De’Longhi EN 560.B Nespresso Lattissima Touch capsule machine Beoordeling

De De’Longhi EN 560.B Nespresso Lattissima Touch werkt met Nespresso koffiecapsules. Het warmt in een mum van tijd op, zodat u in iets meer dan een minuut van uw koffie kunt genieten. U kunt uw favoriete koffie kiezen en ook genieten van koffiespecialiteiten met melk. Hier controleren we wat er in deze premium machine zit.

Een premium model voor optimaal koffiegenot

De'Longhi NL 560.B Nespresso Lattissima Touch |
De De’Longhi EN 560.B Nespresso Lattissima Touch capsulemachine met zijn melkopschuimsysteem concurreert met volautomatische machines.

De Nespresso Lattissima van is een van de Nespresso capsule machines in de hoge prijsklasse.

Maar het biedt veel extra functies die u niet op andere capsulemachines zult vinden. Zo wordt uw koffiegenot geoptimaliseerd en kunt u verschillende koffiespecialiteiten in een mum van tijd ontvangen.

Bijzonder gewaardeerd in deze capsule machine is de Melkopschuimsysteem, die gemakkelijk samen met de melkcontainer aan de voorkant van het apparaat kan worden gekoppeld. Zodra de melkopschuimer is gedokt, kunt u dergelijke koffiespecialiteiten kiezen die worden bereid met melkschuim. De melkopschuimer bestaat in totaal uit 7 delen, die vrij eenvoudig in elkaar gezet kunnen worden.

Met dit apparaat kun je met één druk op de knop verschillende koffiedrankjes krijgen. Hiervoor is de capsulemachine uitgerust met zes bedieningsknoppen.

U kunt kiezen uit de volgende dranken:

 1. Espresso
 2. Lungo
 3. Romige Latte
 4. Latte Macchiato
 5. Cappuccino
 6. Warm melkschuim

Als u drankjes met melk wilt kiezen, moet u eerst de melkcontainer vullen en deze met de melkopschuimer op de capsulemachine aansluiten. De melkopschuimer heeft een aparte tuit zodat koffie en melk apart in het kopje lopen.

De De’Longhi EN 560.B Nespresso Lattissima Touch capsulemachine met zijn melkopschuimsysteem concurreert met volautomatische machines.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de De’Longhi EN 560.B Nespresso Lattissima Touch capsulemachine

 • Voeding: 230 volt
 • Nominaal vermogen: 1400 watt
 • Opwarmtijd: 25 seconden
 • Watertank capaciteit: 0,9 liter
 • Inhoud melkcontainer: 0,35 liter
 • Capaciteit capsuleverzamelingscontainer: 9 – 11 capsules
 • Programmeerbare kiesknoppen: 6
 • Afmetingen: 17 x 32 x 25,8 centimeter
 • Gewicht: 4.5 kg

Hier vindt u de Duitse gebruikershandleiding van de EN 560 B van De’Longhi.

Eenvoudige bediening maakt het werk gemakkelijker

Ondanks zijn extra functies, de Nespresso Lattissima van De’Longhi Eenvoudig in gebruik. Dankzij de praktische bedieningsknoppen is de machine intuïtief in gebruik, zodat u vanaf dag één perfecte koffie kunt zetten zonder enige ervaring vooraf.

Eerst wordt de absorbeerbare watertank gevuld. Vervolgens kunt u de capsulemachine starten via de aan/ uit-schakelaar, die zich in de buurt van het waterreservoir bevindt. Dan los je de Metalen Sluit de bovenkant van het apparaat aan en plaats de Nespresso-koffiecapsule van uw keuze.

Tijdens de 25 seconden opwarmtijd de gewenste koffiespecialiteit kun je invoeren via de soft touch knoppen aan de voorkant. Voor dranken met melk moet de melkopschuimer met de gevulde melkcontainer nog steeds worden gedokt. Nu hoef je alleen nog maar het kopje onder de tuit te zetten en korte tijd later een koffie naar keuze te ontvangen.

De gebruikte koffiecapsule wordt automatisch in de verzamelcontainer gegooid nadat het zetproces is voltooid. De container is bijna ongeveer 10 capsules, een gemiddelde en praktische grootte.

De smaak overtuigt

De koffiecapsules die u voor dit apparaat kunt gebruiken, moeten compatibel zijn met het Nespresso-systeem. Je kunt de originele Nestlé capsules meteen leren kennen, want een klein assortiment is inbegrepen. Elke capsule komt overeen met precies één portie en is Aroma verzegeld. Zo krijg je bij elk kopje een voortreffelijk koffiearoma, waar elke koffieliefhebber van zal genieten.

Naast de originele capsules van Nestlé kan u vandaage ontvangen ook capsules van alternatieve leveranciers. Hieronder valt bijvoorbeeld het bekende kwaliteitsmerk. Dallmayr. U moet er echter altijd voor zorgen dat de capsules geschikt zijn voor het Nespresso-systeem.

Grote watertank voor extractie

Het apparaat van De’Longhi heeft een watertank van 0,9 liter inhoud en zit dus op het lagere middenveld. Het waterreservoir kan ook eenvoudig uit het apparaat worden verwijderd voor het vullen en reinigen. Hiervoor wordt eerst het stevig geïntegreerde deksel opgetild. Kantel vervolgens de watercontainer iets naar achteren om deze naar boven te verwijderen.

Wanneer u het apparaat instelt, moet u ervoor zorgen dat u voldoende ruimte hebt, zowel naar achteren als naar boven, om de tank te verwijderen. Ook moet de achterkant van de machine met het waterniveau gemakkelijk te zien zijn, zodat u kunt bepalen hoeveel water er nog over is. Dit apparaat heeft een kleine waterniveau-indicator.

