Comandante C40 MK3 Nitro Blade Espresso Grinder Beoordeling

Echte koffiekenners waarderen vandaag de dag nog steeds de handmolen voor de koffiebonen. Met de Comandante C40 MK3 Nitro Blade Espressomolen maalt u uw koffiebonen nu gemakkelijk met de hand. Een uitstekende grinder draagt hieraan bij. Tegelijkertijd is de koffiemolen in natuurlijke houtlook ook nog eens erg stijlvol en is precies één van de accessoires waarmee je als koffieliefhebber graag aan de slag gaat.

Optimale krachtoverbrenging en de beste, uniforme resultaten tijdens het malen maken dit model vandaag de dag de eerste keuze als het gaat om een handmolen voor espressokoffie.

Uniform slijpresultaat overtuigt

Comandante C40 MK3 Nitro Blade Hand Koffiemolen
De Comandante C40 MK3 Nitro Blade espressomolen is de absolute must-have voor echte koffiemolenliefhebbers.

Een gelijkmatig korrelige gemalen koffie is uiterst belangrijk voor de kwaliteit van espresso of andere koffiespecialiteiten, zoals een uniforme extractie gegarandeerd kan worden gebruikt. De Comandante C40 MK3 Nitro Blade koffiemolen biedt een gelijkmatig gemalen koffie die voldoet aan de hoogste normen.

De randen van de slijpschijven worden opnieuw gemalen en hebben een Hardheid van 58 Rockwell op. Hierdoor wordt de koffie gesneden en krijgt de geproduceerde koffie een uniforme consistentie. De fijnheid is terug te vinden in 30 verschillende niveaus aanpassen. Daarom kunt u met deze koffiemolen voor portafilters, van fijngemalen koffie voor espresso tot een grofkorrelige variant voor de Franse pers, precies de mate van malen kiezen die het beste is voor de gewenste koffiebereiding. De slijpgraad kan worden aangepast door simpelweg te drukken en te draaien.

Met de fijnste maalt u perfect gemalen koffie voor de portafiltermachine. De perfect gemalen koffie draagt bij aan de toename van het koffiegenot. Daarom wordt de Comandante C40 MK3 Nitro Blade ook gewaardeerd door gevorderde espressoliefhebbers. Maar zelfs als u gewoon een koffie in het handfilter wilt zetten, kunt u de juiste korrelgrootte bereiken met een gemiddelde instelling.

In veel huishoudens zijn er tegenwoordig verschillende apparaten om koffie te bereiden. Daarom is het ook belangrijk dat deze molen in staat is om verschillende maalgraden te leveren. Deze kunnen met deze handmolen veel gemakkelijker worden aangepast dan met andere modellen. Het is ook gemakkelijk om instellingen te vinden als ze eenmaal zijn gevonden.

De Comandante C40 MK3 Nitro Blade espressomolen is de absolute must-have voor echte koffiemolenliefhebbers.

Koop hier bij Amazon.de

Technische gegevens van de koffiemolen

 • Grinder: Conische molen
 • Materiaalslijper: Gepatenteerd roestvrij staal
 • Materiaal maalgoed container: glas
 • Volledige hoogte: 16,5 cm
 • Gewicht: 610 gram
 • Container capaciteit: 40 gram koffiebonen
 • Slijpgraad instellingen: 30
 • Slijpsnelheid: 1 boon per krukasrotatie
 • Land van herkomst: Duitsland

Hier vindt u de Duitse handleiding voor de Comandante C40.

Een hoogwaardige handmolen voor liefhebbers

De Comandante C40 MK3 Nitro Blade koffiemolen is niet goedkoop, maar de uitrusting en afwerking van deze molen is echt eersteklas. Het is de perfecte reisgenoot en is ook geschikt voor gebruik thuis omdat het precies de juiste mate van malen biedt voor elk type koffiebereiding. Deze koffiemolen is uitgerust met veel aandacht voor detail gemaakt van de beste materialen en is nu een van de beste apparaten in zijn soort op de markt.

Slijpen zonder moeite

Een nadeel van handkoffiemolens is meestal dat het enige moeite kost om de bonen te malen. Met de Comandante C40 MK3 Nitro Blade koffiemolen is het werk echter vrij eenvoudig en ook snel. Deze molen ligt perfect in de hand. De molen is Dubbele kogellagers, zodat de crank relatief eenvoudig kan worden verplaatst.

Hoe lang het slijpen duurt, hangt ook af van de mate van slijpen. Voor zeer fijngemalen koffie voor espresso heb je iets langer nodig dan voor grovere gemalen koffie. Gemiddeld kun je ervan uitgaan dat je een koffieboon kunt malen met een zwengelslag. Met dit soepel lopende apparaat is het malen van koffie zelfs leuk.

Voor wie is de Comandante C40 MK3 Nitro Blad geschikt?e koffiemolen?

De Comandante C40 MK3 is zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Alleen voor zware drinkers wordt een handmatige espressomolen op de lange termijn een beetje te vervelend.

Door de vele mogelijke maalgraadinstellingen is het apparaat veelzijdig en biedt het een homogeen resultaat bij elke korrelgrootte. Zo wordt de basis gegeven voor een optimaal resultaat bij het zetten van de koffie. Daarom is deze koffiemolen een verrijking voor elk huishouden waarin koffie wordt gedronken.

