kg
 • Watervoorziening: watertank of vaste wateraansluiting
 • Brouwgroep: Faema E61
 • Materiaal: Roestvrij staal

Hier vindt u de Duitse gebruikershandleiding van de synchronics van ECM.

Eenvoudige bediening ook geschikt voor beginners

De ECM portafilter machine is eenvoudig te bedienen, zodat zelfs beginners snel vertrouwd kunnen raken met de machine. De robuuste bedieningshendels kunnen soepel worden bediend en vergemakkelijken het werk van de espressohoes.

De portafilters die in de leveringsomvang zijn opgenomen, zijn solide en solide verwerkt. Dankzij hun ergonomische vorm liggen ze perfect in de hand.

Schommelkleppen, die ook gemakkelijk te bedienen zijn, regelen de toevoer van stoom of heet water. Als een permanente toevoer van water gewenst is, kan de klep ook worden vergrendeld. Zo is het mogelijk om handsfree een Café Americano te bereiden, of om gemakkelijk water te nemen voor een kopje thee.

De juiste hoogte voor het vullen van verschillende kopjes is ook gemakkelijk te bereiken met dit apparaat. Er komt een Hoogteraster die kan worden gebruikt voor kleine espressokopjes. Hierdoor kunnen de kopjes dicht bij de tuit worden gebracht, zodat de espresso niet afkoelt voordat deze in het kopje komt. Zonder het rooster kun je ook hoge cups gebruiken.

De espressomachine is uitgerust met een grote PID-display Uitgeruste. Het wordt gebruikt voor temperatuuraanpassing en geeft de doorlooptijd in seconden weer voor elke koffieaankoop. Een shottimer helpt om het gemakkelijk te maken om de espresso cover te controleren. Daarnaast zijn er ook waarschuwingsindicatoren zichtbaar op het display wanneer de brouwgroepen gereinigd moeten worden.

Het apparaat is ook uitgerust met een Waterniveausensor verschaffen. Als er niet genoeg water is, schakelt de espressomachine automatisch uit. Een Eco-modus maakt het mogelijk om de machine stand-by te houden met een laag energieverbruik.

Dubbele ketel maakt melkschuim en espresso tegelijkertijd mogelijk

De Synchronika is uitgerust met een systeem met dubbele boiler. Dankzij het tweecircuitsysteem kan tegelijkertijd heet water voor stoom worden verkregen terwijl de espresso wordt gezet. Daarom is dit apparaat ook ideaal voor alle koffiespecialiteiten bereid met melkschuim.

Hoogwaardige Faema E61 brouwgroepen

Voor deze espressomachine komt Faema E61 brouwgroepen, die het hart van de machine vormen. Deze zijn in staat om een constante druk te handhaven terwijl het hete water van de waterkoker het koffiepoeder raakt. Een constante druk van 9 bar draagt bij aan een perfecte espresso.

Onderhoud van de espressomachine

Van buitenaf kan de espressomachine eenvoudig worden afgeveegd met een droge doek. De bekerbak moet na elk gebruik worden afgeveegd. Op regelmatige tijdstippen moet u ook de Brouwgroepen schoon. Deze kunnen eenvoudig worden verwijderd en uitgespoeld.

Ontkalking van het apparaat is ook vereist. Hoe vaak je de espressomachine moet ontkalken, hangt af van hoe kalkrijk het water is dat je gebruikt. Regelmatig ontkalken garandeert dat de machine goed werkt en dat schade kan worden voorkomen. Overigens kan de kwaliteit van de espresso ook beïnvloed worden door limoen in de machine.

Voor wie is de ECM Synchronika espressomachine geschikt?

Het apparaat is geschikt voor de ambitieuze thuisbarista die zich een espressomachine wil veroorloven waar hij nog vele jaren plezier van zal hebben. Iedereen die al bekend is met espressomachines zal versteld staan van hoe gemakkelijk en ongecompliceerd dit apparaat kan worden behandeld. Precies deze functie maakt het voor iedereen gemakkelijk om de espressomachine te gebruiken zonder eerdere ervaring.

Het ECM-apparaat bevindt zich in het hogere prijssegment. De kwaliteit van deze machine garandeert echter dat u er nog vele jaren plezier van zult hebben.

Video: ECM Synchronika Espressomachine Vergelijkingsrapport

In deze video wordt de hoogwaardige portafiltermachine vergeleken met een ander ECM-model.

Voor- en nadelen van ECM synchronics

Voordelen

 • Dubbel ketelsysteem voor stoom- en espressoverbruik tegelijkertijd
 • Stille roterende pomp
 • Hoogwaardige brouwgroepen
 • Componenten van de hoogste kwaliteit
 • Eenvoudig in gebruik
 • Groot display
 • Watertoevoer vanuit tank of vaste wateraansluiting
 • Hoogwaardige optiek in roestvrij staal en gepoedercoate elementen

ECM Synchronika Espressomachine – Veelgestelde vragen

Kan de cuphoogte worden aangepast?

Met dit apparaat zijn er twee opties voor het bewaren van kopjes. Er is een bekerrooster inbegrepen, dat kan worden gebruikt voor espressokopjes om ze zo dicht mogelijk bij de koffietuit te brengen. Zonder het rooster kun je grote kopjes gebruiken die gebruikt kunnen worden voor koffiespecialiteiten met melk.

Is het mogelijk om koffie en melkschuim tegelijkertijd te bereiden?

Ja, dit apparaat is een apparaat met twee circuits. Water voor espresso of heet water of stoom kan onafhankelijk van elkaar en dus gelijktijdig worden geproduceerd. Je kunt het melkschuim bereiden op hetzelfde moment dat je espresso uittrekt.

Is het apparaat voorzien van een vaste wateraansluiting?

Ja, u kunt kiezen voor watertoevoer vanuit de ingebouwde tank of het apparaat aansluiten op vast water.

Resultaat

Als u een espressomachine voor uw huis wilt kopen die aan de hoogste eisen voldoet, is ECM Synchronika een uitstekende aankoopbeslissing. Een stille roterende pomp, PID-besturing en de bewezen hoogwaardige brouwgroep zorgen voor een soepele werking van de machine.

Ook vanuit optisch oogpunt heeft deze espressomachine veel te bieden. De combinatie van roestvrij staal en antracietkleurige elementen is tijdloos elegant.

De espressomachine bevindt zich in het hogere prijssegment. Hun buitengewone technologie en de hoge kwaliteit van vakmanschap rechtvaardigen echter de prijs. De Synchronica is een espressomachine die je nog vele jaren kunt gebruiken, ongeacht het vaardigheidsniveau.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€2.799,00


 • ECM Synchronics
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: 4 juni

 • Laatst herzien: 4 juni


De ECM Synchronika espressomachine werkt bijzonder stil en is absoluut van hoge kwaliteit verwerkt. Voor € 2.799,00 krijgt u in alle opzichten de hoogste kwaliteit. Praktische optie is een vaste wateraansluiting.