Zo snel is je koffie klaar

Snelheid is een belangrijk kenmerk van de De’Longhi capsulemachine. Nadat u het apparaat hebt ingeschakeld, is het binnen 25 seconden klaar om te starten. Ook het brouwproces verloopt .swift, zit je koffie in 60 seconden in het kopje. Je hebt iets langer nodig voor drankjes met melk. Het melkschuimsysteem, dat overigens de minste heeft in vergelijking met de beste koffiecapsulemachines, heeft nog eens 15 extra seconden nodig om op te warmen.

Video: Cappuccino bereiding met de DeLonghi Nespresso Lattissima Touch

In deze video kun je zien hoe de capsulemachine fijne cappuccino produceert.

Reiniging van de De’Longhi capsulemachine

De Nespresso Lattissima is vrij eenvoudig schoon te maken. Het meest tijdrovend is het schoonmaken van de Melkopschuimer. Dit is echter ook bijzonder belangrijk om te voorkomen dat bacteriën zich vormen via melkresten. Nadat een melkdrankje is doorgelopen, gaat de reinigingsknop op het apparaat branden. Je hoeft dit alleen maar ingedrukt te houden om het melksysteem uit te spoelen.

Als er nog melk in de tank zit, kun je de melkopschuimer gewoon in de koelkast bewaren tot het volgende gebruik. De lege melkopschuimer kan eenvoudig worden gedemonteerd en gewassen in de vaatwasser worden.

De lekbak en capsulecontainer zijn ook verwijderbaar, maar moeten met de hand worden gespoeld. De machine moet ook met regelmatige tussenpozen worden ontkalkt. Wanneer het zover is, wordt dit aangegeven door een waarschuwingslampje. Ontkalking wordt uitgevoerd via het ontkalkingsmondstuk aan de voorkant van het apparaat.

Voor- en nadelen van de Nespresso Lattissima van De’Longhi

Voordelen

 • Aantrekkelijk design
 • Snelle opwarmtijd
 • Met melkopschuimer
 • 6 soft touch knoppen voor diverse koffiespecialiteiten
 • Grote watertank
 • Waarschuwingsindicator voor ontkalking
 • Automatisch spoelen van het melksysteem
 • 19 bar druk
 • Eenvoudig in gebruik

Nadelen

 • Hoge aanschafprijs voor een capsulemachine

Veelgestelde vragen over het De’Longhi apparaat

Is het mogelijk om alleen warme melk te krijgen?

Ja, het is vrij gemakkelijk om alleen warme melk te verliezen. Dit toestel heeft zelfs een speciale soft touch knop. Het enige dat u hoeft te doen, is de melkopschuimer dokken met de gevulde container en op de knop drukken. In een paar seconden krijg je warm melkschuim.

Kan ik ook Tassimo capsules gebruiken?

Nee. Capsulemachines zijn verkrijgbaar met verschillende systemen. Het Tassimo systeem verschilt in veel opzichten van het Nespresso systeem waarvoor dit apparaat is gebouwd. Het is dus niet mogelijk om capsules van Tassimo of andere systemen te gebruiken. Maar er is een ruime keuze aan Nespresso capsules van zowel Nestlé als andere merken.

Draait de machine hard?

Nee, dit apparaat werkt heel stil en interfereert niet.

Kun je ook thee zetten met het apparaat?

Ja. Er zijn twee manieren om dit te doen. Je kunt speciale theecapsules kopen die op dezelfde manier kunnen worden bereid als koffie. Daarnaast kun je ook heet water uit de machine halen om theezakjes te zetten.

Is het mogelijk om de melk in het melkpak aan te sluiten?

Nee, dit is niet mogelijk met dit apparaat. Melk voor het melkschuim moet in de daartoe bestemde recipiënt worden geplaatst. Alleen als dit is gedokt, werkt de melkfunctie. Maar je kunt de resterende melk ook in deze bak in de koelkast bewaren en niet eerst bijvullen.

Is het mogelijk om de consistentie van het melkschuim te veranderen?

Ja, er is een wiel op de tank waarmee u het melkschuim naar eigen voorkeur kunt regelen.

Resultaat

De De’Longhi EN 560.B Nespresso Lattissima Touch koffiecapsulemachine zorgt voor optimaal koffiegenot en werkt snel. Dankzij de eenvoudige bediening zijn zelfs Italiaanse koffiespecialiteiten geen probleem. U voert gewoon water en een capsule in en kunt de melkopschuimer indien nodig dokken. Vervolgens wordt het met verbazingwekkende snelheid gemaakt uitstekende koffie, waarvan de kwaliteit niet onderdoet voor grote volautomatische koffiemachines.

Dit apparaat, dat moet worden gebruikt met capsules van het Nespresso-systeem, wordt gekenmerkt door vele extra’s die het comfortabel maken om te gebruiken. Hiervoor accepteert de koffieliefhebber ook graag de relatief hoge aanschafprijs voor een capsulemachine.

Klanten die het apparaat al gebruiken, zijn enthousiast over de functies en het gebruiksgemak. Dit apparaat kan worden aanbevolen aan iedereen die geïnteresseerd is met een zuiver geweten voor aankoop.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 5 sterren

€279,00De De’Longhi EN 560.B Nespresso Lattissima Touch capsulemachine met zijn melkopschuimsysteem concurreert met volautomatische machines. Beschikbaar vanaf 279,00 €.