Deze molen kan worden gebruikt voor espresso van de Portafilter Machine kan heel goed gebruikt worden. Deze fijne instelling is de beste kwaliteitstest voor koffiemolens. Het resultaat dat u met de Comandante kunt bereiken, kan zelfs niet worden overtroffen door elektrische koffiemolens.

Het kleine formaat van de Comandante koffiemolen maakt het ook een uitstekende reisgenoot. Dus als je onderweg niet zonder perfecte koffie wilt, is dit apparaat ook goed geadviseerd.

Deze koffiemolen kan zelfs voor andere doeleinden worden gebruikt. Je kunt er dus ook thee of kruiden in malen en ook goede resultaten behalen. Zo is de Comandante C40 MK3 Nitro Blade koffiemolen een allrounder die zeker handig is in het huishouden.

Video: Productrapport van de Comandante C40 Mk3

Bekijk deze video om te leren wat er zo geweldig is binnen en buiten de espressomolen.

Voors en tegens van Comandante’s koffiemolen

Voordelen

 • Kwaliteit “Made in Germany”
 • Aantrekkelijk uiterlijk
 • Hoogwaardige molen
 • Dubbel kogellager voor eenvoudig slijpen
 • 30 maalgraad instellingen mogelijk
 • Homogene gemalen koffie
 • Moeiteloos en snel slijpen
 • Geschikt voor espresso

Nadelen

 • Hoge aanschafprijs
 • Zeer glad oppervlak, zodat de koffiemolen gemakkelijk uit de hand glijdt

Veelgestelde vragen over de Comandante C40

Hoeveel koffie kun je in één keer malen?

Omdat dit apparaat niet elektrisch wordt bediend, kunt u in theorie zoveel koffie malen als u wilt, er is geen limiet. De bonencontainer bevat echter slechts 40 gram. Deze hoeveelheid is voldoende voor vier tot vijf kopjes espressokoffie.

Is het mogelijk om zeer fijn meel te malen voor Turkse mokka?

Ja, de fijne instellingen werken uitstekend op dit apparaat. Voor specialiteiten zoals Turkse mokka of espresso kunt u de beste setting kiezen en een korrelgrootte krijgen die fijnkorrelig en homogeen is.

Zijn er verschillende slijpgraden?

Ja, de Comandante C40 MK3 Nitro Blade koffiemolen heeft in totaal 30 maalgraden. Deze variëren van een zeer fijne maaltijd voor espressokoffie tot grofkorrelige gemalen koffie voor de Franse pers.

Zijn de slijpgraden eenvoudig aan te passen?

Ja, om de slijpkwaliteiten aan te passen, hoeft u alleen maar te drukken en te draaien. De instelling is duidelijk en je kunt elke instelling heel gemakkelijk vinden. De instelling is met dit apparaat veel eenvoudiger dan bij de meeste concurrerende modellen.

Hoeveel koffie past er in de bonencontainer?

De bonencontainer is ontworpen voor 40 gram bonen. Hiermee kun je vier tot vijf kopjes bereiden. In de regel is deze hoeveelheid voldoende, omdat de koffie altijd vers gemalen moet zijn.

Is er veel koffiestof buiten de molen?

Nee, het werken met deze koffiemolen is erg schoon. Het glas voor het verzamelen van de gemalen koffie wordt op de koffiemolen geschroefd, zodat er geen gemalen koffie kan ontsnappen. Voordat u het glas verwijdert, is het raadzaam om licht op de molen te kloppen, zodat gemalen koffie die zich in de molen heeft verzameld ook in het glas valt.

Wat voor soort grinder heeft het apparaat?

De koffiemolen is voorzien van een conisch schilderij van roestvrij staal. De randen van de maalschijven zijn erg scherp, zodat de koffie wordt gesneden. Deze molen, speciaal ontwikkeld voor de Comandante C40 MK3 Nitro Blade koffiemolen, behaalt zeer goede en homogene resultaten.

Is het moeilijk om de molen te bedienen?

Nee, met de Comandante C40 MK3 Nitro Blade koffiemolen is het malen van koffie met de hand vrij eenvoudig. De grinder heeft een dubbele kogellager. Hierdoor is de hendel makkelijker te draaien.

Resultaat

Voor liefhebbers van handbediende Koffiemolens, de Comandante C40 MK3 Nitro Blade koffiemolen is een topmodel, dat wordt gekenmerkt door het gebruik van de beste materialen en zorgvuldige verwerking. Dit model is volledig gemaakt in Duitsland. Hoewel de prijs voor deze koffiemolen vrij hoog is, maar wie belang hecht aan uitstekend gemalen koffie, zal deze koffiemolen echt waarderen. Dit wordt ook bevestigd door de vele uitstekende beoordelingen van klanten.

Niet alleen wordt de eersteklas kwaliteit van de gemalen koffie keer op keer genoemd, de klanten zijn ook zeer tevreden over de werking van de koffiemolen. De slijpgraad kan eenvoudig in 30 stappen worden aangepast en dankzij een dubbel kogellager op de molen is er niet veel kracht nodig om aan de hendel te draaien. Daarnaast is de compacte koffiemolen ook visueel succesvol en daarmee een koffieaccessoire dat je graag in de keuken zet.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€219,99De Comandante C40 MK3 Nitro Blade espressomolen is de absolute must-have voor echte koffiemolenliefhebbers voor interessante € 219,99 al beschikbaar bij Amazon.