De’Longhi La Specialista Prestigio EC 9355.M Espressomachine Beoordeling

De De’Longhi La Specialista Prestigio EC 9355.M is een gebruiksvriendelijk apparaat dat kan worden gebruikt met automatische presets. Tegelijkertijd biedt het de gebruiker echter ook een aantal mogelijkheden om zijn eigen instellingen te maken om een individuele espresso-ervaring te creëren.

Een geïntegreerde melkopschuimer maakt het ook mogelijk om thuis populaire drankjes te bereiden, zoals cappuccino, of andere specialiteiten op basis van espresso. Met deze semi-automatische espressomachine kun je je eigen talent als barista ontwikkelen.

Kenmerken en functies van de De’Longhi La Specialista Prestigio espressomachine

De'Longhi La Specialista Prestigio EC 9355.M

De De’Longhi La Specialista Prestigio is een allrounder met veel ruimte voor barista finetuning.

Koop hier bij Amazon.de

De basis voor een goede espresso is perfect gemalen koffiepoeder. De Specialista Prestigio is uitgerust met een eersteklas slijpmachine, waarmee homogene gemalen koffie kan worden bereikt in de juiste korrelgrootte en perfecte portionering.

De koffiemolen bevindt zich in het linkerdeel van de espressomachine en is stevig geïntegreerd in de behuizing, maar het proces gaat niet volledig automatisch. U moet het portafilter eerst onder de uitlaat voor gemalen koffie klemmen. Nadat het portafilter is gevuld met de exacte hoeveelheid, wordt er automatisch met de gemalen koffie geknoeid. Daarna kan het portafilter in de machine worden geplaatst en kan de extractie van de espresso beginnen.

De espressomachine warmt zichzelf op via een Thermoblok op. Hierdoor is het in 30 tot 40 seconden klaar voor gebruik. Naast het brouwproces kan de temperatuur van dit apparaat zeer constant worden gehouden, wat een positief effect heeft op de kwaliteit van de espresso.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Verschillende individuele instellingsopties
 • Dynamisch voorbrouwen
 • Hoogwaardige slijptechnologie
 • Actieve temperatuurregeling
 • Stoombuis voor fijn melkschuim
 • Twee onafhankelijke verwarmingssystemen
 • Uitstekende resultaten bij het extraheren van espresso

Nadelen

 • Harde loopgeluiden
 • Prijs in vergelijking hoger (maar ook meer functies)

Technische gegevens

 • Voeding: 220 volt
 • Vermogen: 1450 watt
 • Pompdruk: 19 bar
 • Verwarmingssysteem: Dubbele cirkel
 • Bediening : Bedieningsknoppen
 • Afmetingen: 39 x 35 x 45cm
 • Inhoud watertank: 2,5 liter
 • Materiaal: Roestvrij staal
 • Kopjes per brouwsel: 2
 • Maximale cuphoogte: 12 cm
 • Gewicht: 13.5 kg

Hier vindt u de handleiding van de Specialista Prestigio van De’Longhi.

Review van de La Specialista Prestigio portafilter machine

Functies

Een van de speciale kenmerken van deze espressomachine is de Dual-circuit verwarmingssysteem, waarmee u espresso kunt zetten en melk kunt opschuimen of tegelijkertijd heet water kunt nemen. Zo kun je gemakkelijk meerdere dranken met melkschuim of warme melk achter elkaar bereiden.

Op de machine vindt u een Kopjeswarmer, waarop u Koffiekopjes voorverwarmen Kunnen. De koffie koelt dus niet af als hij in het kopje loopt. De bekerhouder kan zo worden aangepast dat u kleine espressokopjes kunt vullen zonder te spatten, maar ook hogere kopjes of glazen tot 12 cm kunt gebruiken, zoals die voor Latte Macchiato worden graag gebruikt. Een andere handige functie is de Manometer, waar u de druk kunt controleren bij het extraheren van de espresso.

Diverse automatische programma’s ondersteunen u bij het reinigen van de machine. Er is een automatisch reinigingsprogramma, een spoelprogramma en ook een programma voor ontkalken. Het apparaat heeft ook een waterfilter dat kalkaanslag uit het water verwijdert.

Voorbereiding

Je kunt deze machine gebruiken met de vooraf ingestelde en een uitstekende espresso maken. Als u echter een individuele invloed wilt hebben op uw koffiecreaties, kunt u ook uw eigen instellingen maken. Om dit te doen, kunt u de knop “Mijn menu” gebruiken. U kunt de mate van slijpen, de temperatuur en eenpas de hoeveelheid drankjes naar wens aan. Met dit apparaat kunt u één kopje of twee kopjes espresso krijgen.

Een dynamisch voorbrouwen zorgt ervoor dat het hele oppervlak van de gemalen koffie gelijkmatig wordt bevochtigd. Daarom hangt de duur van het voorzetten ook af van de dichtheid van de gemalen koffie. Dit garandeert dat de aroma’s het koffiepoeder ook volledig kunnen oplossen.

