De’Longhi Autentica Kaffeevollautomat Beoordeling

De De’Longhi Autentica Cappuccino ETAM is verkrijgbaar in een extreem slank ontwerp. Deze machine, die het tot de beste volautomatische koffiemachines heeft gemaakt, scoort met enkele hoogwaardige functies. Hier laten we je zien wat er in de Autentica zit en hoe authentiek het echt is.

Verscheidenheid aan drankjes uit de Autentica Cappuccino

De'Longhi Autentica Cappuccino ETAM 29.660.SB
De De’Longhi Autentica Cappuccino ETAM 29.660.SB volautomatische koffiemachine schittert met zijn compacte ontwerp in combinatie met solide zeteigenschappen.

De volautomatische koffiemachine van De’Longhi is precies ontworpen voor gebruikers die houden van een grote selectie verschillende koffiedranken. Het apparaat biedt veel keuzes, die naast de bekende klassiekers ook alleen warme melk bevat.

Het volautomatische koffiezetapparaat maakt het ook mogelijk om een normale filterkoffie te produceren. Hiervoor is de Long Coffee-functie ontwikkeld, waarbij tijdens het zetten gebruik wordt gemaakt van een surge-proces. Zo krijg je een grote kop koffie die gelijk staat aan een aromatische filterkoffie.

Naast de bonencontainer is er ook een extra koffievakwaarin voorgemalen koffiepoeder kan worden gevuld. Je kunt dit gebruiken als je tussendoor een koffie zonder cafeïne wilt zetten, of als je een nieuwe variant wilt proberen zonder de bonencontainer te hoeven legen.

De De’Longhi Autentica Cappuccino ETAM 29.660.SB volautomatische koffiemachine schittert met zijn compacte ontwerp in combinatie met solide zeteigenschappen.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de volautomatische koffiemachine van De’Longhi

 • Voeding: 230 volt
 • Nominaal vermogen: 1450 watt
 • Gewicht: 9.1 kg
 • Afmetingen: 48 x 19,5 x 34cm
 • Dampspanning: 15 bar
 • Materiaal: Kunststof
 • Opslagruimten voor bereiding: 1
 • Inhoud watertank: 1,4 liter

Hoogwaardig melkopschuimsysteem voor melkschuim naar wens

Het apparaat heeft een melkschuimsysteem aan boord, dat op betrouwbare wijze melkschuim van hoge kwaliteit levert, wat dranken zoals cappuccino hun speciale elegantie geeft. De consistentie van het melkschuim kan van vloeibaar naar vast aanpassen.

Om ruimte te besparen wordt de melkcontainer direct naast het koffie-uitje op dit apparaat geplaatst. De melkcontainer kan eenvoudig worden verwijderd en eventuele resterende melk kan in de koelkast worden bewaard.

Een molenaar van de hogere klasse

Perfect gemalen koffie is het uitgangsproduct voor lekkere koffie. In deze volautomatische koffiemachine is daarom een eersteklas molen geïnstalleerd, die in 13 verschillende maalgraden kan malen. Zo kunt u de korrelgrootte van de gemalen koffie uitstekend aanpassen aan de betreffende specialiteit.

De conische molen is fijn gekalibreerd zodat de mate van slijpen precies gehandhaafd kan worden. Op deze manier krijgt u homogene gemalen koffie, die optimale omstandigheden biedt voor het zetten van uw koffiespecialiteiten. De espresso slaagt uitstekend met een fijne maalstand en kan zijn aroma perfect ontwikkelen. Een hoogwaardige conische molen wordt anders zelden aangetroffen in volautomatische machines.

Eenvoudige bediening voor eenvoudig koffiegenot

De bediening van de Autentica Cappuccino koffiemachine is zeer eenvoudig. Een verlichte Beeldscherm met directe selectieknoppen helpt u om uw favoriete koffie gemakkelijk te kiezen. Naast de voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten kunt u met het apparaat ook drankjes aanpassen aan uw persoonlijke smaak via uw eigen instellingen.

U kunt de hoeveelheid water gebruiken, Malen en koffiehoeveelheid volgens uw wensen en zo van elk drankje een persoonlijk genot maken. Het is de moeite waard om een beetje te experimenteren om de instellingen te vinden die het beste bij u passen. Deze kunnen dan ook worden opgeslagen. Helaas is er echter slechts één opslagruimte, dus slechts één persoon kan zijn favoriete instellingen op het apparaat opnemen.

Een andere praktische functie van het apparaat is de Bekervoorverwarmer. Je kunt de kopjes opwarmen en vervolgens de koffie in de voorverwarmde kopjes laten lopen. Zo kun je het koffiegenot tot in de puntjes perfectioneren, net zoals je dat kent van de barista.

Reiniging en onderhoud van het apparaat

Het reinigen van uw volautomatische koffiemachine is belangrijk om een constant goede smaak van de koffie te garanderen en ook om de levensverwachting van het apparaat te verhogen. De’Longhi heeft deze taken gemakkelijk voor u gemaakt. Er is Schoonmaakprogramma’s, die u eenvoudig kunt activeren met een druk op de knop. Het melkopschuimsysteem reinigt zichzelf ook met hete stoom na elk gebruik. Er kan dus geen ophoping van bacteriën zijn via melkresten.

