De’Longhi Nespresso Inissia Capsule Machine Beoordeling

Het bereiden van koffie volgens het beproefde Nespresso systeem wordt steeds populairder en de DeLonghi Nespresso Inissia capsule machine is hier perfect voor. Het apparaat heeft een compact design en is verkrijgbaar in vele kleuren. Heerlijke koffie kan in iets meer dan een minuut klaar zijn dankzij het handige capsulesysteem. U kunt genieten van de grote selectie koffiecapsules die beschikbaar zijn voor Nespresso.

We hebben deze Nespresso-machine hier voor u onderzocht in vergelijking met anderen.

Een capsulesysteem voor een uitzonderlijke smaak

DeLonghi Nespresso Inissia NL 80.B
De DeLonghi Nespresso Inissia EN 80.B capsulemachine is compact en overtuigend in ontwerp en functie.

Met Nespresso capsules kunt u altijd optimaal koffiegenot verwachten. De capsules zijn vacuümdicht afgesloten zodat ze niet aan aroma’s kunnen ontsnappen. De capsule wordt alleen direct voor het brouwproces in de machine geopend. Hierdoor kan het volle koffiearoma zich bij elk kopje koffie ontvouwen. Daarom is koffie uit de capsulemachine ook Altijd altijd lekker.

Er zijn capsules in veel verschillende smaken. Elke capsule wordt geportioneerd voor een kopje koffie. Ideaal om verschillende smaken te serveren.

Deze capsulemachine is alleen geschikt voor het Nespresso systeem. Naast de originele capsules van Nespresso, kunt u nu online of in de supermarkt capsules van andere leveranciers vinden die voor de machine kunnen worden gebruikt. Capsules van andere systemen zoals Tassimo of Dolce Gusto kunnen niet in deze machine worden gebruikt.

De De’Longhi Nespresso Inissia EN 80.B capsulemachine is compact en overtuigend in ontwerp en functie.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de capsulemachine van Krups

 • Voeding: 230 volt
 • Nominaal vermogen: 1.260 watt
 • Opwarmtijd: 25 seconden
 • Capaciteit watertank: 0,7 liter
 • Afmetingen: 12 x 32 x 23 centimeter
 • Gewicht: 2.4 kg
 • Pompdruk: 19 bar

Hier vindt u de Duitse handleiding voor de Inissia van De’Longhi.

Werking en voorbereiding

De DeLonghi Nespresso Inissia EN 80.B is een koffiezetapparaat waarmee je in een handomdraai koffie klaar hebt staan. Na het inschakelen bereikt het apparaat al na 25 seconden de bedrijfstemperatuur. Dan kun je op de optieknop drukken en even later de hete, aromatische koffie in het kopje hebben.

De bediening van het apparaat is ook heel eenvoudig en niet tijdrovend. Het enige dat u hoeft te doen, is de tank vullen met water, de gewenste koffiecapsule plaatsen en op de knop drukken.

Er zijn twee selectieknoppen op deze machine, waarmee u de sterkte van de koffie kunt bepalen. Je kunt kiezen voor een espresso die met slechts 40 ml water wordt bereid en sterk en aromatisch is. Als alternatief kunt u ook een koffie lungo krijgen, die milder is en bereid met 110 ml water. Zo wordt voor elke smaak de juiste manier van bereiden aangeboden.

De perfecte bereiding van de koffie wordt ondersteund door de Inissia van DeLonghi door een krachtige hogedrukpomp die het water onder een druk van 19 bar door de capsule drukt. Zo ontstaat er ook een mooie crema op de espresso.

Kenmerken van de DeLonghi Nespresso Inissia

Deze capsulemachine heeft verschillende functies die de toepassing van het apparaat bijzonder aangenaam maken. De watertank, de 0,7 liter Waterruimen, kunnen eenvoudig van de machine naar achteren worden verwijderd. Dit maakt het gemakkelijk om de tank regelmatig af te spoelen en ook direct onder de kraan te vullen.

Het opbergoppervlak voor de cups kan in hoogte worden versteld en ook volledig worden verwijderd. Dit vergemakkelijkt het schoonmaken en dient ook om kopjes op verschillende hoogtes onder de tuit te plaatsen. Zo kun je elke koffie in het bijpassende kopje of in een glas serveren.

De gebruikte capsules hoeven niet onmiddellijk te worden verwijderd, maar vallen in een Opvangtank. Dit zijn bijna 11 lege capsules. De tank kan eenvoudig worden geleegd en gereinigd, zodat u niet elke capsule afzonderlijk hoeft weg te gooien.

Het apparaat is uitgerust met een Automatische uitschakeling Uitgeruste. Als er binnen negen minuten geen brouwproces wordt geactiveerd, schakelt de capsulemachine automatisch uit. Op deze manier,je bespaart energie. Tegelijkertijd is ook een hoog veiligheidsniveau gegarandeerd, omdat u niet hoeft te onthouden om het apparaat na gebruik uit te schakelen.