Kwaliteit

Deze espressomachine heeft alle technische subtiliteiten om een espresso met barista kwaliteit te extraheren. Van perfect gemalen, gedoseerde en gemanipuleerde gemalen koffie tot de ideale zetdruk en een constante temperatuur, alle voorwaarden voor een perfecte extractie worden gecreëerd. Met persoonlijke instellingen die ook opgeslagen kunnen worden, kun je je espresso ook helemaal eens flink afzetten. Voeg een persoonlijk tintje toe.

Prijs

De De’Longhi La Specialista Prestigio EC 9355.M is verkrijgbaar voor ongeveer 800 euro. De aanschafprijs is hoog, maar je krijgt een apparaat met veel waardevolle functies die aanzienlijk bijdragen aan de kwaliteit van je espresso. De degelijk gebouwde espressomachine belooft een lange levensduur.

Verschillen met de Sage Barista Express

De De’Longhi La Specialista Prestigio is in veel opzichten vergelijkbaar met de Sage Barista Express. Er zijn echter enkele opvallende verschillen. Het De’Longhi-apparaat bereikt zijn bedrijfstemperatuur rond 15 seconden sneller, dan de Sage-machine. Het duurt ook iets langer met het Salie-apparaat totdat de stoom kan worden verwijderd voor het opschuimen van melk.

De espressosmaak wordt op beide machines geprezen, hoewel gebruikers de smaak van de Specialista Prestigio als bijzonder goed beschrijven. Dit komt door het dynamische voorbrouwen en ook door het automatische geknoei. Deze functies zijn niet aanwezig op de Sage Barista. Daarnaast brouwt de Specialista Prestigio met een iets lagere druk, waardoor de espresso minder bitter smaakt.

Een ander voordeel van de Specialista Prestigio is dat je automatisch een Cafe Americano kunt krijgen. Dit kan via de bedieningsknop worden geselecteerd en het benodigde water loopt automatisch in de beker.

Voor wie is dit model geschikt?

Dit apparaat is gericht op ambitieuze beginners en gevorderde gebruikers die vertrouwen op comfort. Automatische instellingen, die kunnen worden aangevuld met persoonlijke voorkeuren, vereenvoudigen de aanschaf van espresso in vergelijking met puur handmatige portafiltermachines. De grote watertank met een inhoud van 2,5 liter draagt bij aan het feit dat deze machine goed geschikt is voor een groter huishouden, of zelfs voor een kantoor.

In deze video wordt de De’Longhi La Specialista Prestigio kort en bondig geïntroduceerd:

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet je wachten op de espresso bij De’Longhi La Specialista Prestigio nadat je hem hebt ingeschakeld?

Dankzij een efficiënt thermoblocksysteem warmt deze machine zeer snel op en is hij in slechts 30 seconden klaar voor gebruik.

Welk waterfilter moet worden gebruikt op de De’Longhi La Specialista Prestigio gebruikt worden?

Je kunt het originele waterfilter kopen bij De’Longhi. Dit blijkt de beste oplossing voor het apparaat.

Wat voor koffiebonen moet je gebruiken voor de De’Longhi La Specialista Prestigio?

Je kunt elk type koffiebonen gebruiken. Donker geroosterde melanges worden aanbevolen voor espresso.

Passen hoge kopjes ook onder de koffietuit?

Ja, u kunt kopjes of glazen tot een hoogte van 12 cm onder de koffietuit plaatsen.

Is het mogelijk om cappuccino te maken met deze machine?

Ja, deze espressomachine heeft een stoommondstuk waarmee je melk in een aparte bak kunt opschuimen, die wordt gemengd met de espresso voor de cappuccino. Dit apparaat kan een uitstekend melkschuim met fijne poriën produceren dat professionele kwaliteit heeft.

Is het mogelijk om koffiepads te gebruiken?

Nee, het apparaat is niet compatibel met koffiepads.

Is er een bekerwarmer?

Ja, de cups kunnen bovenop het apparaat worden geplaatst voor voorverwarming.

Resultaat

De De’Longhi La Specialista Prestigio zorgt voor een evenwichtige en comfortabele espresso-ervaring. Met de grote watertank en de gelijktijdige bereiding van espresso en melkschuim,e Specialista veel.

Deze espressomachine heeft veel zeer positieve klantrecensies ontvangen. Keer op keer wordt de uitstekende kwaliteit van de espresso benadrukt en ook de gebruiksvriendelijkheid wordt goed ontvangen door klanten. Als u een espressomachine van hoge kwaliteit wilt die ook individuele instellingen mogelijk maakt ondanks vele geautomatiseerde functies, is de De’Longhi La Specialista Prestigio een uitstekende aankoop.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€756,59De De’Longhi La Specialista Prestigio is een allrounder met veel ruimte voor barista finetuning. Met dynamisch voorbrouwen. Beschikbaar op Amazon voor 756,59 €.