Breville PrimaLatte II Espresso Machine Beoordeling

De Breville Prima Latte II VFC109X-01 espressomachine biedt een goede combinatie van uitstekende espressosmaak en comfortabele dagelijkse bruikbaarheid. Maar dit toestel scoort ook met een ander voordeel.

Met de Breville espressomachine kun je niet alleen gemalen koffiepoeder gebruiken, maar ook de populaire E.S.E. pads. Dus je hebt een grote variatie in voorbereiding van uw koffiedranken, waarvan u kunt profiteren met een enkele machine. Het apparaat heeft een compact ontwerp en overtuigt met een aantrekkelijke uitstraling. Voor een solide en goedkope start is het de moeite waard om deze en andere portafilter machines beter te leren kennen.

Drie functies in één machine

Breville PrimaLatte II VFC109X-01
Wees super flexibel met de Breville PrimaLatte II VFC109X-01 espressomachine: gemalen koffie en koffiepads mogelijk!

Een groot voordeel van de PrimaLatte II uit Breville is de veelzijdigheid van het toestel. Met deze machine kunt u espresso zetten in een portafilter met eerder gemalen koffie, of kiezen voor de grote koffievariëteit van moderne E.S.E. pads. Zo kunt u het koffiegenot aanpassen.

Voor dit doel, dit apparaat drie verschillende filterinzetstukken , die zijn inbegrepen in de leveringsomvang. Espresso kan worden bereid met één inzetstuk voor één kopje of met een andere insert voor twee kopjes. Zo kun je ook ’s ochtends met z’n tweeën tegelijk genieten van de espresso.

De derde insert wordt gebruikt voor E.S.E. koffiepads, die gemakkelijk te gebruiken zijn. De koffiepads zijn in tal van verschillende smaken te verkrijgen en een pad wordt altijd precies geportioneerd voor een kopje. Dit maakt het bijzonder gemakkelijk om de Italiaanse koffiespecialiteiten, die u op vakantie bent gaan waarderen, binnen enkele minuten thuis te bereiden.

Veel koffiespecialiteiten worden bereid met melkschuim. Ook hiervoor is de Breville PrimaLatte II VFC109X-01 goed uitgerust. De machine is uitgerust met een Melkopschuimer dat een stevig, heerlijk melkschuim op je koffiespecialiteiten tovert. Zo kunt u uw koffie net als in de bistro serveren.

Wees super flexibel met de Breville PrimaLatte II VFC109X-01 espressomachine: gemalen koffie en koffiepads mogelijk!

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de Breville PrimaLatte II VFC109X-01

 • Voeding: 230 volt
 • Materiaal: Roestvrij staal
 • Capaciteit watertank: 1,4 liter
 • Melktank capaciteit: 0,6 liter
 • Afmetingen: 31,5 × 25,6 × 34,8 cm
 • Gewicht: 5.8 kg
 • Pompdruk: 19 bar

Hier vindt u de handleiding van de Prima Latte by Breville.

Eenvoudige bediening overtuigt

De bediening van de Breville espressomachine is zeer eenvoudig. Het apparaat heeft drie programma’s voor espresso, cappuccino en latte, die eenvoudig met een druk op de knop kunnen worden geactiveerd. Voor elke optie kunt u kiezen voor een grote of een kleine beker. In een mum van tijd is het drankje klaar zonder dat je je zorgen hoeft te maken over verschillende instellingen.

Voor de gebruiker is er ook de mogelijkheid om de intensiteit van de koffie aan te passen. Dit kan gebruikt worden om de espresso sterker of lichter te maken. Deze functie wordt ook geactiveerd door een knop.

Verder kan de sterkte van het melkschuim naar eigen smaak worden aangepast. Hiervoor is een regelaar aan de melkcontainer bevestigd. De melkcontainer heeft een Inhoud van 0,6 literzo kun je meerdere drankjes met melkschuim achter elkaar bereiden. Volle melk kan voor dit doel worden gebruikt, evenals sojamelk.

De bekerplank van deze espressomachine is groot en twee kopjes passen goed naast elkaar. De plank kan ook in hoogte worden versteld. Zo kun je lage espressokopjes dichter onder de koffie-uitloop plaatsen en spatten voorkomen. Maar indien nodig kan de plank ook worden aangepast zodat er een hoge beker of een latteglas onder past.

Het apparaat is ook uitgerust met een zwaar portafilter voor een lichte verbetering Temperatuur stabiliteit Biedt. Men moet echter niet te veel verwachten van deze goedkope machine. U kunt de zeef verwijderen.

De melkbesmettingDe melkopschuimer kan met één hand worden verwijderd. Zo kunt u de resterende melk gemakkelijk in de koelkast bewaren en gewoon opnieuw gebruiken als melkschuim weer gewenst is. De container is eenvoudig schoon te maken en te vullen. De capaciteit is voldoende voor ongeveer tien kopjes cappuccino.