Ook het compacte design van de Inissia wordt zeer gewaardeerd. Dit apparaat past ook in een kleine ruimte en wordt zelfs door sommige gebruikers meegenomen tijdens het reizen. Ondanks het kleine formaat zijn optimaal gebruiksgemak en hoge functionaliteit gegarandeerd.

Reiniging en verzorging van de capsulemachine

Het apparaat is zeer eenvoudig schoon te maken dankzij de verwijderbare bekerbak en de verwijderbare watertank. Alle oppervlakken zijn gemaakt van onderhoudsvriendelijk plastic dat gemakkelijk af te vegen is.

U moet het apparaat regelmatig ontkalken. De kalkaanslag uit het water kan de machine beschadigen en de werking ervan aanzienlijk schaden. Hoe vaak je moet ontkalken hangt af van de hoeveelheid koffie die je zet en ook van de waterhardheid in je woonwijk. Over het algemeen wordt echter aanbevolen om het apparaat ten minste om de drie maanden te ontkalken. Hoe u dit doet, kunt u zien in de gebruiksaanwijzing.

Voor wie is de Inissia van De Longhi geschikt?

De Inissia is zeer geschikt voor particulieren. Hun compacte afmetingen passen ook in kleine keukens en de capsules zijn ontworpen voor slechts één kopje espresso per stuk.

Video: Review van de De’Longhi Nespresso Inissia

In deze video krijgt u snel informatie over elk belangrijk detail van de capsulemachine.

Voor- en nadelen van de DeLonghi Inissia

Voordelen

 • Twee koffieformaten selecteerbaar
 • Snel bereiken van bedrijfstemperatuur
 • Hoge druk voor perfecte koffie
 • Grote selectie van verschillende capsules
 • Afneembaar waterreservoir en bekerbak
 • Automatische uitschakeling

Nadelen

 • Geen melkopschuimer beschikbaar
 • Kleine watertank
 • Kunststof buitenmateriaal

Veelgestelde vragen over DeLonghi Nespresso Inissia EN 80.B

Is het mogelijk om andere capsules te gebruiken?

Deze capsulemachine is ontworpen voor het Nespresso-systeem. Daarom passen alleen de juiste capsules. Deze zijn nu echter ook verkrijgbaar bij andere aanbieders. Bij het kopen moet u er echter voor zorgen dat de capsules compatibel zijn met het Nespresso-systeem.

Is het mogelijk om verschillende hoeveelheden water te kiezen?

Twee koffieformaten zijn voorgeprogrammeerd met dit apparaat. Aan de ene kant kun je kiezen voor espresso met 40 ml en aan de andere kant is Lungo met 110 ml ook verkrijgbaar.

Hoe lang duurt het voordat de machine een lungo bereidt?

Dankzij de snelle opwarmtijd kan de Lungo in minder dan een minuut na het inschakelen van het apparaat klaar zijn.

Is het mogelijk om melkdranken zoals cappuccino te maken met de Inissia?

Dit apparaat heeft geen geïntegreerde melkopschuimer. Daarom is het niet mogelijk om een melkdrank rechtstreeks uit de machine te verkrijgen. Een espresso kan echter worden bereid als basis voor de cappuccino, die vervolgens wordt bijgevuld met melkschuim, dat in een apart apparaat wordt bereid.

Moet ik de lege capsules afzonderlijk verwijderen?

Nee, dit apparaat heeft een lege capsule verzameltank met een capaciteit voor 11 capsules. Na gebruik vallen de capsules automatisch in deze tank.

Is het mogelijk om hoge cups onder de uitlaat te plaatsen?

Ja. Het bekerplatform is in hoogte verstelbaar voor verschillende cupmaten. Voor nog hogere kopjes kunt u ook het voetstuk volledig verwijderen en het rooster openen. Dit past ook op cups met een hoogte tot 13,5 cm.

Resultaat

Nespresso is een bewezen koffiecapsulesysteem dat binnen enkele seconden uitstekende koffie biedt. De DeLonghi Nespresso Inissia EN 80.B machine is gebouwd voor dit systeem en blijkt eenvoudig te bedienen en te onderhouden. Met twee verschillende koffieformaten en een hoge pompdruk geniet je met dit apparaat precies zoals het bij je eigen smaak past.

Klanten zijn altijd enthousiast over de DeLonghi Inissia. Het kan betrouwbaar goede resultaten behalen bij de bereiding van koffie en het apparaat is duurzaam en gebruiksvriendelijk. Dankzij het compacte ontwerp kan de capsulemachine zelfs in de kleinste ruimtes worden opgesteld.

Ook de prijs-prestatieverhouding is bij dit toestel goed. Er is echter een nadeel.in die zin dat er geen melkopschuimer is geïntegreerd. Als je van goede koffie houdt, maar niet veel tijd wilt besteden aan het bereiden ervan, is dit DeLonghi-apparaat een uitstekende aankoop.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren


De DeLonghi Nespresso Inissia EN 80.B capsulemachine is compact en overtuigend in ontwerp en functie. Ook de prijs van — € Eens.