DeLonghi Nespresso Citiz capsule machine review

De De’Longhi Nespresso Citiz EN167. W capsule machine werkt met een hoge druk pomp en uitstekende thermische regulatie. Elk kopje espresso slaagt dus perfect in dit apparaat.

Het ontwerp van de machine is compact, dus het neemt niet veel ruimte in beslag voor uw koffiecapsulemachine. Het is een van de smalste modellen in onze vergelijking van capsulemachines en is ook te vinden in de kleine keuken of op uw bureau op kantoor. Hier laten we u de kenmerken van de Citiz koffiemachine in detail zien.

Hoge prestaties tegen een eerlijke prijs

De'Longhi Nespresso EN167. W Citiz
De De’Longhi Nespresso Citiz capsulemachine fascineert met zijn succesvolle retro design.

Al bij de eerste indruk overtuigt het model van De’Longhi met een modern design, wat een hoogtepunt is in elke keuken. De behuizing van de machine is grotendeels gemaakt van zwart plastic. Op speciale spanningspunten werd verchroomd metaal gebruikt, wat een aantrekkelijk contrast vormt. Met afmetingen van 37 × 13 × 27 centimeter heeft het toestel een compact design.

Het compacte ontwerp heeft echter ook een klein nadeel. Dit model is niet uitgerust met een melkopschuimer, dus u kunt geen drankjes met melkschuim rechtstreeks in de machine bereiden. Toch kunt u de machine uitstekend gebruiken op de grote selectie koffiespecialiteiten aangeboden door Nespresso.

De watertank van het apparaat is uitgerust met een Capaciteit vrij groot en stelt u in staat om meerdere kopjes koffie achter elkaar te zetten. De grote verzamelcontainer voor lege capsules, die plaats biedt aan ongeveer 10 capsules, is ook praktisch. De container kan eenvoudig worden geleegd en gereinigd.

Een krachtige pomp in dit apparaat is in staat om een druk van 19 bar op te bouwen. Er werd een thermoblokverwarmingselement geïnstalleerd, waarmee de brouwtemperatuur constant kan worden gehouden. Deze factoren dragen ertoe bij dat de aroma’s optimaal kunnen worden opgelost uit het poeder in de capsules. Elk kopje koffie is een waar genoegen dat zelfs kritische koffiekenners keer op keer waarderen.

De De’Longhi Nespresso Citiz capsulemachine fascineert met zijn succesvolle retro design.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de De’Longhi Nespresso Citiz koffiemachine

 • Voeding: 230 volt
 • Nominaal vermogen: 1.260 watt
 • Opwarmtijd: 25 – 30 seconden
 • Capaciteit watertank: 1 liter
 • Afmetingen: 37 x 13 x 27 centimeter
 • Gewicht: 3.5 kg
 • Capaciteit capsuleverpakking: 11 capsules
 • Pompdruk: 19 bar

Hier vindt u de Duitse gebruikershandleiding voor de Nespresso Citiz.

Uitrusting en functies

De De’Longhi Nespresso EN167. Met het W Citiz koffiezetapparaat heeft u in een handomdraai een lekker kopje koffie bij de hand. Na het inschakelen heeft het krachtige apparaat behoefte aan slechts 25 secondenom de bedrijfstemperatuur te bereiken. De koffie kan dus in ongeveer een minuut in het kopje zitten.

Een automatische uitschakeling schakelt het apparaat automatisch uit als het langer dan negen minuten niet is gebruikt. Toch is het volgende kopje koffie altijd snel klaar.

Eenvoudige bediening en reiniging

Het gebruiksgemak draagt ook bij aan de snelheid van het zetten van de koffie. Twee verlichte bedieningsknoppen zijn aan de machine bevestigd. Je kunt kiezen voor de sterke espresso met een kopinhoud van ongeveer 40 ml, of kiezen voor een lungo die gelijkwaardig is aan een normale koffie en gevuld is met ongeveer 110 ml water.

De individuele cupmaat u kunt ook aanpassen zoals u dat wilt. De flowtopfunctie is ook erg praktisch bij dit apparaat. Wanneer de geselecteerde vulhoeveelheid is bereikt, wordt het brouwproces automatisch onderbroken. Dit voorkomt dat de beker overloopt.

Met de DeLonghi Nespresso machine kunt u een kopje naar keuze vullen. Het kopje sokkel is verstelbaar, zodat je een klein espressokopje net onder de uitlaat kunt plaatsen om spatten te voorkomen. Maar je kunt ook een grote beker of een kopje plaatsen door het voetstuk aan te passen.

Profiteer van het Nespresso capsulesysteem

De De’Longhi Citiz koffiemachine is gebouwd voor het Nespresso systeem. U kunt deze Mas gebruikenProfiteer van de grote verscheidenheid aan Nespresso-capsules die vandaag de dag in de handel verkrijgbaar zijn. Dit omvat niet langer alleen de originele capsules van Nestlé. Verschillende andere leveranciers hebben tegenwoordig capsules voor het Nespresso-systeem op voorraad, dus u heeft een ruime keuze, zowel in smaak als in prijs.