De melkcontainer en lekbak kunnen eenvoudig worden verwijderd en gewassen in de vaatwasser. De zetunits zijn ook verwijderbaar en kunnen onder stromend water worden gespoeld om resten van koffiepoeder te verwijderen. De kunststof behuizing is eenvoudig af te vegen met een vochtige doek en blijft lang zo mooi als nieuw.

Voor wie is de De’Longhi ETAM 29.660.SB volautomatische koffiemachine geschikt?

De Autentica Cappuccino volautomatische koffiemachine valt op het eerste gezicht op door zijn slanke, compacte vorm. Dit alleen al laat zien dat dit apparaat is ontworpen voor een modern, klein huishouden waarin niet veel vloeroppervlak is.

Verder spreekt het model de koffieliefhebber aan, die graag op verschillende manieren van zijn warme drankje geniet: een sterke espresso als pick-me-up, een lekkere cappuccino na het eten en een romige latte aan het einde van de dag. Met de De’Longhi volautomatische koffiemachine kunt u uzelf met één druk op de knop trakteren op deze variëteit.

Video: Ervaringsverslag van de ETAM De’Longhi Autentica Cappuccino 29.660.SB

Deze video laat zien hoe de machine werkt en hoe deze wordt gereinigd.

Voor- en nadelen van de De’Longhi Autentica Cappuccino koffiemachine

Voordelen

 • Slank, compact ontwerp
 • Hoogwaardige molen
 • Praktisch melkopschuimsysteem met selecteerbare schuimconsistentie
 • Voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten met één druk op de knop
 • Eigen instellingsopties gegeven en op te slaan
 • Goede afwerking
 • Robuust en duurzaam
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen

 • Kleine watertank
 • Klein bonenvak
 • Temperatuur kan niet worden aangepast

Veelgestelde vragen over de Autentica Cappuccino volautomatische koffiemachine

Moet de volautomatische koffiemachine een waterfilter gebruiken?

Het apparaat wordt standaard geleverd met een waterfilter en de fabrikant raadt ook aan om het te gebruiken. Het filter moet echter ongeveer om de twee maanden worden vervangen. De volautomatische koffiemachine werkt ook zonder het waterfilter, maar verkalkt ook sneller.

Heeft de volautomatische machine twee koffiebonencontainers?

Nee, dit apparaat heeft slechts één koffiebonencontainer. Wel is er een extra koffievak dat je kunt gebruiken voor gemalen koffie. Hiermee kun je een kopje zetten met een ander soort koffie ertussen.

Wat is de consistentie van het melkschuim?

U kunt de consistentie van het melkschuim zelf kiezen door een eenvoudige instelling.

Werkt de volautomatische machine ook zonder de melktank?

Ja, de melkcontainer hoeft niet te worden aangesloten om de volautomatische koffiemachine te laten functioneren. In dit geval kunnen echter alleen dranken worden bereid waarvoor geen melkschuim nodig is.

Kan de melkcontainer in de vaatwasser?

Ja, de melkcontainer kan in de vaatwasser worden gewassen.

Is het mogelijk om op het display te zien of het waterniveau te laag is?

Ja, u kunt veel belangrijke informatie lezen op het display van dit apparaat. U kunt zien wanneer water of koffiebonen moeten worden bijgevuld en ook een waarschuwing ontvangen wanneer het tijd is om het apparaat schoon te maken of te ontkalken.

Passen kopjes van verschillende hoogtes onder de koffietuit?

Met dit model kunt u de koffietuit tussen 92 mm en 142 mm aanpassen. Zo krijg je de juiste hoogte voor zowel een klein espressokopje als een groter kopje.

Kunnen de instellingen worden gepersonaliseerd?

Ja, dit apparaat biedt verschillende instellingen waarmee je de koffiedrankjes je eigen touch kunt geven. U kunt de hoeveelheid koffie en water aanpassen en ook de consistentie van het melkschuim naar uw smaak kiezen. De mate van malen voor de koffiebonen kan ookkies alles individueel.

Resultaat

De De’Longhi Autentica Cappuccino ETAM 29.660.SB volautomatische koffiemachine is een modern apparaat dat koffieliefhebbers inspireert. Diverse koffiespecialiteiten zijn met één druk op de knop verkrijgbaar en met het praktische melkschuimsysteem kan cappuccino &Co ook in een mum van tijd worden bereid.

De machine heeft een compact ontwerp. Om ruimte te besparen, was het uitgerust met een kleine bonencontainer en een kleine watertank. Maar hun afmetingen maken ze perfect voor het kleine huishouden geschikt, waarvoor de kleinere hoeveelheden water en bonen voldoende zijn.

Deze De’Longhi volautomatische koffiemachine is in diverse testen getest als Winnaar en ook de klantrecensies van het apparaat zijn positief. De meeste klanten raden deze volautomatische koffiemachine aan.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren


De De’Longhi Autentica Cappuccino ETAM 29.660.SB volautomatische koffiemachine schittert met zijn compacte ontwerp in combinatie met solide zeteigenschappen. Met — € een zeer goede prijs-prestatieverhouding.