Goede koffiesmaak

Iedereen die graag goede espresso drinkt, weet dat de smaak van koffie afhankelijk is van verschillende factoren. Naast een goed koffiepoeder is er ook een constante brouwtemperatuur en een voldoende druk noodzakelijk om een echt goede espresso te zetten.

De Breville machine is uitgerust met een Italiaanse pomp die zorgt voor een Druk van 19 bar kan opbouwen. De brouwtemperatuur van dit apparaat is ook in orde (in relatie tot de technische mogelijkheden). Zo worden acceptabele voorwaarden gegeven voor een goede espresso met eersteklas crema.

Video: Latte Macchiato voorbereiding met de Prima Latte

https://www.youtube.com/watch?v=7epng_myRAA

In deze video kun je zien hoe je een latte macchiato bereidt met de Prima Latte 2

Voor wie is de Breville PrimaLatte II VFC109X-01 geschikt?

Deze espressomachine is te gebruiken in elk huishouden en ook op kantoor. Het zet espresso volgens het beproefde portafilterprincipe, maar zonder de gecompliceerde werking die vaak nodig is bij dergelijke machines. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om koffie te kopen bij Koffiepads zodat je met dit apparaat echt voor elke smaak koffie kunt zetten.

Dit apparaat wordt gekenmerkt door een compact ontwerp Van. Een grote watertank en een melkcontainer met een hoge kwaliteit maken het echter mogelijk om de machine zelfs in huishoudens te gebruiken waar veel koffie wordt gedronken.

Deze espressomachine zal iedereen verrassen die de hoge kwaliteit van koffiedranken waardeert en tegelijkertijd een eenvoudige en veelzijdige toepassing wil. Dit apparaat wordt ook aangeboden tegen een eerlijke prijs. Daarom is het ook een bekroond instapmodel voor alle koffieliefhebbers.

Voor- en nadelen van de Breville espressomachine

Voordelen

 • Eersteklas espressokwaliteit
 • Goed melkschuim
 • Programma’s voor espresso, cappuccino en latte
 • Koffie-intensiteit instelbaar
 • Melkschuimsterkte instelbaar
 • Grote containers voor water en melk
 • Kan worden gebruikt met gemalen koffie of koffiepads
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen

 • Geen eigen instellingen programmeerbaar
 • Niet erg temperatuur stabiel

Veelgestelde vragen over de Breville PrimaLatte II

Wordt een inzetstuk voor de E.S.E.-pads meegeleverd?

Ja, je krijgt in totaal drie inserts: een voor een kleine koffie, een andere voor een grote koffie en een derde voor de E.S.E. pads.

Is het mogelijk om hoge kopjes onder de koffietuit te plaatsen?

Ja, met dit apparaat van Breville is de bekerbak verstelbaar, zodat je hogere kopjes of glazen net zo gemakkelijk kunt vullen als kleine espressokopjes.

Is het apparaat duurzaam op de lange termijn?

Ja, met dit apparaat werd de nadruk gelegd op een hoge kwaliteit van materiaal en vakmanschap, wat een goede duurzaamheid garandeert. Klanten die deze machine al meer dan een jaar gebruiken, melden ook langdurig probleemloos gebruik.

Hoe lang duurt het voordat de machine operationeel is?

Deze espressomachine warmt snel op en is in ongeveer 1 minuut klaar voor gebruik.

Hoe luid is de machine in bedrijf?

Deze machine draait vrij stil. Melkopschuimen is iets luider, maar wordt door gebruikers meestal niet als vervelend ervaren.

Is dit een machine voor pads of voor gewone gemalen koffie?

Met deze machine kun je zowel gemalen koffiepoeder als koffiepads gebruiken. Hiervoor worden diverse inzetstukken geleverd. Dit apparaat kan beide functies uitvoeren.

Kan de melkcontainer in de vaatwasser?

Volgens de aanbeveling van de fabrikant moet de melkcontainer met de hand worden gespoeld.

Is het mogelijk om alleen warme melk te verliezen?

Ja, u kunt gewoon op de melkschuimknop drukken en Zorg voor warm melkschuim voor chocolade of andere dranken.

Kunnen de brouwgroepen worden verwijderd?

Nee, met dit apparaat kunt u de brouwgroepen niet verwijderen voor reiniging. Er is echter een reinigingsprogramma waarbij de machine wordt gespoeld met heet water.

Resultaat

De Breville PrimaLatte II espressomachine blijkt praktisch te zijn, want je kunt zowel poederkoffie als koffiepads zetten met het portafilter. Verder wordt het apparaat gekenmerkt door een niet veeleisende werking Van.

Veel klanten hebben een positieve mening geuit over dit apparaat uit Breville en goede recensies Opgesteld. De prijs voor deze portafilter machine is ook uitstekend. Daarom kan het apparaat ten zeerste worden aanbevolen aan elke beginner

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren

€198,99Met de Breville PrimaLatte II VFC109X-01 espressomachine voor alleen € 198,99 wees super flexibel: gemalen koffie en koffiepads mogelijk!