U moet echter altijd voorzichtig zijn met het kopen van capsules voor Nespresso. Andere capsulesystemen, zoals Tassimo, zijn compleet anders en de capsules passen daarom niet in een Nespresso-apparaat zoals de Citiz van De’Longhi. Bij de aankoop van de machine ontvangt u een welkomstpakket met 15 Nespresso capsules van verschillende smaken.

Reiniging en onderhoud van de machine

Regelmatig onderhoud van uw DeLonghi machine garandeert u een optimale koffiesmaak. Het draagt ook bij aan de levensduur van uw apparaat. De verwijderbare delen van de machine kunnen eenvoudig onder stromend water worden gespoeld.

Het is belangrijk op te merken dat u uw DeLonghi-koffiezetapparaat gebruikt Regelmatig ontkalken moeten. Kalkaanslag vormt zich snel in hard water en kan de functionaliteit van de machine ernstig aantasten.

Voor wie is de DeLonghi Citiz capsulemachine geschikt?

De DeLonghi-machine is ideaal voor ons vaak stressvolle dagelijks leven, omdat het ons in staat stelt om binnen enkele minuten en zonder gedoe een smakelijke, verkwikkende kop koffie te bereiden. Zo kan de compacte machine ook ruimte vinden op uw bureau op kantoor en kunt u tussendoor snel koffie drinken zonder dat u de werkplek hoeft te verlaten.

De kleine capsulemachine van DeLonghi vindt ook een uitstekend toepassingsgebied in het huishouden. Elke koffiecapsule vertegenwoordigt precies één portie. Zo kan ieder gezinslid altijd zijn favoriete koffie drinken en kun je ook snel een kopje zetten als je daar zin in hebt. Al voor het ontbijt kunt u in één minuut genieten van een koffiespecialiteit.

Video: Review van de De’Longhi Nespresso CITIZ

Bekijk deze video om te zien wat deze coole retro capsulemachine onderscheidt

Voor- en nadelen van de De’Longhi Nespresso Citiz

Voordelen

 • Programmeerbare hoeveelheid koffie
 • Eenvoudig in gebruik
 • Grote verscheidenheid aan koffiecapsules
 • Korte opwarmtijd
 • Koffie Lungo of espresso met keuzeknop
 • Grote watertank
 • Automatische uitschakeling voor hoge energie-efficiëntie

Nadelen

 • Luid rennen
 • Geen melkopschuimer beschikbaar

Veelgestelde vragen over DeLonghi Capsule Machine

Is het mogelijk om de hoeveelheid koffie te kiezen?

Ja, er zijn twee directe draaiknoppen, een voor 40ml espresso en een andere voor 110ml lungo.

Wat voor soort kopjes past er onder de uitlaat?

Kopjes of kopjes met een hoogte tot 15 cm kunnen met dit apparaat worden gebruikt. Om dit te doen, moet u echter de lekbak openen. Wanneer de lekbak gesloten is, kunnen bekers met een hoogte tot 9 cm worden gebruikt.

Passen alle koffiecapsules in de machine?

Nee, alleen Nespresso capsules kunnen worden gebruikt met deze machine, die niet alleen verkrijgbaar zijn bij Nestlé, maar ook bij andere leveranciers. Kortom, er moet voor worden gezorgd dat koffiecapsules voor verschillende systemen worden aangeboden. Dit omvat zowel het Aldi-systeem als bijvoorbeeld Tassimo. De capsules van de afzonderlijke systemen zijn niet uitwisselbaar.

Kan de automatische inschakeltijd worden gewijzigd?

Ja, de fabrieksinstelling is negen minuten. U kunt de tijd echter ook wijzigen in 30 minuten.

Is het mogelijk om de watertank van de machine te verwijderen?

Ja, de watertank van de capsulemachine is gemakkelijk verwijderbaar. Zo kan het eenvoudig worden gereinigd en ook direct bij de waterleiding worden gevuld.

Is het mogelijk om cappuccino te maken met de Citiz?

Nee, de Citiz capsulemachine heeft geen melkopschuimer, dus je kunt geen cappuccino rechtstreeks in de machine maken. Het is echter mogelijk om het apparaat te gebruiken om een espresso te bereiden, wat de basis is voor de cappuccino, en vervolgens melkschuim afzonderlijk te maken.

Schakelt de machine automatisch uit?

Ja, het apparaat is uitgerust met een automatisch uitschakelsysteem, dat optreedt wanneer de machine niet langer dan negen minuten wordt gebruikt.

Resultaat

De De’Longhi Nespresso EN167. W Citiz koffiemachine is een praktisch apparaat voor de bereiding van Nespresso koffiecapsules en overtuigt met zowel hoge functionaliteit als een eerlijke prijs. De unit is uitgerust met details zoals een automatische inschakeling en een selectie van de koffiehoeveelheid en zorgt voor aromatische koffie met een thermoblock verwarmingssysteem en een sterke druk van 19 bar.

De klantrecensies voor dit apparaat zijn uitstekend. Zowel het gebruiksgemak als de eersteklas smaak van de koffie worden vaak geprezen. De compacte vorm spreekt ook de meeste klanten aan. Daarom kunt u de Nespresso EN167 gebruiken. W Citiz capsule machine van DeLonghi ook veilig aanbevelen voor aankoop.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren


De De’Longhi Nespresso EN167. W Citiz capsule machine fascineert met zijn succesvolle retro design. Beschikbaar vanaf — €.